sadece gözü çekik ve birkaç gündür dilini dışarı çıkarıyor ama dişi çıktı onunla mı oynuyor anlamadım.sag elinde tek çizgi, ensede katlanma,ayak parmağı arası mesafe,serçe parmakta kemik eksikliği gibi belirtilerin hiçbiri yok.sadece her gören bu kime benziyor,hamileyken japon filmi mı izledin diyor.Canm yüzünde düzleşme, avuç içinde tek çizgi, küçük parmak kıvrıklığı ve ayak baş parmağının diğer parmaklardan bariz ayrık olması, boyun arkasında kamburumsu çıkıklık gibi belirtiler de var mı? Sadece göz çekikliği down için yeterli değil ki...
Aman milleti boşver lütfen ya gerçekten kötü niyetli çoğu bir anneye söylenecek laf mı bunlar? Tamamen kıskançlık ve boş boğazlık! Hiç takma kafaya o kadar doktora gittin down olsa çoktan anlaşılırdı hiç merak etme bence için rahat olsun.sadece gözü çekik ve birkaç gündür dilini dışarı çıkarıyor ama dişi çıktı onunla mı oynuyor anlamadım.sag elinde tek çizgi, ensede katlanma,ayak parmağı arası mesafe,serçe parmakta kemik eksikliği gibi belirtilerin hiçbiri yok.sadece her gören bu kime benziyor,hamileyken japon filmi mı izledin diyor.
Benim kızın da dişi yeni çıktı ve çıktığından beri 2 gündür dil dışarda dişiyle oynuyor belli yani :)) seninki de öyledir içini ferah tut, aksi durum olsaydı çoktan anlaşılırdı bence de.sadece gözü çekik ve birkaç gündür dilini dışarı çıkarıyor ama dişi çıktı onunla mı oynuyor anlamadım.sag elinde tek çizgi, ensede katlanma,ayak parmağı arası mesafe,serçe parmakta kemik eksikliği gibi belirtilerin hiç1biri yok.sadece her gören bu kime benziyor,hamileyken japon filmi mı izledin diyor.
Allah şifa versin inşallah çabuk atlatır işt eböyle şeyler yapı meselesi bir de anne sütü emen bebek hasta olmaz diyorlar ne alakaysa, benim büyük kızda aynı böyle nanemolla. Canları yerinde olsun ne yapalım.babası kılıklı babası da aynı öyle ya kuş kanadından yel kapar ne oldu da bu yaz günü hastalandı bilmem ateş 38 olunca calpol verdim onunda öksürcem die kustu şimdi bi doz daha veremem uyuyakaldı uyanınca duş aldırayım olmadı off yarın da iş var insanın nasl aklı kalıo
Bütün gün için bir şeftali çok değil ama protein grubu az bence biraz daha protein ağırlıklı gitmelisin canım eğer çiğneme varsa köfte tavuk kavurma filan denesen? Ben çorba hiç vermiyorum desem yalan olmaz genelde katı tipte besleniyor.Sabah 1 yumurta sarısı yedi. Bir de küçükten biraz büyükçe bir şeftali yedirdim. Meyve çok mu oluyor böyle acaba. Meyve de kararında olmalı ya. Bir bebek için çok mu?
Öğlene çok güzel bezelye yaptım yine yemedi ya. Hem de azıcık salçalı yaptım kıyma soğan sarımsak kimyon, kapya biber ve patates vardı. Ben ne yedirecem bu çocuğa ? Hep çorba vermek istemiyorum. Onu yemeyince yoğurt verdim bütün gün bunları yemiş oldu.
herkes hergun menülerini paylaşsa olmaz.mi?
Yarasınnnn bende atıyorum her zaman taze yapmaya fırsat olmuyor taze olsun deyince aralıklı yiyor aksıyor.Bilmem ki bebişler daha hassas oluyor ya ondan belki verilmiyordur diye düşündüm. Bugün ev yoğurdunun suyundan ekleyip beklettiğim kuru fasülye ve nohutları pişirip attım dondurucuya ama sonradan bir kurt düştü içime sorayım dedim
YarasınnnnMenü konusu çok iyi olur bence de:) bende takılıp kalıyorum. Sabah yumurta sarısı ceviz z.yağı 1 çay kaşığı Üzüm özü ara öğün çeyrekten az muz ve çeyrek armut öğlen soğan enginar kuzu ciğeri et suyu ile haşladım onu verdim. Akşamüstü yoğurt verdim yemedi.akşam kuzu kıymalı tarhana.bizim menü böyleydi :)
Aynen. Zaten bizim millet şöyle etli etli olmadıkça bebekte beğenmiyor. O yüzden açlığın ön plana çıkması çok normal : DKesinlikle katılıyorum. Bence eskiden bilimsel bilgi çok fazla olmadığından dolayı akla gelen temel şeyler aç mı, hasta mı şeklinde şeyler olmuş ve yaygın inanış da açlığı ön plana çıkarmış gibi :) bir de bu kadar uyaran yoktu eskiden dediğin gibi doğal besin, hava bile kalmadı. Belki köylerdeki bebekler daha farklı olabilir ama şehirlerde gerçekten huylu bebek nadir görülüyor
Yarasınnnn :) bende parkta yedirdim bir kısmını. Yaşasın park :)Sabah yarım yumurta sarısı, fındık kadar süzme peynir, 1 zeytin ve 1 çay kaşığı pekmez ile çok minicik bir parça ekmek; öğlen 2 tatlı kaşığı kadar yoğurt ile 1 kayısı ve 1/4 muz karışımı; akşam da 3-4 mama kaşığı irmikli tarhana çorbası ile fındık kadar köfte yedirebildim. Bunları yedirene kadar yapmadığım şebeklik ve hile kalmadı
Amin canım. Dediğimi sakın yanlış anlama tabi siz olgunlaşmış hayatta birsürü tecrübesi olan insanlarsınız bebek konusunda titizlenmeniz çok normal ama kendinizi biraz gevşetmeye çalışın hep o telkinde bulunun bence. Bebeğe de size de iyi gelir. Bende ilk kızımda inan ki öyle pimpiril biriydim ki kendimdeki değişime inanamıyorum bir de benim gibi olmayanlara şu anki halimde olanlara bir mana buluyordum ki sorma. Ama şimdi bakıyorum gereksiz yere kendimi çok yıpratmışım ister istemez o yıpranmalar bebeğe de yansıyor içgüdüleri öyle kuvvetli ki herşeyi seziyorlar. O yüzden aslında yine evlatlarımız için biraz gevşeklik iyiymiş.çok teşekkür ederim inan içim ferahladı. eşim de bir şey yok diyor sonra bakıyorum belirtileri okuyor.sanirim psikolojik olarak kendi kendimizi de zorluyoruz. Rabbim sağlık versin,dermansız dertlerden korusun.
Ne kadar zengin bı menü masallah:) cevizi ne kadar verdin? Benim kız bişey yemedi baksana:/
sadece gözü çekik ve birkaç gündür dilini dışarı çıkarıyor ama dişi çıktı onunla mı oynuyor anlamadım.sag elinde tek çizgi, ensede katlanma,ayak parmağı arası mesafe,serçe parmakta kemik eksikliği gibi belirtilerin hiçbiri yok.sadece her gören bu kime benziyor,hamileyken japon filmi mı izledin diyor.
Ohh misss afiyet olsun yarasın canım :))Bugün menüde ne var?
Sabah yarım yumurta ceviz içi kadar ekmek ve bir zeytin
An itibariyle haşlanmış tavuk kanadının eti
Akşam biz yemek yerken bir tatlı kaşığı tavuk suyuna pilav ve akşam isterse bir kayısı ve bir kayısı kadar muz :)
Ben johnsons baby kullanıyorum ikisinindeKızlar bebişlere hangi şampuanı ve losyonu kullanıyorsunuz?
sanırım bebeğe göre değişiyor. mesela benim kızım bayramdan beri erken yatıp sabah kalkıyor.
sebamed şampuan ve losyon kullanıyorum. losyonu bitti bu sever nivea aldım çok çook memnun kaldım. nivea gerçekten güzelmiş. pamuk gibi yapıyorKızlar bebişlere hangi şampuanı ve losyonu kullanıyorsunuz?
Aaaaa sonsütleri dediğin önsüt sonsüt olan mı Yoksa iki yılın sonunda emzirdiği mi?Hayatının ilk 3-4 yılında sık hasta olan çocuklarda kanser riski düşükmüş kreşe giden çocuklarda da çok azmış bu oran,mikroplarla tanıştıkça bağışıklık güçleniyo çnkü.bnm oğlum ilk kreş senesinde 12 kere hastalandı mesela hepsi ağır ateşli geçti 3 güne bir ateşi çıkıyodu inşllh güçlenmştr.anne sütünü sdce bu zmn için düşünmemek lazım bir de şöyle bişey duymuştum 2 yıl emziren anneden son sütlerinde ağız sütü gbi bişey gelirmiş onun da çok koruyuculuğu varmş çok kıymetliymiş.tabi sütünü rızkını gönderen Allah,koruyan O.
Sağol canım senin kuzuya da yarasınnn :) bulgur çorbası nedir canım tarif versene? Değişik birşeyse bende deneyeyim :)Ohh misss afiyet olsun yarasın canım :))
Bizde kahvaltı yumurta sarısı peynir.oglen bı kase yogurt .akşam üstü patates püre.ajsam da bulgur çorbasıbugün meyve veremedim.yarin alışverişe )
Ben johnsons baby kullanıyorum ikisininde
Soruyu kaçırmışım.Kızlar bebişlere hangi şampuanı ve losyonu kullanıyorsunuz?
2 yılın sonunda gelen süt cnm,kapanış sütü:)Aaaaa sonsütleri dediğin önsüt sonsüt olan mı Yoksa iki yılın sonunda emzirdiği mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?