Selam kızlar, herkes iyidir keyfiniz yerindedir inşallah.. Hastalara çok geçmiş olsun ,
@liliyaa @jenny48 hayırlı olsun minik adımlar :)
@Deniziminannesi maşallah kuzuya :)
Eowynn_arwn
bu konuda bende nisandeniz gibi düşünüyorum eşyaya nüfuz etmesi lazım bebeğin onun tek amacı duyularını geliştirmek hayır dediğimizde bile acaba neden yasak diye anlamaya çalışıp daha çok yapıyorlar burda inat itaatsizlik değil saf bir merak var.. Geçende yoğurt kasesini kırdı Ali , o kadar korktu ki başladı ağlamaya.. Bende anlattım böyle tutup atarsan kırılır , o zaman da tehlikeli olur elini kesersin annecim dedim , merak ettin ve attın kaseyi bunda bir sorun yok ama sonuçları tehlikeli olabilir diye anlattım.. Söylediklerimin yarısından çoğunu anlamadı belki ama davranışlarımdan sezdi anafikri ve sakinleşti.. Arada tehlikede ya da çok sıkıştığım durumlarda sesim yükseliyor o zaman çok vicdan azabı hissediyorum , bu tarz şeylerin çocuğu sınırlandırdığını hissediyorum
Bu konuda bireysel olarak çok sınırlandığımı eşyaya az nüfus ettiğimi düşünüyorum hep bir beceriksizlik var bir pratik eksikliği hissediyorum kendimde, eşim köyde büyümüş bol özgürlükle.. Herşeyden anlar, eli tutar mekaniği iyidir , alternatif yollar bulur..