- 23 Ocak 2010
- 5.693
- 3.104
- 373
Valla sağlıklı beslensin diye elimizden gelini yaptıkça insanlar tepemize biniyor. Eltimin de üç ay büyük kızı var maşallah 6aylıkken 9kiloydu. 7.ay 500g almış diye türlü önlemler alındı. Dedim 500g çok iyi artık yavaş alıyorlar. Yok öyle olmaz dedi. Benimki doğduğundan beri her ay en fazla 500g aldı. İki üç ay önce ben napayım diye sordum aaa normal takma diyor. Başka biri gelmiş bu çok zayıf kalmış ben sana yöntemi söyleyeyim .... marka alacaksın mamasını şişer diyor. 6-7. aya kadar çok üzülüyordum takmıyorum artık. Sağlıklı mı? Gülüyor mu? Mutlu mu? Zihinsel gelişimine ilişkin ipuçları var mı? Tamamdır.Günaydın kızlar, herkese hayırlı cumalar diliyorum.. Yemek konusu geçmiş, malesef bizimkilerde yemiyor. Takmamaya çalışıyordum ama 2 gün önce arkadaşlar geldi, benimkilerden 3 ay küçük kızı var. Görsen kıyaslama yapıyorlar, ayyy daha 9 kilo falan dedi. O kadar moralim bozulduki anlatamam. Bugüne kadar bebe bisküvisi vermemiştim hazır, eşime gittim aldırdımCeviz falan karıştırıp sabahları vereyim diye. İnsanların bilerek can yakmalarına sinir oluyorum. Halbuki düşünmüyor benimki tek, bunlar ikiz. Konuştukça konuştu. Bende misafir diye pek bir şey söylemedim. Umursamıyormuş gibi davrandım. Ama gittiklerinden sonra çok üzüldüğümü farkettim
Ben işe başladığını kaçırmışım. Bakıcı bulmak zor benim de gözümde büyüyor. Kolay gelsin:)@ceros
Yettim kızlar.
Başıma gelmeyen kalmadı. Aşırı yoğun iki haftanın ardından cumartesi eve geldik bir de ne olsun bakıcı ablanın fıtığı patlamak üzere ve ameliyat olacak. O sebeple bu hafta yalnızdım ve cılkım çıkmaya devam etti. Hayallerim paristi gerçekler inanın yerim dibinin dibi oldu. Bugün pikniğe gittikte açıldık biraz. Haftaya geçici olarak yeni biri gelecek bakalım bizi ne maceralar bekliyor.
Gebe arkadaşlara hayırlı olsun diyorum inşaallah sağlıcakla alın kucağınıza. Benim kızlar 16 ay arayla oldu. Evet zor ama bir yandan da çok güzel yavaştan birlikte takılmaya başladılar bile.
Emme mevzusu konuşulmuş mercimek_16 nın dediklerine harfiyen katılıyorum benim iki kızda aynı cins büyük kız 26 aylık oldu hala gece defalarca kalkar asla deliksiz uykusu yok ufaklıkta aynı ablası gibi sağolsun eksik kalmadı :))
İştah konusuna gelince benim kızlar da iştahsız ben sıcaklara bağlıyorum normal geliyor ayrıca benim ufaklıkta ekmek filan yemiyor büyük kızımda yemezdi yeni yeni başladı mesela bugün ikisi de hiç yemedi normal bence zaten fazla ekmek yemesinler sıkıntı yok diye düşünüyorum önemli olan kaliteli beslenmesi.
Balık yağı ve vitamin takviyelerini şimdilik önermiyor doktorum. Belki bir yaş sonrası kan tahlili sonuçlarına göre tekrar bakar. İnsan tatmin olmuyor anlıyorum seni. Ben de bir ara takmıştım.Kızlar Merhaba uzun aradan sonra ara ara bakıyorum ama pek fırsat olmuyor malum. Umarım herkes iyidir.
Kızlar bebeğim hicbirsey yemiyor 2 aydır kilo alımı nerdeyse yok.tabi tatil di bayramdi derken düzen bozuldu dedik ama yok aç aç bütün gün kalabilir.diğer kizlarimi emzirirdim hiç kafama takmazdim yemediklerinde ama bu emmediginden bide aşırı bi hassas davranıyorum galiba.
Aranizda doktor tavsiyesiyle balık yağı ve ya çinko desteği kullanan var mı? Doktor a götürcem bi soracam ama sizede bir sorayım dedim.
canım bence başkalarının çocuklarıyla karşılaştırmak yaptığımız en büyük hata.burada çoğumuzun arasında sadece haftalar var ama gelişimleri hepsinin farklı. her çocuk kendine özel... doktorun bir gelişim problemi görmüyorsa başkalarının dediğini boşver. bu yüzden de hazır bisküvi kullanma bence.ne kadar organik yazsa da içlerinde şeker, kıvam arttırıcılar var.eger vereceksen kendin yap ya da onun yerine bakliyat ver,krep yap,bebekler için sebzeli,siyez ünlü ev makarnası satanlar var onları dene ama kızıp da hazır gıda verme bence en azından 2 yaşına kadar mümkün oldukça uzak dur benceGünaydın kızlar, herkese hayırlı cumalar diliyorum.. Yemek konusu geçmiş, malesef bizimkilerde yemiyor. Takmamaya çalışıyordum ama 2 gün önce arkadaşlar geldi, benimkilerden 3 ay küçük kızı var. Görsen kıyaslama yapıyorlar, ayyy daha 9 kilo falan dedi. O kadar moralim bozulduki anlatamam. Bugüne kadar bebe bisküvisi vermemiştim hazır, eşime gittim aldırdımCeviz falan karıştırıp sabahları vereyim diye. İnsanların bilerek can yakmalarına sinir oluyorum. Halbuki düşünmüyor benimki tek, bunlar ikiz. Konuştukça konuştu. Bende misafir diye pek bir şey söylemedim. Umursamıyormuş gibi davrandım. Ama gittiklerinden sonra çok üzüldüğümü farkettim
biz 9.ay kontrolünde çinko kullanmaya başladık. 15 gün verdim şimdi ara ara veriyorum çünkü fazlası da iyi değil. 1yasindan sonra tekrar bakılacak kanına. balık yağı ise 1 yaş sonrası eğer haftada 2gun balık tüketmiyorsan öneriliyor. möller's,ocean bildiğim iyi balık yağı takviyeleri.açıkçası biz çok balık tuketmedigimiz için kullanmayı düşünüyorum ama henüz erkenKızlar Merhaba uzun aradan sonra ara ara bakıyorum ama pek fırsat olmuyor malum. Umarım herkes iyidir.
Kızlar bebeğim hicbirsey yemiyor 2 aydır kilo alımı nerdeyse yok.tabi tatil di bayramdi derken düzen bozuldu dedik ama yok aç aç bütün gün kalabilir.diğer kizlarimi emzirirdim hiç kafama takmazdim yemediklerinde ama bu emmediginden bide aşırı bi hassas davranıyorum galiba.
Aranizda doktor tavsiyesiyle balık yağı ve ya çinko desteği kullanan var mı? Doktor a götürcem bi soracam ama sizede bir sorayım dedim.
Hem çinko hem balık yağı ocean multi Vit var ondan mi alsam kararsız kaldım çinko ne kullandinizbiz 9.ay kontrolünde çinko kullanmaya başladık. 15 gün verdim şimdi ara ara veriyorum çünkü fazlası da iyi değil. 1yasindan sonra tekrar bakılacak kanına. balık yağı ise 1 yaş sonrası eğer haftada 2gun balık tüketmiyorsan öneriliyor. möller's,ocean bildiğim iyi balık yağı takviyeleri.açıkçası biz çok balık tuketmedigimiz için kullanmayı düşünüyorum ama henüz erken
şişmesi sağlıklı mıymış dünya obeziteye savaş açmışkenValla sağlıklı beslensin diye elimizden gelini yaptıkça insanlar tepemize biniyor. Eltimin de üç ay büyük kızı var maşallah 6aylıkken 9kiloydu. 7.ay 500g almış diye türlü önlemler alındı. Dedim 500g çok iyi artık yavaş alıyorlar. Yok öyle olmaz dedi. Benimki doğduğundan beri her ay en fazla 500g aldı. İki üç ay önce ben napayım diye sordum aaa normal takma diyor. Başka biri gelmiş bu çok zayıf kalmış ben sana yöntemi söyleyeyim .... marka alacaksın mamasını şişer diyor. 6-7. aya kadar çok üzülüyordum takmıyorum artık. Sağlıklı mı? Gülüyor mu? Mutlu mu? Zihinsel gelişimine ilişkin ipuçları var mı? Tamamdır.
zinco şurup yarım ölçek kullandım. balık yağı konusunda Instagramda sağlıkçıbiranne var incelemiş balık yağı markalarınıHem çinko hem balık yağı ocean multi Vit var ondan mi alsam kararsız kaldım çinko ne kullandiniz
Keşke cevaplarını verseydin kapa çeneni diye. Munasebetsiz ! Hazır bisküvi verme bence canım sırf kilo alsınlar diye. Onunla kilo alsalar nolur.Günaydın kızlar, herkese hayırlı cumalar diliyorum.. Yemek konusu geçmiş, malesef bizimkilerde yemiyor. Takmamaya çalışıyordum ama 2 gün önce arkadaşlar geldi, benimkilerden 3 ay küçük kızı var. Görsen kıyaslama yapıyorlar, ayyy daha 9 kilo falan dedi. O kadar moralim bozulduki anlatamam. Bugüne kadar bebe bisküvisi vermemiştim hazır, eşime gittim aldırdımCeviz falan karıştırıp sabahları vereyim diye. İnsanların bilerek can yakmalarına sinir oluyorum. Halbuki düşünmüyor benimki tek, bunlar ikiz. Konuştukça konuştu. Bende misafir diye pek bir şey söylemedim. Umursamıyormuş gibi davrandım. Ama gittiklerinden sonra çok üzüldüğümü farkettim
Selam canım kolay gelsin inşallah yeni bakıcı iyi olur@ceros
Yettim kızlar.
Başıma gelmeyen kalmadı. Aşırı yoğun iki haftanın ardından cumartesi eve geldik bir de ne olsun bakıcı ablanın fıtığı patlamak üzere ve ameliyat olacak. O sebeple bu hafta yalnızdım ve cılkım çıkmaya devam etti. Hayallerim paristi gerçekler inanın yerim dibinin dibi oldu. Bugün pikniğe gittikte açıldık biraz. Haftaya geçici olarak yeni biri gelecek bakalım bizi ne maceralar bekliyor.
Gebe arkadaşlara hayırlı olsun diyorum inşaallah sağlıcakla alın kucağınıza. Benim kızlar 16 ay arayla oldu. Evet zor ama bir yandan da çok güzel yavaştan birlikte takılmaya başladılar bile.
Emme mevzusu konuşulmuş mercimek_16 nın dediklerine harfiyen katılıyorum benim iki kızda aynı cins büyük kız 26 aylık oldu hala gece defalarca kalkar asla deliksiz uykusu yok ufaklıkta aynı ablası gibi sağolsun eksik kalmadı :))
İştah konusuna gelince benim kızlar da iştahsız ben sıcaklara bağlıyorum normal geliyor ayrıca benim ufaklıkta ekmek filan yemiyor büyük kızımda yemezdi yeni yeni başladı mesela bugün ikisi de hiç yemedi normal bence zaten fazla ekmek yemesinler sıkıntı yok diye düşünüyorum önemli olan kaliteli beslenmesi.
Evet. Geçenlerde misafirlikteydik. kadın diyor ki aglayinca hemen alma kucağına bırak ağlasın, şımarır sonra. Ben de dedim ki 'cigerleri de açılır dimi'. o da evet tabi diyorÇocuğun sağlıklı mı sağlıklı
Çok şükür gelişimide iyi
Kilosundan size ne?
Ben çocuğumu kıyas yapsınlar diye doğurmadım deyin olsun bitsin
Kafaya neden takıyorsunuz
Sallayın
Aaa altı sene mi. Ne güzel şimdi bekletmeden olması ya :) İnşallah canım. Beş aydır olmadı, sanırım iki yılı tamamlarsak ve olmazsa tekrar tedaviye başlayacağım. Hayırlı evlat olsunlar inşallah :)Sağol canım benim inşallahevet minik abla olacak
İnşallah tez zamanda sende yeniden bu heyecanı tadarsın
Bizde 6 sene bekledik ilkini canım o yüzden iyi anlıyorum seni
fındığı bilmem de fıstık en alerjik besinlerdenKızlar fındık/fıstık ezmesi yapsam evde olur mu ki? Alerjen olduğu içim çekindim ama hep aynı şeyleri yiyor gibi geldi. 1yaş üstü diyen var 2 yaş üstü vs... tavada hafif kavurup blendır yapılacakmış içine biraz zeytinyağı ve pekmez koyacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?