Maşallah ona liliyaa
Yaratan mahremiyet duygusunu vermiste gondermis.İnsanoglunun zihni kesinlikle boş bir levha değil.Egitimde felsefi akimlar vardi oradan aklıma geldi.(Empirizm)
Bence normal bu kaka , bizde de böyle oluyor bazen bundan daha katı bazen de daha cıvık.. Kaka değil de grinin 50 tonu sanki Ne çok çeşitleri var ya :/
Ben de anneme nohut koyalım demıstım annem kendıne yaparken komsu nohut kuflendırıyor nohut koyma demıs koymadık bizde belkı de denk gelmıstır bir sefer
Canım bunlar çooook uzak ihtimaller, aklına takıp kendini gerdiğine değmez şöyle düşün benim kendi yeğenimde atipik otizm var ve ben kızlarımda olur mu diye takmıyorum ki benim yaşama ihtimalim senden yüksek.
Sadece beslenmesi iyi olmasına rağmen kilo alımının düşük olması ya yapısal ya da alerji kaynaklıdır bunun araştırılması lazım.
Taş Devri diyeti taş devrindeki insanlar gibi yaşamak yapması kolay değil ama ben kızları büyük oranda bu şekilde besliyorum.
Öncelikli gıda et tavuk balık, yumurta yoğurt kefir peynir meyve mümkün mertebe çiğ sebze.
Süt şeker ve gluten kati biçimde yasak. Pekmez ve bal az tüketilecek. Patates ve pirinç nişasta bazlı olduğu için az tüketilecek. Zeytinyağı ve tereyağı hariç yağ yok. Şayet ekmek ille de vermek istiyorum diyorsan minimum 10 saat mayalandırılmış ekşi mayalı ekmek vereceksin. Fırından aldıkların (%99ihtimalle) gerçek ekşi mayalı ekmek değil içlerinde instant maya da var instant maya olmayacak.
Özellikle senin oğlan gibi alerji geçmişi olan bebeklerde süt yumurta beyazı kabuklu kuruyemiş(ceviz hariç) ve glutenden uzak durmak lazım.
Canım az çok uyuyormuşum bilmeden:) zeytinyağı ve tereyağı hariç hiç yedirmedim. Patates veriyorum pirinç çok çok nadir. Kuruyemiş sadece ceviz yiyor. Süt de vermiyorum zaten içmiyor..şeker ve tuzdan da uzak tutuyorum.sağol canım bilgiler için. Ben senin niyetini biliyorum yardımcı olmaya çalışıyorsun. Ben zaten pimpirikli bi anneyim.. yoktur inşallah bişeyi ve olmaz da.. hiçbirimizin bebesine olmasın. Allah korusun.
Bence normal bu kaka , bizde de böyle oluyor bazen bundan daha katı bazen de daha cıvık.. Kaka değil de grinin 50 tonu sanki Ne çok çeşitleri var ya :/
Kızlar Pazartesi günü aşı oldu benimki dün çok hapşırmaya başladı gece burnu tıkandı bugün de su gibi akıyor burnu.. Böyle bir yan etki olabilir mi? Ateş halsizlik yok su gibi burun akıntısı ve bol hapşırdık
yesoka90
canim beslenmesi ve kilosu güzel olan bir bebeklik dönemi var demistin ancak son literatürler bu hastaliklarin bozuk bagirsak florasi sebebiyle oluştuğuna isaret ediyor yada tetikledigine mi demeliyim tam hatirlayamadim.Oykusunu bilmiyorum yeğeninin ancak rabbim hayırlı şifalar versin dilerim onunla birlikte tum ayni durumdaki yavrulara.
Evet canım 1 yaştan sonra yavaş yavaş seçicilik başladı doğum boy 50 cm kilo 3800 idi 6 ay 8,500 kg 72 cm bir yaş 11 kg 78 cm 2 yaş 13 kg 93 cm şu anda 5,5 yaşında 17 kg civarı geliyor. Bir yaştan sonra seçicilik başladı 2 yaştan sonra tavan yaptı şu anda çok çok az gıda yiyor hasan hocaya gittiğinden beri yedikleri çeşitlenmeye başladı normalde hasan hoca hastalara nöronlar arası iletişim kurulsun diye beyin geliştirici veriyor yeğenime vermedi yani görece bayağı iyi durumda ama malesef sağlıklı diyemem inşaallah bir yıla tamamen normale döneceğini öngörüyorlar
Ben de anneme nohut koyalım demıstım annem kendıne yaparken komsu nohut kuflendırıyor nohut koyma demıs koymadık bizde belkı de denk gelmıstır bir sefer
Benim annem 15 senedir tarhana yapıyor hatta benim eltilerim tadına bakınca çok beğendiler çocukları için ısrarla istediler 5 senedir parasıyla onlara da yapıyor çok zahmetli bişey herseyini özel organik evde kendi yapıyor normal yoğurt değil süzme yoğurt yapıyor kullanıyor içinde nohut fasulye soğan sarımsak kırmızı kapya biber domates vss herşey var bugüne kadar küflenme bozulma ve hicbisey yaşamadık canım o yapan kişi başka bir hata yapmıştır.