2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Canım sen biraz sorumluluk vermelisin eşine.
Ben gece kendim kalkıyorum hatta bazen sen diğer odada yat rahat et dediğim zamanlar da oluyor. Ancak gece sık kalkmaları olduğu zamanlar eşime ben yoruldum sen ilgilen diyorum gece o uyutuyor. Sabah erken kalktıysa ben yatayım siz oynayın diyorum. Artık gece her uyandığınd emmesi gerekmiyor sakinleştirmesi yeterli. Yemek hazırlarken oğlumun yemeğini önden getiriyorum sen yedirmeye başla ki ben de sofrayı hazırlayayım diyorum. Tamam oturup dinlenmiyorum ama bebekle ilgilenmemiş oluyorum ve ona da alıştırmış oluyorum. Kıyafet giydirirsen altını değiştirirken yardım istiyorum. Oturma odasını sileceğim zaman siz gezip gelin diyorum kucağına alıyor oğlumu yarım saat turluyorlar. O arada ben kova ile işlerimi bitiriyorum.
Ailenin yanına gitmeni senin yorgunluğuna ek olarak kendi yorgunluğu açısından da isteyebileceği bir durum yok ortada. Biraz iş vermelisin. Sen çocukla oynarken aaa bu arada diyip; Meyvesini soydur, portakal suyunu sıktır, sütü azıcık ılıtıp bal koy de, bebek uyuyunca bebek dolabını dök gel küçükleri büyükleri ayıralım yazlıkları kaldıralım de... Geçen bulaşık makinasının içini temizlemek istedim zorladım pervaneyi kırdım. Hem makinada güzel yıkanmamış bulaşıklar hem de dışarıda bekleyen akşam yemeği bulaşıkları elimde patladı. Benimki içerde eşkiya dünyaya hükümdar olmaz izliyor gelip yıkıyor musun diyip gitti. İki dakika sonra başlarım dizine diyip çağırdım birlikte yıkadık. Valla canımızı sokakta bulmadık. Kendine biraz mola yaratmaya çalış.

Sağol canım sizin de kutlu olsun:)
Ne zaman döneceğini bilmiyorum. Evet bize uzaklık yaramıyor. Hayırlısı ..

İnşallah canım bir an önce gelse artık.

Kızlar benim gözlemlediğim işi çok yoğun olan babalar , anneleri anlamıyorlar sorumluluğu üstlenmedikçe anlamayacaklar.. Biz eşimle bebeğe dönüşümlü bakıyoruz ancak bebekle yanlız kalınca daha iyi anladı bazı şeyleri..

Biraz empati kursa keşke.. ben olsam giderdim.

Canım inşaallah antibiyotik kullanmadan atlatırsınız Allah şifa versin kuzuya.

Allah razı olsun kızlar, biraz daha iyi gibi kocaman bir serum aldım enjektörle burnuna sıkıp temizliyorum baby vac hayatımızı kurtarıyor diyebilirim, tıkanıklık mahvediyor çocuğu.. Burun spreyi de işe yarıyor gibi sanki kulaktaki ödemi çözdü gibi geliyor bana çünkü eskisi gibi ağlamıyor o yüzden ağrı kesiciyi de azalttım.. Eğer boğazları çok kötü olmazsa antibiyotiksiz atlatacak gibiyiz jenny48 canım burun spreyini Kadir tuğcu ve benim dr. Da önerdi hastalığın ilerleyip sümüklerin birikip kulağa ciğere gidipte daha büyük sıkıntılar çıkartma olasılığı beni çok korkutuyor

Çok şükür canım daha iyi olsun inşallah. Benim kızımın taa 2 aylıktan beri hırıltısı var uyurken. Korkuyorum kalıcı bişey mi oldu diye.

Canım bu konuda sana katılamıyorum, benim eşim bankacı cok stresli bir işi var evimiz iş yerine uzak günlük toplam 3 saat yol gidip geliyor metrobüs metro otobüs vss bir kere de halden anlamamazlik etmedi gelip hemen yükü paylaştı biyere gitmem konsunda hep ısrar eder bunalma evde diye o insanın karakteriyle kişilik yapısıyla ilgili bir durum, arkadaşlarımız beni eşimle tanistirdiklarinda ben 27 yaşındaydım kör kütük aşık olmadım ama kişiliğini sevdim merhametli yapısını, insan oluşunu sevdim evlendim.Bence herşey merhametli olmak da bitiyor karşındakini anlatıp merhamet ederse herşey farklı oluyor hayat çekilebilir hale geliyor.

Bu arada babam öğretmen öğleden sonra 5 saat çalışıyor, çok da rahat bir görev var ama annemi anlayıp ona yardım ettiğini hiç görmedim.

Ne zor çocuklu kadın olmak...sen sarılmadıysan o da sana sarılmadı demektir..bunlara takılırsak işimiz var yani

İşte sen alttan aldıkça sanki o da iyice tepene çıkmış gibi geldi bana. Nasılsa nazını çeken biri var, oh ne ala...bence karşına alıp ciddi bir şekilde tek tek anlatmalısın. Artık ne kadar yorulduğunu ve kaldıramadığını, ruh sağlığının bozulmaya başladığını söyle. Bir de ailenin sana çok üzüldüğünü, seni davet ederek dinlenmeni istediklerini ve onları da kırmak istemediğini söyle. Daha da kabul etmezse kendi bilir çocuk değil ki anlamayacak ne var yani..kendinden bu kadar ödün verirsen ileride daha büyük patlamalar yaşayabilirsin ve bu da kalıcı hasar bırakır ilişkinize. Benim şahsi fikrim ve deneyimlerim bu şekilde malesef.

Mutlaka babanın kişiliği bir numaralı etken , baba ideal bir ev ortamında büyümüşse ya da sonradan kendini geliştirdiyse yardım etmek için illa annenin çok yıprandığını görmeye ihtiyaç duymaz empati yapar.. Ama toplumda hep anne çocuklarına bakar erkek çalışır anlayışıyla büyümüş babalar daha fazla, o yüzden bazı babaların bebeğin sorumluluğunu direk almadan anlayabileceğini sanmıyorum, ben dışarda yoruluyorum çalışıyorum şikayet etmiyorum sende bebeğimize bakıyorsun normali bu neyden şikayet ediyorsun modunda olabiliyorlar.. Sağolsun benim eşimde anlayışlıdır bu konuda şanslıyım, ama bebeğe birkaç saat yalnız bakınca ne kadar zor olduğunu daha iyi kavradı.. Bebeği bakmanın annenin görevi olduğunu düşünen ve kolay olduğunu sanan anne sitem edince yorulunca hayret eden ne var yani bunda diyen o kadar insan var ki...

Ne zor çocuklu kadın olmak...sen sarılmadıysan o da sana sarılmadı demektir..bunlara takılırsak işimiz var yani
yok o gelip sarılıp söylüo :) bu arada bnm eşimde öğretmen ve az dersi var bnce de bu karakterle alakalı. bn özel sektördeyim daha çok çalışıyorum ama yine de yük0n çoğu bende

Bu konuda sana katılıyorum. Bizde de ben ücretsiz izindeyim ve eşim işteyken yalnızım ama iş dışındaki zamanlarda her şeyi birlikte yapıyoruz. Bizimkisi mecburiyetten bu şekilde gelişti yani yardım alabileceğimiz kimse olmadı ama çok şükür bir şekilde birbirimizi dinlendirebiliyoruz, paylaşıyoruz bütün işleri. Aksi halde ben dayanamazdım çünkü gerçekten zor bir bebeğimiz var ve acemiyiz bu konuda. Zamanla kızımız büyüdükçe her şey daha da yoluna girer inşallah ve birbirimize daha çok zaman ayırabiliriz eşimle diye düşünüyorum.

Burun spreyi kullanıyorum canım ve ona rağmen çok tıkanıyor burnu geniz akıntısı da çok ve hırıltı devam ediyor. Birkaç güne geçmezse tekrar danışacağım doktora. Bu arada soğuk buhar makinesi mi alsam diyorum acaba kullananlar hangi marka kullanıyor? Tavsiye alabilirim

Kizlar hepinize tek tek destekleriniz icin cok tesekkur ediyorum sizlerle dogumdan bu yana cok guzel aile olduk keske ayni sehirlerde olsak beraber yuzyuze gorusme firsatlarimiz olurdu.. olayin başını anlatmak gerekirse her insanin evlenirken bazi problemler oldugu gibi benimde evlenirken esim ailesi ve benim ailem arasinda olmustu bu yuzden kopukluklar vardi 7 yil gibi uzun bi süreç gecti evet fakat oglum olduktan sonra hersey daha cok normale döndü fakat bu sorunlar aile ziyaretlerine gitmede hep gundeme geldi ... kv çocuklarını cok simartmis haklisiniz simariklik konusunda cunku calismayan es istiyorlardı ben onlara gore farkli bi gelin oldum cayini bile geldignde kv karistirir meyvesini o soyar ben yapmayinca , oglum yemezki oyle diyor kuru baklagil yapmaya calisirim haftada bir esim aradiginda yemegi sorar eger fasulye nohut felan derse sen yemezsin diyip beni alir nasil alistirdin diye sorar imada bulunur .. eşim cok yogun çalışıyor daha oncede soylemistim 2 haftanin 1 haftasinda sadece bizi uyurken gorebiliyor diger haftada birgun gun boyu yok ertesi gün evde bu yuzden oglumun sorumlulugu hep uzerimde oldu o işten yorgun geliyor dedim uyandirmadim sadece bazi gunler evde dedim ama hata yapmisim diye düşünüyorum cunku suanda ne dersem diyim ozur dileyip sariliyor bugun ne degisti diye tekrar basa dönüyor en basinda birlikte uyansaydik varsin oglumun duzeni diye tutturmasaydim simdi bukadar yipranmazdim zaten oglum cok duzenli bi cocuk da değil..

Canım Weewell kullandım ben İstanbul zaten nemli o yüzden yoğun kullanmadım ama memnunum işe yaramıştı kullandığımız dönemde.
Ayrıca mercimek_16 farklı bir aspiratör kullanıyor belki sende onu alsan işe yarayabilir?

Ve bu arada ailem dönüş yapti eşim beni yine birakmadi Özür diledi daha cok yardimda buluncam yanliz birakmazdin yine birakip gitme benim gönlüm razi degilken gitmeyi nasil goze alacaksin şuan inada bindi gitmeni istemiyorum 1 ay içinde sonra belki birlikte gideriz diyip durdu hem iyi bisey söylüyor hem laf sokuyor anlamadimki benim iyiligimimi kendini mi neyi düşünüyor ve sonuc gidemedim .. eşim gece nobetine gitti ailem evine döndü bende oglumla yanliz kaldim depresif haldeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…