2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Canım öncelikle geçmiş doğum günü kutlu olsun kuzucuğun.
Eşin sana ve bebeğe düşkün olduğu için böyle bir tavır koymuş olabilir, bence bebeğe de sana da çok iyi gelir bu değişiklik. Tebdili mekanda ferahlık vardır sözü boşuna değil. Ben olsam eşimi bir şekilde tatlı dille ikna etmeye çalışırdım :)

Tesekkur ederim canim .. bende degisikligin bize cok iyi gelecegini düşünüyorum artik cok bunaldim esimlede bu sebepten tartisiyoruz farkindayim ben bu yaşıma kadar hic böyle evde yanliz oturamadim hep calistim suan cok zorlaniyorum vakit ilerledikce ama hicbiturlu ikna edemiyorum bugun sabahtan beri evdeydi iki cumle konusamadik evde olmadığın hafta gideyim diyorum onuda kabul etmiyor bugune kadar gitmedin simdi ne degisti diyip duruyor bende anlam veremiyorum gece oglum hic uyumuyor esim bi kere uyanmaz oglum yemek yemiyor cok nadir elimden alip yedirmistir gun boyu temizlik yemek ve oglum benim cok miz miz ve yaramaz kafasi hep biyerlere carpmaktan mor evde esya kalmadı hepsini kaldirdim ve pesinde kosmaktan esim gelmeye vakit bitap dusuyorum o halde yemek yapmaya bulasigi ortalığı toplamaya camasira kosturuyorum gunduz uyumuyorda ayy bilmiyorum cok dert yanmis gibi oldum kusura bakma canim yaa cok doluyum eşim boyle yaptikca daha da moralim bozuluyo kipirdayasim gelmiyor

Estağfurullah canım yaz da rahatla. Senin oğlun benim büyük kıza benziyor bende onda çok yıprandım ufaklıkta oldukça zor bi bebek gelipte gören hani normal diyordun diyor ama bana büyükten sonra ufaklık normal geliyor :) o yüzden çok iyi anlıyorum seni.
Bence eşin deplasman psikolojisine girmiş şimdi senin ailen geldi onunkiler gelmedi ya ondan böyle içten bir burukluğu olmuş olabilir o sebeple de şu süreçte seni göndermek istememesi normal.
Yine de eşini karşına oturtup ona karşı olan duygularında hiçbir değişiklik olmadığını ancak ruhen çok bunaldığını ve bu değişikliğin sana iyi geleceğini düşündüğünü uzun uzun kendi cümlelerinle anlatıp ikna edebilirsen bence gitmek oğluna da sana da çok iyi gelir. Böyle fırsat eline zor geçer diye düşünüyorum canım.

Bende normalde birakip gitmezdim ams ilk defa cok istedigimi kendiside cok iyi biliyor .. oglum cok zor bi bebek bilmiyorum nasil olacsk böyle hic artik gücüm yetmiyor sinirlerim gerilmis durumda lavaboya gidemiyorum park yataga birakiyorum cok kolay tirmaniyor
Yada koltuk tepelerine kadar cikmis oluyor kapilari ac kapa parmaklari arada kalcak diye bi sn yanliz birakamiyorum gun boyu ac geziyor nerden buluyor bukadar enerjiyi cozemiyorum .. cok bunaldigiminda farkinda oğluma istemsiz bagiriyorum artik uyutmakla saatlerim geciyor sabah 6 da ayakta gece desem en fazla 2 saat kesintisiz uyuyor gunduz zaten hic uyudugunu gormedim ..biraz once cok bunaldim biraz hava alalim dedi disari ciktik ( toplasak 6 saattir evde ve skildi, suandada uyudu bense hala oglumu uyutmaya calissiyorum ) anlatmaya calistim ama esim biraz dik kafali aklinda ne dusunuyosa o kararindan kolay dönmüyor ..evet canim farkindayim kendi ailesinidr bugun 10 defa cagirmistir gelin lutfen diye ama kayinvalidemler kışın gezilmez diye gelmek istemiyorlar

canım benim oğlum da 1yildir geceleri kesintisiz uyumuyor,2saat en fazla.gunduz de sürekli ilgi istiyor ben de uykusuzluk,yorgunluktan bitiyorum. eşim de görüyor ve onun ailesi 1saat mesafede olduğu halde gelemediği için arada ben kendi aileme gidiyorum.hic sorun etmedi eşim çünkü başka türlü bu yorgunluk fizyolojik hastalığa dönüşüyor. bende irritibal bağırsak sendromu oldu.doktor uykusuzluk ve stresten dedi doktor.o yüzden eşim bittiğimi görünce birşey demiyor.bence eşin senin yorgunluğunu görmüyor ve yaptıklarının herkes gibi olduğunu düşünerek normallestiriyor yoksa "ne değişti "demez çünkü çok şey değişti bir bebek geldi tüm sorumluluğuyla... bence konuş eşinle, bir gün sadece o baksın (bakabilirse )kolay mı o zaman anlar belki...

Azıcık rest mi çeksen acaba? Hem hiçbir şeye yardım etmiyor hem de dinlenmene bile izin vermiyor böyle şey olur mu yahu?! Ne değiştiğini anlamıyor mu yani yorgunsun, zor bir bebeğiniz var ve dinlenmek istiyorsun hepsi bu. Bir zahmet razı olsun olmazsa da sen de tavır koy ağlamayana meme yok demek ki...

bende eşime diyorum kronik yorgunum artık die süt iznim bitti artk eve varmam 19.30 u buluo yemek bulaşık çocuğun işleri derken bi yandan da oğlumla vakit geçirmeye çalışıyorum tabi gece uyanmaları da var. kendime ayırdığım vakit sıfır eşim dio bana sarılmadn bugün dedim hiç aklıma bile gelmio koşturmaktan ben yıpranıyorum ilişkimiz yıpranıo yorgunum yorgunn ama çok şükür ki varlar

Valla canım sen çok fedakarlık yapmışsın. Eşinde bunu anlamıyorsa pes diyorum. Ben aileme gitmek istediğimde eşime sadece ben bilet alıyorum Ankara'ya gideceğim diyordum kızımda. Bunlarda malesef şuan tek başıma binemediğim için mecbur eşimle gidiyorum. Ama ona çok bunaldım beni ailemin yanına 1 hafta bırak desem hiç itiraz etmiyor. Şimdi büyük kız ilkokula başladığı için artık gitmelerim sınırlandı. Sağlık olsun ama demek istediğim bizimde yaşamaya hakkımız var. Ben yine şükür bakıcı başlayalı yemek, ütü vs hiç yapmıyorum artık. Haftalıkta temizliğe kız geliyor. Eve gidince sadece sofrayı kuruyorum ve bebelerle ilgileniyorum. Ona rağmen pertim çıkıyor yatana kadar. Hele haftasonu mahvediyorlar beni. Bence sende biraz kendini düşün ve ailenizin huzuru ve selameti için git bence.

Canim gece uyudugu zaman esim hicbirsey duymuyor uykusuna devam edebiliyor ben bagirsamda cagirsamda uykulu halindede hicbirsey hatirlamadigini soyluyor ...gun boyu evdeyse eger yarimsaat oynar sonra ben dusa giriyorum der cocuk bende sonra cikar hazirlanmaya baslar yemek ister cocuk yerlerde emeklenir ama ayagimin dibinde mizir mizir aglar tam yemek gelir meme istiyor uykusu geldi demeye baslar bende cildiriyorum .. ben istemsiz ogluma bagirdigim zaman farkinda ona bagirmak istemiyorum fakat yorgunum gelip yanima o daha bebek annesi ne yaptida bagiriyorusun bilinc altina işliyor diyip duruor nasil hu hale geldin yok

Canim tavır koymadigim halde ayni evde iki gundur yabanci gibiyiz gitmek istemem epey streslendirmis duruyor ogluma surekli annen seni benden uzaklastirmak istiyor diyip duruyor .. gercekten aileme karsida herseyi basarabilir gorutuntusu nu olusturmustum istemsiz esimdede o olustu simdi o tabulari yikamiyorum ama kendim yipraniyorum gun gectikce hic zamanim yok

Anladigini soyluyor ama ben anladigini hic dusunmuyorum cunku anlasa bana bunlari yapmazdi heralde 7 yildir ilk defa istiyorum ve ustune ustunelik sende gel arkamizdan diyorum neymis annemler yeni gelmis cani istemiyormus arkadan gelmek benimde gitmem anlamsizmis gaziyla disiyle uykusuzluguyla yemesiyle hep bi sorundu ama hic bunlarda esimden yardimi gormedim cok nadir alt degistirir cok nadir eger yemek hazirliyorsam yemegini yedirir canim ev alt ust olur sabaha geldiginde evi tertemiz etmis olurum ustune oglum gece uyumaz ama sabah isten ciktigi zamanlar ben oglumu alir onun uyumasina izin veriririm off hikaye uzun

Allah yardımcın olsun canım. Gerçekten biz annelerin hakkı asla ödenmez. Babalar sadece mıy mıy kısmında bence :)) ağlasa yine anne diye geliyorlar yanıma. 3 gündür eşim il dışında o kadar yoruldum ki. Bizde şükür yine de yardımı var. Yani ikiz olunca mecbur yapıyor. Kızımda senin anlattığın gibi hiç gece bile kalkmamıştı. Ama bunlarda 2si bir uyanınca birini o alıp geçiyor diğer odaya :))

Canım sanki eşin biraz şımarıklık mı yapıyor?
Aile içi ilişkiniz hakkında ahkam kesmek elbette ki bana düşmez ama eşinin bencilliği yüzünden mağdur olmana gerek olmadığını düşünüyorum.. Yani elle tutulur bir bahanesi yok sana "gitme" demek için..
Sen böyle bir durumdayken eşinin kendinden çok seni ve bebeğinizi düşünmesi gerekir.
İnşaallah orta yolu bulabilirsiniz.

Boyle birisi degildi canm ya yada cocuktan sonra ben cok yiprandim eşimi ogremir oldum bilmiyorum ki .. orta yol benim gitmememle bulunur yada benle birlikte gelmesi mi bilemiyorum bende anlam veremiyorum hicbirseye iyice gerildik ikimizde ben gitmek istedikce icimde fırtına lar kopuyor belki bndegitmezdim ama cok inada cevirdi bende o hayor dedikce gitmek istiyorum

Canım sen eşinle bizlerle konuştuğun kadar açık yüreklilikle konuşuyor musun peki? Acaba senin iç dünyanın farkında olmayabilir mi?

Canım merhaba,

Mesajlarını tam olarak okuyamadım yanlışım varsa düzelt lütfen, ama eşinle açıkça konuşmalısın sana böyle davranmaya hakkı yok eşime tavır koymuyorum demişsin ya yanlış anlama ama hata yapiyosun o zaman kendini haklı sanıyor oysa baştan sona kadar haksız ben eşimin aileme gitmeme bir şekilde engel olduğunu düşünemiyorum bunu yaptığına bin pişman ederim onu.Allaha şükür ki bana gece gündüz yardımcı olan eşim aileme ben söylemeden götürür döneceğimiz zaman haber ver der, geri getirir bizi.

Bizler ailemize gideceğimiz kalacağımız zamanlarda eşimizden izin almamalıyız sadece bilgi vermeliyiz babamızın evine gidiyoruz daha güvenli yer var mı..

Üstelik sana destek olmuyor tek başına çok yoruluyorsun, onun seni seve seve götürüp dinlen gel hayatım demesi lazım bu kadar bencillik olabilir mi hayret ettim.Daha şimdiden seni bu kadar düşünmüyorsa yıllar geçtikçe iyice tükenirsin lütfen bu gidişata dur de ve senin verdiğin kararlara saygı duyup kabul etmeyi öğrensin bu yaşadığınız çok basit bir örnek buna alışırsa hep böyle davranır, luften bu ilk ve son olsun yoksa çok yıpranırsan.Allah yardımcın olsun canım.

canım benim eşimin uyku apnesi sorunu var,çap cihazı ile uyuyor o yüzden gece uyanamıyor ama sabaha karşı uyanıyor alıyor. ben çok ağladım, sinir krizleri geçirdim,hastalandım yorgunluktan.kendi ailesi de gelmediği için hep ben gittim.bence esin şımarıklık yapıyor. senin bir oğlun var evdeki bebek o ama naz yapan eşin.hicbirimizin eşi dört dörtlük değil,etkenlerin bir şeyi anlaması için gözlerine sokmak lazım

Nice mutlu yaşları olsun yakışıklının.. Eşinle aranızda iletişim sorunu olmuş olabilir canım, bence eşlerimiz yanımızda da olsa ne kadar zor olduğunun farkında değiller çünkü aktif olarak bebek bakmıyorlar o yüzden anlamıyorlar eşinin ruhunu okşayarak seni çok özlüyorum sensiz yapamıyorum ama çok zor durumdayım gibilerinden konuşursan belki işe yarar canım.. bak liliyaa yanında olan bile anlayamıyor uzaktakine herşey hayal oluyor, belirsizlikten nefret ederim bende senin gibi belirsizlik olunca insanın aklı fikri her kötü ihtimale açık oluyor, kurdukça kuruyor insan.. Yüz yüze konuşup açıklığa kavuşunca belki hiçte düşündüğün gibi olmayacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…