- 17 Mart 2015
- 7.430
- 5.789
- 148
- 35
kafama takilan bisey var kizlar.biz seker yuklemesi yaptrdik kimimizde cikti kimimizde cikmadi.peki yaptrmayanlar.yaptirmayanlrda sseker varsa ne oluyo.benm ablamda varms gebelk diyabeti mesela ama yatrdmadigi icin bilmiyodu doğurduğunda ogrendi bebegi 4 bucuk kilo dogdu.hic bi sorunuda yoktu.normal dogum yapacgna sezeryan oldu.tek fark bu.e bizde yaptrmsydk bilmiycktik ne olacakti peki.kafamda deli sorular
Ben emzirme atletiyle çok rahat ettim.çünkü yaz kış atlet giyen biriyim.emzirme sütyeninin üstüne atlet giyince bi anlamı kalmıyor.bunu düşünün ona göre alın arkadaşlar ben bu yıl bi tane daha alıcam atlet..zaten kış evdeyiz kalın kazak giyiliyo biletler belli olmuyor yanisütyeni de dışarı çıkarken kullanabiliriz..
kızlar günaydın :) Dün doktora gittik gicimizi gördükKarnımda esniyordu eşşek sıpası :) sat a göre 29 hafta ulstrasona göre 30. haftadayız .1.412 gram olmuşuz Doğum pozisyonuna da gelmiş herşey normal çok şükür Bi an önce 32. haftaya gelsek de izne çıksam
Diyabetik hamileliklerde bebekte görülebilecek riskler:
- Doğumun ardından yaşanabilecek solunum sıkıntısı (respiratuar distres)
- Bebeğin iri olması (makrozomi)
- Daha olarak görülen bebeğin normalden küçük olması (SGA)
- Bebekte doğum ardından sonra hipoglisemi yani şekerin düşmesi, polisitemi, hipokalsemi, hiperbiluribinemi (sarılık)
- Kalp anomalileri (VSD, TGA, kardiyomyopati…)
- Beyin ve santral sinir sistemi anomalileri (Anensefali, spina bifida, kaudal displazi)
- Böbrek anomalileri
- Sindirim sistemi anomalileri
- Kulak anomalileri
Ay ne güzel senin adına sevindim cnm..inş bana da nasip olur..benim kadın doğumcum da endokrin seni korkutmak için öyle demiştir değerlerin çok yüksek değil dedi..geldim bugun seker icin dr a.artk dr a gitmeden son uc gun olcucem iki hafta sonra yine gelicem gorusmeye.kurtuldm her gun olcmekten.dr değişmiş o yüzden bu daha anlayisli.
yani biraz goz dagi veriyolar.diyete uyalm diye.dogurana kadrda uyucaz mecburen az kaldi zatenAy ne güzel senin adına sevindim cnm..inş bana da nasip olur..benim kadın doğumcum da endokrin seni korkutmak için öyle demiştir değerlerin çok yüksek değil dedi..
bi benm dr um rahat herhalde.diyetine uy diyo ama bebek etkilenir falan demiyo.bebisin kilosu normal diye sanirim.saglikli olsunlarda yapicz her turlu diyetiBende bugun kadın dogumcuma gittim çağırmıştı 15 gun sonraya degerlerime baktı diyetine cok sıkı uy hic kacamak yapma dedi bebek simdilik sekerden etkilenmiş görünmüyor 28+6 haftaligim karin çevresi 30+4 cıktı.sekerden dolayı daha sık kontrole gelmemi istedi artık 3 haftayı gecmeden gel dedi bana hayırlısı ile sağlıkla bi dogursak bebeklerimizi artık
kuru yemisler diyabetliler icin bire bir yaz nete cikat hepsi.benm diyetl listemfe ceviz varKzlar cevız fıstk yıyorm ben yuksektrmıkı sekerı cok nedn vıtamn alcm anlamadmkı hep yogrt sutmu yıyecem ogun aralatnda falan
sen baya abartiymsn canim.ben o kadr da yemiyodm.senin zaten genetikti dimi canim mecburn yapiliyo o zamanBn psman degılım yaptrdgm ıcın hergn bal pekmez vokokrem yerdm haftada bı ğasta kurabıye yapardım smdı hepsıne dıkkat edıyorm cok sukr ablanıza bsey olmams ama tedbr almakta fayda var dıye dsnuyorm
Benim doktorum endokrinden daha pimpirikli geldi bana 2 3 deger yuksekti ya onları sordu bana kacamak yaptığın zamanlar mı yukseldi diye.artık ne yiyecem nasil yemek yapacam şaşırdım zatenbi benm dr um rahat herhalde.diyetine uy diyo ama bebek etkilenir falan demiyo.bebisin kilosu normal diye sanirim.saglikli olsunlarda yapicz her turlu diyeti
Bende bugun kadın dogumcuma gittim çağırmıştı 15 gun sonraya degerlerime baktı diyetine cok sıkı uy hic kacamak yapma dedi bebek simdilik sekerden etkilenmiş görünmüyor 28+6 haftaligim karin çevresi 30+4 cıktı.sekerden dolayı daha sık kontrole gelmemi istedi artık 3 haftayı gecmeden gel dedi bana hayırlısı ile sağlıkla bi dogursak bebeklerimizi artık
benmde bi kac deger yuksek vardi soyleidm ne yedim ne yemedim diye.ama o kadrda abartmaya gerek yok normaldr insulin baslamak icin cok cok yukske olmasi gerekiyo ama tedbir amacli en ufak artista baslatylar sanirim.gercekten sasiriyo insan ne yicek diyeBenim doktorum endokrinden daha pimpirikli geldi bana 2 3 deger yuksekti ya onları sordu bana kacamak yaptığın zamanlar mı yukseldi diye.artık ne yiyecem nasil yemek yapacam şaşırdım zaten
kilolu doguyo bebekler.normal dogum yapacgna sezeryan olmak zorunda kaliyosn.dogdugnda kan sekeri dusuk olabliyo.bu tur seyler.Bişey sormak istiyorum bebek şekerden etkilenince ne gibi etkileri oluyo onla ilgili bilgi verdi mi doktorun?
Ben hiç bisey anlamadım canım hala da anlamıyorum bazen yükseliyor sekerim siniri bile geçiyorum ama saha bile dinç hissediyorum kendimi. Yükleme yaptırdığımda da sekerim 191 e fırlamış ona rağmen en ufak bir değişiklik farketmedim.kesinlikle haklisn ben seker yuklemesi yapmak istemedim.
Eger gebelik sekeri varsada hisseder insan ya bi anormallik oldugunu.
Mesela yedikten sonra fln bi sorun olsa sanirsm anlarz az cok.
sen baya abartiymsn canim.ben o kadr da yemiyodm.senin zaten genetikti dimi canim mecburn yapiliyo o zaman
kilolu doguyo bebekler.normal dogum yapacgna sezeryan olmak zorunda kaliyosn.dogdugnda kan sekeri dusuk olabliyo.bu tur seyler.
kuru yemisler diyabetliler icin bire bir yaz nete cikat hepsi.benm diyetl listemfe ceviz var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?