2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Ben de size bunu soracaktım. Mamayı ne zaman bırakabilirim diye. 1 yaşından sonra sadece akşam yatmadan önce mi versem
ben bir sure daha devam edeceğim anne sütü yerine geçtiği için.okudugum kadarıyla inek sütündeki protein miktarı bebeklerin sindirebileceginden çok fazla zararı ise uzun vadede ortaya çıkıyormuş.ayrica süt verilmeye başlandığında da sınırlamalıymış kansızlığa sebep olduğu için bu nedenle fermante hali yani yoğurt,peynir,kefir olarak tüketimi öneriliyor

Aynen haksızlık olmuş sana sanki bu ayrımlar hiç hoş diil eşin ne dyo bu duruma?
eşim üzülüyor ama bir şey de diyemiyor.eltim ank.da onların yakınında oturuyor ve çalışıyor o yüzden doğduğundan beri k.validem bakıyor. ama en azından 1ay bana da gelmesini,bir mevlidini yapmasını isterdim.bu konuda çok kırgınım ama yine de birşey demiyorum.biraz daha büyüyüp akılları erdiğinde ikilik yapmasınlar yeter.cunku biz herşeyi tek maaşla yaptık,annemler,halam yardım etti.k.validemler hep eğitimlere yardım ediyor 2yil önce işini batırdı kayinbiraderim o zamandan beri k.validemler idare ediyor.

Anladim amin canım inşallah..bizim babaanne de yakında ama haftada bi iki saat anca gorür ..gercekten çok sinir bozucu.bide bebegimin huyunu suyunu bilmez ama bilmislik taslar !

Doğru canım. Sen tamamen mama veriyorsun dimi emzirmiyorsun?

Canım bakıcı için çeşitli internet siteleri var bir arkadaşım o şekilde bakıcı bulmuştı. Aynı gün hepsi mülakata gelmişti beğendiği ile anlaşmıştı o şekilde bir şey deneyebilirsin belki. Ben de seninle aynı durumdayım ve ücretsiz izin aldım ama çok zorlanırsak başlamam gerekebilir zor işler ya malesef :-( Bebek evleri nasıl oluyor? Mesela kaç bebeğe bir bakıcı bakıyor?

Doğru canım. Sen tamamen mama veriyorsun dimi emzirmiyorsun?
emziriyorum ama akşama çok az oluyor sütüm o yüzden sadece akşam yatmadan mama veriyorum.gece 2 defa emiyor.sabah emip kahvaltı yapıyor.emip öğlen sebze püresi,emip akşam üstü yoğurt yiyor...

Kızlar eşim fox haberde bugün bezlere %20-%30 oranında zam yapılacağı haberini görmüş stok yapalım diyor. Haberiniz olsun sizlerinde
ben en son 168lik 4nunara prima premium 100liraya almıştım 1ay geçmeden ebebekte 120 diğer yerlerde 140 olmuş. bir de zam gelirse 150yi bulur.

Kızlar benimki ışık anahtar kapı şarj aleti hastasıydı. Uyanınca ilk yaptığı iş avizeyi gösterip ap diye bağırmak. Ben de aktivite panosu yapmaya karar verdim. Bugün Koçtaş’tan malzemeleri aldım. 50x60 sunta kestirdim. Kapı kolu, düğme(anahtar), basit elektrik devresi, eski tip zincirli kapı kilidi, sandalye tekerleği aldım. Bunları tahtaya yerleştireceğim. Ek olarak cırt cırt, fermuar, makara, anahtar falan ekleyeceğim. Düğme(anahtar) yi açıp verdim eline basıyor Işık’lar yanmıyor aaaa diye bağırıyor:) Yapacağım activity board/toddler board olarak geçiyor tabi Türkçe aktivite tahtası-panosu şeklinde ama İngilizce daha çok örnek geliyor önünüze ekliyorum. Düşünen olursa fikir olsun.

Eklentiler

• 0FE69EAC-DA95-4B44-B5E2-94177AAC16B2.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 70
  • 5AE72987-AC3E-4F91-B96F-E669ECDDE42C.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 90
  • FF01D9A3-FD5E-40D5-8584-E1CD3EC05ACB.webp
    31 KB · Görüntüleme: 74
  • ECE201D8-F2BE-45B5-861A-90000A893B8C.webp
    27,4 KB · Görüntüleme: 85
bunları görmüştüm sanırım montessiori sayfalarında hoşuma gitmiştim ama uğraşcak halim yok ya bn kendimi çok yorgun bitkin hissediyorum oğlum azcık erken uyusa her işimi rahat halledicem 11 de uyuyo gece de uyanıo naal çözücem bu uyku işini konu nerden nereye geldi bu aralar her konuyu uyku ve ek gıdaya bağlayabilirim

Ben doktorun önerdiği damlayı kullanmaya başladım az da olsa etki etti daha az uyanmaya başladı sanki. Gerçi doktor günde 3 kez kullanabilirsin demişti ben sadece gece uyumadan 1 saat önce veriyorum. Doktoruna sorup bir deneyebilirsin belki sen de.

Süpersin ya çok iyi fikir ben de yapayım bıktım priz çekmece peşinde koşmaktan

benimki 8bucuk 9da uyuyor ama 2saat uyuduktan sonra saat başı uyanıyor. 3gundur hiç uyumuyor kafayı yiyeceğim. uyanıyor sağa dön, sola dön bir türlü dalamıyor uykuya.ayaga kalkıp ağlıyor. 1yaşına düzelir diyorlar ama umudum yok.1ayda mucize mı olacak ?

Çok yaratıcı bayıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…