ben bi kışlıj bi yazlık aldım tek fark altta iç astar birinde ince pamuklu kumaş diğeri daha polar gibi bişey ama evde giydirilir dışarda kışın yere basarsa ayakları üşür bence dışarda illa ki ayakkabı lazım yani biz bütün yazı koko patikle geçirdik çok rahat ettik slipstop gibi ama lastikleri sıkmıo ve pamuklu kumaş olduğu için terletmiokızlar ayakkabı konusunda tabanı sert ayakkabılar önerilmiyor. ayağının yere bastığını ne kadar hissederse o kadar iyi. yazın mümkün olduğunca çıplak ayak gezdirin diyorlar. kısın ise tabanı yumuşak ilk adım ayakkabıları kullanmalıymış. kokopatik baktım ben de çok güzeller ama acaba kış için koruyucu mu?
Prospan şurupKızlar öksürük kesici bir tavsiyeniz varmı? Çok öksürüyorum gece öksürükten yatamıyorum. Zencefilli bal katışımı da fayda etmedi. Acil yardım lütfen. Sürekli boğazımda gıcık hissi var
Ben de fotoğraf çekimi düşünüyorum canım.. 1 yaş için özellikle ne oyuncak alabilirim diye düşündüm ama oyuncaklara 2 bakıp atıyor o yüzden almak istemiyorum.. Cuytherockun bahsettiği aktivite panosu ve toplu oyuncak aklımda.. Birde traktör hastası oldu benimki, köyde iyice alıştı oyuncak traktör almayı düşünüyorum.. Yine arabalara çok merakı var oyuncak direksiyon oyuncak araba tarzı bişeyler düşünüyorum.. Aktivite masası almadım 2 oynayıp kaldırıp atacak gibime geliyor.. Hiç olmazsa günlük hayatta ilgisini çeken şeylerin oyuncak versiyonunu alayım diyorum..kızlarr 1 yaş çekimi yaptıracak olan var mı
bir de 1 yaş için oyuncak ne aldınız
10 aylık bebek seni kullanıyor hı :)) yakında dünyayı da ele geçirmeye çalışır bu dikkat et:)))
Evet bnde rahat yumusak bisiler bakiyorum.zafrinanin dedigi siteyede bakayim bi sagol canimBilmem ki ilaç ne bileyim.. Zafrinanin önerdiği patik tarzı iyi fikir gibi geldi bana, ayak yapısını bozmaz, çok minnaklar daha. Altı pamuk üstü deriymiş.
Cok zor canim Rabbim sabir versin.su uyku damlasindan mi denesen ?kızlar artık kafayı yiyeceğim. oğlum sadece 3. 4.ay arasında uyanmadan gece 4-5saat uyuyordu ondan beri doğru dürüst uyumuyor.9gibi yatırdım gece boyunca 6 kere uyandı.4ten beri uyutmaya çalışıyorum. uykusu var arada dalar gibi oluyor yatağına koyuyorum kalkıyor. emzirdim olmadı gece gece oturdum ağladım. bir şey değil böyle uyumadan büyüyemeyecek de...eşim sabahları bakıyordu birkaç saat ise gitmeden,onu kalemi değişti işi yoğunlaşacak artık o da yardım edemez.ne yapacağım bu uykusuzlukla bilmiyorum.bir de büyüdükçe düzene girer diyorlardı tam tersi huysuzlasiyor. şimdi salonda babasıyla ben biraz uyumaya çalışacağım.
Cok gecmis olsun canim.ben genelde kusburnu cayinin icine bi parca zencefil 4-5 adet karanfil yarim limon ve karabiber ekleyip iciyorum.cok rahatliyor ..Kızlar öksürük kesici bir tavsiyeniz varmı? Çok öksürüyorum gece öksürükten yatamıyorum. Zencefilli bal katışımı da fayda etmedi. Acil yardım lütfen. Sürekli boğazımda gıcık hissi var
Insallah canim18 no bulmk gerçkten zor cnm ben nike waffle modeli var onu gydriyorum 19 no da vicco ilk adım aldım bikaç aya da o olur inşallh
Nike waffle yumuşak patik gbi kaydırmaz alt şimdlk onu gydiriyorum ayağı brz büyüyünce vicco ya geçicem inşallh o normal ayakkabı gbi sertEvet bnde rahat yumusak bisiler bakiyorum.zafrinanin dedigi siteyede bakayim bi sagol canim
Cok zor canim Rabbim sabir versin.su uyku damlasindan mi denesen ?
Cok gecmis olsun canim.ben genelde kusburnu cayinin icine bi parca zencefil 4-5 adet karanfil yarim limon ve karabiber ekleyip iciyorum.cok rahatliyor ..
Insallah canimtesekkur ederim :) peki bu markalarin tabanlari yumusak mi ?
Tmm canım tesekkur ederim :))Nike waffle yumuşak patik gbi kaydırmaz alt şimdlk onu gydiriyorum ayağı brz büyüyünce vicco ya geçicem inşallh o normal ayakkabı gbi sert
Geçmiş olsun şimdi nasılsınÇok sağol hepsini deneyeceğim sıradan:)
Vicco ortopedik mi? ayakları çok hızlı büyüyecek ayda bir alacaz belki de, pahalı geldi. Ama iyisi olsun isterim tabi yine deNike waffle yumuşak patik gbi kaydırmaz alt şimdlk onu gydiriyorum ayağı brz büyüyünce vicco ya geçicem inşallh o normal ayakkabı gbi sert
Selam kızlar artık geçmişi okumadı bıraktım çünkü benim ikizlerden hiçbirşey yapmaya vakit yok. Artık geldim burdayım günlük olarak takip edeceğim inşallah.
2 aydır evde yoktık eve yeni geldik düzen falan kalmadı. Desteksiz uyumuyorlar. Zaten gün içinde 2 kere sadece 45 dk uyuyorlar. Akşam 19:30 da yatıp sabah 6 da kalkıyorlar (arada 2 kere ama için uyanıyorlar) ama oğlan gece 4 te uyanıyor ve tekrar uyutmak için hamakta sallamak herekiyor. Yemek deseniz çok kötü. 1 dk yalnız kalmak istemiyorlar başlarından hiç ayrılamıyorım yoksa kıyamet kopuyor. Allahtan yatılı bakıcı başladı 5 gündür o var ama yinede 2 kişi yetmiyor birde kendin gibi olmuyor işte. Bende birkaç aya işe başlayacağım kız tek başına nasıl yapacak bilmiyorum canım çok sıkkın.
Sizde gündüz uykuları ne durumda? Ve nasıl uyuyorlar? Tek başına mı sallanarak mı?
Aynı benimkileri anlatmışsın. Şu emme olayı da olmasa ve ikiz olsalar bunlar kesin benim çocuklar diyeceğim. Yumurta YOk , zeytin Yok peynir yok. Ek gıda diye bişey yok nerdeyse sadece yoğurt ve muz yiyorlar. Bakıcı başladı o eski çalıştığı yerde muz yumurta ve bebe bisküvisini karıştırıpta veriyormuş onu deneyelim dedi. Onu denedik bugün onu yediler. Allah sağlıklarını versin ama dediğin gibi hem psikolojik olarak hemde bedenen çok zor. Bende işe nasıl başlayacağım onu düşünüyorum bir taraftan rahatlamak için işe başlamak istiyorum. İki ucu boklu değnek.sallanarak yada memede. gun isiginda sallanarak gece yatarken de emerek uyuyor. 3 yasindaki oglum sallanmadan uyuyordu ama artik oda sallamami istiyor. bitun gun ilgilenemedigim icin su kucucuk istegini kirmayim diye salliyorum onuda.
burda ek gidalari okuyunca psikolojim cok bozuluyor. cunku hicbirsey yemiyor benimkiler. corba yok yumurta yok peynir zeytin yok. meyve kesinlikle agzina surmuyor. arada bir yogurt arada bir kofte.. bol bol cubuk kraker.. ev yapimi yaptum begenmediler((
gunduz uyku 25 - 30 dakika. gece ise saat basi meme.. gunduz butun gun kucak hic yere koyamiyorum. surekli mizmiz.. oglumda hircinlasiyor o benden ayrilmayinca.
ben nasil ise baslayacagim. hic dinlenemedim ki. cok yorgunum. fiziksel ayri ama psikolojik olarak cokusteyim artik....
ben oglumu oyle uyutup oyle yedirdim. inan telefon tablet ben eline vermedikce istemiyor. sinir koymak daha cazip hale getiriyor bence. hic tutturmaz tablet diye.. ya hayatimiza sokmayacagiz yada yasaklamak yerine ilgisini baska yere cekecegiz. zamanla oda oturur merak etmeBir de ben bi hata yaptım. Birara hiç uyutamıyordum kırmızı balık açtım telefondan şimdi oğlan bazen sadece onu izleyerek uyuyormesela bu akşam da öyle uyudu
Evet zamane bebeleri bunlar başka şeye benzemez görünmeyen güçleri olabilir dikkat etmek lazım10 aylık bebek seni kullanıyor hı :)) yakında dünyayı da ele geçirmeye çalışır bu dikkat et:)))
10 aylıkken 12 kg çok fazla değil mi ya bugün arkadaşlarla berabedik 18 aylık kızı 12 kg mış ve gayet sağlıklı görünüyordu hatta tombişim diye sevdik yaniCanım benzer bir durum benim de başıma geldi arkadaşıma gittik oğlu 10 aylık ve 12 kg idi benim ufaklık 6 aylıktı çocuk 6 aylıkken 10,5 kg imiş bunu bildiğin böbürlenerek ve övünerek söylüyor(benim kız şimdi bile 10,5 kg değil). Oğlanın boyu ise o boya göre aksi gibi kısaydı boyları benim kızla o zaman için aynıydı. Ben normalde böyle şeylere sebep karşımdakini üzmem ancak arkadaş besleyememişsin deyince "güdük kalmadı en azından" dedim. Hiçte pişman değilim. Çocuğa şimdi götürdükleri doktor diyet önermiş diye doktor değiştirdiler. Bu insanlar böyle kafalar. Laflarını takıp ne kendini üzdüğüne ne evlatlarına o stresi yaşattığına değmez.
Diştendir bence de canım çünkü normalde uyuyan bir bebek. Benim kız da aynı durumda üstteki 3. yarılandı diğeri patlamak üzere. Bayağı huysuz, eli ağzında ama ateş vs yok o nedenle ilaç vermedim. Bilemiyorum vermek gerekir mi ki hiç düşünmemiştim.Kızım birkaç gündür akşamları yattıktan sonra ve gece sık sık ağlayarak uyanıyor. Bugün bütün gün sadece 45 dk uyudu. diş sanırım ama üstteki 3. diş yarıladi, tamamı çıkıncaya kadar böyle mi oluyor yoksa acaba 4. mü geliyor ? İlk dişler de yarilayinca bir süre devam etmişti belirtiler ama bilemedim. Annem de ilaç versene yazık çocuk acı çekiyor diyor. Ben de vermiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?