Benim bir arkadaşım da çok karşıydı hatta evlerinde televizyon yoktu. Çocukları biraz büyüyünce biryerlere gittiklerinde televizyon görünce kitleniyormuş, önünden alamıyorlarmış ağlıyormuş filan derken biraz alışıp normalleşmesi için eve televizyon almak zorunda kalmışlardıOy oy oy durum felaket desene.
Ben ekrana aşırı karşıydım canım ama bir baktım ev dışında kafeye filan gidiyoruz çocuk kitlenmiş gibi ekrana bakıyor filan dedim kaçış yok yavaş yavaş aştım o takıntımı. Yemek vakti de böyle zor zamanlarda gayet kurtarıcı oluyor. Önemli olan çocukla ilgilenmemek namına ekran vermemek bence yani otursun izlesin bende işimi göreyim keyif yapayım kafasında olmamak. O bilinç kaybolmadıkça sıkıntı olacağını sanmıyorum. Benim büyük kız 28 aylık şimdilik gözlemlerim böyle :)
Vay arkadaş ne göz varmış maşallahAynen:)) olur mu hiç, kadın bir bakışta teşhisi koyup tedavi bile önerdi
5 yaşına kadar ayaklarının altında kavis olmazmış zaten.
biz birinci dozu 9. ayda yaptırdık 2. için doktor 13. ayda gelin dediKizlar menenjit asisini biz menectra yaptirmistik 1 yas asilarinin oldugu gün onuda mi yaptirdiniz 2.dozunu
Çok iyiymiş hadise :)Arkadaşlar uyku tulumu kullanan var mı? Marka önerebilir misiniz? Kızım sürekli ü
Benim bir arkadaşım da çok karşıydı hatta evlerinde televizyon yoktu. Çocukları biraz büyüyünce biryerlere gittiklerinde televizyon görünce kitleniyormuş, önünden alamıyorlarmış ağlıyormuş filan derken biraz alışıp normalleşmesi için eve televizyon almak zorunda kalmışlardıKeşke hiç ekran vermesek ama eninde sonunda bir şekilde karşısına çıkacak. En iyisi söylediğin gibi kontrollü olmak sanırım.
Canım bizim doktorumuz bir yaş aşısını olsun ardından 15-20gün sonra kan tahlili yapılsın bir iki hafta sonra da menenjitin ikinci dozu yapalım dedi. 13.ayın uygun olduğunu söyledi. Tabi Aralık koymasında çocukta fobi oluşmamasını sağlamak da var. Sağlık ocağında da bir yaş aşısıyla menenjit arasına 4 hafta konulsun dendi.
Biz bu ay doktor kontrolune erken gittigimiz icin tekrar gelmenize gerek yok dedi menenjit asisinisa saglik ocaginda yaptirmistim.. dogru soyluyosun canim oglumda beyaz onluklere fobi olustu aglamaya basliyor görünce :)
biz birinci dozu 9. ayda yaptırdık 2. için doktor 13. ayda gelin dedi
Ateşi kontrol altında tutmak dışında yapılacak birşey yok geçmiş olsungeçen perş aşılarımızı olmultk oğlumun ateşi 38.5 şuan hastalıktan diil aşıdan die düşünüyorum çünkü 1 haftayı geçti hasta olalı ateşi sadece ilk gün olmuştu calpol verdm bakalım döküntüde olcak mı bişi yapmaya gerek var mı
Arven bayiliyor kelime oyununa alkis yapildigi zaman oda alkisliyor pur dikkat izliyor :))Çok iyiymiş hadise :)
İnsan süreç içerisinde bazı takıntılarının zamanın koşullarına uygun olmadığını görüyor ve ona göre şekilleniyor, şekillenemezse zaten çocukta anormallikler oluyor malesef. Bu da benim için öyle bir deneyim oldu :)
Örnek olmayı başarırsak kontrol kendiliğinden gelir diye düşünüyorum. Tvde kelime oyunu hariç hiçbirşeye bakmıyorum desem yalan olmaz :)
h&m’in internet sitesinden aldım. İçinde ince bir elyaf var ve yandan fermuarlı. Fermuar yukarıdan aşağı olduğu için alt kısımda boşluk bırakıyorum hava alsın, aşırı ısınmasın diye. Yani şimdilik memnunumHatlar karışmış az önce sorumu soramadım arkadaşlar uyku tulumu tavsiyesi isteyecektim. Kızım sürekli üstünü açıyor. Ebebekte hello baby diye bir markanınkini görmüştüm uzun kollu ve içi elyaf dolgulu gibiydi ama sanki çok terletir gibime geldi almadım. Halo baby diye bir markanın kısa kollu polar tulumları var internette gördüğüm kadarıyla kullananlar da çok memnun ancak ithal bir ürün ve bir tulum 240 tl civarında satılıyor daha uygun bir şey arıyorum yerli üretim tercihim.
İnşallah hemen atlatırlar bu ateş dönemini. Kızımda aşıdan tam bir hafta sonra ateş başladı. Hemşire aşının ateşi 48 saat içinde olur dedi. Doktor da üst solunum yolu enfeksiyonu dedi ama kızımın burnu falan akmıyor ki. Böyle bir şey olabilir mi anlamadım. Kulağında da iltihap yok. İdrar yolu enfeksiyonundan şüphelenmeye başladım. İki gündür calpol, Dolven dönüşümlü veriyorum. Calpol günde en çok dört kez verildiğinden yeterli gelmiyor.geçen perş aşılarımızı olmultk oğlumun ateşi 38.5 şuan hastalıktan diil aşıdan die düşünüyorum çünkü 1 haftayı geçti hasta olalı ateşi sadece ilk gün olmuştu calpol verdm bakalım döküntüde olcak mı bişi yapmaya gerek var mı
Bende bayılıyorum :) kızlar da alkışlarda eşlik ediyor arada aynen :)Arven bayiliyor kelime oyununa alkis yapildigi zaman oda alkisliyor pur dikkat izliyor :))
Birde biz yemek yerken aciyoruz netten sarkilar ..cogunlugu ingilizce renkler gosteriliyor soyleniyor vs.acaba simdi kafa karisikligina sebebiyet verir mi ?
Ben birkaç gün önce aldım. Bugün yıkadım ve ilk defa bu gece kullanmaya başladım. Şimdilik iyi gibi.Hatlar karışmış az önce sorumu soramadım arkadaşlar uyku tulumu tavsiyesi isteyecektim. Kızım sürekli üstünü açıyor. Ebebekte hello baby diye bir markanınkini görmüştüm uzun kollu ve içi elyaf dolgulu gibiydi ama sanki çok terletir gibime geldi almadım. Halo baby diye bir markanın kısa kollu polar tulumları var internette gördüğüm kadarıyla kullananlar da çok memnun ancak ithal bir ürün ve bir tulum 240 tl civarında satılıyor daha uygun bir şey arıyorum yerli üretim tercihim.
Bizimde yalniz oldugumuz zamanlarda yemekte kisitli :) aksam yemeginde hep beraber gule oynaya yiyorBende bayılıyorum :) kızlar da alkışlarda eşlik ediyor arada aynen :)
Ben yemek yerken ikisine birlikte yedirdiğim için TRT çocuk açıyorum büyük kızımın da youtube izleme vakti oluyor başka türlü daha uzun süre izlemek istiyor o sebeple mecburen yemek süresi ile kısıtladım ayrıca izlerken bir yandan sohbete devam ediyoruz yani kitlenip onu izlemesine izin vermiyorum. Ufaklığa henüz hiç telefon vermedim/izletmedim.
Her çocuk kendine özgü oluyor aşırı izlemediği bence sıkıntı olmaz canım.
Aile hekimliğinde aşıyı Doğum gününden sonra demişti hemşire. Doğum gününden iki gün sonra vurdu. Ben de menenjit konusunda çok kararsızım. Şu an ateşi var zaten. Ne zaman iyileşir bilmiyorum. Bir de o aşı ateş yaparsa mahvolur yavrumKızlar 1 yas asısını ne zamana kadar yapıyorlar. Cocuk doktoruna her ay goturdugum için saglık ocagına goturmedim uzun zamandır. Arayan soran da yok saglık ocagından ne zaman yaptırmam dogru olur. Bir de menenjit asısını tek doz yaptırmaya karar vermıstım 13.ayda.Bizim gibi tek doz yaptıracak var mı
O zaman sıkıntı olmaz diye düşünüyorum canım. Bence en önemlisi, hani sende rastlamışsındır bazı çocuklar kitleniyor dış dünyaya kapatıyor kendisini ekrana bakarken, o şekilde olmasına müsaade etmemek. Bir de hani ben vereyim telefonu izlesin düşsün yakamdan ben de çayımı afiyetle yudumlayayım modunda olmamak.Bizimde yalniz oldugumuz zamanlarda yemekte kisitli :) aksam yemeginde hep beraber gule oynaya yiyorbirde kelime oyunu ve birkac sevdigi reklam canım.gerisi ilgisini cekmiyor :))
Kızlar 1 yas asısını ne zamana kadar yapıyorlar. Cocuk doktoruna her ay goturdugum için saglık ocagına goturmedim uzun zamandır. Arayan soran da yok saglık ocagından ne zaman yaptırmam dogru olur. Bir de menenjit asısını tek doz yaptırmaya karar vermıstım 13.ayda.Bizim gibi tek doz yaptıracak var mı
Ben de menenjit i tek doz yaptıracağım canım. 1 yaşımıza Cuma günü girdik. Doğum gününü amcası askerden geleceği için önümüzdeki Pazar’a erteledik. 1 yaş aşılarını vurdurmam gerekiyor ama Doğum gününde ateşlenir diye korkuyorum. Pzt de 29 Ekim tatil. Salı ya kaldı . Yani yaşını 11 gün geçe yaptıracağım. İnş sorun olmaz. Menenjiti de 13. Ayını geçince düşünüyorumKızlar 1 yas asısını ne zamana kadar yapıyorlar. Cocuk doktoruna her ay goturdugum için saglık ocagına goturmedim uzun zamandır. Arayan soran da yok saglık ocagından ne zaman yaptırmam dogru olur. Bir de menenjit asısını tek doz yaptırmaya karar vermıstım 13.ayda.Bizim gibi tek doz yaptıracak var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?