2017 Aralık Anneleri

Bn psman degılım yaptrdgm ıcın hergn bal pekmez vokokrem yerdm haftada bı ğasta kurabıye yapardım smdı hepsıne dıkkat edıyorm cok sukr ablanıza bsey olmams ama tedbr almakta fayda var dıye dsnuyorm

Bn ewde hc sutyen kullanmam zıbınıda hc cıkarmam atlet gumem yıllardr bn ne alsamkı

Gozunaydn cnm yarnda bn gtcem hayrlısı bakalm

Diyabetik hamileliklerde bebekte görülebilecek riskler:
  • Doğumun ardından yaşanabilecek solunum sıkıntısı (respiratuar distres)
  • Bebeğin iri olması (makrozomi)
  • Daha olarak görülen bebeğin normalden küçük olması (SGA)
  • Bebekte doğum ardından sonra hipoglisemi yani şekerin düşmesi, polisitemi, hipokalsemi, hiperbiluribinemi (sarılık)
  • Kalp anomalileri (VSD, TGA, kardiyomyopati…)
  • Beyin ve santral sinir sistemi anomalileri (Anensefali, spina bifida, kaudal displazi)
  • Böbrek anomalileri
  • Sindirim sistemi anomalileri
  • Kulak anomalileri

Allah korusun ınsallah sag salım dogmlar yaparz ınsallah

Kzlar cevız fıstk yıyorm ben yuksektrmıkı sekerı cok nedn vıtamn alcm anlamadmkı hep yogrt sutmu yıyecem ogun aralatnda falan

geldim bugun seker icin dr a.artk dr a gitmeden son uc gun olcucem iki hafta sonra yine gelicem gorusmeye.kurtuldm her gun olcmekten.dr değişmiş o yüzden bu daha anlayisli.
Ay ne güzel senin adına sevindim cnm..inş bana da nasip olur..benim kadın doğumcum da endokrin seni korkutmak için öyle demiştir değerlerin çok yüksek değil dedi..

Bende bugun kadın dogumcuma gittim çağırmıştı 15 gun sonraya degerlerime baktı diyetine cok sıkı uy hic kacamak yapma dedi bebek simdilik sekerden etkilenmiş görünmüyor 28+6 haftaligim karin çevresi 30+4 cıktı.sekerden dolayı daha sık kontrole gelmemi istedi artık 3 haftayı gecmeden gel dedi bana hayırlısı ile sağlıkla bi dogursak bebeklerimizi artık

Ay ne güzel senin adına sevindim cnm..inş bana da nasip olur..benim kadın doğumcum da endokrin seni korkutmak için öyle demiştir değerlerin çok yüksek değil dedi..
yani biraz goz dagi veriyolar.diyete uyalm diye.dogurana kadrda uyucaz mecburen az kaldi zaten

bi benm dr um rahat herhalde.diyetine uy diyo ama bebek etkilenir falan demiyo.bebisin kilosu normal diye sanirim.saglikli olsunlarda yapicz her turlu diyeti

Bn psman degılım yaptrdgm ıcın hergn bal pekmez vokokrem yerdm haftada bı ğasta kurabıye yapardım smdı hepsıne dıkkat edıyorm cok sukr ablanıza bsey olmams ama tedbr almakta fayda var dıye dsnuyorm
sen baya abartiymsn canim.ben o kadr da yemiyodm.senin zaten genetikti dimi canim mecburn yapiliyo o zaman

bi benm dr um rahat herhalde.diyetine uy diyo ama bebek etkilenir falan demiyo.bebisin kilosu normal diye sanirim.saglikli olsunlarda yapicz her turlu diyeti
Benim doktorum endokrinden daha pimpirikli geldi bana 2 3 deger yuksekti ya onları sordu bana kacamak yaptığın zamanlar mı yukseldi diye.artık ne yiyecem nasil yemek yapacam şaşırdım zaten

Bişey sormak istiyorum bebek şekerden etkilenince ne gibi etkileri oluyo onla ilgili bilgi verdi mi doktorun?

Benim doktorum endokrinden daha pimpirikli geldi bana 2 3 deger yuksekti ya onları sordu bana kacamak yaptığın zamanlar mı yukseldi diye.artık ne yiyecem nasil yemek yapacam şaşırdım zaten
benmde bi kac deger yuksek vardi soyleidm ne yedim ne yemedim diye.ama o kadrda abartmaya gerek yok normaldr insulin baslamak icin cok cok yukske olmasi gerekiyo ama tedbir amacli en ufak artista baslatylar sanirim.gercekten sasiriyo insan ne yicek diye

kesinlikle haklisn ben seker yuklemesi yapmak istemedim.
Eger gebelik sekeri varsada hisseder insan ya bi anormallik oldugunu.
Mesela yedikten sonra fln bi sorun olsa sanirsm anlarz az cok.
Ben hiç bisey anlamadım canım hala da anlamıyorum bazen yükseliyor sekerim siniri bile geçiyorum ama saha bile dinç hissediyorum kendimi. Yükleme yaptırdığımda da sekerim 191 e fırlamış ona rağmen en ufak bir değişiklik farketmedim.

kilolu doguyo bebekler.normal dogum yapacgna sezeryan olmak zorunda kaliyosn.dogdugnda kan sekeri dusuk olabliyo.bu tur seyler.

Ultrasonda anlaşılabilen bişey var mı diye dedim ama bu etkiler hep doğum sonrasında tespit edilenler anladığım kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…