2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
kızlar kefir mayalayan var mı ?aldım yapacağım ama tırsıyorum.
Ben 5 senedir mayaliyorum canım oda ısısında ılık sütü büyük konserve kavanozuna döküyorum içine mayayı eklenip tahta kaşıkla bir tur karıştırıp ağzını kapatıyorum karanlık bir dolapta bekletiyorum arada şişeyi ağzı kapalı bir şekilde sallayip geri bırakıyorum 12-18 saat arası mayalanmış oluyor çok soğuklarda 24 saati bulabilir mayalanması sıcaklarda çok daha hızlı mayalanıyor koyulaştığı görünce plastik süzgeçten geçiriyorum (metal süzgeç ve kaşık kullanmamak gerekiyor) süzdüğüm kefiri birkaç saat dinlendikten sonra çocuklara iciriyorum mayayi dolapta küçük kavanozda üstünü örtecek kadar süt içinde 5 gün kadar saklayabilirsin kefirin bittiğinde aynı şekilde işlemi tekrarlaman yeterli korkma çok kolay canım afiyet olsun.

ay nasl yiyosunuz yaa biz haftada 1 yemeye çalışıyoruz onda bile bazen almasak bu hafta diyoruz sadece oğlana alıyoruz

Kizlarrrrr dişimiz çıktı sonunda alttan patlamis bi tane :)))yurudukten sonra gelen emekleme , 1 yastan sonra cikan ilk diş farkli bi tur benim cadı :)))
ay bende diş çıktı diince bi an azılar mı acaba dedim :) unutmuşum senin cimcimenin dişsiz oldupunu hadi bakalım sıra sıra kolayca gelsinler hayırlı olsun

senin ki akıllanmış mı biraz sizden uzak kalınca
Yok xanım ayni tas ayni hamam !! Bi insan ozunde neyse o maalesef.cok istedim diledim dua ettim.ama kisilik karakter meselesi !
ay bende diş çıktı diince bi an azılar mı acaba dedim :) unutmuşum senin cimcimenin dişsiz oldupunu hadi bakalım sıra sıra kolayca gelsinler hayırlı olsun
Eheheh :)) Amin canım sağol..

çok teşekkür ederim.kavanoz kapalı mı olacak,bazı tariflerde tülbent ya da kağıt havlu koymuşlar

ay nasl yiyosunuz yaa biz haftada 1 yemeye çalışıyoruz onda bile bazen almasak bu hafta diyoruz sadece oğlana alıyoruz
Evde olsa ben de hayatta alamam canım. Kokuyla uğraşamam. Sahil şehrinde yaşadığımız için kimi zaman deniz kenarında balık yapan teknelerde yiyoruz, kimi zaman balık restoranına gidiyoruz. Bazen de pişmiş olarak eve istiyoruz. Hamileyken evde yapmaya çalıştık üç günde bir. Balıktan soğuyacaktım o yüzden evde yapmayı bıraktık tamamen

çok teşekkür ederim.kavanoz kapalı mı olacak,bazı tariflerde tülbent ya da kağıt havlu koymuşlar
Ben kapatıyorum ağzını birşey olmuyor ağzına kadar doldurma sütü bir parmak boşluk olsun sorun olmaz çok bekletirsen ekşi olur aynı yoğurt mantığı.

Kizlarrrrr dişimiz çıktı sonunda alttan patlamis bi tane :)))yurudukten sonra gelen emekleme , 1 yastan sonra cikan ilk diş farkli bi tur benim cadı :)))
Hayırlı olsun dişiniz canım rahat bir şekilde hepsi çıksın inşallah :) bize 10 gündür gece uykusu haram yine yıllar öncesine döndük köpek ve azı dişler görünüyor patlamak üzere çocuk nasıl dayanıyor bu acıya diye düşünüp duruyorum.

Tesekkur edetim canim cok dogry tespitler yapmissin ..cok şükür esimde kesin hüküm yok ama gonlum razi degil kelimesiyle ben zaten gidememis oluyorum herseyin hayirlisi olsun insallah duzelir

Hayırlı olsun canım inşaallah ağrısız sızısız çıkarır inci gibi dişleri olur fıstığın :) kural tanımıyor :)

hayırlı olsun,ağrısız sızısız devamı gelsin inşallah
Sagol canım amin inşallah :)
Amin canım inşallah..zor gunler bekliyor desene..zaten zor bir bebek.kiyamam ben kuzulara ya.Rabbim sifalar versin kuzularimiza bizede sabır ..

Gözün aydın:))
Sagol canım :))

Hayırlı olsun canım inşaallah ağrısız sızısız çıkarır inci gibi dişleri olur fıstığın :) kural tanımıyor :)
Amin canım inşallah :)) bakalım daha neler gorucez bu fıstıkta :))

Kizlar menenjit asisini biz menectra yaptirmistik 1 yas asilarinin oldugu gün onuda mi yaptirdiniz 2.dozunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…