• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    112
Kızlar 16+4’teyim de ben 4.5 kilo aldım bebişin doğmaskna da çok var diyetisyen desteğimi alsam doğuma kadar çok kilo alıp sonrasında veremezsem lohusa psikolojisi bebekten dolayı kendimle ilgilenemezsem filan iyice psikolojim bozulmasın :(
Verirsin canım merak etme 14-15 kiloya kadar normal dedi bana doktor .Ben hiçbir şey yapmadan 15 kilo verdim ama 1 senede.Zaten doğru düzgün yemek yiyecek vakit bulmak zor oluyor bebek doğunca .Verme süresi konusunda takıntılıysan bilmem tabii 1-2 senede çok zorlamadan eski kiloya dönmek mümkün bence 🤣🤣Ben evlenmeden önceki kiloma dönmek istiyorum ama hamile kaldığım kiloya değil🤣🤣onun için daha fazla dikkat etmem gerekebilir doğum kiloları doğurduktan sonra süt olsun diye şekere tatlıya yüklenmezsen cidden veriliyor .Vücut eski sabit kilosuna dönmek istiyor çünkü.

Kızlar 16+4’teyim de ben 4.5 kilo aldım bebişin doğmaskna da çok var diyetisyen desteğimi alsam doğuma kadar çok kilo alıp sonrasında veremezsem lohusa psikolojisi bebekten dolayı kendimle ilgilenemezsem filan iyice psikolojim bozulmasın :(
18+2 den 8 kilo ile merhaba 🙈
üzme kendini, kilo bu alınır verilir. İyi ol yeter ki 🫶🏻

Kızlar gebelikte yemek için düştüğünüz şeyler var mı ? İnanılmaz portakal mandalina ve havuç yiyorum böyle 1 tane değil nerdeyse bir kilo oturuşta dalga geciyorlar çocuğun turuncu olucak diye 😂😂😂 ve vazgeçemiyorum her yolu denedim
Portakal ve mandalinaya düştüm son 2 haftadır ama 1 er tane yetiyor bana. Havucu da aklıma soktun şimdi, ona da başlıyım😅

Kızlar gebelikte yemek için düştüğünüz şeyler var mı ? İnanılmaz portakal mandalina ve havuç yiyorum böyle 1 tane değil nerdeyse bir kilo oturuşta dalga geciyorlar çocuğun turuncu olucak diye 😂😂😂 ve vazgeçemiyorum her yolu denedim
Ben de günde 1 havuc yiyordum doktorum yeme dedi fazla a vitamini zararliymis canim. Hafta da 2 falan normal dedi. Bana da çocuk turuncu olur dedi😂😂

Selam kızlar 💐
Bugün kontrolümüz vardı. Çok şükür her şey yolundaymış 🫠
290 gr 18 cm olmuş oğluşum 🥹 demire yeni başlattı beni. Detaylı ultrason içinde 22.haftayı söyledi. Hafta içi randevu alacağım bakalım 🤗
[/QUOTE]
Kaç haftalık seninki maşallah sağlıklı gelsin🥹

Ay hadi düzelsin de nefes alayım 🙏Özel çınarlı hastanesine gidiyorum Konakta, orda doğumu da planladık. Şu an 40 bin doğum ama ocakta güncellenecekmiş. Doğum paketi olmadığı için ücreti şimdiden ödenemiyor. Muayene de yeni 1550 lira oldu
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Bu ücrete doktor fiyatı da dahil mi yalnızca hastanenin alacağı ücret mi acaba?

O kadar takma bence ben de üzülüyorum ama ünlüler bile 30 kg alıyor demek ki doğamızda var ki onlar diyetisyen spor eşliğinde almışlardır eminim.

Ki bak doğumda 13 kg normal alınan bizim yediklerimiz hariç.

Evet ben de üzülüyorum çünkü ben kilo vermek için çok uğraşmıştım zamanında takıntım var.

Veririz inşallah beni de
Sigara bırakınca + hamilelik baaya etkiledi metabolizmamı

Eklentiler

• IMG_0313.webp
    IMG_0313.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Çok kilo aldığınızı düşünmüyorum, ama yine de bir diyetisyen desteği tavsiye ederim. Sanırım şu süreçte yaptığım en iyi şey diyetisyene başlamak oldu. Hedef kilomda hamile kalamadım, kiloya çok takıntılıyımdır. Düşük kilolarda da olsam şuan kilo veriyoruz 20. haftaya kadar uygun dedi. Ve ilk haftamda yiye yiye, tıka basa doyarak 1.5 kilo vermişim. Sonra kontrollü alacağım. Bu süreçte bebeğin kilosu gayet yerinde. Dediğim gibi hiç aç değilim ve normalde asla bu kadar çok yemiyorum. Çok memnunum. Hakkını veren bir diyetisyen bulursanız herkese tavsiye ederim. :anneadayı:

Ben de günde 1 havuc yiyordum doktorum yeme dedi fazla a vitamini zararliymis canim. Hafta da 2 falan normal dedi. Bana da çocuk turuncu olur dedi😂😂
Valla ben yiyorum ya ne yapıyım turuncu saçlı bir kızım olur engelleme yapamıyorum çok çabaladım bu ay sadece 20 kilo mandalina yemişim 😂😂😂

Yine aklıma takıldı kızlar.Göğüs dolgunluğu vardı aşırı,bir haftadır yok. Uçları acıyordu o da bitti gibi normal demii🥲
Benm de gögus uclarım 8dea gecmıstık 3 hafta sonra tekrar başladılar suan cok kahverengi yuvarlak kısım ve dokunamıyorum
. Zamanla plasenta görevi tamamen alıyor ve vücut uyum sağlıyor HCG de cok azalıyor zamanla.. 17 haftada böyle olması normal. Kişiden kişiye de değişir .Bir kac haftaya yeniden büyüyecek hassaslasacak meme üretimine devam için😍 kızımda bi ara dalgalanmıstı somra 20den sonra epey arttı büyüme gelişme süt için

Kızlar bu soru benim için çok önemli ben 2-3 hafta kadar prilam dr Bir tane içiyordum gece. son zamanlarda Sabah kusmalarım tekrar başlamıştı ilacın yetersiz geldiğini anlıyordum doktora ilacı reçete ettrmeyi unutmuşum geçen hafta ve 2 gün boyunca ilaç içemedim. Aynı gün cumartesi omega 3 başladım ve gecesi balık yedim çok fena oldum gazdan mide kramplarından pazartesi günü tekrar reçete ettirdim ilacı o gece 2 tane almaya başladım ve aniden hamile değilmişim gibi acıkmalarım başladı 5 gündür ilacı içiyorum gece 2 olmak üzere çok güzel yemek yiyebiliyorum yeniden kilo almaya başladım.O hafta sonu omega3 içtiğim için böyle olduğunu düşündüm ama doktor mide ilacım yok diye bu sıkıntıları yaşadığımı söyledi şimdi psikolojikman omega 3 elimin altında ve başlamaya korkuyorum aynı şekilde Demir de korkuyorum yine aynı sıkıntıları olacak diye. Kızım da hiç böyle bulantılar yaşamadım 11 haftada rahatlamıştım ama şimdi bir tık uzun sürecek gibi sizin ne zaman geçti yani ilaç kullananlar ne zaman bıraktı ya da kullanmayanların ne zaman geçti. Şuan 14+1 haftayız

Back
X