- 30 Mayıs 2016
- 1.936
- 2.663
- 133
Ben 5 senedir mayaliyorum canım oda ısısında ılık sütü büyük konserve kavanozuna döküyorum içine mayayı eklenip tahta kaşıkla bir tur karıştırıp ağzını kapatıyorum karanlık bir dolapta bekletiyorum arada şişeyi ağzı kapalı bir şekilde sallayip geri bırakıyorum 12-18 saat arası mayalanmış oluyor çok soğuklarda 24 saati bulabilir mayalanması sıcaklarda çok daha hızlı mayalanıyor koyulaştığı görünce plastik süzgeçten geçiriyorum (metal süzgeç ve kaşık kullanmamak gerekiyor) süzdüğüm kefiri birkaç saat dinlendikten sonra çocuklara iciriyorum mayayi dolapta küçük kavanozda üstünü örtecek kadar süt içinde 5 gün kadar saklayabilirsin kefirin bittiğinde aynı şekilde işlemi tekrarlaman yeterli korkma çok kolay canım afiyet olsun.kızlar kefir mayalayan var mı ?aldım yapacağım ama tırsıyorum.
ay nasl yiyosunuz yaa biz haftada 1 yemeye çalışıyoruz onda bile bazen almasak bu hafta diyoruz sadece oğlana alıyoruzKızlar balık yağı konusunu araştırmadım ama her gün balık yemez ki insan. Neden her gün verin diyorlar. Biz üç günde bir somon ya da palamut yiyoruz. Zaten en yağlı balıklar olduğu için gerekli şeyleri alıyordur diye düşünüyorum.
bnm arkadaşımın eniştesi kefir fabrikasında çalışıo kendisi de evde mayalıyodu sorayım bi yazarımkızlar kefir mayalayan var mı ?aldım yapacağım ama tırsıyorum.
senin ki akıllanmış mı biraz sizden uzak kalıncaTugce16 canım insallah sorunlariniz cozulur...bizimle empati yapmalari cok zor bu adamlarin.yapabilenlerde tek tuk sanirim.Herkes bir sekilde bi sinavdan geciyo diye dusunuyorum artik bende.koyverdim gitti !
ay bende diş çıktı diince bi an azılar mı acaba dedim :) unutmuşum senin cimcimenin dişsiz oldupunu hadi bakalım sıra sıra kolayca gelsinler hayırlı olsunKizlarrrrr dişimiz çıktı sonunda alttan patlamis bi tane :)))yurudukten sonra gelen emekleme , 1 yastan sonra cikan ilk dişfarkli bi tur benim cadı :)))
Yok xanım ayni tas ayni hamam !! Bi insan ozunde neyse o maalesef.cok istedim diledim dua ettim.ama kisilik karakter meselesi !senin ki akıllanmış mı biraz sizden uzak kalınca
Eheheh :)) Amin canım sağol..ay bende diş çıktı diince bi an azılar mı acaba dedim :) unutmuşum senin cimcimenin dişsiz oldupunu hadi bakalım sıra sıra kolayca gelsinler hayırlı olsun
çok teşekkür ederim.kavanoz kapalı mı olacak,bazı tariflerde tülbent ya da kağıt havlu koymuşlarBen 5 senedir mayaliyorum canım oda ısısında ılık sütü büyük konserve kavanozuna döküyorum içine mayayı eklenip tahta kaşıkla bir tur karıştırıp ağzını kapatıyorum karanlık bir dolapta bekletiyorum arada şişeyi ağzı kapalı bir şekilde sallayip geri bırakıyorum 12-18 saat arası mayalanmış oluyor çok soğuklarda 24 saati bulabilir mayalanması sıcaklarda çok daha hızlı mayalanıyor koyulaştığı görünce plastik süzgeçten geçiriyorum (metal süzgeç ve kaşık kullanmamak gerekiyor) süzdüğüm kefiri birkaç saat dinlendikten sonra çocuklara iciriyorum mayayi dolapta küçük kavanozda üstünü örtecek kadar süt içinde 5 gün kadar saklayabilirsin kefirin bittiğinde aynı şekilde işlemi tekrarlaman yeterli korkma çok kolay canım afiyet olsun.
hayırlı olsun,ağrısız sızısız devamı gelsin inşallahKizlarrrrr dişimiz çıktı sonunda alttan patlamis bi tane :)))yurudukten sonra gelen emekleme , 1 yastan sonra cikan ilk dişfarkli bi tur benim cadı :)))
çalıştığı yerin yaptığını değil de kendi yaptığını tuketiyorsa mutlaka evde yapmalıyımbnm arkadaşımın eniştesi kefir fabrikasında çalışıo kendisi de evde mayalıyodu sorayım bi yazarım
biz de pazarları yapmaya çalışıyoruz ama bazen insanın canı istemiyor.bir de evde kokusunu çıkarmak kışın zor olacakay nasl yiyosunuz yaa biz haftada 1 yemeye çalışıyoruz onda bile bazen almasak bu hafta diyoruz sadece oğlana alıyoruz
Evde olsa ben de hayatta alamam canım. Kokuyla uğraşamam. Sahil şehrinde yaşadığımız için kimi zaman deniz kenarında balık yapan teknelerde yiyoruz, kimi zaman balık restoranına gidiyoruz. Bazen de pişmiş olarak eve istiyoruz. Hamileyken evde yapmaya çalıştık üç günde bir. Balıktan soğuyacaktım o yüzden evde yapmayı bıraktık tamamenay nasl yiyosunuz yaa biz haftada 1 yemeye çalışıyoruz onda bile bazen almasak bu hafta diyoruz sadece oğlana alıyoruz
Ben kapatıyorum ağzını birşey olmuyor ağzına kadar doldurma sütü bir parmak boşluk olsun sorun olmaz çok bekletirsen ekşi olur aynı yoğurt mantığı.çok teşekkür ederim.kavanoz kapalı mı olacak,bazı tariflerde tülbent ya da kağıt havlu koymuşlar
Hayırlı olsun dişiniz canım rahat bir şekilde hepsi çıksın inşallah :) bize 10 gündür gece uykusu haram yine yıllar öncesine döndük köpek ve azı dişler görünüyor patlamak üzere çocuk nasıl dayanıyor bu acıya diye düşünüp duruyorum.Kizlarrrrr dişimiz çıktı sonunda alttan patlamis bi tane :)))yurudukten sonra gelen emekleme , 1 yastan sonra cikan ilk dişfarkli bi tur benim cadı :)))
Canım anladığım kadarıyla aileler arasında sıkıntılar var dediğine göre eşin ailesine karşı yani kendi ailesi istemiyor onlar kızar diye çekiniyor ve seni kendi ailene gönderemiyor çok üzücü maalesef yoksa bu kadar istediğini görüp ısrarla babanın evine göndermemesinin bir açıklaması olamaz.
"Şuan inada bindi belki 1 ay içinde birlikte gideriz " demesi ne kadar bencil olduğunun bir diğer göstergesi "benim gönlüm razı değilken gitmeyi nasıl göze alacaksın" da başka bir ilginç yorum ne kadar büyüttü bu durumu ne var burda göze alacak risk mi var ortada bunalmışsın babanın evine annenin yanına gitmek istiyorsun göze almak ne demek, ilginç istediği olsun istedi ve oldu şuan eşine çok sinirlendim. Kardeşimin eski eşinin davranışları geldi gözümün önüne, gitme derse gidilmeyecek onun gönlü olmadan hareket edilemez edilirse surat mahkeme duvarı gibi olur son sözü o söyler dii eskiden. Neyse Allah yardımcın olsun canım ne diyim.
Canım anladığım kadarıyla aileler arasında sıkıntılar var dediğine göre eşin ailesine karşı yani kendi ailesi istemiyor onlar kızar diye çekiniyor ve seni kendi ailene gönderemiyor çok üzücü maalesef yoksa bu kadar istediğini görüp ısrarla babanın evine göndermemesinin bir açıklaması olamaz.
"Şuan inada bindi belki 1 ay içinde birlikte gideriz " demesi ne kadar bencil olduğunun bir diğer göstergesi "benim gönlüm razı değilken gitmeyi nasıl göze alacaksın" da başka bir ilginç yorum ne kadar büyüttü bu durumu ne var burda göze alacak risk mi var ortada bunalmışsın babanın evine annenin yanına gitmek istiyorsun göze almak ne demek, ilginç istediği olsun istedi ve oldu şuan eşine çok sinirlendim. Kardeşimin eski eşinin davranışları geldi gözümün önüne, gitme derse gidilmeyecek onun gönlü olmadan hareket edilemez edilirse surat mahkeme duvarı gibi olur son sözü o söyler dii eskiden. Neyse Allah yardımcın olsun canım ne diyim.
Gözün aydın:))Kizlarrrrr dişimiz çıktı sonunda alttan patlamis bi tane :)))yurudukten sonra gelen emekleme , 1 yastan sonra cikan ilk dişfarkli bi tur benim cadı :)))
Hayırlı olsun canım inşaallah ağrısız sızısız çıkarır inci gibi dişleri olur fıstığın :) kural tanımıyor :)Kizlarrrrr dişimiz çıktı sonunda alttan patlamis bi tane :)))yurudukten sonra gelen emekleme , 1 yastan sonra cikan ilk dişfarkli bi tur benim cadı :)))
Sagol canım amin inşallah :)hayırlı olsun,ağrısız sızısız devamı gelsin inşallah
Amin canım inşallah..zor gunler bekliyor desene..zaten zor bir bebek.kiyamam ben kuzulara ya.Rabbim sifalar versin kuzularimiza bizede sabır ..Hayırlı olsun dişiniz canım rahat bir şekilde hepsi çıksın inşallah :) bize 10 gündür gece uykusu haram yine yıllar öncesine döndük köpek ve azı dişler görünüyor patlamak üzere çocuk nasıl dayanıyor bu acıya diye düşünüp duruyorum.
Sagol canım :))Gözün aydın:))
Amin canım inşallah :)) bakalım daha neler gorucez bu fıstıkta :))Hayırlı olsun canım inşaallah ağrısız sızısız çıkarır inci gibi dişleri olur fıstığın :) kural tanımıyor :)
Kizlarrrrr dişimiz çıktı sonunda alttan patlamis bi tane :)))yurudukten sonra gelen emekleme , 1 yastan sonra cikan ilk dişfarkli bi tur benim cadı :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?