Panik olmkta haklısın cnm,kadir tugcu kilosunu sormş 8,5 civarı dedim .serum alan acıkmaz demiş .dedim uzun süre yemeyince son çare seruma geçmişler.yani brz laf kalabalgı yapmış tekrar cvp bekliyorum .bence yrn özel iyi bi doktra götürün beklemeyin 2 hafta fln.bunun kaprislik bişe oldgunu düşünmüyorum alerjiler birden tepki vereblyo.çok geçmiş olsun Allah sana ferahlık versin dua edicem ah ana yüreği..Sakin kalmaya calisiyorum canim falat baygin dusuyor yerlerde serum taktirmakla perisan oluyor yavrum kan sekeri anında düşüyor ilk serum takilmaya gittiğinde 50 ydi kan sekeri pesinde cocugun lolipop sekerle gezinecegim aklima gelmezdiyemek konusu birden bire nasil oldu hic yememezlige inatlasmissindir inadi o kazanmistir diyolar peki eski haline nasil doncek
Valla canım bızım aylarca yemedi yeni toparladı o da toparlamak değil gunde 2 kofte ceyrek muz.yumurta yiyordu onu da bıraktı bır kac gundur.Bugun mesela hıc yemediSizin kac gunde toparladi canim ?
Panik olmkta haklısın cnm,kadir tugcu kilosunu sormş 8,5 civarı dedim .serum alan acıkmaz demiş .dedim uzun süre yemeyince son çare seruma geçmişler.yani brz laf kalabalgı yapmış tekrar cvp bekliyorum .bence yrn özel iyi bi doktra götürün beklemeyin 2 hafta fln.bunun kaprislik bişe oldgunu düşünmüyorum alerjiler birden tepki vereblyo.çok geçmiş olsun Allah sana ferahlık versin dua edicem ah ana yüreği..
Maşallah ne güzel toparlamışlar. Büyüyecekler, bugünler de geçecek inşallah. Bana da iki embriyo transfer edilmişti, biri tuttu. Allah dağına göre kar verir demişler. Bir bebekle bile bunalımdan bunalıma sürükleniyorum. Allah ikiz annelerine kolaylık versinbenim de oğlan aynı seniin kız gibi. 79 boy 11 kg klo ama görsen zorla yediiriyorum. 2800 doğdu 36 haftalık. kız olan ikizi ise 1700 doğdu. yavrum karnımda oğlanın yüzündn hiç beslenemedi şimdi acısını çıkarıyor :) tüm yemekleri o yiyor ama kilo 8900 boydan yakaladı sayılır oğlanı 77 cm olmuş. ama kızı görsen hiçbirşey yemiyor da bütün yemekeri oğlan yiyor sanırsın. benim oğlan sadece et verirsem itirazsız yiyor. diğer herşeyi oyunla yediriyorum hele balık hiç yemiyor.
Antbyotik sormadım çnkü sorsam bidahakilere cvp alamazdım üstne bi sürü laf yerdim o karşı antbyotiğe.kızım 1.ay bi gece bianda emmemek için çıldırdı ve çok stresli günler yaşadım yenidoğan olarak 6 saat hiçbişe kabul etmediği oldu meme mama ve aniden oldu.alerjiye deriden bakarlar tükettgi şeyleri söylersin ama bence iyi bi doktra git maddi olarak zorlar belki ama en azından detaylıca bakılır için rahat ederCok tesekkur ederim peki antibiyotik konusunda bisey demis mi .? Allerjide birden yememe olur mu canim peki alerji testi istendiğinde hepsine bakiliyor mu
Kizlar yardiminiza ihtiyacim var bugun 8.gun oldu oglum aç yemek felan hicbisey yemiyor agzina zorla verdiysek tukuruyor onune kofte makarna ne akliniza gelirse hepsini denedik bizde karsisina gecip yedik ama hicbirinin tadina dahi bakmadi son 4 gundur halsiz dustugu anda acile gidip serum taktiriyoruz tahliller hepsi yapildi hicbisey cikmadi simdi alerjiye sevk ettlerordaki randevuyu beklyoruz 10 gun sonraya vermislerfakat pek umidim yok yemeyen cocuga ne alerjisi onu anlamadim.. bezlerimiz hep kuru arada zorlada verebilirsek bi yudum su icirebiliyoruz eskiden memeden dusmeyen oglum simdi benide emmek istemiyor gece surekli baygin halde fakat uykuyada dalamiyor lutfen bi oneride bulunun cok caresizim yaklasik 6.doktora gittik dun gece hiçbiri bisey soylemiyor kbb gastro alerji diye sevk edip duruyolar
Kıyamam cok uzuldum canım. Mama sandalyesine oturtmaya calisma. Ayakta yedir belki yer. Benım kıza son care oyle yediriyorum. Koltuğun ustune oyuncak koyuyorum o da ayakta tutunup oynarken agzına atıyorum bır ıkı bir şey. En olmadı video açıp telefonu koltuğun sırt kısmına dayıyorum. İzlerken agzına koyuyorum.Benım kızım hareketli kalmak istiyor ondan yemıyor sanırım. Ben de boyle cozum buldum. Bi de uykudan uyanır uyanmaz uyku sersemi yedirmeyi dene. Cok gecmıs olsun canım
Dortcelik esentepe ve fakülteye goturduk canim Dortcelik de doktorumuz uzmanliga gitmis digerleride hicbiseyden anlamadan bize 1/3 serum takip gonderiyolar diger aksam aaa yine mi geldiniz diyip duruyolar
Esentepede kulakta orta kulak enfeksiyonu olabilir uzman kbb gorsun dediler dortcelige tekrar sevk ettiler saolsunlsr randevu almadan kbb ye gozuktuk kulakta sadece kir var enfeksiyon felan yok dedi
Simdide dortcelikte Gastroenteroloji ile alerjiye 26 kasima randevuyu vermisler fakultede 19 kasima tanju beye Gastroenteroloji den randevuyu alabildik alerjiye 29 kasima genel cocugada 23 kasima fakat ogune kadar yine ac mi kalacak kafayi yemek uzereyim hicbir yol cozum yok mu peki bu sekilde bagirsaklar yapismaya gitmiyor mu cocuk yemeyi icmeyi unuttu gun boyu hiçbişey veremiyoruz bu arada hayat hastanesinde de zaditen vermis doktor fakat oglum zaten halsiz biz daha once zaditen kullandik suanda hic yemek yemeyen cocuk daha cok bayginlik gecirmez mi antibiyotik yazmis kizlar aklim ermiyor ne yapmaliyim sizce kan tahlili idrar tertemiz ama antibiyotik ve hicbisey yemeyen cocuk antibiyotikle daha kotu olmaz mi
izletmeyin diyor ben izletiyorum mecbur kalıyorum dedim. sen bilirsin benim yapma dediklerimi yapabilirsin ancak ileride sorun yaşauab,lirsin senin seçimin dedi. ileride dikkat dağınıklığı, odaklanamama, gibi şeylerle karşılaşabilirsin dedi. daha bir sürü şey saydı ama sadece bu ikisi aklımda kalmış.
@nisandeniz canım merhaba ben serum fizyolojikte şöyle bir yöntem buldum. önce bir tüpün bir çeyreğine bir buruna sıkıyorum tüpün ucu burnun içindeyken tüpe bastırmyı bırakıyorum sonra tekrar basıyorum su gitsin diye. böyle yapınca su diğer burundan sümükle birlikte akıyor. aynısını diğer burnada uyguluyorum. böylece yarısı bir burna diğer yarısı bir burna uygulanmış oluyor. aspitatör hiç kullanmadım. bu arada çocuğu kucağımda hafif yatırıyorum. şimdiye kadar serum fizyolojik çok kullandğım için kndi kendime bulum bu yöntemi. herhalde burnun içinde sıvı varken tekrar sıvı verdiğimde basınç yapıp diğer taraftan çıkıyor.
seninde özel sektörmüş. bizde sadece 6 ay ücretsiz izin var. ben bütün izimlerimi doğum sonrasına attım. ücretsiz izin rapor derken bugüne geldik. 20 gün iznim var tkrar şubatta hak edeceğim. şubatta tekrar 1 ay daha izin kullanırım ama artık rapor hariç bir çözümüm kalmadı. rapor bulmkata zor oluyor çocuklar 1 yaşına geldiği için. sen nasıl hallettin şimdiye kadar?
inşallah en kısa zamanda Rabbim vesile eder şifasını bulur canım. çok zor anlıyorum insan çaresiz kalıyor.Amin canim dua edin bize bi sabah kalktigmizda hersey normale donmus olsundoktorlar bogazina felan bakiyorlar ama goremiyolsr galiba.. benimde aklima o geliyor surekli yerden biseyler bulup yerdi acaba oyuncaklari kirdi kopardı yutmaya çalışırken bogazini mi tahris etti migdeye yapisti diyorum ama inanmiyor kimse hayal gücün calisti diyolar
.
Antbyotik sormadım çnkü sorsam bidahakilere cvp alamazdım üstne bi sürü laf yerdim o
Canım sımdı instagramda denk geldim biri yazmıs. Cocugu yumurta yiyormus sut ıcıyormus ama sık sık ust solunum yolu enfeksiyonu gecırdıgı için alerji teshis koymuşlar diyete baslamıs. Reflü olmus bu seferde ve sık sık sekerı dusuyormus bu yüzden. sanırım antibiyotik sık kullanmıs olacak ki bagırsak florası da bozulmus.Sekeri dusmus diyince aklıma geldi Belkı de reflu falan vardır ondan yemek istemiyordur sonucta bız nasılsak bebekler de oyle bazen bıze de olur ya hani hiç bir sey yemek istemezsin miden almaz. Bi de bunu sor doktora gidinceEsimde korktugunu biraz sakinlesmesinin gerektiğini soyluyor peki ne kadar surede siz atlattiniz su bile icmiyor okadar mi cezalandiriyor bizievet zorladim yemek yerken hataliyim hicbisey yemiyordu anne yuregi dayanamiyordu ama bu asamaya gelecegimi hic tahmin etmedim cok pişmanım zorladigim icin .. geniz eti degil ozaman bizimki cunku hirilti felan yok .. evet pek onemsemedi doktorlar tahliller temiz cikinca ben bayginlik geciriyodum artik git once sen kendine serum taktir dedi .. suanda oglum 13 aydir uyku konusunda ben cebellesiyordum resmen uyusun diye baygin halde agliyo uyumak icin yataga birakiyorum 5 dk uyuyo tekrar uyaniyor yürek ne kadar dayanir bu haline yaa
Mideye yapısmamıstır canım ya nasıl yapıscak ki Belkı bır sey yutup cızdırmıs olabılır bogazını ama cıkmıstır yuttuğu sey de. Cunku cıkmasa vucut yabancı cisim algılar atesi falan cıkar dıye dusunuyorum. Ya da bagırsaklar da kalsa sancı sıslık yapar. Öyle bır sey yok bıldıgım kadarıyla.Alerjı de olsa ne bılıyım bır kızarıklık pişik gaz gurultulu kaka vs. olur. Ben de arastırıyorum senın için ama galiba donemsel bır sey gibime geliyorAmin canim dua edin bize bi sabah kalktigmizda hersey normale donmus olsundoktorlar bogazina felan bakiyorlar ama goremiyolsr galiba.. benimde aklima o geliyor surekli yerden biseyler bulup yerdi acaba oyuncaklari kirdi kopardı yutmaya çalışırken bogazini mi tahris etti migdeye yapisti diyorum ama inanmiyor kimse hayal gücün calisti diyolar
.
Hatirlamiyorum canim valla :))Hatırlarsın o zaman emdigini
Ah canım cok cok uzuldum kiyamam yavrumaKizlar yardiminiza ihtiyacim var bugun 8.gun oldu oglum aç yemek felan hicbisey yemiyor agzina zorla verdiysek tukuruyor onune kofte makarna ne akliniza gelirse hepsini denedik bizde karsisina gecip yedik ama hicbirinin tadina dahi bakmadi son 4 gundur halsiz dustugu anda acile gidip serum taktiriyoruz tahliller hepsi yapildi hicbisey cikmadi simdi alerjiye sevk ettlerordaki randevuyu beklyoruz 10 gun sonraya vermislerfakat pek umidim yok yemeyen cocuga ne alerjisi onu anlamadim.. bezlerimiz hep kuru arada zorlada verebilirsek bi yudum su icirebiliyoruz eskiden memeden dusmeyen oglum simdi benide emmek istemiyor gece surekli baygin halde fakat uykuyada dalamiyor lutfen bi oneride bulunun cok caresizim yaklasik 6.doktora gittik dun gece hiçbiri bisey soylemiyor kbb gastro alerji diye sevk edip duruyolar
Aynn canım :* anam benim ahhh ahhh nasil da iyi anliyoruz simdi onlari :)))Fiyuuu annen resmen süt ana olmuş ya :))) helal
Olur mu olur. Mide-bagirsak rontgeni çekildi mi ?Amin canim dua edin bize bi sabah kalktigmizda hersey normale donmus olsundoktorlar bogazina felan bakiyorlar ama goremiyolsr galiba.. benimde aklima o geliyor surekli yerden biseyler bulup yerdi acaba oyuncaklari kirdi kopardı yutmaya çalışırken bogazini mi tahris etti migdeye yapisti diyorum ama inanmiyor kimse hayal gücün calisti diyolar
.
Mideye yapısmamıstır canım ya nasıl yapıscak ki Belkı bır sey yutup cızdırmıs olabılır bogazını ama cıkmıstır yuttuğu sey de. Cunku cıkmasa vucut yabancı cisim algılar atesi falan cıkar dıye dusunuyorum. Ya da bagırsaklar da kalsa sancı sıslık yapar. Öyle bır sey yok bıldıgım kadarıyla.Alerjı de olsa ne bılıyım bır kızarıklık pişik gaz gurultulu kaka vs. olur. Ben de arastırıyorum senın için ama galiba donemsel bır sey gibime geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?