- 8 Aralık 2016
- 8.309
- 5.625
- 198
- 37
iste kemik dedgme bakma sol tarafta yani elektrk carpiyo gibi oluyo bazen yerimden zipliyrm bi kereDilek kemiğine olduğunu yazmış bnm kemik değil çok afedersiniz dudakların içinden etime iğne batıyor gibi hissediyorum
Allah bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin insallah. Başka bir rumuzla geldiğinde umarım biraz daha insancıl olur arkadaş. Çünkü tercihlere saygı göstermek medeniyet geregidir. Konuşmalarıyla herkes kendini üstün gösterebilir ama ufacık detaylar aslında kişiyi ele verir:) umarım özendiği gibi marjinal bir kişilik olmayı başarır:)S Sariucurtma Aralık annesi değilim. Şeker yüklemesi ile ilgili yorumları okumak üzere girdim foruma, o yazıyı ve yorum yazanlara verdiği cevapları okuyunca şok oldum. Üst perdeden, tüm üyeleri aşağılar gibi, herkese 'ders' verdiğini görünce dayanamadım. Hakikaten üzüldüm de.
Verecek cevabı yok, ne yapsın, kendince haklı olacağı imla üzerinden küçümsemeye, kendini övdükçe övmeye devam ediyor. Ona göre kötü yazan kötü ve Türkçe'ye saygısız, düzgün yazansa 'süslü-ağdalı', kısaca herkes her türlü bayağı ama kendisi üstün. Söylediğin gibi TDK'ya döndü forum :) Uyanık da biri, ama yemezler. Kullandığı devrik cümleler, anlatım bozuklukları, "anadili çok düzgün ve Türkçe'yi Türkçe kullanırım" derken yabancı kökenli kelimeler kullanması... Hızlı hızlı geçerken senin yorumunla farkettim aslında ilk. Anladığım kadarıyla başka şeylere / kişilere olan kızgınlığının gazını forumda dilbilgisi, görgü, ahlak ve iktisat dersi vererek, üyelere hakaret ederek atacaktı ama elinde patladı. Nasıl ti'ye almış kızlar :))
Siteyi tam bilmiyorum ama yeni rumuz aldığı yazıyor. Pes! Doymadı demek "ders" vermelere, başka forumlarda yeniden belirecek.
Sana cevaben yazdım artık, çünkü konuya muhatap kişi ortada yok. Rumuzu aktif değil, fakat burayı yakından takip ettiğini tahmin edebiliyorum. Ne bayanı, karı demiş arkadaşlardan biri yaa, kahkaha attım
Sana ve tüm anne adaylarına hayırlı, sağlıklı ve kolay doğumlar dilerim canım. Allah evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza versin. Biraz arkanızdan geliyorum, bana da sağlıkla nasip olsun inşallah
Hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin Rabbim inşallah canımsoru sorana görüşünü düzgün bi dille ifade edenin her zaman başımızın üzerinde yeri var ama böylelerine tahammül yok hele bide hormonlarımız tavan yapmışken..
Bu arada ona karı diyen bendim o bile fazla ama yapçak bişey yok
Canım bir bilgim yok konuya dair, ama çok az kahverengi şekerli, sütlü bir tatlıya da izin yok mu?cok moralim bozuk var ya.canim tatli istiyo yiyememek kotu.sekerli biseyler yiyemedgm icin bebekte eskisi gibi hareket etmiyr en çok ona uzuluyrm zaten
normalde arada kacamak var ama ben hemen hemen her saat basi ölçüm yapip yazdim icin yiyemiyrm.yersem yuksek cikar ve benim parmak delme maceram uzarda uzar.gerci bugun yedim yani biraz kacamak yaptm hicte yukselmedi.Canım bir bilgim yok konuya dair, ama çok az kahverengi şekerli, sütlü bir tatlıya da izin yok mu?
Canım sende çikolata kisti mi vardi. Benim de iki yumurtaligimda çikolata kıstın vardi. Bir süre hamile kalmak için uğraştım ama olmadı aşılama yaptırdım negatif oldu sonra kendiliğinden hamile kaldım çok şükür:) şimdi kistlerimi göremiyor dr ya tamamen eridi ya da çok küçüldü rahmin arkasında kaldığı için gorunmuyor. Ne kadar zor bi hastalık olduğunu çok iyi bilirim allah herkese şifalar versin. Yalnız bu tekrarlayan bir hastalık biliyorsundur sen de o yüzden doğumdan sonra da çok dikkat etmemiz lazım bagisikligimizaAmin canım, çok teşekkürler. Dün yorumunla, ti'ye alış şeklinle güldüm, ne yalan söyleyeyim :)) Yaklaşık iki yıl önce üye oldum ama bir yıldır aktif takip ediyorum siteyi. Böyle agresif bir yaklaşım hiç görmedim. Yazılanlar beni kapsamıyor, ne alışveriş yaptım, ne de Aralık annesiyim. Ama rahatsız olmam, cevap yazmam için kapsaması gerekmiyor. Eleştirim üzerine bana da size yaptığı gibi konuyla alakasız bir "ders" verdi, okumuşsundur. Kullandığım yabancı kökenli kelimelere atıf yaptı. Tabii kendisine dönüp bakmadan.. "Türkçe'yi Türkçe, anadili çok düzgün kullanırım" diye övünürken kendi yorumlarında 'frekans'lar, 'trimester'lar, 'linç'ler havada uçuşuyor :)
Genelde yazıştığım bir tüp bebek grubu üyeleri var. Hiçbir üyenin nezaket kuralları dışına çıktığını görmedim. Bazıları kardeşim gibi oldu. Biz geçtiğimiz Şubat tüp bebek tedavisi olduk. Transfer olsaydı ve tutsaydı bı aylarda doğum olacaktı. Fakat yumurta toplandıktan sonra Ohss teşhisiyle hastaneye yattım burda, 6 gün kaldım, korkunçtu. Allah kimseye yaşatmasın. Çikolata kisti de vardı her iki yumurtalığımda. Tüp bebek ilaçlarının, o iğnelerin etkisiyle 5cm olan kistim 6,5 cm'e kadar büyüdü. Herkeste bu yan etki olmuyormuş, benim talihim :) Transfer olmadan donmuş embriyolarım var rahatlığıyla, doktorumun önerisi ile Mart sonunda ameliyat oldum. Kistler alındı, yumurtalıklarımı kaybetmedim çok şükür. Ekim gibi transfer olacaktık ama doğal hamile kaldım. Hala inanamıyorum. Hepimize sağlıklı, kolay ve güzel doğumlar olsun inşallah. Selamlar
Zor günlerin ardından mucize haberi almışsınız.Böyle haberleri duyunca çok seviniyorum. Sağlıklı bir hamilelik süreci dilerim ve hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alırsınız umarım.Amin canım, çok teşekkürler. Dün yorumunla, ti'ye alış şeklinle güldüm, ne yalan söyleyeyim :)) Yaklaşık iki yıl önce üye oldum ama bir yıldır aktif takip ediyorum siteyi. Böyle agresif bir yaklaşım hiç görmedim. Yazılanlar beni kapsamıyor, ne alışveriş yaptım, ne de Aralık annesiyim. Ama rahatsız olmam, cevap yazmam için kapsaması gerekmiyor. Eleştirim üzerine bana da size yaptığı gibi konuyla alakasız bir "ders" verdi, okumuşsundur. Kullandığım yabancı kökenli kelimelere atıf yaptı. Tabii kendisine dönüp bakmadan.. "Türkçe'yi Türkçe, anadili çok düzgün kullanırım" diye övünürken kendi yorumlarında 'frekans'lar, 'trimester'lar, 'linç'ler havada uçuşuyor :)
Genelde yazıştığım bir tüp bebek grubu üyeleri var. Hiçbir üyenin nezaket kuralları dışına çıktığını görmedim. Bazıları kardeşim gibi oldu. Biz geçtiğimiz Şubat tüp bebek tedavisi olduk. Transfer olsaydı ve tutsaydı bı aylarda doğum olacaktı. Fakat yumurta toplandıktan sonra Ohss teşhisiyle hastaneye yattım burda, 6 gün kaldım, korkunçtu. Allah kimseye yaşatmasın. Çikolata kisti de vardı her iki yumurtalığımda. Tüp bebek ilaçlarının, o iğnelerin etkisiyle 5cm olan kistim 6,5 cm'e kadar büyüdü. Herkeste bu yan etki olmuyormuş, benim talihim :) Transfer olmadan donmuş embriyolarım var rahatlığıyla, doktorumun önerisi ile Mart sonunda ameliyat oldum. Kistler alındı, yumurtalıklarımı kaybetmedim çok şükür. Ekim gibi transfer olacaktık ama doğal hamile kaldım. Hala inanamıyorum. Hepimize sağlıklı, kolay ve güzel doğumlar olsun inşallah. Selamlar
Ben Ankara'dan taşındım, dört yıl yaşadım canım. Başkent Üniversitesi Hastanesine giderdim. Doğum değil ama rutin takip ve kontroller için. Arkadaşım gebelik takibi ve doğumunu orada yaptı. Çok memnun. İstersen doktorunu öğrenebilirim. Diğer bir arkadaşım Zekai Tahir Burak'ta yaptı, o da memnundu. Ankara candır :) Hoşgeldin..Kızlar günaydınn Ankaraya taşınıyoruz burda iyi devlet hastanesi ya da özelde uygun bildiğiniz hastanee var mı
Allah kolaylıklar versin. Ölçüm güvenilir oluyor mu peki? Az kalmış, biraz daha sabret o zaman canım. En baştan beri tatlıyı kısıtlı tutan bir diyet verseler acaba yükselir miydi yine de? Burda şeker yükleme diye bir şey duymadım. Doktoruma soracağım ben de.normalde arada kacamak var ama ben hemen hemen her saat basi ölçüm yapip yazdim icin yiyemiyrm.yersem yuksek cikar ve benim parmak delme maceram uzarda uzar.gerci bugun yedim yani biraz kacamak yaptm hicte yukselmedi.
o yuzden anlam veremiyrm ya bu olcumlere.10 gun daha sabredip olcucem insallah bitecek bu işkence
guvenilir saniydm ama bir parmaktan bir parmaga degisiyo pek guvenikir degil.ya normalde o verilen sekerli suyun yavas icilmesi lazimmis mesela bana hizli ic dediler bi kerette ictm midem bulanmasn diye.ve testten onceki gece bisey yenmemesi gerekiyms ben cikolatali tatli yedim hemde gec saatti :)) o yuzden cikan sonuca guvenmiyrmAllah kolaylıklar versin. Ölçüm güvenilir oluyor mu peki? Az kalmış, biraz daha sabret o zaman canım. En baştan beri tatlıyı kısıtlı tutan bir diyet verseler acaba yükselir miydi yine de? Burda şeker yükleme diye bir şey duymadım. Doktoruma soracağım ben de.
Evet canım. Üç yıllık evliyim, evlendiğimde teşhis kondu. Gebelik hormonu ile küçülebildiğini birkaç doktor da söyledi. Fakat burda doktorların çoğu yumurta rezervim iyi olduğu için (Amh: 3.88'di) direkt ameliyat önerdi. 'Kist büyük, yumurtalığımı kaybedersem ya' diyerek doktorları dinlemeyip tüp bebeğe başladım. Ama hormon iğnelerinden dolayı kist daha da büyüdü. Ayrıca 12 tane gelişen yumurtanın sadece 7 tanesini toplayabildi doktor, kistten dolayı ulaşamamış foliküllere. Yumurta toplandıktan sonra şiddetli ağrı ve nefes darlığı ile hastaneye kaldırıldım. Transfer iptal edildi..Canım sende çikolata kisti mi vardi. Benim de iki yumurtaligimda çikolata kıstın vardi. Bir süre hamile kalmak için uğraştım ama olmadı aşılama yaptırdım negatif oldu sonra kendiliğinden hamile kaldım çok şükür:) şimdi kistlerimi göremiyor dr ya tamamen eridi ya da çok küçüldü rahmin arkasında kaldığı için gorunmuyor. Ne kadar zor bi hastalık olduğunu çok iyi bilirim allah herkese şifalar versin. Yalnız bu tekrarlayan bir hastalık biliyorsundur sen de o yüzden doğumdan sonra da çok dikkat etmemiz lazım bagisikligimiza
Hay Allah ya. Seninki biraz kendi haline bırakılmış canım. Bana çikolata kistinin nedenine yönelik şeker yüklemesi yapıldı Ankara Başkent'te geçen yaz. Sıkı sıkı tembihlediler. "Tatlı yok, gece 11'den sonra yemek yok" diye. Ve yavaşça içirdiler. Almanya'da bu uygulama yok galiba. Hamile kalıp burda doğum yapan arkadaşlarımdan duymadım. Teyit etmek için soracağım tekrar hepsine. Burda en başından beri 3 haftada, en geç 4 haftada bir tüm kan değerlerine bakılıyor diye biliyorum. Yani ben daha gebeliğimin başlarındayım, iki kez tam kan tahlili yapıldı. Ben hiç hatırlatmayayım o zaman, gerekli görürse ister doktorum. Diyetle ilgili ise sadece az ve sık yemem, tarçın yememem, sinameki içmemem söylendi.guvenilir saniydm ama bir parmaktan bir parmaga degisiyo pek guvenikir degil.ya normalde o verilen sekerli suyun yavas icilmesi lazimmis mesela bana hizli ic dediler bi kerette ictm midem bulanmasn diye.ve testten onceki gece bisey yenmemesi gerekiyms ben cikolatali tatli yedim hemde gec saatti :)) o yuzden cikan sonuca guvenmiyrm
cunku amniyon sivisi diyabetlielrde yuksek olurms bebegin kilosu anormal olurms benm suanda normal hatta dr bile sasirdi.ve goz dr m dahil sonuclari gorunce bu ne dedi cok abartmislar sinirdasin az biraz diyet ile yoluna girer dedi.ama gittgm endokrin dr um maalesef ogrenci ciktigi icin didik didik didikliyo o yuzden boyle uzadi.
dr un istemedgi surece bisey soyleme her hangi bi sorun görürler de isterler zaten.benim kilom fazla diyede istemis olabkr cunku burdada dr lar yapalim derse oluyo her dr icin rutin degil yani.yaptirirsanda insallah yoktur sende
bu hamilelikte asiri hormon salgilamakla alakali biseymis.bide hareketsizlkten vucut kanda olan sekeri kaldiramiyo yani.e bendede sag kalcada platin bar oek hareketlo degilim.e dedgn gibi de pek bi bilgim yoktu test oncesinden yapilcaklarla ilgili.olacagi varmis son uc ayi dikkat ederek gecircm napalm.bebegm ici. herseye deger arada kacamaklarla gecircz yeter ki o iyi olsun.Hay Allah ya. Seninki biraz kendi haline bırakılmış canım. Bana çikolata kistinin nedenine yönelik şeker yüklemesi yapıldı Ankara Başkent'te geçen yaz. Sıkı sıkı tembihlediler. "Tatlı yok, gece 11'den sonra yemek yok" diye. Ve yavaşça içirdiler. Almanya'da bu uygulama yok galiba. Hamile kalıp burda doğum yapan arkadaşlarımdan duymadım. Teyit etmek için soracağım tekrar hepsine. Burda en başından beri 3 haftada, en geç 4 haftada bir tüm kan değerlerine bakılıyor diye biliyorum. Yani ben daha gebeliğimin başlarındayım, iki kez tam kan tahlili yapıldı. Ben hiç hatırlatmayayım o zaman, gerekli görürse ister doktorum. Diyetle ilgili ise sadece az ve sık yemem, tarçın yememem, sinameki içmemem söylendi.
Ben yıllardır bu hastalıkla yaşadığım için çok iyi biliyorum canım com zor bi hastalik. Sayısını hatırlayamadığım kadar com hastaneye kaldirilmalarim başlarda yanlış teşhis konup gereksiz açık ameliyat olmalarım. Allah kimseye yasatmasin. Ben de bu hastalık çok eskiden beri var olduğu için yumurtalık rezervlerim çok düşmüştü O yüzden de ameliyat olmayı göze alamadim. Ama olsaydım da çok iyi bir dr a emanet etmem gerekirdi çünkü en ufak bir hata geri donusu olmayan hasarlara sebep oluyor. 2006den beri bu hastalığı çekiyorum ben tam 11 yıl oldu. Gitmediğim dr prof kalmadı turkiyede. 11 yılın sonunda doktorumu buldum ve doğal yollarla hamile kaldım allah isteyen herkese nasip etsin insallah :))Evet canım. Üç yıllık evliyim, evlendiğimde teşhis kondu. Gebelik hormonu ile küçülebildiğini birkaç doktor da söyledi. Fakat burda doktorların çoğu yumurta rezervim iyi olduğu için (Amh: 3.88'di) direkt ameliyat önerdi. 'Kist büyük, yumurtalığımı kaybedersem ya' diyerek doktorları dinlemeyip tüp bebeğe başladım. Ama hormon iğnelerinden dolayı kist daha da büyüdü. Ayrıca 12 tane gelişen yumurtanın sadece 7 tanesini toplayabildi doktor, kistten dolayı ulaşamamış foliküllere. Yumurta toplandıktan sonra şiddetli ağrı ve nefes darlığı ile hastaneye kaldırıldım. Transfer iptal edildi..
Senin adına çok sevindim, doğal gebelik olmuş çok şükür. Benim olmadı. Yumurta rezervim iyiydi ama sanırım kaliteyi etkiliyordu kistler. Çoğu endometriosis hastası için gebe kalmak zor. En azından Almanya'da doktorların savunduğu tez bu. Benim Ankara'daki doktorum da aynı görüşte. Biraz da onun yönlendirmesiyle ameliyat kararı aldım.
Kardeşim çikolata kistiyle hamile kalıp sağlıkla doğurdu. Arkadaşımın kardeşi de 5cm kistle hamile kaldı, sezaryenle önce bebeği aldılar, sonra kistleri. Fakat ameliyatla kistler alındıktan sonra doğal yolla hamile kalan arkadaşım da çok burda. Her iki örnek de var. Çikolata kisti varsa 7-8 ay denedikten sonra olmuyorsa ve rezerv de iyiyse ameliyata yönlendiriyorlar burda. Yumurtalıklarına extra özen gösterilsin diye koyu renklerle yazıyorlar. Yalnız ameliyat olunacaksa ve henüz çocuk da yoksa çok emin ellerde olunmalı. Yumurtalıklar mümkün olduğunca korunmalı. Ben şahsen bu ameliyatı daha önce olmadığıma çok pişmanım. Resmen hafifledim, kurtuldum, rahatladım. Adetlerim çok ağrılı geçerdi, eşimle beraberliğimde acı olurdu, biraz üşüteyim, ağrıdan kıvranırdım, sol kasığıma hep kramp girerdi. Tüm şikayetlerim geçti ve patoloji sonuçları da temiz geldi çok şükür. Ama söylediğin gibi, tekrar etme riski var. Hayat boyu kontrol altında olmamız, dikkat etmemiz gerek. Doğumuna ne kadar kaldı? Sağlıkla gelsin bebecik
Hikayeni okuyunca yürekten sevindim! Daha da sevindim hamile kalmış olmana. İlk bebeğin mi olacak o zaman? Neden yanlış teşhis konuldu acaba? "Endometriosis ultrasonda diğer kist türlerinden ayırt edilebiliyor" demişti doktorum. Yazık ya, boşuna ameliyat ne demek! Geçmiş olsun tekrar.Ben yıllardır bu hastalıkla yaşadığım için çok iyi biliyorum canım com zor bi hastalik. Sayısını hatırlayamadığım kadar com hastaneye kaldirilmalarim başlarda yanlış teşhis konup gereksiz açık ameliyat olmalarım. Allah kimseye yasatmasin. Ben de bu hastalık çok eskiden beri var olduğu için yumurtalık rezervlerim çok düşmüştü O yüzden de ameliyat olmayı göze alamadim. Ama olsaydım da çok iyi bir dr a emanet etmem gerekirdi çünkü en ufak bir hata geri donusu olmayan hasarlara sebep oluyor. 2006den beri bu hastalığı çekiyorum ben tam 11 yıl oldu. Gitmediğim dr prof kalmadı turkiyede. 11 yılın sonunda doktorumu buldum ve doğal yollarla hamile kaldım allah isteyen herkese nasip etsin insallah :))
Geçmiş olsun canım. Senin geçerli sağlık sebebin var çok hareket etmemekle. Başa gelmeyince çoğumuz bilmiyoruz bunları. Evde parmaktan kanla ölçüm yapmak zor göründü gözüme. Ama gerekirse yapacağım ben de, mecbur.bu hamilelikte asiri hormon salgilamakla alakali biseymis.bide hareketsizlkten vucut kanda olan sekeri kaldiramiyo yani.e bendede sag kalcada platin bar oek hareketlo degilim.e dedgn gibi de pek bi bilgim yoktu test oncesinden yapilcaklarla ilgili.olacagi varmis son uc ayi dikkat ederek gecircm napalm.bebegm ici. herseye deger arada kacamaklarla gecircz yeter ki o iyi olsun.
hic hatirlatma muhakkak gerek gorurlerse isterler zaten senden.tarcini kullandrmamalarnin sebebi gebelikte kasilmalara neden oluyo sinamekide yine kullanilmiyo hamilelikte.az ve sık sık yemekte kan sekerinin dengesi ve uzun sure ac kalmamakla alakalidr diye dusunuyrm
Evet canım oraya gidiyorum sende mi oraya gidiyorsunCanım sen cebeci tıpa mi gidiyorsun?
Canim Ben endometrioma dan ameliyat olmadım 2007 de şikâyetlerim başladı 2010 da sebep bulunamayinca açık ameliyata alındım barsaklardan kaynaklı sanıldı rahatsizligim. Çünkü endometriozis en son evresinde kistlesen bir hastalik. Ama o dönemde sadece karin içinde endometriozis odakları varmış kist henüz olmadığı için anlaşılmadı malesef. Ben hiç bir kür ilaç kullanmadım sadece bir dönem karbonatlı su içtim ama bana pek faydası olmadi. Kisterim eski oluşumlu olduğu için erimesi mümkün degildi. Yıllarca çok araştırdım bir çok doktor bebegin olmaz tup bebek dedi ama ben hep bu kiste sahip olup doğal yollardan hamile kalanları arastirdim. Yıllar sonunda bi kanıya vardım bu hastalık stres temelli ve stres oluşturan faktörleri ortadan kaldırınca hamile kalınabiliyormuş. 3yil oldu ben de evleneli ve yanlış olduğunu sonradan anladım bazı seylerin. Farkindaligim arttığı anda da çok şükür allah nasip etti :)Hikayeni okuyunca yürekten sevindim! Daha da sevindim hamile kalmış olmana. İlk bebeğin mi olacak o zaman? Neden yanlış teşhis konuldu acaba? "Endometriosis ultrasonda diğer kist türlerinden ayırt edilebiliyor" demişti doktorum. Yazık ya, boşuna ameliyat ne demek! Geçmiş olsun tekrar.
Ben de 2014'ten beri çekiyordum. Öğretmen bir arkadaşım 2009'da Bursa'da ameliyat oldu, 2010'da hamile kaldı. Çok araştırdım, bu hastalıkla ilgili o kadar çok makale okudum ki. Altın standart çok dikkatli bir ameliyat. Yakma (Co2 Lazer) veya drenaj tekniği değil, kistin ve diğer endo odaklarının kesilerek alınması. Bu, hastalığın tekrarlama riskini azaltıyor. Hastanın çocuk isteği varsa yumurta rezervi iyiyse dikkatle ameliyat edilmesi fertiliteyi artırıyor. Tüp bebek derdinden kurtarıyor. Ben "ameliyattansa tüp bebek tedavisi" diyerek bu şekilde ilerledim. Fakat tedavide kullanılan hormon iğnelerinin, ilaçların bedenimde ve ruhumda yaratacağı yan etkileri bilseydim 'ameliyat' derdim. Ameliyat olurdum, olmazsa son çare diyerek mecburen tüp bebek isterdim. Kaldı ki, ameliyat tüp bebek tedavisinden çok daha kolay, çok daha çabuk geçti. Üç minik (milimlik) ameliyat kesiği, şu an belli bile olmuyor. Hiç beklemediğim halde adetim 2 gün gecikince test yaptım, pozitif. Ameliyattan 4 ay sonra yani.
Yaşadıkların için çok üzgünüm. Bu ağrıları çekmemiz gerekiyormuş. Senin durumunda ameliyat söz konusu değilmiş canım. Çünkü burda da bir kez ameliyat olduysan, kistler geldiyse veya rezerv sınırdaysa ikinci ameliyattan ziyade aşılama ve tüp bebeğe yönlendiriyorlar. Burdaki tüp bebek kliniği baş hekimi bana "Bir kez ameliyat olsan anlardım. Ama hiç olmamışsın. Kistlerden kurtulunca doğal hamile kalma şansın var, tüp bebek tedavisi yıpratıcı, emin misin? Başlasan asıl ben para kazanacağım ama doğru teknik bu değil, ameliyat olman" dedi. Ben de eşimi aldığım gibi başka bir tüp bebek kliniğine gittim. Ameliyattan o derece korkuyordum. "Ameliyat olup yine olmazsa nasılsa tüp bebek yapacağız. Bıçak yediğimle kalacağım. En iyisi şimdiden tedaviye başlayalım" dedim. Meğer ne kadar yanlış düşünmüşüm. Kistlerden kurtulmak hayatımı çok büyük ölçüde değiştirdi ve kolaylaştırdı. Hoş tam tersi oldu bende :)) Tüp bebek olup yine de ameliyattan kaçamadım. Endometriosis belli büyüklüğe gelmişse hiçbir bitkisel çözümü, çayı, kürü yok. Ameliyat korkum öyle büyüktü ki kaç değerli doktoru ve ailemi dinlemedim. Pahalı Saraçoğlu kürleri, doğum kontrol hapları.. hem uzun zamanıma hem de dünya kadar parama mal oldu. Her şeyde bir hayır var, neyse artık. Tüp bebek hem pahalı, hem de ilaçları ağır. Burda doktorların gözettiği, hastayı öncelikle bu maliyetten ve yan etkilerden uzak tutmak, mecbur kalındıysa tüp bebeğe yönlendirmek. Sen ameliyatını nerede olmuştun?
Arkadaşlar inşallah kusura bakmaz. Konu tamamen başka çünkü. Konuştukça açıldı. Çikolata kisti forumunu aratıp en azından kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum vakit olduğunda. Bebeğin sağlıkla ve mutlulukla gelsin annesi. Allah herkese kolay ve güzel doğumlar yaşatsın, bebişler analı babalı büyüsün
Kızlar canım çok sıkkın. İlk haftalardan beri takibimi yapan doktorumun hastaneden ayrıldığını öğrendim bugün. Aramasam haberim olmayacak. 2 hafta sonra da kontrole gidecektim.
Cep telefonu da yok. Şimdi doğum için tekrar hastane ve doktor araştırmak zorunda kalacağım. Ya da doktora mı ulaşmaya çalışsam bilmiyorum.
Ankarada hastane ve doktor önerisi olan varsa ayrıca sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?