Canım doktorunuza danışıp şu gece çaylarından veya bitkisel damlalardan filan denesen fayda sağlar mı acaba? Seni çok iyi anlıyorum uykusuzluk zamanla depresyona sebep oluyor resmen çöktüm ben de bayağı. İnşallah zamanla düzelir uykusuz bebeler...kızlar artık kafayı yiyeceğim. oğlum sadece 3. 4.ay arasında uyanmadan gece 4-5saat uyuyordu ondan beri doğru dürüst uyumuyor.9gibi yatırdım gece boyunca 6 kere uyandı.4ten beri uyutmaya çalışıyorum. uykusu var arada dalar gibi oluyor yatağına koyuyorum kalkıyor. emzirdim olmadı gece gece oturdum ağladım. bir şey değil böyle uyumadan büyüyemeyecek de...eşim sabahları bakıyordu birkaç saat ise gitmeden,onu kalemi değişti işi yoğunlaşacak artık o da yardım edemez.ne yapacağım bu uykusuzlukla bilmiyorum.bir de büyüdükçe düzene girer diyorlardı tam tersi huysuzlasiyor. şimdi salonda babasıyla ben biraz uyumaya çalışacağım.
Canım Allah kolaylık versin çok zor ama sen oldukça güçlü ve becerikli bir annesin ve eminim ki üstesinden geleceksin. Zamanla her şey daha iyi olacak inşallah. Eğer gelişimleri iyiyse, sağlıklılarsa yemek olayını kafana çok takma bence çünkü eninde sonunda her şeyi yiyecekler ama çok üzülüyorsan da biraz zorlamayı deneyebilirsin belki şebeklikle, hileyle filan yedirmek gibi ben biraz öyleyim. Mesela aaa kuşa bak diyorum ağzını açılıyor kaşığı tıkıveriyorum gibi gibi..sallanarak yada memede. gun isiginda sallanarak gece yatarken de emerek uyuyor. 3 yasindaki oglum sallanmadan uyuyordu ama artik oda sallamami istiyor. bitun gun ilgilenemedigim icin su kucucuk istegini kirmayim diye salliyorum onuda.
burda ek gidalari okuyunca psikolojim cok bozuluyor. cunku hicbirsey yemiyor benimkiler. corba yok yumurta yok peynir zeytin yok. meyve kesinlikle agzina surmuyor. arada bir yogurt arada bir kofte.. bol bol cubuk kraker.. ev yapimi yaptum begenmediler((
gunduz uyku 25 - 30 dakika. gece ise saat basi meme.. gunduz butun gun kucak hic yere koyamiyorum. surekli mizmiz.. oglumda hircinlasiyor o benden ayrilmayinca.
ben nasil ise baslayacagim. hic dinlenemedim ki. cok yorgunum. fiziksel ayri ama psikolojik olarak cokusteyim artik....
Evet cnm tabi orası öyle bebek ve çocuk ürünleri ekstra pahalı ztn insanların çocuguma en iyisi olsun mantgını bildikleri için sömürüyolar:)Vicco ortopedik mi? ayakları çok hızlı büyüyecek ayda bir alacaz belki de, pahalı geldi. Ama iyisi olsun isterim tabi yine de
ahh evet birde o yagli ellerle hertarafta gezmiyor mu birden ustume atlamiyor mu ahhhPaytiPo S sentinus14 üzülmeyin kızlar +1 büyük kızımda yumurta yok peynir yok yoğurt yok süt yok ayran yok sebze sıfır meyve de birkaç tane baklagil yok velhasıl yok anacım yok :) aslında ben ne garip anneyim ne güzel çocuğun hiç yemek hazırlama derdi yok (!) :) yediğini de asla oturarak yemez dolan dur peşinde it gibi öyle yer sağolsun :)
Canım Allah kolaylık versin çok zor ama sen oldukça güçlü ve becerikli bir annesin ve eminim ki üstesinden geleceksin. Zamanla her şey daha iyi olacak inşallah. Eğer gelişimleri iyiyse, sağlıklılarsa yemek olayını kafana çok takma bence çünkü eninde sonunda her şeyi yiyecekler ama çok üzülüyorsan da biraz zorlamayı deneyebilirsin belki şebeklikle, hileyle filan yedirmek gibi ben biraz öyleyim. Mesela aaa kuşa bak diyorum ağzını açılıyor kaşığı tıkıveriyorum gibi gibi..
Yalnız diilsin merak etme 4 saattr ayağımda sallıyorum uyumuyo 2 hftadr hasta nezle bnm kız geçmiyo bi türlü uyku yemek yok,her an mız mız onu avutcm dye oğluma da vakit ayıramıyorum geçen sinirlendi bişeye dedim hep gül sana yakışıyo fln o günden beri kafa güzel gbi gülüp duruyo yerli yersiz sırf ben daha çk ilgileneyim dye:) pzt okul var ama ben enkaz..ahh evet birde o yagli ellerle hertarafta gezmiyor mu birden ustume atlamiyor mu ahhh
zorla yedigi tek sey yogurt.. onun haricindekileri ya tukuruyor ya kusuyor... aslini sorarsan su yemek isleri kafaya takacagim en son seydir cocukta. ama almasi gereken bazi vitamin mineralleride alacakki gelisimi normal olsun. ilkokul cagina gelince kendisini akranlarindan kucuk zayif yada iri olarak gormesin. ben cocuklarin psikolojisini daha cok dusunuyorum. benim cocuklugum cok zor gecti cok ozguvensiz bir cocukluk ve ergenlik yasadim. onlar benim gibi olmasin diye parcaliyorum kendimi. ama hakikaten de parcalaniyorum. tutamiyorum kendimi...
Alla alla niye oyle yapiyor ki kuzu ? Daha once ayaga kalkip dustu mu hic.yada ayagina bisi batma olayi falan.korkuyordur belki ? Bi kac kez bnmkide dusunce oyle yapti snra cesaretlenip devam etti ..Arkadaşlar kızımı ne zaman bastırmaya çalışsam hemen ayaklarını toplayıveriyor. Birkaç kez bastırdım zorla ama hemen toplamak istiyor kızıyor bastırmaya çalışınca. Bu normal mi sizce? Kendisi koltuğa veya başka yerlere tutunarak dizlerinin üzerinde doğruluyor ama basmak yok hiç...
ya nike waffle a bayıldım nekdr tatlışşş görsem kesin alırdım hiç haberim yoktu böyle bi patik ayakkabıdanNike waffle yumuşak patik gbi kaydırmaz alt şimdlk onu gydiriyorum ayağı brz büyüyünce vicco ya geçicem inşallh o normal ayakkabı gbi sert
bnm sıpada ellerini bırakıp 3 4 adım atıp düşüo bi deli cesareti geldi çocuğa gerekli gereksiz yerlerde ellerini bırakıp gitmeye çalışıo korkcak sonra hiç yürümicek bu gidişleAlla alla niye oyle yapiyor ki kuzu ? Daha once ayaga kalkip dustu mu hic.yada ayagina bisi batma olayi falan.korkuyordur belki ? Bi kac kez bnmkide dusunce oyle yapti snra cesaretlenip devam etti ..
ben de 10 küçük civcivcik dinletiyorum ama izletmiyorum görüntüyüBir de ben bi hata yaptım. Birara hiç uyutamıyordum kırmızı balık açtım telefondan şimdi oğlan bazen sadece onu izleyerek uyuyormesela bu akşam da öyle uyudu
amin canım ya ama artık huyu müdür nedir anlamıyorum.gaz diyorum yok,dış diyorum yok...uykusu var ama uyumuyor.gunduz 1er saat iki uykusu var ama gece habire uyanıyor.bazen çığlık çığlığa ağlıyor bazen debeleniyor.3ten beri ayakta oyun oynuyor.Canım doktorunuza danışıp şu gece çaylarından veya bitkisel damlalardan filan denesen fayda sağlar mı acaba? Seni çok iyi anlıyorum uykusuzluk zamanla depresyona sebep oluyor resmen çöktüm ben de bayağı. İnşallah zamanla düzelir uykusuz bebeler...
Ben de ayaktyım cnm 1 saat uyudu tüm gece bitik bi vaziyetteyim bgn nöbetçi eczaneden atarax alıp vermyi düşünüyorum uykusuz onlarda mahfoluyo,ertesi gün hepimizin okulu var dinlenmiş oluruz belkia
amin canım ya ama artık huyu müdür nedir anlamıyorum.gaz diyorum yok,dış diyorum yok...uykusu var ama uyumuyor.gunduz 1er saat iki uykusu var ama gece habire uyanıyor.bazen çığlık çığlığa ağlıyor bazen debeleniyor.3ten beri ayakta oyun oynuyor.
canım atarax anksiyete için veriliyor,bir çok da yan etkisi var.eger illaki vereceksen bitki çayları var bebekler için onu deneBen de ayaktyım cnm 1 saat uyudu tüm gece bitik bi vaziyetteyim bgn nöbetçi eczaneden atarax alıp vermyi düşünüyorum uykusuz onlarda mahfoluyo,ertesi gün hepimizin okulu var dinlenmiş oluruz belki
Atarax antihistaminik,onların da genel özelliği hafif sedasyon hali yani sakinleştirme uyutma.bu yüzden ani gelişen stres sinir durumlarında da veriliyo.şuan ztn peditustur dolvendir yüklendim çnkü 2 haftadr salya sümük bugün de ataraxı denicem aşırı uykuszluk halinde doktorlrda veriyo kırk yılda bir olan bişe.illa ki iyi diil ilaç vermk ama hiç uyumuyo geceleri sapıttı bnm kız.canım atarax anksiyete için veriliyor,bir çok da yan etkisi var.eger illaki vereceksen bitki çayları var bebekler için onu dene
canım ben sadece okuduklarından yola çıkarak söyledim,amcam eczacı o nedenle doktorlar ilaç verdiginde dahi araştırmadan vermem çünkü ezbere ve mümessil çıkarlı ilaç yazıyorlar. senin durumun genelde olan bir şey değilmiş,bizimki sürekli böyle o nedenle ilaçla uyutmak istemiyorum.ama peditus gibi soğuk algınlığı ilaçlarını amerikan pediyatri derneği 4yasina kadar önermiyor. eğer virutikse yanı bakteriyel bir enfeksiyon yoksa burun temizlenerek, nefes alması rahatlatilarak anlatılmalı çünkü ilaçlar tedavi edici ya da süreci kısaltici değil.ama tabi yi e de senin kararın.ben olabildiğince ilaçlardan uzak olmaya çalışıyorum vitaminleri hariçAtarax antihistaminik,onların da genel özelliği hafif sedasyon hali yani sakinleştirme uyutma.bu yüzden ani gelişen stres sinir durumlarında da veriliyo.şuan ztn peditustur dolvendir yüklendim çnkü 2 haftadr salya sümük bugün de ataraxı denicem aşırı uykuszluk halinde doktorlrda veriyo kırk yılda bir olan bişe.illa ki iyi diil ilaç vermk ama hiç uyumuyo geceleri sapıttı bnm kız.
Yoo hiç öyle bir olay olmadı bilmiyorum neden öyle yaptığını. Acaba yürüteç mi alsam bir tane diyorum. Heveslenip basar belki.Alla alla niye oyle yapiyor ki kuzu ? Daha once ayaga kalkip dustu mu hic.yada ayagina bisi batma olayi falan.korkuyordur belki ? Bi kac kez bnmkide dusunce oyle yapti snra cesaretlenip devam etti ..
Bnm şimdye kdr ki paylaşımlarım da ilaç vermemek için kaç takla attıgımı soğanlar sarımsaklar doğal karışımlar paylaştgımı okumuşssndr belki ,sbhlara kdr okur araştırırım tıbbi biçok şeyi.sana katılıyorum calpol bile çk zor durumlrda verdgm halde şuanda extra bi durum yaşadıgım için bu yola gttim çnkü hiç durmuyo diş hastalık yememe uykuszluk üst üste o da ben de yıprandık artık uyusun rahatlasın kafasına grdim.ağustos ayı kabus gbydi.kendim de alerjk rinit oldum ilaç içemiyorum.seninki nin de sıkıntsı diş gbi ağlayarak uyanmalar demişsin Allah hepimizin yardımcsı olsuncanım ben sadece okuduklarından yola çıkarak söyledim,amcam eczacı o nedenle doktorlar ilaç verdiginde dahi araştırmadan vermem çünkü ezbere ve mümessil çıkarlı ilaç yazıyorlar. senin durumun genelde olan bir şey değilmiş,bizimki sürekli böyle o nedenle ilaçla uyutmak istemiyorum.ama peditus gibi soğuk algınlığı ilaçlarını amerikan pediyatri derneği 4yasina kadar önermiyor. eğer virutikse yanı bakteriyel bir enfeksiyon yoksa burun temizlenerek, nefes alması rahatlatilarak anlatılmalı çünkü ilaçlar tedavi edici ya da süreci kısaltici değil.ama tabi yi e de senin kararın.ben olabildiğince ilaçlardan uzak olmaya çalışıyorum vitaminleri hariç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?