O zaman iyi ki doğdu Sena..Kızımın d.gununu sadece anne ve babamla kutladik. Kimseye haber vermedim. Eşim de arayıp kutlamadı :)
Doğru diyosun üzüldümAraması lazımdı nolursa olsun... Bilmiyorum ama yakın zamanda.
İyi ki :) sağol..O zaman iyi ki doğdu Sena..
Umarım saat farkındandır geç de olsa arar. Aramazsa da kendisi bilir bugünlerin yarınları da var. Büyüyünce anlatırsın kızına boşverKızımın d.gununu sadece anne ve babamla kutladik. Kimseye haber vermedim. Eşim de arayıp kutlamadı :)
Bu arada doğum günü kutlu olsun nice sağlıklı, mutlu yaşları olsun inşallah...Kızımın d.gununu sadece anne ve babamla kutladik. Kimseye haber vermedim. Eşim de arayıp kutlamadı :)
yok ya dişleri felaket kaşınıo ama bide hasta bu ara. evdeki yemeklerden veriyorum ama okdr sarımsaklı ben bşle yiyemem :) bnm koyduğum yarım kiloluk yemeğe 2 diş ancadırDolma fln yiyo mu? Ben yemeklere bol soğan sarımsak sumak karabiber zerdeçal koyuyorum mesela evde bi tencerede pişen yemeğe 7-8 diş ezip koyuyorum baya baskın oluyo tadı.şu da var ki yemeyen bebek kralı gelse yemiyo maalesef,oğlum 2 yaşına kdr yemedi bildiğin ,toplasan belki 2 büyük servis tabağıdır onda tek avuntum kilosu yaşındayken 12-13 arasıydı kızım yazın yiyodu biz tatile çıktık geldik tepetaklak oldu hersey yememeye basladı öğleye kdr okulda ne yerse sonra reddediyo takmamaya çalışıyorum sdce,zayıf ama istemiyo işte.ağzının içini bi kontrol et bu arada.pamukçuk fln var mı dye,bnm kızın iç yanaklrda gördüm karbonatla sildim bi farketti sanki
iyi ki doğduuu :) birlikte kutlayacağınız güzel yıllarınız olsun. eşinin babalığı tatmadan gitmesi kötü olmuş. eşime diyorum ilk görünce ne hissettin fln diyo bn ozaman bişey anlamamıştım ki şimdi anlıyoeum baba olduğumu. çünkü bizim kurdupumuz bağı babalar kuramıo iletişim kurdukça baba oluyolaeİyi ki :) sağol..
Canım çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Yiyorsa mandalina ver, vermeye başladıysan ıhlamura bal ekleyip deneyebilirsin.Ailecek grip olduk malesef ama kızım daha ağır geçiriyor gibi gece 15 dakikada bir uyanıp emmek istedi aşırı huzursuzdu. Bugün doktora götürdük. Hafif ateşi var, burnu tıkalı, hapşırıyor, öksürüyor, gözleri yaşarıyor akıyor. Doktor prospan şurup, rhinfant burun spreyi bir de peditus şurup verdi. Eve gelince prospektüslere bakayım dedim peditus için 6 yaşından küçük çocuklara verilmez yazıyor. 1 çay kaşığı demişti dr kızım çok huysuz olduğu için eşim gelir gelmez vermişti bakmadan. Okuyunca pişman oldum vermeseydim diye. Rhinfant burun spreyi için de 2 yaş öncesi verilmez yazıyor vermedim serum fizyolojikle açmaya çalıştım burnunu. Doktor artık serum fizyolojik pek işe yaramaz daha etkili bir şey kullanmak lazım deyip vermişti. Prospan şurup da 1 çay kaşığı vereyim dedim ama kızım ağzını açmadı, ıhlamur da kabul etmedi ne yapsam bilemedim :-/
Balık yağı kış dönemde her çocuğa öneriyordu benim çalıştığım hastanedeki doktorlar ben doktorumuza güveniyorum başlattı gün aşırı bir dolu çay kaşığı bir zararı olacağını düşünmüyorum yine de siz rutin kontrolleri yapan dr sorun isterseniz canm.Balık yağı ben de kullanmak istiyorum Dr kontrolünde olmasa birşey olur mu acaba ya bi zararı var mıdır
Iyi yiyor maşallah her zaman aynı olmuyor zaten iştahları benimkide öyle bir gün yer bir gün yemez, ben gündüz yemek yapmaya vakit bulamıyorum akşam üstü yemekleri hazırlıyorum öğlen çorba akşam yemeklerden yiyor bugün öğlen tarhana içti akşam bizimle bir köfte ve az bişey patates yedi mesela.Herkesin düzeni farklı ben hem katı yesin hemde günlük yarım kase çorbasını içsin istiyorum hep katı katı kabız oluyorlar bi zaman sonra.Birde benim annem tarhanayı şifalı yapıyor :) bebeğinde alışsın damak tadı büyük oğlum bayılır tarhanayla büyüdü bak seninkide seviyormuş ne güzel :)bnm ki yediği gün bukdr yiyodur ama 1 gün yiyosa 3 4 gün yemio az yiyo tarhanayı bnm de kv yapıp zeytinyağını izmirden getiriyoruz kv den. tarhanayı sevio bnmki de kıymalı yumurtayı yiyemio yumurtasını yutuo kıymalar ağızda birikio sonra çıkarıo bizde her çorbasına kıyma koyuyoruz genelde tarhana sebze mercimek nohut fln haşlayıp buzluğa attm ondan atıyoruz çorbasına. hiç tatlı vermiyorum bi tek pekmez onu da içmek istemio meyve sevio çok şükür. ruşeym i çorbasına ya da yoğurduna katıyoruz. kuru fasulye pilav fln sevio aslında yiyo ama miktarı çok az bn evdeysem sürekli meme de ozaman da midesi doluo sütle yemek istemio emzirmeyip oyalayım diyorum ağlıo mem mem die meme emmekten yemek yiyemio
3 aydır rutin kontrole gitmiyorum. Ben iyi bi doktora denk gelemedim maalesef canım güvenemedim de pek baya bi çocuk dr u değiştirdim. Sağlık ocağından bilgi alırım artıkBalık yağı kış dönemde her çocuğa öneriyordu benim çalıştığım hastanedeki doktorlar ben doktorumuza güveniyorum başlattı gün aşırı bir dolu çay kaşığı bir zararı olacağını düşünmüyorum yine de siz rutin kontrolleri yapan dr sorun isterseniz canm.
Canim cok gecmis olsun sogan suyu denedin mi ? Rabbim tez zamanda sifa versinAilecek grip olduk malesef ama kızım daha ağır geçiriyor gibi gece 15 dakikada bir uyanıp emmek istedi aşırı huzursuzdu. Bugün doktora götürdük. Hafif ateşi var, burnu tıkalı, hapşırıyor, öksürüyor, gözleri yaşarıyor akıyor. Doktor prospan şurup, rhinfant burun spreyi bir de peditus şurup verdi. Eve gelince prospektüslere bakayım dedim peditus için 6 yaşından küçük çocuklara verilmez yazıyor. 1 çay kaşığı demişti dr kızım çok huysuz olduğu için eşim gelir gelmez vermişti bakmadan. Okuyunca pişman oldum vermeseydim diye. Rhinfant burun spreyi için de 2 yaş öncesi verilmez yazıyor vermedim serum fizyolojikle açmaya çalıştım burnunu. Doktor artık serum fizyolojik pek işe yaramaz daha etkili bir şey kullanmak lazım deyip vermişti. Prospan şurup da 1 çay kaşığı vereyim dedim ama kızım ağzını açmadı, ıhlamur da kabul etmedi ne yapsam bilemedim :-/
Kız sen olmasan napardık :)) sagol canım bilgi için :*Dipnot:Yenidunya3 arkadaşımın belirttiği gibi prospan şurupta etil alkol var.
Etil alkol fermente olan gıdaların çok büyük çoğunluğunda var. Prospan şuruptaki etil alkol oranı sirkeden daha düşük olduğundan bir sakınca olduğunu düşünmediğimden(yani hamr/içki sınıfına girdiğini düşünmediğimden) ben kullanıyorum. Hiç vermeyeyim yine de diyorsanız aklınızda olsun arkadaşlar.
Ah dişler,sarımsak yağı ve papatya yağı bi süre rahatlatyo sarımsak antihistaminik oldfu için kaşıntıyı alıyo ben kendm yapmştım sürüyorum zmn zmn,ama işte çok rahatsz ettgi için bi süre sonra tekrar arızaya geçiolaryok ya dişleri felaket kaşınıo ama bide hasta bu ara. evdeki yemeklerden veriyorum ama okdr sarımsaklı ben bşle yiyemem :) bnm koyduğum yarım kiloluk yemeğe 2 diş ancadır
Cnm ztn prospektüste belirtiyo,üründe geçen %30 alkol(etanol) ekstraksiyon amaçlı yani bitki içindeki etkin maddeyi alkolle çözüp sonra kurutma ile uzaklaştırılıyo.çok uçucu oldgu için milyonda bir kalsa bile dediğin gbi o yoğurtta bile var.Dipnot:Yenidunya3 arkadaşımın belirttiği gibi prospan şurupta etil alkol var.
Etil alkol fermente olan gıdaların çok büyük çoğunluğunda var. Prospan şuruptaki etil alkol oranı sirkeden daha düşük olduğundan bir sakınca olduğunu düşünmediğimden(yani hamr/içki sınıfına girdiğini düşünmediğimden) ben kullanıyorum. Hiç vermeyeyim yine de diyorsanız aklınızda olsun arkadaşlar.
Çok geçmiş olsun soğan suyu ve bal denesene cnm,zeytinyağ ve karabiber i karıştrıp sırta ve göğse sürmekte yumuşatıyo ben sürdkten sonra mermerşahi bezi ütüleyip sarıyorum son dönemde o kdr çk yaptım ki..inşallh hmn atlatırsınızAilecek grip olduk malesef ama kızım daha ağır geçiriyor gibi gece 15 dakikada bir uyanıp emmek istedi aşırı huzursuzdu. Bugün doktora götürdük. Hafif ateşi var, burnu tıkalı, hapşırıyor, öksürüyor, gözleri yaşarıyor akıyor. Doktor prospan şurup, rhinfant burun spreyi bir de peditus şurup verdi. Eve gelince prospektüslere bakayım dedim peditus için 6 yaşından küçük çocuklara verilmez yazıyor. 1 çay kaşığı demişti dr kızım çok huysuz olduğu için eşim gelir gelmez vermişti bakmadan. Okuyunca pişman oldum vermeseydim diye. Rhinfant burun spreyi için de 2 yaş öncesi verilmez yazıyor vermedim serum fizyolojikle açmaya çalıştım burnunu. Doktor artık serum fizyolojik pek işe yaramaz daha etkili bir şey kullanmak lazım deyip vermişti. Prospan şurup da 1 çay kaşığı vereyim dedim ama kızım ağzını açmadı, ıhlamur da kabul etmedi ne yapsam bilemedim :-/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?