2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Canım iki yaşına kadar temel güven dönemi olduğu için her istediğini yapmak gerekiyor (akıl ve mantık çerçevesinde) . Asla ceza uygulanmaz. Hatta Avrupa’da çocuk eğitiminde de artık ödül-ceza yöntemi de geride bırakılıyor. “Beni ödülle cezalandırma” isimli bir kitap bile basıldı Türkiye’de

Bir de kızlar 2 yaşına kadar “hayır”ı anlar ama itaat edemez. Hatta hayır dediğiniz halde gözünüzün içine baka baka yapmaya devam eder. O yüzden normal şekilde hayır demek lazım. Daha sesli ya da peş peşe birkaç kez hayır demenin bebek üzerinde bir etkisi yok. Bebek onu yapacak. Eğer elindeki tehlikeli bir şeyse hayır dememiz bir işe yaramaz, hemen elinden almamız ve tabii tehlikesini açıklamamız gerekiyor.

Kızım çoğu zaman hayır dediğim zaman yapmıyor. Hatta yasaklı birşeye dokununca kendi kendine cısss deyip parmak sallıyor kimse uyarmadan:)) bazen de inatlasiyor tabi.

Ayyy maşallah ya ne güzel Burada da vicco indirimde. Botlar 50tl. Seneye giymesi için alsam diyorum ama ayağı seneye kaç numara olur bilemiyorum

Kızım çoğu zaman hayır dediğim zaman yapmıyor. Hatta yasaklı birşeye dokununca kendi kendine cısss deyip parmak sallıyor kimse uyarmadan:)) bazen de inatlasiyor tabi.
İki yaşına kadar yasak koymamak lazım canım. Evi bebeğe göre ayarlamak gerekiyor. Özellikle televizyonlar ve şifonyereler bebek çekince üstüne yıkılır. Onları mutlaka duvara sabitlemek lazım

kızlar oğlum ishal olmuş dün 2 kere bugün 4 kere su gibi yapmış hatta bezden taşmış. maflor vereyim dedim kan yokmuş. ne yapmam lazım.
Çok geçmiş olsun canım belki yediği bir şeyden olmuştur bol su içir ve yoğurt filan yedir ama yarın devam ederse bir doktora danış istersen.

@ceross canım bakıcı belki panikleyip öyle tepki vermiş olabilir ben de bir kaç kez panikleyip sesimi yükseltmiştim kızım şaşırıp kaldı tabi anladığından değil de şaşırdığından yapmadı sanırım Ama istersen söyle yine de yani yanlış bir şey yaptığında kızmayalım uyaralım açıklayalım sesimizi yükseltmeyelim filan diyebilirsin bence.
Ben kızımı mutfakta özgürce yemek yiyebileceği şekilde alıştırmıştım bakıcı abla da o şekilde yapıyor, genellikle mama sandalyesinde yese de etrafa atıyor, döküyor veya elinde yiyerek dolanıyor filan halı örtüsü var zaten yemekten sonra uyuduğunda filan toparlıyoruz mecburen. Diğer odalara yemek götürmüyor. Bir de odasında oyun oynatıyor yani orası oyun alanı, oturma odası oturmak için, alt değiştirme için beşiğin alt değiştirme kısmını kullanıyor. Ben her yerde değiştirirdim mesela ama bakıcı abla hepsinin yerini öğrensin o şekilde daha iyi olur filan dedi. Ben de artık öyle yapıyorum altını değiştirirken uslu uslu beklemeye başladı eskisi gibi kaçmaya çalışmıyor Yasak koymak değil de kural koymak gibi birşey oluyor bu galiba doğru mu bilmiyorum ama işe yarıyor gibi.

İki yaşına kadar yasak koymamak lazım canım. Evi bebeğe göre ayarlamak gerekiyor. Özellikle televizyonlar ve şifonyereler bebek çekince üstüne yıkılır. Onları mutlaka duvara sabitlemek lazım
Yasak derken mesela Vileda onun ulaşabileceği yerde, başka yerim yok çünkü. Yoksa evin altını üstüne getiriyor.

Çok geçmiş olsun canım belki yediği bir şeyden olmuştur bol su içir ve yoğurt filan yedir ama yarın devam ederse bir doktora danış istersen.
doktora danıştm şimdi bidaha yaptı su gibi açık sarı renk sadece muz ve yoğurt yemiş bugün muzun lifleri vardı kaka da geri kalana kaka bile denmez renkli çiş kdr sıvı. doktor maflor verin kan pis koku kusma olurda getirin demiş

Diş olabilir mi? Jenny'nin dediklerine de katılıyorum
ağzını açmadığından diş mi diyr bakamıyorum hiç bişey yemsmiş sadece sabah yarım yumurta öğlen muz ikindi yoğurt. akşam da hiç bişey yemedi emziriyorum. ah kuzular hiç hastalanmasn karnından gurkk diye sesler gelio yavrumun ne teklif ettiysem yemedi 2 tane bebe bisküvisi yedi sadece onuda eline tutuşturdum geze geze kemirdi. iyi ki haftasonu geldi yanında olurum bari

Sürekli girip yazılanları okuyamıyorum kızlar, birşey soracaktım bir arkadaş vardı tuğçe?? Ondan bir daha haber gelmedi değil mi???
yok çok mersk ettk site yönetimine mail attırdık ismi instagramda brnzeyrn bitinr msj attk fln ama hatta nisandrnizün arkadaşı bursada o hastanrdeymiş gitti baktı sağolsun ama ulaşamadk oda geri grlmddi

Aynen canım iyi ki h.sonu. bol bol su içir. Yoğurt ve muz birebir iyi bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…