2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Hiçbir tepki yoktu görünürde hem süt hem yumurta alerjisi vardı ve en çok tükettiği besinler bunlardı ama zayıftı
aaa tepkisiz nasl alerji oluo ki bnm kine 10. ayda bizim omletten vrrmiitim yumurta beyazında her yrri kırmızı benek olmuştu doktora alerji yapmıştı başlayayım mı vermeye dedim yaptıysa yine yapabilir kontrollü ver az az başla dedi

bnm ki ce köfte parçalar halinde ya çiğnemedrn çevirip yutuo ama çorbanon içinfeki dağılmış kıymayı yutamıo ağzında biriktirip diliyle çıkartıo

bnmki pekmezi de sevmio ya zorla içiriyoruz tahinle versem sever mi acaba bal denemedik daha sütte denemedik muau hergün yiyo cevizde veriyoruz balık haftada 1 yiyio

bigün boyunca neler yiyo mesela 1 sn oturmuyo sürekli yürüyo hatta elinden tutuyosak yürümüo koşu bizim 6. diş daha yeni patladı diğerleri görünmüo

bnmki pekmezi de sevmio ya zorla içiriyoruz tahinle versem sever mi acaba bal denemedik daha sütte denemedik muau hergün yiyo cevizde veriyoruz balık haftada 1 yiyio
Muzun kalorisini artıran bisküvi bal keçi sütü vs, ben o mix karışımı senin anlattığın gibi, o gün yeterince beslenmediğinde yapıyorum herzaman değil, dün mesela dışarda gezerken yediler muzlarını, bal ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? Doktorunuz bişey söyledi mi? Balık benimkiler de bizimle haftasonu üç beş tırtıklıyolar ama o yeterki değil bence dr soyledim doğruladı zaten balık ve balık yağı aynı şey gibi bilinse de aynı şey değil dedi balık iştah açmaz ama balık yağı iştah acıcı etksii var dedi birsuru ekstra saydı onu size kendi dr bilgi aktarır zaten bir sor istersen.

bigün boyunca neler yiyo mesela 1 sn oturmuyo sürekli yürüyo hatta elinden tutuyosak yürümüo koşu bizim 6. diş daha yeni patladı diğerleri görünmüo
Birgün yediğiyle diğer gün farklı oluyor değiştire değiştire veriyorum herşey aynı gün yemesi mümkün değil ama genel olarak,
kahvaltı olarak birgün kıymalı yumurta diğer gün sahanda bol tereyağlı yumurta (kahvaltıları abisiyle ikisine bir yediriyorum ölçüsünü tam kestiremiyorum) çoğunlukla keçi peyniri yada kaşar zeytin yemiyolar pek, tatlı olarak annemin yaptığı karadut reçelinden bir kaşık ve mandalina suyu yada burnu hafif tıkalı gibiyse ballı ihlamur.

Uyuyor uyanınca çoğunlukla tarhana çorbası (tarhanayı annem kendisi Akçay da yapıyor içeriği çok çeşitli besleyici süzme yoğurt bol içinde herşeyi kendisi yapıyor hatta eltilerim ısrar ettiler beş senedir onlara da yapıyor ) yada mercimek bazen yayla çorbası.
Ara öğün iki üç saat sonra meyve yada abisine yaptığım kek den yadiriyorum bir dilim çeyrek cay bardağı sütle birlikte.
Akşam bizimle masada üç beş ne yiyorsa dün kurufasulye yedi az tam buğday ekmeğiyle az yedi ama yataken kaşık maması yada ruşeym li yoğurt bazen de kefir içirip yatırıyorum.Bunlar hep değişiyor gün içinde hepsini hergün değil tabi.

Olabiliyormuş bizde öğrenmiş olduk malesef. O sebeple belki test yaptırabilirsin sende. Ayrıca yediği liste benim kızla mukayese edince benzer geldi bana. Sadece öğlen çorba ve meyve veriyorsunuz ben çorba vermiyorum, haşlanmış et kavurma köfte tavuk balık veriyorum öğlen protein öğünü bizde akşam da çok az makarna pilav mantı vb tarzı şey yiyor tırtıklama şeklinde.

biz dün hasta die gittik kasımda kontrol var ozaman sorayım ya da tlfnla sorayım balık yağını
bugün kahvaltı yapmadı yine hasta hiç bişey yemio irmikli muhallebi yapıp içine pekmez muz ceviz koydum yemedi.
bala bugün başladım ıhlamuruna koydum az bakalım 3 gün balla devam edelim bişi olmazsa süte de geçerim neden inek diil keçi sütü peki

Balık yağı ben de kullanmak istiyorum Dr kontrolünde olmasa birşey olur mu acaba ya bi zararı var mıdır

bnm ki yediği gün bukdr yiyodur ama 1 gün yiyosa 3 4 gün yemio az yiyo tarhanayı bnm de kv yapıp zeytinyağını izmirden getiriyoruz kv den. tarhanayı sevio bnmki de kıymalı yumurtayı yiyemio yumurtasını yutuo kıymalar ağızda birikio sonra çıkarıo bizde her çorbasına kıyma koyuyoruz genelde tarhana sebze mercimek nohut fln haşlayıp buzluğa attm ondan atıyoruz çorbasına. hiç tatlı vermiyorum bi tek pekmez onu da içmek istemio meyve sevio çok şükür. ruşeym i çorbasına ya da yoğurduna katıyoruz. kuru fasulye pilav fln sevio aslında yiyo ama miktarı çok az bn evdeysem sürekli meme de ozaman da midesi doluo sütle yemek istemio emzirmeyip oyalayım diyorum ağlıo mem mem die meme emmekten yemek yiyemio

bende çorbayı kesicem artk annemde bişeye taktı mı takıo geçen dedim çorba yapma yemek ver bu hafta yine çorba yapmış çorbayı içmeyince kuru pilav vermiş diyo onu yedi. dedim bırak artk ayrı pişirmeyi evde ne varsa yedir

Cuma günü aşılarını vurdurmuştuk. Bacağında aşı yerinin yanı kızardı ve şişti. Aşırı huzursuz. Bazı bebeklerde oluyormuş. Hemire dolven ver dedi. Aranızda böyle yan etki gören var mı? Şimdi böyle olunca 15 gün sonra kesin döküntü olur diye düşündüm. İnşallah bağışıklığı güçlüdür de olmaz.

Vitamin takviyesi konuşulmuş.
Doktor normalde kilo boy olarak sağlıklı bebeğe vermeye gerek yok dedi. Bizim 15 gün sonra tartımız ve kan tahlilimiz olacak duruma göre immum 44 ü 2.5 cc vereceğiz dedi. Normalde 3-4 yaş üstü bebeklere takviye oluyormuş ama 1/4 oranında verecekmiş.

çok şükür bişeyler yedi 1 tatlı kaşığı pilav yarım köfte 1 dilim patates 5 tane kuru fasulye çeyrek kavanoz yoğurt
Dolma fln yiyo mu? Ben yemeklere bol soğan sarımsak sumak karabiber zerdeçal koyuyorum mesela evde bi tencerede pişen yemeğe 7-8 diş ezip koyuyorum baya baskın oluyo tadı.şu da var ki yemeyen bebek kralı gelse yemiyo maalesef,oğlum 2 yaşına kdr yemedi bildiğin ,toplasan belki 2 büyük servis tabağıdır onda tek avuntum kilosu yaşındayken 12-13 arasıydı kızım yazın yiyodu biz tatile çıktık geldik tepetaklak oldu hersey yememeye basladı öğleye kdr okulda ne yerse sonra reddediyo takmamaya çalışıyorum sdce,zayıf ama istemiyo işte.ağzının içini bi kontrol et bu arada.pamukçuk fln var mı dye,bnm kızın iç yanaklrda gördüm karbonatla sildim bi farketti sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…