- 25 Eylül 2016
- 3.335
- 4.034
- 133
- 43
kızlar bugün oğlumda bir gariplik var.normalde zor uyur 9bucuk 10 gibi bu aksam mamasını yedi kucağımda uyudu kaldı. üzerini değiştirirken bile uyanmadı. bir de bu aksam üstü yürürken nedensiz düşmeleri oldu canım sıkıldı. kanguruda uyuturken döne döne uyutuyorum birkaç gündür acaba kulağında dengesizliğe mı neden oldu.arada kulaklarını cekistiriyor çünkü...bir de uyurken gündüz çok terledi.normalin dışında bir gündü içim sıkıldı birşey mi var acaba.denge kaybı diye bakınca kötü şeyler çıktı
Postür bozukluğuna neden olabilir dedi uzun sure kalmıyor ama duzenli olarak uyku saatlerinde hep kanguruda oldugu ıcın tedirgin oldum ben deneden öyle dedi acaba?
Allah razi olsun canim reflu konusundada oglum dogdugundan beri kusuyordu reflu tanisi ozamanlar konmustu ilerleyen zamanlardada gaviscon toz sase kullanmaya devam ediyorduk fakat reflu olan bebek az az ve sık sık yeme istegi duyar acikir deniyor .. ben artik reflu oldugundanda supheliyim bazi doktorlar 9.ayda biter reflu diyor bazilari omur bogu devam eder ..
Bizim de bir sure kestirmedı tırnaklarını uykuda bile hemen uyandı her kesmeye calıstıgımda.Kırıla kırıla gerek kalmıyordu ama batık olmasından korkttum uykuda kestim ama cok zor olduKızlar aklıma geldide sorayim dedim. Bebislerin tırnaklarını kesiyormusnuz? Bizimki çok uzun zamandır kirila kirila kesmeye gerek kalmıyor uzamıyor. Normal mi acaba?
Insallah canim
Cok tesekkurler canim
Acıbadem de muayene ucretleri nekadardi canim
Saolasin canim caresiz kalmak ve cocugunu ac halsiz gormek en kotusuymus oglum kıpır kipir yerinde bi saniye durmayan bi cocuktu
Cekilmedi canim doktorlar tahliller temiz cikinca boylr biseye yormuyorlar biz anneler herseyi akla getiriyorz fakat doktorlara anlatmak mumkun mu
Bizim de bir sure kestirmedı tırnaklarını uykuda bile hemen uyandı her kesmeye calıstıgımda.Kırıla kırıla gerek kalmıyordu ama batık olmasından korkttum uykuda kestim ama cok zor oldu
Bugun saglik ocagina gittik kilosuna bakalim diye kilosu yine 7800 e dusmus kizlar bu sekilde cocugum eriyor gun geçtikçe
Ben de hep kesiyordum ama artık kestirmedi uykusunda kesmeyi unuttum. Baktım ki kırılıyo hep kesilmiş gibi oluyo, Bn de kesmeyi bıraktım.Kızlar aklıma geldide sorayim dedim. Bebislerin tırnaklarını kesiyormusnuz? Bizimki çok uzun zamandır kirila kirila kesmeye gerek kalmıyor uzamıyor. Normal mi acaba?
Canım benim kız tam anlamıyla desteksiz uyumuyor ama destekli olarak uykuya geçse de uyku süresi çok iyi. Gece uykusu 10-12 saat. Bir kez emmek için uyanıyor. Ben instagramda Baldan Anne Uyku sayfasının tamamını okudum. Kızım bir haftalıkken uyku rutinine başladım ve çok şükür bir buçuk aylıktan beri uyku düzeni oturdu. 6 aylık olduğundan beri de odasında yatıyor. Tavsiye ederim okumanı.kızlar selam. aranızda uyku eğitimi veren var mı? anlattım ya benim oğlan çok huysuz gündüz. gee de gündüz de çocuklar benimle birlikte uyuyor sonra yataklarına koyuyorum. gündüz zaten çok az uyuyorlar. saat 11 de yatı 12 de kalkıyorlar. bir de saat 3 de yatıp 3.30 gibi kalkıyorlar. akşam uykusuna yine benim yanımda geçiyorlr. kız çabuk uyuyor ama oğlan ya telefonla, ya sallanarak ya da çok uykusu varsa biberondan mama içerken uyuyakalıyor. ama oğlan uyuduktan 30 dk sonra uyanıyır. tekrar yanıma alıp uyutuyorum yatağına bırakıyorum. gece 1 de yve 4 te yine aynısı oluyor hata gece 4 te kızıda yanıma almak zorunda kalıyorum ve sabah 7 ye kadar 3 ümüz benim yatakta uyuyoruz. ancak saat 4 ten sonra düzgün uyumayp sürekli döndükleri için ben sabaha kadar düşmesinler diye onları kontrol etmek zorunda kalıyorum ve uyumuyorum ve uykusuz kalıyorum. çocuklarla birlikte sarmaş dolaş uyumak çok güzel birşey ve sırf bu hazzı sonuna kadar yaşamak için uykusuzluğa dayanıyorum, idare ediyorum ama yakında işe başlayacağım onun için buna bir çözüm bulmam gerek ve aklıma gelen tek şey uyku eğitimi. birçok psşkolog, eğitim koçu gibi insanlar uyku eğitimi veriyorlar ama ben gidip boşuna para veremk istemiyorum. onun için şundan uyku eğitimi aldık başarılı olduk dediğiniz biri var mı? ya da kendisi çocuğuna uyku eğitimi verip başarılı olmuş biri var mı? varsa metodu nedir? cevaplarınızı bekliyorum.
kızlar dün bir komşuya çaya gittim bakıcı evdeyken. Oraya bir bayan geldi. Çocuğu 11 aylıkmış. Hamile iken kadının tansiyon yükselmiş oda nasıl olduysa çocuğa vurmuş tam anlamadım olayı. Herneyse çocuğu görseniz içiniz yanardı. Gözleri görmüyormuş. Ne oturabiliyor, ne yürüyor. Fizik tedavi alıyormuş. O kadar üzüldüm ki anlatamam. Ben kızım için inanın hergün ağlıyorum. Onların resimlerine bakıyorum, ileri de ne olacağını düşünüp ağlıyorum. Ama o çocuğu gördükten sonra çok şükür dedim halimize. İnsan o kadar aciz ve çaresiz ki. Dua etmekten başka bir şey yapamıyoruz can parçalarımıza. Rabbim ağır imtihanlardan korusun hepimizi..
Ben de hep kesiyordum ama artık kestirmedi uykusunda kesmeyi unuttum. Baktım ki kırılıyo hep kesilmiş gibi oluyo, Bn de kesmeyi bıraktım.
Tam anlamıyla eskisi gibi olması iki haftayı bulmuştu tam iyi derken yine tekrarladı yine yine hatırlarsan ben bir ara sürekli yazıyordum bak şimdi bir buçuk aydır olmuyordu dün yine oldu bugün yine yok bende anlam veremiyorum ama artık flagyl kullanmıyorumSöylemiştin canım 1 haftada toplandığını bizimse bugün tam 1 hafta oldu ama kaka tamamen normale dönmedi acaba ilacı tamamen mi bitirmek lazım o kafama takıldı.. Aliye kefir içiriyorum bakso probiyotik kullanıyorum yine de eskisi gibi olmadı kakası..
Elimde burun damlasını gördüğü an kaçmaya başlıyor çok zor damlatıyorum ağlatarak :/
İnşallah hepsi güzel çıkar. Biz 9 aylıkken vermiştik tekrar vermeyi düşünmüyorum bilmiyorum doğru mu
Canım mama verirken olduğu gibi hafifçe koluna yatırsın biri ve ellerini tutsun. Biberonun ucunu mercimekten az daha büyük kesip içine çorba ya da muhallebi koy. Ağzına soktuğunda ileri geri hareket ettir biberonu. Başta almayabilir, sen hareket ettirmeye devam et. Emme refleksi başlar inşallah. Allah yardımcınız olsunGitmiyor canım tukiruyor burnunu bile tikadik gitmedi boğazına
Canım bence anormallik yok belli basit bir viral enfeksiyon vardır halsiz bırakmıştır kuşağını çekiştirmesi dişten olabilir gelişim sürecinde böyle yalpalama filan normal olur aradakızlar bugün oğlumda bir gariplik var.normalde zor uyur 9bucuk 10 gibi bu aksam mamasını yedi kucağımda uyudu kaldı. üzerini değiştirirken bile uyanmadı. bir de bu aksam üstü yürürken nedensiz düşmeleri oldu canım sıkıldı. kanguruda uyuturken döne döne uyutuyorum birkaç gündür acaba kulağında dengesizliğe mı neden oldu.arada kulaklarını cekistiriyor çünkü...bir de uyurken gündüz çok terledi.normalin dışında bir gündü içim sıkıldı birşey mi var acaba.denge kaybı diye bakınca kötü şeyler çıktı
Kesiyorum kırılmıyor eli çok terliyorsa ondan kırılma olabilirKızlar aklıma geldide sorayim dedim. Bebislerin tırnaklarını kesiyormusnuz? Bizimki çok uzun zamandır kirila kirila kesmeye gerek kalmıyor uzamıyor. Normal mi acaba?
Ergonomik kanguruda olduktan sonra sıkıntı yok diğer kanguru lar doktorun dediği gibi omurgada sıkıntıya yol açabiliyor ben büyük kızımı Kanguruda büyüttüm iki yaşında zor bıraktım hatırlarsanız gece yarılarına kadar kanguruda kucağımdaydı :)Postür bozukluğuna neden olabilir dedi uzun sure kalmıyor ama duzenli olarak uyku saatlerinde hep kanguruda oldugu ıcın tedirgin oldum ben de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?