- 1 Şubat 2012
- 2.023
- 3.794
- 333
Sonradan olan otizme atipik otizm deniyor ve tedavilerle %100e bile varan oranlarda düzelme oluyor diye biliyorum.. Ama doğuştan olanlar Allah korusun çok ağır oluyorlarBir de mesela o yakınımız teşhis konulduktan sonra özel bir öğretmen eşliğinde eğitici faaliyetler yapmaya başladı, televizyonu kaldırdılar ve akşamları anne babasıyla sürekli aktiviteler yaptılar 2-2,5 yaşlarında filandı çocuk ve çok güzel bir geri dönüş aldılar. Normale dönmeye başladı çocuk erken teşhis böyle durumlarda önemli sanırım.
Atipik otizmde net bir teşhis olmuyor. Yani iyileşiyor diyemeyiz. Eğitimle çok yavaş ilerleyen bir öğrencim vardı.Sonradan olan otizme atipik otizm deniyor ve tedavilerle %100e bile varan oranlarda düzelme oluyor diye biliyorum.. Ama doğuştan olanlar Allah korusun çok ağır oluyorlarÇocuk 6 aylık oluyor gülmüyor tepki vermiyor annesini aramıyor göz TEMA’sı olmuyor Allah korusun
Kiyamam canim Rabbim sifa ve sabir versin..Bir ara düştü ama tekrar çıktı canım. gece 11.30 da uyandı hala uyanık. Ateşi yine 38 calpol verdim bu sefer de. Aşı bir de azı dişlerinin sıkıntısı üst üste geldi. Yorgunluktan ölüyorum 2 saattir memedeydi pes ettim artık oyuncaklarıyla oynuyor :-/
Canım cok sevindimm.Rabbim sizlerle olsun.insallah derdine derman bulunur kuzunun.her zaman yanindayiz canim.dualarimizdasin...Kizlar hepinize dusunceleriniz yardimlariniz icin cok tesekkur ediyorum suan zorla yatış yaptirdik ogleden sonra geldi hoca tahlilleri sabah serum verilmeden ac yapilcakmis alerji testleride yarina kaldi .. tok karnina yapilanlarida serum verip aldilar ama sonuç ile ilgili yarin gelecekmis tekrar hocalari asistanlarda pek bilgi vermiyor tpn dedikleri karışım bi mama veriyorlar damardan şuanda emme konusundada saolun sizin dediginiz gibi hemsireler surekli gelip denetiyor .. oglum pek hastanede kalacak gibi gozukmuyor ortaligi yikip geciriyor serumlar kendine getirdi damar yolunu cekip atiyor annem geldi yanimda .. yardim konusunda ise durumumu sizden boyle bi talep icin soylemedim hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum siz bizlerden duanizi eksik etmeyin yeter Allahim insallah en kisa surede bu sureci atlatmamiza vesile olur burasi olmazsa istanbul ankaraya sevk istedigimizide belirttik saolsun hocalar her yonden tetkik yapiyolar
Cok uzucu bir durum canım.yinede Allahtan umit kesilmezKızlar biz de bugün kötü bir haber aldık. Kayınvalidemin hastalığı iyice yayılmış. Üstelik kemoterapi aldığı sürede yayılmış
doktor artık ilaç vermeyeceğiz dedi. Yani kaderine terk etti55 yaşında ama 45 bile göstermiyor bir görseniz insan hiç yakıştıramıyor
Sırası gelmişken belirteyim senin kiz tıpkı benim kizim gibi.Bunca süredir okurken hep ayni şeyleri yaşadığımızı gozlemledim.Kendi kızımı görüyordum.Benim kaygi seviyemdeki yükseliş olumsuza odaklanmama neden oluyor sanırım.Tv'ye , telefona cooook ilgili.İzleyen doktoru çocuk nöroloji uzmani olan bir profesör olduğu için benim şüphe ettigim durumlarda otizm durumu olmadiginj hep yineledi siz kendiniz bir destek alin dedi:) kasikla dovusen, tabaklara parende atan otorite meraklısı bir kiz sanirim.Sayesinde ya müneccim olacagim ya da annelikte masterchef unvanı alacağım.Habire veri topla hipotez oluştur tahminde bulun velhasil zormuş:/Canım burada bir çok anne var ve sen de takip ediyorsan biliyorsundur bu yaş grubundaki çoğu bebeğin uykusu henüz pek düzelmedi. Benim kızım da çok zor bir bebek, uykuları da kötü, 3 saatten fazla kesintisiz uyuduğu pek olmuyor ve bazen yemek yemesi de çok zor oluyor. Aklına kötü şeyler getirmemelisin bence. Ben kuzucuklar her ne kadar yaşlarını doldursalar da henüz yalnızca 6 aydır ek gıda aldıkları için tam olarak alışamadıkladıklarını düşünüyorum. Ayrıca inanılmaz bir gelişim gösteriyorlar, beyinleri büyüyor, dişleri çıkıyor, kapasiteleri artıyor ve bu değişimlere uyum sağlamak hiç kolay değil. Elbette ki çeşitli yeme ve uyku problemleri olabilir. İhtiyaçlar hiyerarşisindeki tüm basamaklara zaten fazlasıyla tırmandıklarını düşünüyorum ben sadece büyümenin verdiği çeşitli sıkıntılar her bebek tarafından aynı derecede tolere edilemiyor. Örneğin kimi bebek dişi çıkarken herhangi bir sıkıntı yaşamazken kimisi yemek yiyemiyor/uyuyamıyor.
Otizm tanısı için @nisandeniz in söylediği gibi 2 yaşından büyük olması gerek diye biliyorum çünkü çocuğuna otizm teşhisi konulan bir yakınımız vardı 2 yaşını geçtiği halde çocuk ismi söylendiğinde bakmıyordu, göz teması kurmuyordu ve tv gibi renkli, ışıklı, parlak şeylere aşırı ilgisi vardı; yemesi gayet iyiydi hatta bayağı kiloluydu. Tabi bu belirtiler de her otizm tanısı konan çocukta aynı olmayabilir.
Allah yardımcınız olsun canım. bnm babamda akciğer kanseri 3 ameliyst 1 kemo gördğ her kontrol zamanı yüreğimiz ağzımozdsKızlar biz de bugün kötü bir haber aldık. Kayınvalidemin hastalığı iyice yayılmış. Üstelik kemoterapi aldığı sürede yayılmış
doktor artık ilaç vermeyeceğiz dedi. Yani kaderine terk etti55 yaşında ama 45 bile göstermiyor bir görseniz insan hiç yakıştıramıyor
bnm oğlumda tvye ve bütün elektrikli aletlere çok meraklı hele reklam çıkarsa sen kendini parala gözünü ayırmıyo deli oluyorum eşime izlemeyelim bizde diyorum o da bütün gün annenlerde izliyo bnm izlediğim 1 saatemi takıyosun diyoSırası gelmişken belirteyim senin kiz tıpkı benim kizim gibi.Bunca süredir okurken hep ayni şeyleri yaşadığımızı gozlemledim.Kendi kızımı görüyordum.Benim kaygi seviyemdeki yükseliş olumsuza odaklanmama neden oluyor sanırım.Tv'ye , telefona cooook ilgili.İzleyen doktoru çocuk nöroloji uzmani olan bir profesör olduğu için benim şüphe ettigim durumlarda otizm durumu olmadiginj hep yineledi siz kendiniz bir destek alin dedi:) kasikla dovusen, tabaklara parende atan otorite meraklısı bir kiz sanirim.Sayesinde ya müneccim olacagim ya da annelikte masterchef unvanı alacağım.Habire veri topla hipotez oluştur tahminde bulun velhasil zormuş:/
bnm oğlumda tvye ve bütün elektrikli aletlere çok meraklı hele reklam çıkarsa sen kendini parala gözünü ayırmıyo deli oluyorum eşime izlemeyelim bizde diyorum o da bütün gün annenlerde izliyo bnm izlediğim 1 saatemi takıyosun diyo
benim oğlum da reklamlar çıkınca bir anda tv'ye dönüyor. reklamlar sınırlı zamanda çok fazla görüntüyü sıraladığı için dikkatlerini cekiyormus ,bir anlamda hipnotize oluyorlar.o yüzden reklam çıkınca değiştiriyorum kanalı. onun dışında tv açık olsa da ilgilenmiyor.bnm oğlumda tvye ve bütün elektrikli aletlere çok meraklı hele reklam çıkarsa sen kendini parala gözünü ayırmıyo deli oluyorum eşime izlemeyelim bizde diyorum o da bütün gün annenlerde izliyo bnm izlediğim 1 saatemi takıyosun diyo
Kızlar biz de bugün kötü bir haber aldık. Kayınvalidemin hastalığı iyice yayılmış. Üstelik kemoterapi aldığı sürede yayılmış
Ooo süper insallah devam eder :)oğlum ilk defa 11 de uyuyup hiç uyanmadı ve sabah 6.30 da uyandı bu bi başlangıç olsa böyle devam etse ( hayaller hayallerrr)
ilk kutlayanım süperimGünaydın. Bugün benim doğum günüm :)
Hadi kutlayın ben bakmıyorum
Süper bir gün bana da bunu yazmak nasip olur inşAllahoğlum ilk defa 11 de uyuyup hiç uyanmadı ve sabah 6.30 da uyandı bu bi başlangıç olsa böyle devam etse ( hayaller hayallerrr)
iyi ki doğdunnnnGünaydın. Bugün benim doğum günüm :)
Hadi kutlayın ben bakmıyorum
valla bi gün bile kıymetli o kdr yorgunum ki uykusuzluk sebebiyle seni düşünemiyorum bileSüper bir gün bana da bunu yazmak nasip olur inşAllahSizinde inşAllah hep böyle devam eder canım..
Çok teşekkür ederimmilk kutlayanım süperim
Doğum günün kutlu olsun canımcım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?