Ben de erken hissedenlerdenim. Esim de hergun hissediyor. Karnımın yukarı doğru hareket ettiğini bile görüyoruz. Ama bazı bebekler sakin oluyormus. Ceviz yada çikolata yiyip uzanın. Ve karnınıza parmaklarınızla yürüme hareketi yapıp izleyin . Karniniza bir tekme hissedeceksiniz. Gerçi ben artık her an hissediyor um.
Hangi Faktörler Bebek Hareketlerinin Hissedilmesini Etkileyebilir?
Hareketli veya meşgul olduğunuz zamanlarda bebeğinizin hareketlerinin farkında olma ihtimaliniz daha düşüktür.
Plasenta (bebeğin eşi) rahmin ön duvarına yerleşmişse bebek hareketleri çok kolay hissedilmez.
Bebeğinizin ters yada düz durması bebek hareketlerini hissetmenizi etkilemez. Bebeğin sırtı rahminizin önünde duruyorsa bebek hareketleri daha az hissedilir.
Hamilelikte Bebek Hareketlerinin Azalması Neden Olur?
Kuvvetli ağrı kesiciler veya sakinleştiriciler gibi bazı ilaçlar bebeğinizin kan dolaşımına karışıp onun daha az hareket etmesine neden olabilirler. Alkol yada sigara da bebek hareketleri üzerinde etkilidirler.
Bebek bazı durumlarda sıkıntıda olduğu için daha az hareket eder. Nadiren bebeğin çok az hareket etmesine veya hiç hareket etmemesine neden olan bir kas veya sinir hastalığı olabilir.
az kalmis sikma canini.ona bakarsan daha 17.haftada bebegm kipir kipir diyenler var r biz olelem ozaman meraktan daha yeni yeni duyuyrz.herkesin gebeligi bir degil
sen kendi bagli bulunduğun saglik ocagini ararsan daha iyi olur canim.cunku bi kac yerde de hep 20.haftadan sonra duydum.senin dedgn fi i her yerde farklida olablr
Ayrintili yapan arkadaslar hadi gözünüz aydın çok sevindim sizin adınıza benim daha 2 haftam var inşallah bizde sorunsuz bi şekilde atlatiriz bizde 122 vercez ücret olarak
Benimde ayrıntılı ultrason yarın üniversite hastanesinde. haftasonu kendi doktorum 4 boyutlu olarak da baktı bi problem yok ama radyolojide de yapsınlar dedi bakalım hayırlısı:)
Günaydın hayırlı olsun bebisin. Ben ikinci kizimda sadece bez masrafi yapmistim. 16 ay olunca aralası ablasindan herseyi kalmisti. Hala da ayakkabilarini kiyafetlerini bi sene sonra giyiniyo.
Kuzumun hic masrafi olmadi.
Günaydın hayırlı olsun bebisin. Ben ikinci kizimda sadece bez masrafi yapmistim. 16 ay olunca aralası ablasindan herseyi kalmisti. Hala da ayakkabilarini kiyafetlerini bi sene sonra giyiniyo.
Kuzumun hic masrafi olmadi.
Sağol cnm.bizimde öyle olur kızımda hiçbişeyini atmadım ama bu kez de haksızlık olacak diye düşünüyorum ilkler hep yeni yeni giyiyor ikinciler ondan kalanları.sende güzel haberlerle gel inş.
bebecimo sitenin adi.bugun siparis verdim daha iki uc gune gelir.ama facebooktan takip ediyrm sayfasini alanlar cok memnun.bi site daha var bebegen oda iyi.gelince yazarm iyi mi kotu mu diye ama ben baya aldim yani :)) bu banyo saglik uru lerinide babymalldan alcam tavsiye ederm hem cok uygun hem cesit cok onlarida bi dahaki ay artk