Ay Allah muhafaza yaaa kıyamam inşallah yüzüne filan gelmemiştir canım? Çocuk büyütürken en korktuğum şey yanık. Allah kimsenin başına vermesin.asilarin turkiyede uretilmesi taraftariyim. hic masum gormuyorum. ama asisizligi da goze alamiyorum. bir yas asisi benimde gecikti. yaptiracagim ama zamani mechul
cok sukur. hastaneye bile gitmedik oglumdan tecrubeli oldugum icin. neler yapilabilecegini az cok biliyorum . ama isyerimden bi arkadasimin oglunun izerine semaver devrilmis 100 de 100 yanik var cocukta 3 ve 4. derece. su an durumunu sormaya bile korkuyorum. Allah korusun hepimizinkini
Teşekkur ederim canım benimİnşaallah kolay atlatır bebiş bu süreci şimdiden geçmiş olsun canım
Coresatin pembe canımYanaklarina krem onermistiniz neydi .... Pembe bişey?
Sağol canım fikrin için. Aşı yaptırdım artık napim dediğin gibi göze alamadım.asilarin turkiyede uretilmesi taraftariyim. hic masum gormuyorum. ama asisizligi da goze alamiyorum. bir yas asisi benimde gecikti. yaptiracagim ama zamani mechul
cok sukur. hastaneye bile gitmedik oglumdan tecrubeli oldugum icin. neler yapilabilecegini az cok biliyorum . ama isyerimden bi arkadasimin oglunun izerine semaver devrilmis 100 de 100 yanik var cocukta 3 ve 4. derece. su an durumunu sormaya bile korkuyorum. Allah korusun hepimizinkini
Maşaallah kuzuya hem boylu hem poslu :)Aşı yaptırdım. Boy 80 cm, 12 kg.
Bu da geçti şükür
Kızın ayına göre katı gıda olarak az besleniyor canım ama çözüm ne olur onu bilemiyorum. Boyu kilosu güzel kan değerleri de iyiyse sıkıntı olmaz ama anneye çok zor işte bunu kabullenmek. Benim kız emiyor ama o yüzden cc belirleyemiyorum. Ama emse dahi katı gıda istiyor. Biraz da bünye meselesi olabilir sende zayıfsın ya.Kızlar bebekleriniz ilk ogunu uyandıktan ne kadar sonra yiyor.Kızım uyanınca sadece anne sutu istiyor 120 cc kadar emip 3 saat sonra uyuyor. Uyandığında saat 12 falan oluyor bir iki lokma bir şey ve 120 cc Sut daha. Saat 5 e kadar boyle dayanıyor yemıyor bir şey. 5te uyuyor 7 de kalktığında bir kac kasık corba ya da bir kofte yiyip gene agzı kilit. En son 120 cc daha sut içip 11de uykuya anca dalıyor.Sizce yedikleri az ve zaman aralıkları fazla degıl mı. Ama o arada ne versem yemıyor.Sabah kalkınca kahvaltı yaptırayım dedım ama yok illa anne sütü.Dün kilosu 9200 9300 civarı cıktı boy 78 cm. Bunlar da sorun yok ama inanın kendim bir şey yerken utanıyorum cocugu ac bırakmış kendim yiyor gıbı hissediyorum ona da teklif ediyorum ama yemıyor yıne de içim rahat etmiyor. Sutunu sagıp verenler gunde kac cc veriyorsunuz sut mu cok geliyor acaba. Aslında cok da degıl gıbı ama valla dusunmekten bi hal oldum
Olabilir canım bana cekti galiba.9.ayda kan degerleri iyiydi 1 yaş kontrolunde doktorumuz baska hastaneye gecmıs gidemedik dun. Haftaya goturecegım bakalım.Aç kalmıyor ona emınım cunku mızmızlanmıyor aclık belirtisi gostermıyor ama beslenmesi çeşitli olmadığı için ileride de böyle mi olur acaba diye korkuyorum. Bir de dedıgım gibi kendim bir şey yerken vicdan azabı cekiyorum ciddi ciddiKızın ayına göre katı gıda olarak az besleniyor canım ama çözüm ne olur onu bilemiyorum. Boyu kilosu güzel kan değerleri de iyiyse sıkıntı olmaz ama anneye çok zor işte bunu kabullenmek. Benim kız emiyor ama o yüzden cc belirleyemiyorum. Ama emse dahi katı gıda istiyor. Biraz da bünye meselesi olabilir sende zayıfsın ya.
Canım Benim eşim iki yaşına kadar sadece emmiş en fazla bir iki yudum yerdi diyor kayınvalidem ama anne sütü kesilince yavaş yavaş herşeyi yemiş şimdi hiç yemek seçmez boyu da posu da fazlasıyla yerinde :) böyle şeyler anneye kalp ağrısı oluyor işte. Bende büyük kızımda aşırı seçici diye takıyordum sonuç olarak hala seçici üstüne ufaklıkta seçici. Artık takmıyorum çünkü sonuç hiçbir türlü değişmiyor sadece yoktan yere kendimizi üzüp onu da çocuğa yansıtıyoruz. Sende hiç vicdan azabı çekme hapur hupur ye bebiş zaten senin yediklerini sütünden alıyor ve halinden fazlasıyla memnun :)Olabilir canım bana cekti galiba.9.ayda kan degerleri iyiydi 1 yaş kontrolunde doktorumuz baska hastaneye gecmıs gidemedik dun. Haftaya goturecegım bakalım.Aç kalmıyor ona emınım cunku mızmızlanmıyor aclık belirtisi gostermıyor ama beslenmesi çeşitli olmadığı için ileride de böyle mi olur acaba diye korkuyorum. Bir de dedıgım gibi kendim bir şey yerken vicdan azabı cekiyorum ciddi ciddi
Haklısın aslında o halinden memnun:) Çok tesekkur ederım ilgin için:)Canım Benim eşim iki yaşına kadar sadece emmiş en fazla bir iki yudum yerdi diyor kayınvalidem ama anne sütü kesilince yavaş yavaş herşeyi yemiş şimdi hiç yemek seçmez boyu da posu da fazlasıyla yerinde :) böyle şeyler anneye kalp ağrısı oluyor işte. Bende büyük kızımda aşırı seçici diye takıyordum sonuç olarak hala seçici üstüne ufaklıkta seçici. Artık takmıyorum çünkü sonuç hiçbir türlü değişmiyor sadece yoktan yere kendimizi üzüp onu da çocuğa yansıtıyoruz. Sende hiç vicdan azabı çekme hapur hupur ye bebiş zaten senin yediklerini sütünden alıyor ve halinden fazlasıyla memnun :)
Cok sagol canım..evet artik ne yapcaklari belli degil hersey saniyelik oluyor..Canım çook geçmiş olsun büyük kaza atlatmışsınız yürüyünce işler daha da zorlaşıyor bende bu aralar peşinde koşmaktan pertim..Hemen sadaka ver fakir giydir doyur Allah korumuş yavrunu.
Cok sagol canım..ay artik ben hep bi panik ne yapacagini kestiremiyorum.o kadar seri davraniyo ki yetismek mumkun degil bazen. Size de cok gecmis olsun canim.Allah korumus kuzucugu sadece elle atlatmis ya yuzu falan gelseydi..aayyy ben hep bole senaryo kuruyorum iste.Rabbim korusun kazalardan belalardan yavrularimizicook gecmis olsun canim. ama malesef bazi ev kazalarini ya ongoremiyoruz yada gercekten akla hayale gelmeyecek seyler yasanabiliyor. biz gecen hafta koye gittik oradaki firin eski bir firin oldugu icin camlari cok isiniyor yani atesten farki yok. mutfakta 3 kadiniz kizim kasla goz arasinda mutfaga geldi ve ayaga kalkmak icin firinin camina elini dayamasiyla feryat koptu. eli yaninca diger elini de dayadi oda yandi ikisinide cekince yuz ustu firina dogru duserken annem kapti cocugu bunlar hep saliselik olaylar. eller yandi sadece avuc icleri birinci parmaklar ikinci derece yanik oldu. Allahim korudu iste. yani bazen dusununce delirecek gibi olacak senaryolar ciziyorum kafamda. bazen de cocugu rahat birakin duse kalka buyuyecek sesleri kafamda. Allah korusun Allah korusun Allah korusun..
Canım tuzlu su ile denedin mi aspiratörü? Bir de cold mix damla denedin mi?Bu geniz akintisi ne illet bisi ya.bi hafta oldu ne yiyor ne emiyor ne de uyuyor.gozlerinin alti morardi coktu artiksprey sıkıp aspiratorle cekiyorum temizliyorum ama 5 dakikaya yine doluyor genizler.yok mu bunun baska yolu caresi ?
Dün kızımın şöyle eli yüzü düzgün tatlı bir pozu hatıra kalsın dedim ve en düzgün pozlardan biri şu :)
Doğum günü kutlu olsun kuzucuğun. Hep birlikte nice mutlu sağlıklı huzurlu yaşlarınız olsun inşallahUyku düzeni konusunda büyük kızım 11 aylık tek uykuya düştü. Ufaklık 11 aylıktan beri bazen bir bazen iki uyku uyuyor. Son bir haftadır genelde bir uyku uyudu. Bugün yaşına girdi. Bir yaştan sonra bir uyku ideal bence.
Vallahi kendisi bıraksa sevinecek gibiyim dün gece neredeyse hiç uyumadı azı dişleri kabarmış çok ağrısı var sanırım göğüslerim yara bere içinde kaldı. Calpol filan da işe yaramıyor. Bitik haldeyim çok depresifim çok yoruldum artık 1 yılda 10 yıl yaşlanmış gibi hissediyorum kendimi :-/bende ayni seyleri geciriyorum kafamdan. ama gece emmeyi biraksalar bir nebze daha duzelecek uykusu oglumda oyle oldu en azindan. sadece aliskanlik geregi uyaniyor ama pispisla sallayarak yada su icip uyuyor.
Çok geçmiş olsun Allah korumuş kuzucuğu insanlık hali işte illa ki bir boşluğumuz oluyor bizim de. Allah hepimize güç, kuvvet, dikkat, sabır versin ve kuzucuklarımızı da korusun inşallah...cook gecmis olsun canim. ama malesef bazi ev kazalarini ya ongoremiyoruz yada gercekten akla hayale gelmeyecek seyler yasanabiliyor. biz gecen hafta koye gittik oradaki firin eski bir firin oldugu icin camlari cok isiniyor yani atesten farki yok. mutfakta 3 kadiniz kizim kasla goz arasinda mutfaga geldi ve ayaga kalkmak icin firinin camina elini dayamasiyla feryat koptu. eli yaninca diger elini de dayadi oda yandi ikisinide cekince yuz ustu firina dogru duserken annem kapti cocugu bunlar hep saliselik olaylar. eller yandi sadece avuc icleri birinci parmaklar ikinci derece yanik oldu. Allahim korudu iste. yani bazen dusununce delirecek gibi olacak senaryolar ciziyorum kafamda. bazen de cocugu rahat birakin duse kalka buyuyecek sesleri kafamda. Allah korusun Allah korusun Allah korusun..
İyi yapmışsın canım bana da aşı yaptırmamak yaptırmaktan daha büyük bir risk gibi geliyor. Kuzucuğa da maşallah çok güzel gelişmişAşı yaptırdım. Boy 80 cm, 12 kg.
Bu da geçti şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?