Kızlar size saçma bir soru gelebilir ama hiç diğer bebeklere dikkat etmemişim. Sizin bebekleriniz de bacakları ayrık ayrık mı yürüyor? Ayaklarının arasında en az 20cm var yürürken
Bizimkide pek konuşmuyor. Baba kelimesi favori. Arada dede diyor. Bu aralar nenne cıktı annemi demek istiyor acaba diye avutuyorum kendimi :) ben anne dedikce baba diyor bizimki biryandan da gülüyor:)
Benim kızım henüz yürümüyor ama elinden tutup yürütürken dediğin gibi. Bence normaldir zamanla düzelir diye düşünüyorum etrafta gördüğüm bebekler de ilk zamanlar o şekilde yürüyor genelde.
oğlumun cuma akşamı yanağında kırmızı pütürler oluştu hâlâ geçmedi. değişik birşey yemedi neden oldu anlamadım. zeytinyağının markasını degistirdim o mu?5gun önce kereviz verdim,1hafta önce avokado verdim ama şimdi yapmaz herhalde allerji olsa
Yüzüne zeytinyağı mı sürüyodun cnm? Direk yüze ağır gelr gbi düşündüm gerçi yeni oldysa yeni bi duruma tepkidr muhtemelen kuruluk ya da tahriş gbi,deterjan değiştrmedin diilmi yastıga çarsafa sürttü desem? Ya da kendi bişe alıp sürtmüş de olablr oyuncak,kitap,halı gbi.
Benimki de yaşında yürümeye başladı. Acelesi yok zaten eninde sonunda yürüyecekler. Şimdi parkta her oyuncağa kendi gitmek istiyor, sürekli yere yapışıyor.
Ben narın kendisini verdim ısırdı bi güzel çekirdekleri kemirip ağzında çevirip durdu en son beyaz kısmını aldım ağzından bir de nar ayıklarken 1-2 tatlı kaşığı kadar suyundan verdim ama çok ekşiydi sevmedi kızım taneleri daha güzel yedi.
Benim kızım da yürümüyor. Zaten 11.ayı bitirince başladı emeklemeye:)) ayın 11inde 13 aylık olacak. Ayakta en fazla 5 6 saniye duruyor sonra yapışıyo hemen kollarıma. Acayip temkinli Bi bebek ya. Çekmeceleri açıyor kapatırken parmakları sıkışmasın diye ellerini açarak yavaşça kapatıyo p
Elinden tutup yürüyünce aynen bacakları açık baya sonradan düzeliyor demekki.
Bizimkide pek konuşmuyor. Baba kelimesi favori. Arada dede diyor. Bu aralar nenne cıktı annemi demek istiyor acaba diye avutuyorum kendimi :) ben anne dedikce baba diyor bizimki biryandan da gülüyor:)
kızlar maşallah bebeklerimize. Benimkiler de artık kendilerini daha iyi ifade ediyorlar, anne, dede, gel gel, eda (ablaları) diyorlar, arada mırıldanıyorlar ama onlar anlaşılmıyor. Birşey istediklerinde elimden tutup götürüyorlar ve işaretle gösteriyorlar. İkisi cuf cuf tren ve kutu kutu pense oynamayı öğrendiler oynuyorlar :)) Ama yine uykusuzluk başladı kızda ve gece gözleri kapalı ağlıyor. Sanırım diş gelecek bizden haberler de böyle
Yüzüne zeytinyağı mı sürüyodun cnm? Direk yüze ağır gelr gbi düşündüm gerçi yeni oldysa yeni bi duruma tepkidr muhtemelen kuruluk ya da tahriş gbi,deterjan değiştrmedin diilmi yastıga çarsafa sürttü desem? Ya da kendi bişe alıp sürtmüş de olablr oyuncak,kitap,halı gbi.
yüzüne birşey kullanmıyorum.zeytinyagini yemeklerine, kahvaltısına koyuyorum.komili soğuk sıkım kullanıyordum üzerinde asit derecesi yazmadığı için kırlangıç soğuk sıkım aldım. deterjan da degistirmedim ama herşeyi ellemeye başladı, elinde neler buluyorum... ama pütür pütür olunca egzamadan korktum.bugun kan verdik.periferik tarama burada yapılmıyor ank.ya gönderdiler cuma çıkacak inşallah geçici birseydir.
bnm oğlum da 1 aya yakındır yürüyor. 1 hafta sonra 13 aylık olcak inşallah. gerçi yürümüyor adeta koşuyor. ilk başlarda düşüyordu ama şimdi dengesini baya baya sağlıyor. ayakkabıyla zorlanır mı dedik ona da alıştı hemen. uyku problemimiz hiç bitmiyor. bizim eve varmamız 19.30 oluyor. yemek ye topla oyun oyna derken hemen saat 10 oluyor. oğlum 11 den önce uyumuyor. gece yanıma alsam da memmem die uyanıyor. tek tarafıma yatmaktan heryerim tutuldu. psikolojim hiç iyi değil. çok depresif hissediyorum kendimi. işyerinde de huzurum yok başka iş bakıyorum onu da bulamadım. oyuncaklarıyla oynuyor. ne göstersek taklit ediyor ve unutmuyor. bir daha görünce hemen hatırlayıp tekrar yapıyor. geçen aya kdr anne baba anane dede araba ekmek balina balik eda( bnm ismim) söylüodu. şu sıralar bi baaaa dır gidio lambaya bakıo baaa arabaya bakıo baaa anne eda baba dede anane yine var ama diğer uzun kekimeleri söylemekten vargeçti söylemeye çalıştığı kelimelere de dili dönmüyor. masadan bişey iatiyor ıhh ıhhh diye hangisi annecim diyorum tabağı uzatınca alıo içinden ama anlamazsam deliriyo anlamıyorum diye.
1 yaş kontrolunce hangi testler yapıldı kızlar daha asısını da yaptırmadım yarın doktora kontrole goturuyorum kan alınacak degıl mı.oradan da saglık ocagına asıya gotursem cok travmatik olur.Kan testinde nelere bakılması gerekiyor. Of cok uzuluyorum cok aglıcak.Goz kulak veya baska bir kontrol de yapılıyor mu bu arada
ben bugün hemogram ,hemotoloji için kan verdim.hemogram çıkmış
d vitamini 40.65 referans 30-100
ferritin 23.3 referans 23.9-336.2
serbest t3 4.12 referans 2.5-3.9
serbest t4 0.82 referans 0.61-1.12
tsh 1.251 referans 0.34-5.36
vitamin b12 287 referans 134-590
Bu arada bişey daha geldi aklıma ,1 yaşından sonra ayağından öperek sevmeyin der uzmanlar ayak en aşağı bölgede oldugu için kendni üstün görme kıskançlık gbi duygular gelişmesine yol açarmış alından öpmek en güzeli,bebeği özel ve değerli hissettirirmiş ben oğlum da edinöiştim bu bilgileri ,çk dikkat ederm bu 2 sine.
bakiniz sekil a) bende cok uslu bir bebekmisim. kose minderi gibi nereye koysa annem orda dururmusum. ama gel gorki firtinali bir ergenlik depresif bir genc kadinlik buhranli bir orta yaslilik yasiyorum.