- 1 Şubat 2012
- 2.023
- 3.794
- 333
İstemsizce güldüm:) Bazen ben de benimki için böyle diyorum:)
Maşallah canım bence güzel yiyor, bizim yeme saatleri çok plansız yaz boyunca dışardaydık evimize yeni döndük, inşallah bundan sonra bir düzen oluşturabilirim.. kahvaltısında birgün yumurta oluyor, diğer gün peynir zeytin domates meyve oluyor.. Yumurtanın beyazını vermeye başladım, yumurtayı haşlama omlet ve ya yağda yumurta şeklinde veriyorum bazen de menemen kıymalı yumurta şeklinde yapıyorum.. öğlen meyve ve kan ilacını alıyor, ikindi gibi yemek veya yoğurt veriyorum.. Yemeklerini sebzeli tahıllı kıymalı yapmaya çalışıyorum arada mercimekli etli tarhana çorbası yapıyorum.. Her zaman yapamadım bizimkilerden de yedi bazen dışardan yedik o da yedi bizimle.. Etli yemeklerin yanına yoğurt vermediğim için yoğurt akşama kayıyor ya da ikindi de yoğurt/kefir yediyse akşama et yemeği koyuyorum.. Hergün yemeğinde et bulundurmaya çalışıyorum, arada baklagillerden de koyuyorum..Ana Öğün olarak kahvaltı+yemek öğünü ara öğün olarak meyve+yoğurt var.. Günde yediği toplam miktar 1-3 bebek kavanozu arasında değişir.. Benimki de zayıf, bebe bisküvisi işine hiç girmedim yemeklerine pirinç bulgur koyuyorum arada ekmek veriyorum diye.. Belki de daha fazla karbonhidrat vermeliyim diyorum ama geçen ay 390 gram almış bu aya göre normal , belki de bünyeleri böyledir..Ne kadar yiyor arkadaşlar bebekler?
Ben süte başladım yavaştan
09:00: labneden dört beş çay kaşığı, iki çay kaşığı kadar tereyağı, yarım yumurta sarısı, sütte açılmış beş bisküvi, bir zeytin, biraz ekmek kemirdi, iki madalalina suyu
11de emdi
12de uyku
14de 100ml kefir yarım şeftali
17de bir çay bardağı kadar kabak havuç pirinç püresi
19da bir çay bardağı sütlaç (1/3 su 2/3 süt, pirinç, pirinç unu, pekmez, tarçın), soğanlı kıymalı birşey yaptım yemedi hiç olsa olsa bir çay kaşığı.
21:00 emdi uyudu.
Emmesi az mı? Yedikleri az mı hiç bilmiyorum. Benimki de zayıf.
Vay be işi bırakıp bakıcılık mı yapsam acaba ben de bi jip alırım belki kendime hahhahOnlara güvenemem cnm oturdgum semtte sayıları çok fazla diil ztn ben hep çok sağlam referanslılarla görştüm ama elektriğimz tutmadı ya da fiyatta anlaşamadık ben yrm istyorum hep tamcı çıktılar en son pazar görştüm kadın jipiyle geldi gtti soğanla sarımsakla büyütrüm kokar bnm baktgım çocuklar ama hastalık bilmezler dedi iyi hoş ama içime sinmedi bişeyler.bgn basladık yrm saatle:) bi ikizler bi de bnm kızım bi öğretmen var ama tabi hepsi koordineli ve yardımcı oluyo diğer personeller.uyku odaları oyun odaları parkı mutfağı.şimdi günlük rutini liste yapıp vericem yemesi uyku stili cuma da ben olucam sonra ya Allah bismillah:)
Su iyi fikir ben de yavaştan gece emzirme işini azaltıp sonra kesmeyi planlıyorum en azından daha iyi uyuruz ikimiz de. Su vermeyi deneyim bakalım ne yapacak.Canım ben 2-3 saatten önce uyandığında kalkmadıysa pışpışlıyorum oturduysa su veriyorum.
Ben de merak ediyorum acaba tatil bitmedi ondan mı gelemiyoryesoka90 canım nerelerdesin ?
Bence gayet güzel yemiş canım hareketli olduğu için yakıyordur. Benim kızım da sabah 1 yumurta sarısını 1 çay kaşığı labne ile karıştırıyorum çok az zeytin yağı ekliyorum onu yiyor. 1-2 kaşık daha labne, ufak bir dilim kaşar, 2 zeytin yedi. Ekmeği pek sevmiyor. Öğlen ufak bir kase yoğurt içinde 1 çay kaşığı çekilmiş ceviz, 6-7 tane üzüm ve ince bir dilim muz yedi. Akşam da arpa şehriye, bir kaşık tarhana, 1 patates ve haşlanmış kemikli etin biraz suyunu biraz etini katıp beraber pişirip püremsi çorbamsı bir şey yapmıştım ondan 1 kase yedi. Tabi bunları da binbir şebeklikle yediriyorum dişlerden dolayı sanırım hiç bir şey yemek istemiyor.Ne kadar yiyor arkadaşlar bebekler?
Ben süte başladım yavaştan
09:00: labneden dört beş çay kaşığı, iki çay kaşığı kadar tereyağı, yarım yumurta sarısı, sütte açılmış beş bisküvi, bir zeytin, biraz ekmek kemirdi, iki madalalina suyu
11de emdi
12de uyku
14de 100ml kefir yarım şeftali
17de bir çay bardağı kadar kabak havuç pirinç püresi
19da bir çay bardağı sütlaç (1/3 su 2/3 süt, pirinç, pirinç unu, pekmez, tarçın), soğanlı kıymalı birşey yaptım yemedi hiç olsa olsa bir çay kaşığı.
21:00 emdi uyudu.
Emmesi az mı? Yedikleri az mı hiç bilmiyorum. Benimki de zayıf.
Keşkek çok faydalıymış bizim doktor tavsiye etmişti ama yapamadım iyi oldu unutmuştumPankek yapıyorum bazen. Zaten çok çıkıyor yarısını atıyor yere ama yiyor birşeyler. Deneyebilirsin. Çorba yediremiyorum. Geçen gün etli nohut yapmıştım onu blendır yaptım humus misali yedi. Bir de keşkek yapacağım. Hem buğday da var içinde iyi olur diye düşündüm.
Olabilir canım kabızlık için yeni bir şey keşfettim benim kızda acayip işe yarıyor. Mercimek çorbası yapıyorum kıyma da katıyorum içine bir de bol tereyağı. İçtikten bir süre sonra hemen yapıyor kakasını deneyebilirsin belki işe yararKizlar benim kuzu 3 gundur kaka yaomiyor ..hicbisi yemedigi icin mi acaba yada inek sutu mu kabiz yapti ki ?
Hadi yaa :-/ bizimkiler aynı model. Ama benim kızım doğduğundan beri hiç ama hiç 5-6 saat uyumadı rekoru 4 saat o da 1-2 kez oldu şimdiye kadar.Kızlar bebeklerin meme için sık sık uyandığı konuşulmuş.. Maalesef benimki de öyle, hatta doğduğundan beri böyle diyebilirim sadece 2,5-4 ay arası 5-6 saat kesintisiz uyudu hep öyle olacak sandım rüya gibiydi.. Açlıkla falan hiç alakası Yok bazı bebeğin yapısı böyle oluyormuş, özellikle araştırdım gece memeden kesilse bile bu cinsler yine de gece uyanıyorlarmış, memeden kesenler sonra pişman olmuş hiç olmazsa memeyle geri uyuturduk diyorlar.. Özellikle sabaha doğru yarım saate bir meme istiyor iki fırt çekip bırakıyor.. Pışpışlamayı sakinleştirmeyi de denedim memesiz uykuya dönmesi için ama etinden et koparmışım gibi ağladı.. Sanırım çaresiz kaldık bu konuda..
Hahhahİstemsizce güldüm:) Bazen ben de benimki için böyle diyorum:)
Labne hazır mı hangi marka? Zeytin yemiyor bizimki ya. Sen kabuğunu soyuyor musun nasıl veriyorsun ?Bence gayet güzel yemiş canım hareketli olduğu için yakıyordur. Benim kızım da sabah 1 yumurta sarısını 1 çay kaşığı labne ile karıştırıyorum çok az zeytin yağı ekliyorum onu yiyor. 1-2 kaşık daha labne, ufak bir dilim kaşar, 2 zeytin yedi. Ekmeği pek sevmiyor. Öğlen ufak bir kase yoğurt içinde 1 çay kaşığı çekilmiş ceviz, 6-7 tane üzüm ve ince bir dilim muz yedi. Akşam da arpa şehriye, bir kaşık tarhana, 1 patates ve haşlanmış kemikli etin biraz suyunu biraz etini katıp beraber pişirip püremsi çorbamsı bir şey yapmıştım ondan 1 kase yedi. Tabi bunları da binbir şebeklikle yediriyorum dişlerden dolayı sanırım hiç bir şey yemek istemiyor.
Hazır malesef vakit olmuyor evde yapmaya pınar marka alıyorum ufak ufak paketlenmiş 8 li kutulardan alıyorum birer yiyimlik oluyor. Zeytin de marmarabirlik marka az tuzlu light diye geçen suyun içinde satılandan alıyorum geceden suya koyuyorum tuzu eser miktar kalıyor. Kabuklarını soyup minik minik doğruyorum o şekilde yiyor.Labne hazır mı hangi marka? Zeytin yemiyor bizimki ya. Sen kabuğunu soyuyor musun nasıl veriyorsun ?
ben günde 2 taneden haftalık 14-15 zeytini soyup zeytinyağı ile robottan çektim. kahvaltıda birer çay kaşığı veriyorum.Hazır malesef vakit olmuyor evde yapmaya pınar marka alıyorum ufak ufak paketlenmiş 8 li kutulardan alıyorum birer yiyimlik oluyor. Zeytin de marmarabirlik marka az tuzlu light diye geçen suyun içinde satılandan alıyorum geceden suya koyuyorum tuzu eser miktar kalıyor. Kabuklarını soyup minik minik doğruyorum o şekilde yiyor.
Zeytin ezmesi gibi yani çok iyi fikir hem de pratik çünkü bazen suya koymayı unutuyorum veya sabah aceleyle soyayım derken pek pratik olmuyor.ben günde 2 taneden haftalık 14-15 zeytini soyup zeytinyağı ile robottan çektim. kahvaltıda birer çay kaşığı veriyorum.
evet aynı zeytin ezmesi gibi...1haftalik yapıyorum çok durmasın diye. zeytini çok sevmiyor ama peynirle,bisküvi ile yiyor.gerci benim yaptığım bisküvi daha çok ekmek kıvamında öyle kıyır kıyır degilZeytin ezmesi gibi yani çok iyi fikir hem de pratik çünkü bazen suya koymayı unutuyorum veya sabah aceleyle soyayım derken pek pratik olmuyor.
ben günde 2 taneden haftalık 14-15 zeytini soyup zeytinyağı ile robottan çektim. kahvaltıda birer çay kaşığı veriyorum.
Eyvahlar olsun.memesiz de rahat edemicez desene canim..arada bende kizip ne tur bi cins bebeksin sen diyorumKızlar bebeklerin meme için sık sık uyandığı konuşulmuş.. Maalesef benimki de öyle, hatta doğduğundan beri böyle diyebilirim sadece 2,5-4 ay arası 5-6 saat kesintisiz uyudu hep öyle olacak sandım rüya gibiydi.. Açlıkla falan hiç alakası Yok bazı bebeğin yapısı böyle oluyormuş, özellikle araştırdım gece memeden kesilse bile bu cinsler yine de gece uyanıyorlarmış, memeden kesenler sonra pişman olmuş hiç olmazsa memeyle geri uyuturduk diyorlar.. Özellikle sabaha doğru yarım saate bir meme istiyor iki fırt çekip bırakıyor.. Pışpışlamayı sakinleştirmeyi de denedim memesiz uykuya dönmesi için ama etinden et koparmışım gibi ağladı.. Sanırım çaresiz kaldık bu konuda..
Tesekkurler canim bugun cok kati keci kakasi gibi yapti biraz.yarin deneyeyim olmazsaOlabilir canım kabızlık için yeni bir şey keşfettim benim kızda acayip işe yarıyor. Mercimek çorbası yapıyorum kıyma da katıyorum içine bir de bol tereyağı. İçtikten bir süre sonra hemen yapıyor kakasını deneyebilirsin belki işe yarar
Hoşgeldin canımC ceros
Yettim kızlar.
Başıma gelmeyen kalmadı. Aşırı yoğun iki haftanın ardından cumartesi eve geldik bir de ne olsun bakıcı ablanın fıtığı patlamak üzere ve ameliyat olacak. O sebeple bu hafta yalnızdım ve cılkım çıkmaya devam etti. Hayallerim paristi gerçekler inanın yerim dibinin dibi oldu. Bugün pikniğe gittikte açıldık biraz. Haftaya geçici olarak yeni biri gelecek bakalım bizi ne maceralar bekliyor.
Gebe arkadaşlara hayırlı olsun diyorum inşaallah sağlıcakla alın kucağınıza. Benim kızlar 16 ay arayla oldu. Evet zor ama bir yandan da çok güzel yavaştan birlikte takılmaya başladılar bile.
Emme mevzusu konuşulmuş mercimek_16 nın dediklerine harfiyen katılıyorum benim iki kızda aynı cins büyük kız 26 aylık oldu hala gece defalarca kalkar asla deliksiz uykusu yok ufaklıkta aynı ablası gibi sağolsun eksik kalmadı :))
İştah konusuna gelince benim kızlar da iştahsız ben sıcaklara bağlıyorum normal geliyor ayrıca benim ufaklıkta ekmek filan yemiyor büyük kızımda yemezdi yeni yeni başladı mesela bugün ikisi de hiç yemedi normal bence zaten fazla ekmek yemesinler sıkıntı yok diye düşünüyorum önemli olan kaliteli beslenmesi.
Hoşgeldin canım özlettin kendiniC ceros
Yettim kızlar.
Başıma gelmeyen kalmadı. Aşırı yoğun iki haftanın ardından cumartesi eve geldik bir de ne olsun bakıcı ablanın fıtığı patlamak üzere ve ameliyat olacak. O sebeple bu hafta yalnızdım ve cılkım çıkmaya devam etti. Hayallerim paristi gerçekler inanın yerim dibinin dibi oldu. Bugün pikniğe gittikte açıldık biraz. Haftaya geçici olarak yeni biri gelecek bakalım bizi ne maceralar bekliyor.
Gebe arkadaşlara hayırlı olsun diyorum inşaallah sağlıcakla alın kucağınıza. Benim kızlar 16 ay arayla oldu. Evet zor ama bir yandan da çok güzel yavaştan birlikte takılmaya başladılar bile.
Emme mevzusu konuşulmuş mercimek_16 nın dediklerine harfiyen katılıyorum benim iki kızda aynı cins büyük kız 26 aylık oldu hala gece defalarca kalkar asla deliksiz uykusu yok ufaklıkta aynı ablası gibi sağolsun eksik kalmadı :))
İştah konusuna gelince benim kızlar da iştahsız ben sıcaklara bağlıyorum normal geliyor ayrıca benim ufaklıkta ekmek filan yemiyor büyük kızımda yemezdi yeni yeni başladı mesela bugün ikisi de hiç yemedi normal bence zaten fazla ekmek yemesinler sıkıntı yok diye düşünüyorum önemli olan kaliteli beslenmesi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?