- 30 Mayıs 2016
- 1.936
- 2.663
- 133
Doğrudur.Ben de yıllar önce büyük oğluma az yer kaplayan, manevra kabiliyeti ve sürüşü çok iyi olan, konforlu diye pahalı bir araba alınca kızkardeşim abla inşallah sever arabayı yoksa boşuna diye üzülürsün demişti şükürki abisi 5 sene bindi bebek doğunca zor indi arabadan :) küçük de 1 saat falan rahat oturuyor araba konforlu belki onu sevdiler yada huy ışte her bebek aynı olmuyor.Ama arabayi sevip oturması büyük rahatlık dışarda yoksa ne alışveriş yapabilirim ne yemek yiyebiliriz dışarda oralardaki mama sandalyelerini de kullanmıyorum ben takıntılıyım bana işkence gibi olurdu dışarı çıkmak.Siz alışverişe avm ye yada yemeğe çıktığınız da nasıl yapıyorsunuz kanguru mu kullanıyorsun?ahh ahh bizim oğlan hiç binmiyor arabasına. hep inip arabayı sürüyor. sürdürmezsem kıyameti koparıyor.
Canım şöyle oluyor bizim kızlar senin kız kadar erken uyumuyor geç uyuyor 9:30 oluyor genelde(mesela şimdi uyudular bugün) uyuduktan sonra ilk bir- bir buçuk saat iyi uyuyorlar(uykusuzluktan gebermiş oldukları için) sonra sürekli mıy mıy. Biz de o ilk uyku döneminde oturuyoruz sohbet hasbihal vs geçiyor sonra kızlar alarm verince yatağa :) bir de eşim 17:30-18:00 arası evde oluyor yani işten geç gelmiyor bu da büyük avantaj.Ya nasıl yapıyorsunuz böyle. Yani esinizle vakit geçiremiyorsunuz çocuklarla yatınca. Ben mesela eşim gelince napacam diye kara kara düşünüyorum. saat 7'de yatağa giriyoruz kızımla. Esimle yemek bile yiyemem oturup bi kahve içemem. Yatağına tekrar nasıl alıştırabilirim acaba ya. Yoksa böyle memnunum da eşim gelince sorun..
Evet kış mevsiminin zor tarafı bu oluyor biz eve kaydırak almıştık bir de basket potası aldık öyle vakit geçirsinler diye bisiklet filan da var ama açık havanın yerini birşey tutmuyor, bugün özgürlük parkına gittik coştu kızlar çok rahatladılar.bnm ki evde iice deliriyo yavrum ya. yaz grlse de dışarda oynada kuzucuk
Canım kim duvarları boyuyor bebek mi? Sen çok daha iyi bilirsin ama öyle alışmasa daha iyi değil mi? Benim yakın bir arkadaşımin bir kızı bir oğlu var arkadaşımı çok sevdiğim için sık görüşüyorum ancak her geldiklerinde gittikten sonra bize eziyet oluyor eşimle bana buldukları tüm kalemlerle duvarlari yazıp çiziyorlar silmek ölüm bize eşi eşime demiş biz çocukları kısıtlamıyoruz özgürce boyuyorlar duvarları annem de duymuş çok kızmış, alışmışlar sadece kendi evlerini değil her gittikleri yeri boyayıp rahatsızlık veriyorlar geçen keçeli kalem getirmiş kız cebinde benim oğlumun hareketli köpeğini heryerini boyamış ki köpek de bembeyaz oğlum bir saat ağladıDenedim canım onları ama duvardan cıkmıyor
Oturur inşallah canım da rahat edersin yazın bol bol gezersin kuzucukla :)20ye kadar yolu olmak zorunda o kadar para verdim b.kunu çıkarmalıyım
Anlıyorum canım.Kızım boyamıyor ama ben kucukken cok boyardım kardeşimle hep duvara resim yapardıkCanım kim duvarları boyuyor bebek mi? Sen çok daha iyi bilirsin ama öyle alışmasa daha iyi değil mi? Benim yakın bir arkadaşımin bir kızı bir oğlu var arkadaşımı çok sevdiğim için sık görüşüyorum ancak her geldiklerinde gittikten sonra bize eziyet oluyor eşimle bana buldukları tüm kalemlerle duvarlari yazıp çiziyorlar silmek ölüm bize eşi eşime demiş biz çocukları kısıtlamıyoruz özgürce boyuyorlar duvarları annem de duymuş çok kızmış, alışmışlar sadece kendi evlerini değil her gittikleri yeri boyayıp rahatsızlık veriyorlar geçen keçeli kalem getirmiş kız cebinde benim oğlumun hareketli köpeğini heryerini boyamış ki köpek de bembeyaz oğlum bir saat ağladıbilmiyorum dediğim gibi sen kendi evladın için en iyisini bilirsin ama benim oğlanlar duvarları boyamayi istese bunu unutması için birşeyler yaparım evde dışarda heryerde zor oluyor yeri geliyor annen bile kızıyor duvarları boyalı görünce o zamanda insanın zoruna gidiyor.
İnşallah canım. Sağ ol@nisandeniz canım geçmiş olsun inşallah hemen geçer de çok hafif atlatırsınız.
Canım ölçmedim. Ateşi hafif yükseldi ama vücut ağrısının olduğu çok belliydi. Bugün çok mahsun, gözleri hafif kısık, uykusunda inliyor. Öğlen ve gece calpol verdim.Ateş kaç derece?
İnşallah canımİnsaalh bir an önce iyileşir kızçen
O zaman calpol ile atlatılacak gibi inşallah. Bence doktora götürmeden evvel doktor olan akrabana danışabilirsin. Hastanelerde de türlü türlü virüsler var biri geçsin diye götürüyoruz yenisini kapıyor :/Canım ölçmedim. Ateşi hafif yükseldi ama vücut ağrısının olduğu çok belliydi. Bugün çok mahsun, gözleri hafif kısık, uykusunda inliyor. Öğlen ve gece calpol verdim.
Bende de manyetik çizim tahtası var ama kaç kere gösterdim çizmiyor
09.30da uyuyup 7'de kalkiyorsa erkenden uykusunun gelmesi çok normal. 9"da kalkmasi lazım normalde. Erken uyuyor sabah, öğleden sonra tekrar uyuması da kaçınılmaz oluyor. Dayanamaz akşama kadar.
Bugün Kraft marka cabin model bebek arabası aldım. Bütün aradığım özellikler bir arada. Hafif, tek elle açılıp kapanıyor ve kapanınca uçak kabini bagajı boyutunda. Çok sevdim:) yalnız tek yönlü. Kızım bana dönük olmayınca hoşlanmıyorum ama olsun .
Bu arada ben boy meselesini hesaba katmadim. Kızımın boyu uzadıkça sorun olur mu acaba, ayakları yere değer mi.
Bir de kaç yaşına kadar kullanılıyor bu arabalar?
Kızım uzun zamandır dısarı donuk bebek arabasında ancak oyle duruyor cunku. Merak ediyor sanırım yuzunu bana dondursem hayatta durmaz. Bu aralar cıkıp yurumek ıstiyor her seye dokunmak istiyor. Dun avmye gittik serbestçe yurudu. Floya girdik bir ara. İnsanların deneyip bıraktığı ayakkabıları kutuya koyup kapaklarını kapattı yerlerine koymaya calıstıAslında 1 yaşından sonra sana dönük degil etrafa dönük olması daha iyi çevreyi gözlemlemesi acısından.
Tamam canım vitamin alacağım. Doktorun tavsiyesini sorayım yarın. Sağ ol :)O zaman calpol ile atlatılacak gibi inşallah. Bence doktora götürmeden evvel doktor olan akrabana danışabilirsin. Hastanelerde de türlü türlü virüsler var biri geçsin diye götürüyoruz yenisini kapıyor :/
Devam sütü konusunda ısıya maruz kalmamalı. Meyve püresine katıp muhallebi gibi yapıp kaşıkla verebilirsin. Ama senin kızın boyu da kilosu da çok iyi. Ayrıca emiyor. Oradan arzu ettiğin vitamini alıp tamamlayabilmesi için çoook fazla tüketmesi lazım. Yani aslında senin arzu ettiğin takviye için uygun değil. Direk vitamin takviyesi yapmak daha doğru bir seçim olur bence.
Ayrıca benim kızların ikisi de süt içmiyor. Ufaklık sadece peynir yiyor büyük kızım ise sadece yoğurt(ona da 3 aydır başladı). Süt içmemeleri büyük kayıp değil. Ne de olsa emiyorlar. Peynir yesin yoğurt yesin yeter.
Çok tatlı:)) benim kızım da artık yuruse de ben de bıraksam gezseKızım uzun zamandır dısarı donuk bebek arabasında ancak oyle duruyor cunku. Merak ediyor sanırım yuzunu bana dondursem hayatta durmaz. Bu aralar cıkıp yurumek ıstiyor her seye dokunmak istiyor. Dun avmye gittik serbestçe yurudu. Floya girdik bir ara. İnsanların deneyip bıraktığı ayakkabıları kutuya koyup kapaklarını kapattı yerlerine koymaya calıstıbir suru ayakkabının yerını degıstırdı. Calisanlar da gulmekten bir sey demediler sagolsunlar. Bir de gormeniz lazım ayakkabıları duz koyunca ya da kutunun kapagını kapatınca kendini alkıslıyo iyice sevimli oluyo afacan
Sizin de değerleriniz hep iyi çıkmıyor muydu ki?Tamam canım vitamin alacağım. Doktorun tavsiyesini sorayım yarın. Sağ ol :)
Arkadaşın sütü sağıp veriyor, günde bir kez de mama veriyor. Kan tahlilinde tüm değerleri iyi çıkmış. O yüzden kuşkuya düştüm. Yapay bir şey vermeyeyim derken çocuğu vitaminsiz mi bırakıyorum diye üzüldüm.
Benimki de yürümüyor, gerilme :) illa ki yürür. Ancak yürüyünce dışarıda ve parkta daha rahat oluyor o kesin.Çok tatlı:)) benim kızım da artık yuruse de ben de bıraksam gezseartık yürümeyi denemiyor bile. Kötü bir tecrübe de yaşamadı
Evet canım daha rahat olur. Mesela kucağımdan aşağıya inmek istiyor mağazada veya parkta, haliyle bırakamiyorum. Sanki yürüdü de ben tutuyorum :))Benimki de yürümüyor, gerilme :) illa ki yürür. Ancak yürüyünce dışarıda ve parkta daha rahat oluyor o kesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?