• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Nstde sancı çıkmadı diyor yaa benim hissettiğim ne o zaman :KK62:
Alttan ultrasonla baktı incelme var bu pozitif bi gelişme dedi
O gelen de büyük ihtimalle nişandır 24-48 saat içinde bekliyorum seni, belki akşama bile gelirsin belli olmaz. Eve git uyu enerji lazım olacak dedi.

Bebeğe baktı yağına suyuna :KK70:
Her şey yolunda, artık kasılma sayma sancılarını takip et dedi. Eve gidiyoruz şimdi ama benim ağrım var yaaa:KK61:
Sabrın sonu selamet olucak inşallah sancıların şiddetlenene kadar sakin bir gün geçir uyu uyuyabilirsen ve aç kalma canın istemese de muhakkak ye enerjin olsun Allah kolaylık versin canım hayırlı haberlerini bekliyoruz

Hayırlı olsun A AysheDuru . Sağlıcakla büyütün bebeğinizi. Büyük kızınız Ayşe kaç yaşında acaba, merak ettim?
Allah bağışlarsa benim de 11 yaşında bir oğlum var. Benim oğlum büyük ama yine de ilk defa bir kardeşi olacak. Şimdilik kardeşini heyecanla bekliyor. Ben de onun kardeşi olduktan sonra ki tepkilerini çok merak ediyorum.
Çok teşekkür ederim,, henüz 3,5 yaşında kızım :) tabi küçük olması hem avantaj hem dezavantaj. Şimdilik çok arada davranıyor. Bebeğe karşı çok iyi,, az önce kendi uyuttu beşiği sallayarak, "uyusun da büyüsün canım kardeşim" diye ninni söyledi hatta :) ama bize karşı biraz hırçın. Onu da aşacağımıza inanıyorum. Siz de bol bol konuşun oğlunuzla, yalnız dün psikolog şöyle bişey söyledi, biz mesela ona dikkat etmemiştik; "sen artık büyüdün abla oldun" gibi bir cümle kurmayın dedi. Sizin de aklnızda olsun :)

Kızlar babynest 90 TL kargo bedava ablam yapıyor istenilen renk ve kumaşta bende kullanıyorum mart annesi olarak :). Sağlıkla kavuşun bebeklerinize:KK200:
IMG-20170729-WA0003.webp

Merhaba arkadaşlar kanalıma hoşgeldiniz :D
Sizlere canlı yayın yapacağımı önceden söylemiştim ama bu sancıyla çok zor olduğunu anladım.
Evet çok bariz sancım var. Anneme geldik onun söylediğine göre kız çocuğu tıpkı benim yaşadığım gibi kasıklara sancı yaparmış ve evet kasıklarımda ciddi sancım var 4-5 dk arayla. Öğlenden sonra gidicez hastaneye.
Sanırım doğuruyorum :KK49::halay:

Selam kızlar doğuran var mı Perşembe'den sonra ?
Bide tecrübeli anneler bişey soracam bebeğim sadece solu emiyor yara oldu artk kendimi sıkarak emziriyorum lanolin sürdün ama onu kullandıktan sonra sanki soğudu memeden çok aç olursa çok uğraşınca emiyor sağ tarafı hiç emmiyor şişmek üzere birikti bayağı sağılacak kadar da değil hepsi için önerisi olan var mı yara ve sağ meme nasıl emzirecem

Çok teşekkür ederim,, henüz 3,5 yaşında kızım :) tabi küçük olması hem avantaj hem dezavantaj. Şimdilik çok arada davranıyor. Bebeğe karşı çok iyi,, az önce kendi uyuttu beşiği sallayarak, "uyusun da büyüsün canım kardeşim" diye ninni söyledi hatta :) ama bize karşı biraz hırçın. Onu da aşacağımıza inanıyorum. Siz de bol bol konuşun oğlunuzla, yalnız dün psikolog şöyle bişey söyledi, biz mesela ona dikkat etmemiştik; "sen artık büyüdün abla oldun" gibi bir cümle kurmayın dedi. Sizin de aklnızda olsun :)
Maşallah çok sevimli. İki kardeşin o halleri gözümde canlandı bir an :)
Evet psikolog doğru söylemiş. Aslında ben de psikoloji mezunuyum. Bir ilkokulda rehber öğretmenim :) Benim de danışmalarda çok kez söylediğim kurallar bunlar. Ama yine de öneriniz benim için çok kıymetli. Teşekkür ediyorum :)
Ayrıca hastaneden danışmanlık hizmeti almış olmanız dikkatimi çekti. İyi bir hizmet gerçekten.

Selam kızlar doğuran var mı Perşembe'den sonra ?
Bide tecrübeli anneler bişey soracam bebeğim sadece solu emiyor yara oldu artk kendimi sıkarak emziriyorum lanolin sürdün ama onu kullandıktan sonra sanki soğudu memeden çok aç olursa çok uğraşınca emiyor sağ tarafı hiç emmiyor şişmek üzere birikti bayağı sağılacak kadar da değil hepsi için önerisi olan var mı yara ve sağ meme nasıl emzirecem
Canım kalkan almadıysan hemen al ve emzirdikten sonra sütünü sür göğüs ucuna Kalkan'ı Tak hemen iyileşir. Ben almıştım ama erken ve ani Doğum olunca takmayı unuttum hemen sızlamaya başladı uçları. Onu taktım lanolin sürdüm ama gerek Yok dense de emzirmeden önce yıkadım uçlarını. Bu şekilde geçti hemen acısı ve yara olmadan atlattık Allah'a şükür. Sağıcak kadar olmasa da sağ sen süt kırığı olmasın. Benim de sağ mememi sevmiyor çünkü onda daha az süt oluyor ama ilk onu verip süt bitse de emzirmeye çalışıyorum iyice azalmasın diye. İlk başlarda uyandıramadığım için emxiremiyodum dr sapıp biberonla ver dedi sen de öyle yap bir süre. Ama en aç olduğu anda sağ memeni ver zorla bırakmasın iyice. Allah yardımcın olsun

Kizlar iyiyiz cok şükür dogdu pek emmiyor uyuyor biraz zorluyoruz 3380 51 cm dogdu.masada kustum korktuğum oldu ama kusmasam kulaklarim acaip basinclanmisti kusunca rahatladim.darisi sizlere.

Cnm gözünaydın,, Allah analı babalı büyütsün inşallah. Bol bol emicek çok yakında, hiç tasalanma :) Malesef o dediğini ben de yaptım,, üstüne bi de "özür dilerim ya çaktırmamaya çalıştım ama çok fena oldum" dedim doktorlara :) anestezi uzmanı da "sen niye uğraşıyosun ki biz ekrandan zaten görüyoruz, tansiyonun çok düştü, sırt üstü de fazla yatmamışsın heralde, ikisi birleşti" dedi :) çok doğal yani,, dediğin gibi ben de kulaklarım patlayacak sanmıştım ve istemsiz bi öğürme geldi. Yalnız yüzümü saçımı falan temizlediler, sonra eşim geldi,, çok berbat görünüyorum di mi falan deyince "hayır çok güzelsin" dedi üzülüp,, o zaman bi damla yaş aktı gözümden, tutamadım :) napalım, olucak o kadar da, hakkımız :))))

Mutella Mutella ne durumdasin canm

A AysheDuru canm umarım bizde böyle kolay atlaririz.ikisine birden yetme gücü versin Rabbim hepimize. Annelik bambaşka birşey. Doğru adımlar atıp doğru şekilde yetiştirmek nasip olsun. Humanayi iyi hatırlattın canm hemen pazartesi alayım. Bol sütlü günler insallah. Maşallah buraya yetismenede ayrı hayran oldum şimdi.

Çok saol cnm :) ben de buradaki herkese ayrı ayrı hayran oluyorum valla :) mesela ofelyam ofelyam haataneye geldiğinde ziyarete uğradı beni de saolsun,, hem çok şaşırdım görünce hem ne güzel bi hareket diye düşünüp düşünüp sevindim sonradan :) still tea de gerçekten kesinlikle al bu arada. rezeneyi de al hatta,, gaz yapmasın sütün de :)
Günaydın güzel anneler

Her yeni gün yeni bir doğumla güne başlıyoruz maşallah :nazar: @durusel24 Hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün.

A AysheDuru ne güzel bir doğum maşallah :nazar: Allah bizlere de böyle sorunsuz nasip etsin inşallah. Tecrübelerini paylastigin için de ayrıca teşekkürler, aklına gelenleri anlatmaya devam et lütfen. Hepimiz için çok faydalı bilgiler, özellikle kendim dahil ilk defa bu yola girenlere altin degerinde Hoppa

Amin cnm,, hepinize inşallah :) Çok saol :KK200: Valla ben de çok faydalanıyorum buradan her anlamda ,,, o yüzden kendim de aklıma geldikçe yazmaya çalışıyorum :)

Mutella Mutella dualarımız seninle içini ferah tut, hayırlısıyla gelsin ipek kızın. Her şey sorunsuz olacak inşallah sen üzerine düşeni yapiyosun gerisi kısmet hiç moral bozma lütfen..

Canım kalkan almadıysan hemen al ve emzirdikten sonra sütünü sür göğüs ucuna Kalkan'ı Tak hemen iyileşir. Ben almıştım ama erken ve ani Doğum olunca takmayı unuttum hemen sızlamaya başladı uçları. Onu taktım lanolin sürdüm ama gerek Yok dense de emzirmeden önce yıkadım uçlarını. Bu şekilde geçti hemen acısı ve yara olmadan atlattık Allah'a şükür. Sağıcak kadar olmasa da sağ sen süt kırığı olmasın. Benim de sağ mememi sevmiyor çünkü onda daha az süt oluyor ama ilk onu verip süt bitse de emzirmeye çalışıyorum iyice azalmasın diye. İlk başlarda uyandıramadığım için emxiremiyodum dr sapıp biberonla ver dedi sen de öyle yap bir süre. Ama en aç olduğu anda sağ memeni ver zorla bırakmasın iyice. Allah yardımcın olsun
Avent kalkan alayım demi wee baby kullandım dün iç çamaşırına değmedi rahatladı tabi biraz kreme devam edeyim o zaman acaba onun kokusunu aldığı için mi emmiyor dedim ama onu kullanınca solu da hemen emmedi çünkü. Yıkıyorum bende rahat etmiyor içim ona rağmen Bıraktı solu da hemen emmeyi
Sağ tarafta elimle bastıkça geliyor ama hemşire pompaya gelmez daha erken dedi bekliyorum artmasını elimle sıkıştırıp çıkanı göğüslere sürüyorum ama emmediği için ucu çok çıkmadı süt çok değil şişti bide çok zor ya ağlıyor sürekli kendi ağrılarımı unuttum emse yeter diyorum artk :(

Canım benim sütüm eve geçip duş alana kadar baya azdı, ilk 4 gün günde bir kez mama takviyesi yaptık. Sonra yetti sütümüz.
İnşallah senin de biran evvel gelir
Humana still tea al iç günde 4-5 bardak.
Bol su iç
Bulgur ye
Kuru dut ve kayısı kompostosu iç
İyi geliyor bunlar.
Duş almayı ve uyumayı ihmal etme canım
Kızlar sezaryen olanlar kaç gün sönra emzirdi kolostru m var ama yetmiyor bi göğsüm yara olmak üzere birinin de ucu yok mama verdik dün bikaç gün böyle olabilir ama süt gelir mi ne zaman gelir ne yapim sizce

Merhaba arkadaşlar kanalıma hoşgeldiniz :KK70:
Sizlere canlı yayın yapacağımı önceden söylemiştim ama bu sancıyla çok zor olduğunu anladım.
Evet çok bariz sancım var. Anneme geldik onun söylediğine göre kız çocuğu tıpkı benim yaşadığım gibi kasıklara sancı yaparmış ve evet kasıklarımda ciddi sancım var 4-5 dk arayla. Öğlenden sonra gidicez hastaneye.
Hadi gözün aydın canım lütfen yayını kesme ama :p beklentilerdeyiz

Cnm bengünü doğum yaptım bebeğimi kucağıma alamadan küvöze aldılar şuan ewdeyim bebeğim hastanede spinal aneztezi il doğum yaptım ve hiç ii değilim normal doğum candır can hem bebeğin hem annenin sağlığı normal doğuma uygunsa sonuna kadar değerlendirmeli burdan doğurmayan arkadaşlara duyrulur :stop:
Canım hayırlı olsun bebişin.
Biran evvel birbirinize kavuşup koklaşın inşallah.
:)

Canım benim sütüm eve geçip duş alana kadar baya azdı, ilk 4 gün günde bir kez mama takviyesi yaptık. Sonra yetti sütümüz.
İnşallah senin de biran evvel gelir
Humana still tea al iç günde 4-5 bardak.
Bol su iç
Bulgur ye
Kuru dut ve kayısı kompostosu iç
İyi geliyor bunlar.
Duş almayı ve uyumayı ihmal etme canım
Süt sol memede var sabah bayağı emdi kustu bayağı da rahatladım demek ki süt var diye duş aldım dün ondan sonra arttı bence de sen hergün aldın mı duş bugün sargı çıkaracam öncesinde yine bi duş alsam mı ya anneme kalsa bir hafta Sudan uzak dur diyo kendisi çok çekmiş bilemedim
Komposto içiyorum meyve ve suya dikkat ediyorum inşallah düzelir ya
Milupa rezene almış eşim humana mı alayım fark var mıdır sence
Bide son olarak sargı çıkarınca batigon u nasıl ve kaç gün kullandın

Yaşasınnn :halay::halay: Güzel haberlerini bekliyoruz mutella :emir_bebek:

Neeeeyy bir de 4-5 dakikada bir miiiiiyyy? Amanın geliyor İpek böcüğüüü :KK49::KK49::KK49:

Dakika başı olmasa da saat başı haberdar etmeye çalış, cok heveslendirdin canlı yayın yaparım diye :) sancı geldikçe masaj yapsınlar, top varsa üstüne çık çevir kalçanla iyi geliyor diyorlar. Ay kolay bilir doğum olur inşallah ;)

Kızlar bu arada fırsat bulmuşken aklımdakileri yazayım size. Biz sabah söylendiği gibi altı buçukta hastaneye gittik. Sekiz gibi eşim doktorumu aradı,, sonra bana "uyumak istemediğini ısrarla belirtecekmişsin" dedi. Israrla uyumak istemiyodum zaten :)) Hemen sonra anestezi için kadın doktor geldi; yalnız bana uzun uzun lokal anestezinin olası yan etkilerini saymaya başladı. Genel anestezi tercih eder gibiydi ama ısrarla bütün etkileri bildiğimi ve ilki rahat geçtiği için yine öyle tercih edeceğimi söyledim. Biraz sonra kendi doktorum geldi, ne zaman gireceğimi sordum, bilerek oyalanıyorum, bu doktor genel anestezi tercih ediyor, Ayşe'de de giren doktoru bekliyorum dedi. Sekiz buçukta ameliyathaneye aldılar. Bu arada odadan oraya inerken @SUU ve diğer hepiniz için dua ettim :) kendi kendime de bunu hatırladığım için şaşırdım epey çünkü bu sefer aklım bi yandan da feci halde kızdaydı. Hatta evden çıkmadan önce öptüm uykusunda,, dayanamayıp ağladım biraz :KK43: neyse,, sezeryan olacaklar için : lütfen doktorunuzu dinleyin ve gece 12'den sonra hiçbir şey yiyip içmeyin. Ben dayanamadığım için bu sefer biraz su içtim. Büyük ihtimal onun etkisiyle ve tansiyonum da düşünce uyuştuktan sonra midem bulandı, çok az çıkardım ama sadece suydu,, temizlediler hemen ve hemen stabil hale getiriyoruz deyip ilaç yaptılar. bir iki dakika içinde de gayet harika hissettim. Anestezi uzmanı gerçekten çok iyiydi, sürekli konuştu, ben iyi hissedince eşimi çağırdı... sanırım en fazla on dakika geçti ki zaten bebişin ağladığını duyduk... ikinci söylemek istediğim "odada hemşirenin açtığı damar yolundan rahatsız olursanız bunu ameliyathanede mutlaka belirtin değiştirsinler",, benimkini kat hemşiresi çok soldan açmıştı ve hiç rahat değildim,, söyledim ameliyathanede doktor değiştirdi ve elimin ortasından açtı. Çok rahatladım :) bebiş çıktıktan sonra da isterseniz uyutabiliyorlar, ben istemediğim için "hafif sedatif bişey yapayım,, birazcık çakır keyif olursun" dedi doktor,,, peki dedim :)) zaten fotoğrafçı ve eşimi çıkarmışlardı,, 5-10 sonra da beni çıkardılar. Bebek geldi, emzirdim vs... O sırada kızım da uyanmış, çok şükür hiç ağlamamış,, süslenmiş püslenmiş geldiler :) hemen emdiği için ve Ayşe'nin de keyfi yerinde olduğu için krizsiz bi başlangıç yaptık diyebilirim.. ilk gece hastanede pek uyumadı. Ama bu gece güzel uyudu çok şükür. Bu arada diğer hatırlatmak istediklerim :)) : humana still tea unutmayın, sütü çok hızlı şekilde arttırıyor.. içtikten hemen sonra farkediceksiniz... hastaneye bütün kıyafetlerini tam takım götürün çünkü hemşireler duruma göre giydiriyor. Gecelik gerçekten daha önce de konuştuğumuz gibi pijamadan nispeten daha rahat, sabahlık götürmeyi unutmayın çünkü özellikle gece üşüme gelebiliyor. Korseniz mevcutsa götürmeyi unutmayın, ben unutmuşum eşim getirdi tekrar. Hastanede verdikleri pedler hiçbi şekilde rahat değildi, hatta ped hiç rahat değil zaten ve çamaşıra haliyle de geceliğe sızdırabiliyor (geceliği feda edicektim eşim farketmese :),, depend çamaşır formu kesinlikle en güzeli. Hepimiz popo için pamuk aldık ama hastanede zor oluyor ve hemşireler unibaby yenidoğanı tercih ediyor,, hatta bi tanesi "aaa unibaby getirmişsiniz süper" dedi :) bebeği yıkamak istediler, çocuk doktorumuzu aradık iyice emin olmak için ve "hayır ne orada ne de evde yıkamıyosunuz, önce göbeği düşsün" dedi, yıkatmadık :) daha ilk günden farkı görüyorum, bence siz de öyle tercih edin. Bir de en doğru hatırladığım şey : Sezeryan olmak zorunda kalan arkadaşlar için : hemen bol bol su ve günde iki kahveyi unutmayın ,, ve gerçekten korkmayın, sabah kahvemi içtim, akşamdan kalan bulaşıkları yerleştirdim,, başım ağrımıyo, sersem gibi falan değilim ve her ne kadar annemin müthiş desteği de olsa manen ve bedenen iki çocukla ilgileniyorum. Allah insana müthiş ve tahayyül etmesi imkansız bi güç veriyor :)) bu da en yanlış düşündüğüm şey , özellikle @ervahafsa ,,, evladın birincisi ikincisi diye birşey yokmuş,, hepsinin kendine ait ayrı bi yeri olduğunu daha ilk sesini duyduğun an anlıyormuşsun... benim Ayle kadar seveceğime inanmıyorum diye dokuz ayı korkuyla geçiren eşim bile öpebilmek koklayabilmek için fırsat kolluyor doğduğundan beni,, daha ilk anda "babişkom, kızım, yer elmam vs" oldu bebiş :) bizde durumlar böyle,,, bu arada yine resmen koca bi mektup yazmışım,,, kusura bakmayın :)))))

cooook detayli ve cooook guzel yazmissin canim,sagol :)

Ooo hoşgeldin iyi olmanıza çok sevindim canım:KK200:
Hepimiz yakınız canım artık herkesin doğum zamanı geldi çok şükür hepimiz sağlıcakla alalım kucağımıza inşallah
Cok sagol canim. Seninde az kaldi kismetse heyecanla bekliyoruz senin dogumunu da bende bakiyorum hergun yazamasamda takipteyim okumaya calisiyorum 3-5 sayfa :)) hayirlisi ile sende kavusursun insallah bebegine canim saglik ile...

Back
X