2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
liliyaa @ceross Yenidunya3 Deniziminannesi cuytherock yesoka90 Çok sağolun kızlar şimdi kendi doktoruna geldik bekliyoruz, Kadir tuğcu orta kulak iltihabının adı iltihap olsada sorun mekanik iliadin ve türevi damlalar tek çaresi, antibiyotik daha beter yapar diyor, ne yapacağımı şaşırdım bakalım bu Dr ne diyecek.. Sabah güle oynaya uyandı bırunlar dolu gözler sulu baygın ama şu an neşeli.. Dün bir ton dolven verdiler nerede 1.5 2 ml :/ Ayrıca dönüşümlü değil sade dolven dedi o kısmını da hiç anlamış değilim..

9kg bebeğe dolven kaç saatte bir hangi dozda verilir? Hastanede verdikleri miktar 5 saat etkili oldu ağlamaya başladı yine.. Dr 3 kez dolven ver dedi günde hiç calpolden bahsetmedi
Geçmiş olsun.kendi doktorunuza birdaha sormakta yarar var tabi ama ben 2 yaş altı bebeklere Calpol ve fitil dışında dolven peditus iburamin zero bunların hiçbirini kullanma taraftarı değilim. Kulağı kizariksa antibiyotik başlaman şart gibi gözüküyor daha da ilerlemeden en azından belki bikaç doz la atlatabilirsiniz inşallah.ama tavsiyem iyilesse bile mutlaka kontrole götürüp baktır. Çok sık tekrar ediyor bu kulak.allah şifa versin.

Kadir Tuğcu yu bende takip ediyorum canım ve su ana kadar heralde okumadigim makalesi kalmamıştır. Ama büyük kızıma okadar çektim ki kulaktan deneyimim şu şekilde oldu.bi kere o burun tıkalı olmayacak. Hafif burun tikandiginda iliadin pediatrik e sarildik. O açtı ve atlattık. Amaaaa eğer geç kalmissak ve eğer kulak kizarmissa ne yazıkki antibiyotiksiz hiç iyileşmedi. Ben 5 doz kullanıp hep kontrole gecmismi diye baktirmaya götüruyordum eğer ki gecmemisse devam gecmisse kesiyordum.(genelde doktorlar şurup bitince gel derler o yüzden yazdım. )
Dolven i de kizlarima 2 yaş altına hiç vermedim .geçmiş olsun.

Bilmiyorum ki. İki kolundan ve bir bacağından vurdular. On beş gün sonra döküntü yapabilir dediler. Sizde döküntü olmuştu. Ateş olmuş muydu ?

Dolven çok mu zararlı canım? Biz şu an kullanıyoruz. Bacaktaki aşı yeri ödem yaptı. Hatta altı aylıkken yine yapmıştı. Yine kullanmıştık üç gün boyunca

Çok geçmiş olsun tüm kuzulara ortalık çk fena gerçkten.dolven,ibufen,ibupramin zero gbi şuruplar ibuprofen etken maddeli ve böbrekte emiliyo,calpol gbi parasetamol içeren ilaçlar karaciğerde emiliyo tek bişeye yüklenmek aynı organı yoracağı için dönüşümlü kullanılıyo ayrıca ibuprofen maddeli şuruplar daha etkili yani düşmeyen ateşte daha ağır seyreden durumlarda veriliyo.ama daha çok yoruyo .
mercimek_16 cnm bence wbc baktır önce parmaktan bakan yerler var her kulak kızarıklığı antbiyotik gerektrmiyo
Kadir tugcu öksürüğün kesilmesini istemiyo yani o an için kesilen öksürük ciğere inip daha şiddetli nüksedeblr
Prospan 2 hftadr işe yaramadgı için bıraktım onu öncsinde fena diildi.
Grip bebeklere soğan suyu kulağa 1 damla 7 gün damlatın derim tedbir amaçlı kulağa vurmaması için,soğuk buharda kısmen rahatlatıyo.acil şifalar olsun hem bebişlere hem annelere

Kızlar doktordan geldik.. Bana diğer Dr.un söylediğini anlatma tarafsız gözle muayene edeyim dedi doktorum, sağ kulakta kızarıklık var solda birşey yokmuş şu anlık iliadin türevi birşey ve kulak için damla verdi burunun açık kalması şart dedi 2-3 gün takip edeceğiz kulakta akıntı olursa veya ateş yükselirse antibiyotik başlayacağız dedi.. Calpol dolven dönüşümlü ver çekinme çünkü hastalık çocuğu çok rahatsız eder dedi.. Kuzum gerçekten çok huysuz ve mızmız iç çeke çeke ağlıyor ben kendimi unuttum ama öksürmekten tahriş olmuş boğazım kan bile geliyor Kestane balı limon karışımı , soğan suyu ve mandalina vermeye çalışıyorum.. Umarım tüm şifa bekleyen kuzular ve anneleri iyi olur.. jenny48 Size de çok geçmiş olsun canım liliyaa Sena’nın nice güzel sağlıklı mutlu yılları olsun, Allah bir daha ayırmasın sizleri.. Canım eşin senin çektiğin sıkıntıların hiç farkında değil neler çektiğini hissettiğini anladığını zannetmiyorum.. O olaya sadece kendi açısından bakıp ben yalnızım gurbetteyim psikolojisi içinde farkında olsaydı nasıl bişey olduğunu bilseydi eminim böyle yapmazdı..

Canım Allah şifanızı versin tekrar..
Çok teşekkür ederim güzel kalpli arkadaşım. Bu kadar uzun zaman aramaması hic hayra alamet değil bence. Belki de sırf benle konuşmamak için kızını bile aramadı, durum o kadar vahim... Dönünce belki ayrılmak ister.
Hayırlısı...

Zeytinyağlı. Normal yemek. Yada corbasi mi oluyor sadece, hiç yapmadım da bilmiyorum. Hangisi daha iyi?
Canım ben çorba yaptım büyük kızıma çok istekli olmasa da Bir süre yemişti, soğan çok az patates çok az havuç sarımsak ve zeytinyağı ile pişirmiştim içine de yarısı su yarısı keçi sütü koymuştum

Canım inşaallah antibiyotik kullanmadan atlatırsınız Allah şifa versin kuzuya.

Canım benim neden en kötüsünü düşünüyorsun? Birbirinizi seven ayrılıktan başka sıkıntısı olmayan iki insansınız neden ayrılasınız? Aklında böyle düşünceleri uzaklaştır, o geçen günlerin farkında bile değil bence işi inada bindirdi gidiyor.
Evladına karşı da bir sorumluluk hissetmediğinden aramıyor malesef.

Olabilir dediğin gibi .. Belirsizlik canımı çok sıkıyor, bilmiyorum.
Sağol canım ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…