- 25 Eylül 2016
- 3.335
- 4.034
- 133
- 43
Ne güzel dedin ya iyi şeyler de olcak desene.Böyle diyen hiç Yok biliyo musun biyerde çocukla ilgili bişeyin zorluğundan bahsediyosun sen azı dişi çıkarken görürsün Yok konuşsun görürsün öyle görürsün böyle görürsün. Lan hiç mi iyi bişey olmayacak zaten dertliyiz de söyleniyoruz niye insanı korkutuyorsun!
Sana katılıyorum canım, büyük kızımın bebekliğini şuan hiç hatırlamak bile istemiyorum. İnsan evladından nefret eder mi inan o psikolojiye gelmiştim ben. Çünkü çocuk hiç durmuyordu, sürekli bir mızmızlık (şuan hala var ama en azından laf dinliyor :)) yanında uzanırdım yok uyumayacaksın, başında bekleyeceksin. Her şeyi problemdi. Şükür şuan o kadar rahatım ki. İlk okula başladı inan ödevlerini kendi yapıyor, sadece kontrol etmemiz için sesleniyor. Yeme hala sorun ama ona da tıkıyorum zorla :))Bence cevap hiçbir zaman :)))
Ama kendimize daha fazla zaman ayıracağımız günler gelecek muhakkak mesela büyük kızımla (28 aylık) yalnız olsak kendime daha çok zamanım olacak bunu görüyorum canım konuşmaya başladıktan sonra yavaştan sana arkadaş olmaya başlıyor. Şimdi mutfaktayken hadi gel şunu yapalım diyorum mesela bakayım filan diyor ufaklık (1 kasımda yaşında olacak) ise o esnada paçama asılıp bağırmakla ya da dolapları karıştırmakla meşgul oluyor :))) büyüdükçe zorlaştığını değil kolaylaştığını düşünüyorum çevredekiler hep bir yürüsün görcen derdi yürüdü rahat ettim sonra bir konuşsun görcen dediler konuştu rahat ettim şimdi de türevi şeyler söylüyorlar :) bence çocuk büyüdükçe anneden düşüyor. Kendi kendine yemek yemesi ve deliksiz gece uykusu bence en büyük aşamalar. Ondan sonra olay bitmiştir diye düşünüyorum. Malesef henüz ikisini de yaşamadım.
Canım ben günde kaç kez bağırıp çağırıyorum. İlkte vicdan yapıyordum ama artık gayet rahatım. Çünkü bende insanım, bende bunalıyorum. Acısını çocuktan çıkarma değil ama sinirlendiğimde kızıyorum biraz. Sonuçta hepimiz öyle büyüdük. Birde benim 3 tane bazen yetemiyorum. Çokta kasmamak gerek :)))Merhaba hanımlar, hep okuyorum ama yazmaya vaktim yok... uykumuz bizim de şaşkın, yemek işimiz iyiysdi ama iki gündür o da bozdu. Galiba diş çıkacak. Üstüne bi de boğaz kızarıklığı. Kafayı yemek üzereyim. Ama asıl sizden istediğim destek şu sorunumla alakalı ki ben bugün çok kızdım benimkine, uf yeter yat uyu diye bağırdım biraz da hızlı salladım ayağımda. Sonra çok pişman oldum. Ben böyle tahammülsüz bir anne mi olcam nasıl olacak bu iş diye kendimi yiyip bitiriyorum
inşallah öyle olur,sabırla bekliyorum... uyusun da gündüz yaramazligina razıyımBence cevap hiçbir zaman :)))
Ama kendimize daha fazla zaman ayıracağımız günler gelecek muhakkak mesela büyük kızımla (28 aylık) yalnız olsak kendime daha çok zamanım olacak bunu görüyorum canım konuşmaya başladıktan sonra yavaştan sana arkadaş olmaya başlıyor. Şimdi mutfaktayken hadi gel şunu yapalım diyorum mesela bakayım filan diyor ufaklık (1 kasımda yaşında olacak) ise o esnada paçama asılıp bağırmakla ya da dolapları karıştırmakla meşgul oluyor :))) büyüdükçe zorlaştığını değil kolaylaştığını düşünüyorum çevredekiler hep bir yürüsün görcen derdi yürüdü rahat ettim sonra bir konuşsun görcen dediler konuştu rahat ettim şimdi de türevi şeyler söylüyorlar :) bence çocuk büyüdükçe anneden düşüyor. Kendi kendine yemek yemesi ve deliksiz gece uykusu bence en büyük aşamalar. Ondan sonra olay bitmiştir diye düşünüyorum. Malesef henüz ikisini de yaşamadım.
Amiiiiinnn :)Ağzına sağlık canım. Mahallenin en mutlu bebeği kitabında da en zor 18-24 aylık dönem yazıyor. Kızın 28 aylıkmış atlatmış darısı küçüğüne ve hepimizinkine artık. Evet Hem zor hemen büyüsün hem çok ponçik hiç büyümesin :)
Olanla ölene çare yok demişler. Bir şekilde günler geçiyor canım aynen hasta olmasın da.İnşallah canım. Sağ ol :) Etrafımdaki herkes bu çocuk artık böyle. İki yaşına kadar dişler huzursuz edecek diye korkutuyor zaten. Başka bir hastalık olmasın da ne yapalım
Aynen bozmaya devam :))Evet ya. Yürüyünce çok zor diyorlar. Neden zor diye sorduğumda. Mesela sen televizyona dalınca bir anda başka bir odaya gidiyor, fark etmiyorsun, diyorlar. Ben de hemen bozuyorum. Ben tv izlemiyorum, çocuğumdan başka bir şeye bakmıyorum diyorum.
Kızların kendi fırçaları var canım yumuşak uçlu(bebek fırçası değil onları beğenmiyorlar), her gün bir kere kesin veriyorum ellerine :) yerine düştü başını çarptı ağlıyor mu hooop banyoya alıyoruz fırçayı ve ilgi dağıtıp sakinleşiyoruz bir güzel diş kaşıyoruz miss :)Aaaa normal dış fircasimi veriyorsunuz? Benimki deliniyor ama ben vermedim hic
Ben hamile arkadaşlarıma sadece şey diyorum "bol bol uyu yapmaktan hoşlandığın ne varsa(film izlemek dizi izlemek kitap okumak gezmek vs) bol bol yap, çocuk olunca kendine vakit ayırmakta güçlük çekeceksin bunu da kendine hep hatırlat ve kabullen, süreç senin için çok kolay geçecek" :))Bende sınır oluyorum öylelerine. Hamileleykende bunlar en güzel günleriniz diyorlardı. Hep orda kalsın falanlar filanlar. Hepsinin ayrı zorluğu hepsinin ayrı güzelliği var Allah nasip etmiş anne olmusuz ne güzel :)
Allah yardımcın olsun şifa versin..Kizlar uykusuzluga gün gectikce alisir deniyor fakat ben zaman geçtikçe daha coo kotulesiyorum gergin oluyorum oglumu gece 12de zorla uyutabildim yarimsaat sonra uyandi ve her uyanmasinda yarimsaat ugrastik uyumuyor kızlar uyumuyor gunduz sadece memede kestirme okadar 15:dkda bir 30 dkda bir ayaktaydi ve migrenim artik hic durmuyor gun aşırı ataktayim
Hay Allah razı olsun canım :) demek ki ilkokula geldi mi büyük oranda bitti bu iş :)))Sana katılıyorum canım, büyük kızımın bebekliğini şuan hiç hatırlamak bile istemiyorum. İnsan evladından nefret eder mi inan o psikolojiye gelmiştim ben. Çünkü çocuk hiç durmuyordu, sürekli bir mızmızlık (şuan hala var ama en azından laf dinliyor :)) yanında uzanırdım yok uyumayacaksın, başında bekleyeceksin. Her şeyi problemdi. Şükür şuan o kadar rahatım ki. İlk okula başladı inan ödevlerini kendi yapıyor, sadece kontrol etmemiz için sesleniyor. Yeme hala sorun ama ona da tıkıyorum zorla :))
Şimdi ikizlerde yürüdüler rahatladım. En azından bağımsız hareket ediyorlar. Önlemini aldıktan sonra her yere gidebilirler.
Canım ben günde kaç kez bağırıp çağırıyorum. İlkte vicdan yapıyordum ama artık gayet rahatım. Çünkü bende insanım, bende bunalıyorum. Acısını çocuktan çıkarma değil ama sinirlendiğimde kızıyorum biraz. Sonuçta hepimiz öyle büyüdük. Birde benim 3 tane bazen yetemiyorum. Çokta kasmamak gerek :)))
Büyük kızım da ufaklıkta hala uyumuyor malesef ona çözüm bulamadım... :/inşallah öyle olur,sabırla bekliyorum... uyusun da gündüz yaramazligina razıyım
Kizlar uykusuzluga gün gectikce alisir deniyor fakat ben zaman geçtikçe daha coo kotulesiyorum gergin oluyorum oglumu gece 12de zorla uyutabildim yarimsaat sonra uyandi ve her uyanmasinda yarimsaat ugrastik uyumuyor kızlar uyumuyor gunduz sadece memede kestirme okadar 15:dkda bir 30 dkda bir ayaktaydi ve migrenim artik hic durmuyor gun aşırı ataktayim
Kızların kendi fırçaları var canım yumuşak uçlu(bebek fırçası değil onları beğenmiyorlar), her gün bir kere kesin veriyorum ellerine :) yerine düştü başını çarptı ağlıyor mu hooop banyoya alıyoruz fırçayı ve ilgi dağıtıp sakinleşiyoruz bir güzel diş kaşıyoruz miss :)
Ben hamile arkadaşlarıma sadece şey diyorum "bol bol uyu yapmaktan hoşlandığın ne varsa(film izlemek dizi izlemek kitap okumak gezmek vs) bol bol yap, çocuk olunca kendine vakit ayırmakta güçlük çekeceksin bunu da kendine hep hatırlat ve kabullen, süreç senin için çok kolay geçecek" :))
Allah yardımcın olsun... teşekkürler canım yorumun içinSana katılıyorum canım, büyük kızımın bebekliğini şuan hiç hatırlamak bile istemiyorum. İnsan evladından nefret eder mi inan o psikolojiye gelmiştim ben. Çünkü çocuk hiç durmuyordu, sürekli bir mızmızlık (şuan hala var ama en azından laf dinliyor :)) yanında uzanırdım yok uyumayacaksın, başında bekleyeceksin. Her şeyi problemdi. Şükür şuan o kadar rahatım ki. İlk okula başladı inan ödevlerini kendi yapıyor, sadece kontrol etmemiz için sesleniyor. Yeme hala sorun ama ona da tıkıyorum zorla :))
Şimdi ikizlerde yürüdüler rahatladım. En azından bağımsız hareket ediyorlar. Önlemini aldıktan sonra her yere gidebilirler.
Canım ben günde kaç kez bağırıp çağırıyorum. İlkte vicdan yapıyordum ama artık gayet rahatım. Çünkü bende insanım, bende bunalıyorum. Acısını çocuktan çıkarma değil ama sinirlendiğimde kızıyorum biraz. Sonuçta hepimiz öyle büyüdük. Birde benim 3 tane bazen yetemiyorum. Çokta kasmamak gerek :)))
Ona çok katılmıyorum cnm çnkü bu durum yaşanmadan tecrübe edilmeden bilincek bişe diil oğluma hamileyken bunu diyenlere kızardım çnkü heyecanla bi can bekliyosun uykuszluk gbi bi kavram henüz yok tek beklediğin günler geçsin ve doğurayım.yani bu dediklerin bize çok şey ifade ediyo ama hamilelere zannetmiyorum:)Ben hamile arkadaşlarıma sadece şey diyorum "bol bol uyu yapmaktan hoşlandığın ne varsa(film izlemek dizi izlemek kitap okumak gezmek vs) bol bol yap, çocuk olunca kendine vakit ayırmakta güçlük çekeceksin bunu da kendine hep hatırlat ve kabullen, süreç senin için çok kolay geçecek" :))
Sen de 3 sana hersey mübah:)) senin raporları gösterdgm doktr arkdşım vardı ya geçen de demştim o diyoki öyle vakalar görüyorum ki sdce sağlıklı olsunlar gerisi hallolur modunda acayp koyvermş ateşlenmelerni fln hastalktan saymaz.bi tanıdıgımda 3.yü anakucagında büyütmüş sdce orda yaşıyomş çocugu :)Sana katılıyorum canım, büyük kızımın bebekliğini şuan hiç hatırlamak bile istemiyorum. İnsan evladından nefret eder mi inan o psikolojiye gelmiştim ben. Çünkü çocuk hiç durmuyordu, sürekli bir mızmızlık (şuan hala var ama en azından laf dinliyor :)) yanında uzanırdım yok uyumayacaksın, başında bekleyeceksin. Her şeyi problemdi. Şükür şuan o kadar rahatım ki. İlk okula başladı inan ödevlerini kendi yapıyor, sadece kontrol etmemiz için sesleniyor. Yeme hala sorun ama ona da tıkıyorum zorla :))
Allah yardımcın olsun şifa versin..
Canım daha önce sordum mu cevap verdin mi hatırlamıyorum ama bebeğin için geniş kapsamlı(çölyak dahil) alerji testi ve sindirim testi yaptırdın mı? Metabolizma hastalıkları uzmanına götürdün mü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?