- 25 Eylül 2016
- 3.335
- 4.034
- 133
- 43
Unutulmadığıma sevindim :)
Canım dün doktora sordum muzu sorun değil yiyebilirler dedi. 1 haftafır ishallerdi dün bitti hatta doktora da bitti dedim bugün yine başladı kafayı yicem ya her yer boksürekli üst baş değiştirip kaka yıkıyoruz bezden dolayımı neden bilmiyorum her yete çıkıyor. Bir de uyku saatleri 9:30 a kaydı delirmek üzereyim.
Tahin pekmez yiyor benimkiler Arada onu denedin mi? Bir de sabah kahvaltısında süt yerine kefir içiriyorum
Cevabın için teşekkür ederim canım. Dün doktora gittim baya gözümş korkuttu bu telefonla ilgili. Bende yemek yedirirken değil de uyuturken kullanıyorum ne yapayım oğlan başka türlü uyumuyor ve çok aZ uyuyor hele bu ara gece 1 de uyanıp 3 e kadar oyun oynuyor resmen çıldırmak üzereyim. Bıraktırmaya çalışacağım telefonu bakalım ne kadar istikrarlı olabileceğim 2 haydut bebe ile.Allah kolaylık versin canım ben bir taneyle zor baş edebiliyorum. Yemek olayı bizde de zor malesef hiç yemediğinde video açıyorum malesef ve ona bakarken yiyor. Çocuk olayı zormuş hiç yapmam dediğim her şeyi bir bir yaptım malesef insan zor durumda kalınca, uykusuzluk, yorgunluk ve yeter ki yesin mantığıyla yapabiliyormuş bunu anlamış oldum. Bir de hava iyiyse parkta etrafa bakarak yiyor veya avm de de aynı şekilde etrafı seyrederken yedirebiliyorum. Bazen de yemediğinde hiç ısrar etmiyorum ve sanırım iyice acıkıyor o zamanlar da itiraz etmeden yiyor. 1 muz ben de veriyorum ufak olanlardan 1 tane sorun olmaz bence büyük olanlarda da yarıdan fazla yiyebiliyor. Avokadoyu hiç sevmedi benimki onu da muza karıştırıyorum bazen. Muhallebi vermedim ben de ama artık vereceğim ben de. 1 kez dışardayken mecbur kalıp milupanın armutlu muzlu muhallebisini verdim severek yedi. Mama vermiyorum tahıllı kaşık maması almıştım ama sevmedi yemedi hiç. Bağışıklık için bizim doktor mutlaka ev yoğurdu ve kefir tavsiye ediyor. Kefiri içiremiyorum ama yoğurdu oyunla filan yedirmeye çalışıyorum.
Bez olayını ben de tam çözemedim. Huggiesten çok memnundum ama artık yok. Geçen gün migrosun minnies bezini aldım genel olarak iyi ama bez çok dolarsa sıkıntı oluyor. Bezin en üst katmanının zar gibi bebeğin poposuna yapıştığını ve nemli bıraktığını fark ettim. Sık değiştirince veya kaka yaptığında sorun yok ama gece boyunca idare edemiyor. Gece premium care veya prima aktif bebek bağlıyorum.
Ekmek de ekşi mayalı tam buğday ekmeği veriyorum. Bir de ekşi mayalı kastamonu ekmeği güzel oluyor yumuşacık onu çok seviyor kızım. Büyük bir somun 6 tl hepimize 2-3 gün yetiyor buz dolabında bayatlamıyor zaten.
Aslında dediğin gibi yapıyorum önde yemek sonra yatmadan mama veriyorum onun dışında mama vermiyorum. Bir ara çok iyi yiyorlardı bu ara yine gitti yemeleri hatta bi ara abarttılar 2 si kahvaltıda 3 yumurta yiyordu. Bir de ben hergün değişik bir imler yapıyorum. Bir gün pırasalı bir gün ıspanaklı bir gün kıymalı gibi gibi düşün o kadar sebzeyle 3 yumurta yiyip 3 bardak da kefir içiyorlardı şimdi bitti hepsiBağışıklığı güçlendirmek için kefir içirebilirisin. Kahvaltıda mandalina suyu, zamanı gelince portakal suyu verirsen en azından üç saat c vitamini kullanmış olurlar.
Sen de biliyorsundur günde üç öğün yemek yiyip ara öğün olarak mama içmeleri lazım. Acaba mama çok doyuruyor da ondan mı yemiyorlar? Mamayı azaltmayı deneyebilirsin.
Muzun kabızlık dışında sorun oluşturacağını sanmıyorum. Hatta kilo aldırır demişti doktorumuz.
Tam istediğim bebek türü :) ekmek sevmiyor ne güzel. Benimkilerde resmen aşk yaşıyorlar ekmekleYemek bazen iştahlı oluyor yiyor bazen hic birsey yemiyor ama meyveyi cok seviyor ozellikle muz. Tuvaletini yaptigi günlerde muz veriyorum 1 e yakin yiyor. Bebek bezi doğduğundan beri prima kullanıyorum degistirmeye cesaret edemiyorum. Oglum ekmegi pek sevmiyor arada tam bugday veya eksi maya veriyorum. Emmeye devam ettigi icin pek mama vermiyoruz ama hafta ici işteyken annem golden goat devam sutu veriyor gunde 1 kere. Diger mamaların hicbirini begenmedi.
3 çocuklu bir arkadaşım ver demişti bana bende veriyorum hiç doktora sormadım. Ama hergün vermiyorum 3 günde bir galan veriyorum 1’er çay kaşığı kadarGecmis olsun Allah kolaylik versin.Tahin pekmez verilebilir mi artik?
Tam istediğim bebek türü :) ekmek sevmiyor ne güzel. Benimkilerde resmen aşk yaşıyorlar ekmeklene güzel hala emziriyorsunuz sütünüz bol olsun inşallah
Cevabın için teşekkür ederim canım. Dün doktora gittim baya gözümş korkuttu bu telefonla ilgili. Bende yemek yedirirken değil de uyuturken kullanıyorum ne yapayım oğlan başka türlü uyumuyor ve çok aZ uyuyor hele bu ara gece 1 de uyanıp 3 e kadar oyun oynuyor resmen çıldırmak üzereyim. Bıraktırmaya çalışacağım telefonu bakalım ne kadar istikrarlı olabileceğim 2 haydut bebe ile.
Kefiri sabah kahvaltıda dene bir de benimkiler sabah büyük bir aşkla içiyorlar ama diğer öğünlerde içmiyorlar yoğurt yiyorlar. Ya benimkiler deli gibi yoğurt yiyor hem de mayalar çok çok güvendiğim probiyotik oranı test edilmiş mayalar ama yinede bağışıklıkları güçlenmiyor onun için extra me yapılabilir diye arayışlardayım.
Bez olayını çözmezsen bana da söyle sleepy’yi artık kesin bıraktım çok bozdu kendini pişik yaptı..prima çok sızdırıyor. Şöyle kimyasalı az sızdırmayan ve ucuz bir bez lazım.
Sen hiç mama vermedin mi? Doktor artık mamayı kes dedi ama nasıl yapacağım bilmiyorum zaten doğru dürüst yemiyorlar. Bizde hala gece beslenmesi de devam ediyor. Kız bi ara bıraktı sonra yine başladı ama gecede 1 içiyor oğlan çıldırmış gibi rahat 3 kere içiyornasıl bıraktıracağım bilmiyorum. Süt verecek oldum asla kabul etmediler.pekmez keçi boynuzu unu herşeyi denedim ama içirmiyorlar
Verilebilir tabi. Bugün sabah kahvaltıda bir yumurta sarısı, bir tatlı kaşığı tahin, bir yemek kaşığı labne, çeyrek muz, minicik avokado, yarım tatlı kaşığı pekmez, yarım ceviz, bir badem biraz da domates verdim.Gecmis olsun Allah kolaylik versin.Tahin pekmez verilebilir mi artik?
Ne güzel bir kahvaltı olmuş yarasın.Verilebilir tabi. Bugün sabah kahvaltıda bir yumurta sarısı, bir tatlı kaşığı tahin, bir yemek kaşığı labne, çeyrek muz, minicik avokado, yarım tatlı kaşığı pekmez, yarım ceviz, bir badem biraz da domates verdim.
Bakla hariç herşey az az verilebilir artık.
Ben de yapıyorum bazen öyle.Ne güzel bir kahvaltı olmuş yarasın.
Ben ıspanaklı omlet yaptım, sonra gittim muz ceviz hurma karışımı yedirdim. Onu yiyince doydu yumurtayı yemedi:/ halbuki karışımı sonra verebilirdim ara öğün olarak.
Szin orda da yaygındır nerden biliyorum çnkü ben de adanalıyım :)Olsa da yesem yaa canım çekti
çok acayp geldi dimi kelleli bi sofra:))Helalllll
anaa Adanalı mısın. yeni söylüyorsun :)Szin orda da yaygındır nerden biliyorum çnkü ben de adanalıyım :)
Kızım da omlet yemiyor. Değişiklik yapayım dedim. Domates sevdiği için domatesle veriyorum lokmalarini, öyle kamufle ediyorumBen de yapıyorum bazen öyle.
Ben omlet yediremiyorum. Garipsiyor. Alıştırmadım galiba. Sadece menemen yiyiyor. Onu yapınca da bir yumurta yemediğinden haşlanmış veriyorum:/
Verilebilir tabi. Bugün sabah kahvaltıda bir yumurta sarısı, bir tatlı kaşığı tahin, bir yemek kaşığı labne, çeyrek muz, minicik avokado, yarım tatlı kaşığı pekmez, yarım ceviz, bir badem biraz da domates verdim.
Bakla hariç herşey az az verilebilir artık.
Doğma büyüme Ankara,ama tüm sülalem orda:) bilmem yeni mi denk geldi nedir ya da söylemedimmi onu da tam bilemedim:)anaa Adanalı mısın. yeni söylüyorsun :)
Canım doktor ne demiş ben de merak ettim. Ben de TV ve telefondan cok sakınmaya calısıyorum TV hiç yok ama telefon hiç yok diyemem. Ben ozellıkle yetıskınlere gore olan programların ve haberlerin cocugun yanında izlenmesine karsıyım. Ama çizgi film konusunda kafam benim de karısık. Çunku çevremde ne kadar cocuk varsa hepsi çizgi filmlerden o kadar sey öğrenmiş ki hayret ediyorum. Daha önce de soyledim görümcemin iki çocugu var dogdukları andan itibaren uyanık kaldıkları her an cızgı film izlediler. Simdi her seyi ama her seyi biliyorlar. Dinazorlar hayvanlar gezegen evren bir konusturuyoruz aklın sasar.Ayrıca oyle cumleler oyle kelimeler kullanıyorlar ki sanarsın Fransız mürebbiyeler buyutmus.Bekarken ki komsumuzun oglu da aynı o sekıldeydı.Nereden ogrenıyorlar dıye soruyorum hep cızgı filmden dıyorlar. Bazen dusunuyorum demek ki zararlı degıl. Ama su var ben haber magazin vs. izlenmesine kesinlikle karsıyım ama seçilmiş çizgi filmlerin zararı olur mu bilemiyorum.Bazen çizgi filmi kısıtladıgım için çocugun gelişimine engel oldugumu dusunup uzuluyorum hattaDr telefonla ilgili ne dedi merak ettim?
Ben çok cinsim et konusunda canım eskiden olsa ıyyy derdim şu anlattığına ama şu anda Ahh keşke bende yapsam hep birlikte yesek diyorum, kızlara özellikle hep kuzu verdim ki alışsınlar benim gibi olmasınlar. Bende yakın zamanda eşime ve kızlara yapmayı planlıyorum bu kelle olayını, çok başarılı fikir bence :))çok acayp geldi dimi kelleli bi sofra:))
Kelleye ben de onyargılıyım bi de keci etine asla yiyemem heralde.Ben çok cinsim et konusunda canım eskiden olsa ıyyy derdim şu anlattığına ama şu anda Ahh keşke bende yapsam hep birlikte yesek diyorum, kızlara özellikle hep kuzu verdim ki alışsınlar benim gibi olmasınlar. Bende yakın zamanda eşime ve kızlara yapmayı planlıyorum bu kelle olayını, çok başarılı fikir bence :))
Al benden de o kadarHepsini yedimi masallah .oglum kahvaltıda yarim yumurta yese seviniyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?