ayy yavrum çok büyük geçmiş olsunKızlar dun cok buyuk bi kaza gecirdikkizimin gardirobundan soktugumuz aynali kapak Arven in uzerine dustu..Allahım kabus gibiydi.annemler gelmisti yemek yiyorduk oda bi saga bi sola kosusturuyodu.bi ara ablasinin odasina gitti ben mutfaktan gorebiliyorum.birden duvara dayali olan kapak uzerine dustu kostuk altindan cikardik gozler gitti yari baygin aglayamiyor bile.hemen hastaneye gittik.ultrasonla ic kanama var mi diye bakildi.kirik cikik muayenesi yapildi.sukur bisi cikmadi.1_2 saat musahade altinda kaldik normale dondu.kafa icin tomografi istendi ama bize bagliymis cok yuksek radyasyon icerdegi ve riskleri oldugu icin.biz kabul etmedik 36 saat takip edelim dedik.simdi iyi herhangi bi sıkıntı yok cok sukur..
Tamamen benim aptalligim ve ihmalkarligimo kapagin duvara dayali orda isi ne !!!
hareketlendiklerinden sabırım bizde sürekli evde tehlike kolluyoruz herleyi merak ediyolar yürüolar bizimki zifiri karanlık odalara gidiyo tek başınaTüylerim diken diken oldu çok geçmiş olsun . Allah korusun yavrularımızı bu aralar bana bir evham geldi zaten hep kötü senaryolar geliyor aklıma((
Sagol canımayy yavrum çok büyük geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun Rabbim korumuş kendinede yüklenme olacağı varmış çok şükür birşey olmamışKızlar dun cok buyuk bi kaza gecirdikkizimin gardirobundan soktugumuz aynali kapak Arven in uzerine dustu..Allahım kabus gibiydi.annemler gelmisti yemek yiyorduk oda bi saga bi sola kosusturuyodu.bi ara ablasinin odasina gitti ben mutfaktan gorebiliyorum.birden duvara dayali olan kapak uzerine dustu kostuk altindan cikardik gozler gitti yari baygin aglayamiyor bile.hemen hastaneye gittik.ultrasonla ic kanama var mi diye bakildi.kirik cikik muayenesi yapildi.sukur bisi cikmadi.1_2 saat musahade altinda kaldik normale dondu.kafa icin tomografi istendi ama bize bagliymis cok yuksek radyasyon icerdegi ve riskleri oldugu icin.biz kabul etmedik 36 saat takip edelim dedik.simdi iyi herhangi bi sıkıntı yok cok sukur..
Tamamen benim aptalligim ve ihmalkarligimo kapagin duvara dayali orda isi ne !!!
çok çok geçmiş olsun, okurken içim acıdı, Rabbim korumuş şükürler olsun. ne kadar üzerlerine titresek de düşünmediğimiz, fark etmediğimiz, hesap edemediğiniz birşey oluyor.Kızlar dun cok buyuk bi kaza gecirdikkizimin gardirobundan soktugumuz aynali kapak Arven in uzerine dustu..Allahım kabus gibiydi.annemler gelmisti yemek yiyorduk oda bi saga bi sola kosusturuyodu.bi ara ablasinin odasina gitti ben mutfaktan gorebiliyorum.birden duvara dayali olan kapak uzerine dustu kostuk altindan cikardik gozler gitti yari baygin aglayamiyor bile.hemen hastaneye gittik.ultrasonla ic kanama var mi diye bakildi.kirik cikik muayenesi yapildi.sukur bisi cikmadi.1_2 saat musahade altinda kaldik normale dondu.kafa icin tomografi istendi ama bize bagliymis cok yuksek radyasyon icerdegi ve riskleri oldugu icin.biz kabul etmedik 36 saat takip edelim dedik.simdi iyi herhangi bi sıkıntı yok cok sukur..
Bazı günler dediğin gibi öğlene doğru uyuyor 2-2,5 saat kadar sonra uyumuyor. Ama akşam üzeri çok huysuz oluyor öyle zamanlarda. Öğlenden önce 1-1,5 saat öğleden sonra da 1-1,5 saat kadar uyuduğu zaman daha huzurlu oluyor. Bu da henüz tek uyku zamanının gelmediğini gösteriyor galiba. Gece uykumuz zaten doğduğundan beri iyi değil ilk uyuduğunda 2-3 saat uyuyor sonra sürekli meme diye uyanıp duruyor sabaha kadar :-/Kızlar bebeği tek uykuya düşen var mı? Kızım öğlenler uzun uyuyup öğleden sonra uyumuyor. 13-18ay arası tek uykuya düşürmesi lazımdı. Çok erken oldu
Geceleri aynı durumdayız. Sabaha kadar meme dışarda bi tarafa yatmaktan fizyolojim bozuldu resmen. Memeyi bıraksa acaba düzelir mi uykusu diye düşünüyorum bazen o kadar yoruluyorum ki keşke kendisi bıraksa diyorum içimden sonra da üzülüyorum :-/bnm oğlum da 1 aya yakındır yürüyor. 1 hafta sonra 13 aylık olcak inşallah. gerçi yürümüyor adeta koşuyor. ilk başlarda düşüyordu ama şimdi dengesini baya baya sağlıyor. ayakkabıyla zorlanır mı dedik ona da alıştı hemen. uyku problemimiz hiç bitmiyor. bizim eve varmamız 19.30 oluyor. yemek ye topla oyun oyna derken hemen saat 10 oluyor. oğlum 11 den önce uyumuyor. gece yanıma alsam da memmem die uyanıyor. tek tarafıma yatmaktan heryerim tutuldu. psikolojim hiç iyi değil. çok depresif hissediyorum kendimi. işyerinde de huzurum yok başka iş bakıyorum onu da bulamadım. oyuncaklarıyla oynuyor. ne göstersek taklit ediyor ve unutmuyor. bir daha görünce hemen hatırlayıp tekrar yapıyor. geçen aya kdr anne baba anane dede araba ekmek balina balik eda( bnm ismim) söylüodu. şu sıralar bi baaaa dır gidio lambaya bakıo baaa arabaya bakıo baaa anne eda baba dede anane yine var ama diğer uzun kekimeleri söylemekten vargeçti söylemeye çalıştığı kelimelere de dili dönmüyor. masadan bişey iatiyor ıhh ıhhh diye hangisi annecim diyorum tabağı uzatınca alıo içinden ama anlamazsam deliriyo anlamıyorum diye.
Uyku rutininiz nasıl? Kendisi yatağında mı uyuyor yoksa emerek mi uyuyor? Bir de gece uyanıyor mu hiç ve uyanıyorsa nasıl geri uyututuyorsun acaba? Senin tekniklerini denemek istiyorum belki benim kuzucukta da işe yarar diye.Gece uykusunu kısa tutuyormuş canım. Her bebek farklı oluyor tabii. Kızım da gece uykuya yatmak istemiyor. Uyku rutinini bitirdikten yarım saat sonra falan ancak uyutabiliyorum. Odasından çıkarmıyorum, ışığı açmıyorum, müzik çalmaya devam ediyor ve sürekli uyku zamanı geldi, iyi geceler diye tekrarlıyorum
Benim annem de inek sütü verirmiş bize uyumadan, gece de 1 kez verirmiş mışıl mışıl uyurdunuz diyor ama emzirmediği için uyuyorduk bence. Çünkü her zaman açlıktan uyanmıyor çoğu zaman iki fırt alıp uyumaya devam ediyor uyanma sebebi ya diş veya farklı bir fiziksel sıkıntı ya da kokumuza alışmış olması gibi geliyor bana.Ben 6.30 gibi akşam yemeği yediyorim. Annem uyutmadan önce muhallebi de ver ben öyle yapardım gece hiç kalkmazdınız diyor. Ama emzirmiyormus. Deneyeceğim bakalim
Oo rekor sende galibaOo ne güzel :) ben 20 kilo verdim :)
Ahhh canım benim ya çok geçmiş olsun Allah korumuş umarım şu an daha iyidir. Bu kuzucuklar çok hareketlendi bir saniye durmuyorlar artık anlık bir boşluğu bile kaçırmıyorlar malesef. Allah beterinden korusun canım.Kızlar dun cok buyuk bi kaza gecirdikkizimin gardirobundan soktugumuz aynali kapak Arven in uzerine dustu..Allahım kabus gibiydi.annemler gelmisti yemek yiyorduk oda bi saga bi sola kosusturuyodu.bi ara ablasinin odasina gitti ben mutfaktan gorebiliyorum.birden duvara dayali olan kapak uzerine dustu kostuk altindan cikardik gozler gitti yari baygin aglayamiyor bile.hemen hastaneye gittik.ultrasonla ic kanama var mi diye bakildi.kirik cikik muayenesi yapildi.sukur bisi cikmadi.1_2 saat musahade altinda kaldik normale dondu.kafa icin tomografi istendi ama bize bagliymis cok yuksek radyasyon icerdegi ve riskleri oldugu icin.biz kabul etmedik 36 saat takip edelim dedik.simdi iyi herhangi bi sıkıntı yok cok sukur..
Hayırlı olsun minik adımlarınız annesiKizim bana birkaç adım attı :) yürüdüğünü ama çaktırmadığını biliyordum :))
Çocuk doktorunu sormustum canım
bnm ki doğdu doğalı 12 de uyuyodu 10 da uyusa ohh erken uyudu diyoruz bu ara 10 u bıraktı 11 de uyumaya başladı ama bn çok yoruluyorum hiç dinlenemeden 12 oluyor saat. sabah 6 da ztn uyanıyorum gexe de 3 5 kere uyanıo tabi
hareketlendiklerinden sabırım bizde sürekli evde tehlike kolluyoruz herleyi merak ediyolar yürüolar bizimki zifiri karanlık odalara gidiyo tek başına
Kizim bana birkaç adım attı :) yürüdüğünü ama çaktırmadığını biliyordum :))
Bazı günler dediğin gibi öğlene doğru uyuyor 2-2,5 saat kadar sonra uyumuyor. Ama akşam üzeri çok huysuz oluyor öyle zamanlarda. Öğlenden önce 1-1,5 saat öğleden sonra da 1-1,5 saat kadar uyuduğu zaman daha huzurlu oluyor. Bu da henüz tek uyku zamanının gelmediğini gösteriyor galiba. Gece uykumuz zaten doğduğundan beri iyi değil ilk uyuduğunda 2-3 saat uyuyor sonra sürekli meme diye uyanıp duruyor sabaha kadar
Oğlumda anneannesi bakarken günde 2 uyku uyuyor bir düzen oturtmuşlar,Ben evdeyken tek uyku uyuyor sonra akşamı zor ediyoruz çok huysuz oluyor dediğin gibi
Benim annem de inek sütü verirmiş bize uyumadan, gece de 1 kez verirmiş mışıl mışıl uyurdunuz diyor ama emzirmediği için uyuyorduk bence. Çünkü her zaman açlıktan uyanmıyor çoğu zaman iki fırt alıp uyumaya devam ediyor uyanma sebebi ya diş veya farklı bir fiziksel sıkıntı ya da kokumuza alışmış olması gibi geliyor bana.
Oo rekor sende galibaben doğumdan beri 15 kg verdim ama hala 4-5 kg fazlam var ve eski kıyafetlerime sığamıyorum :-/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?