2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Tek çocuklu hanımlar ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama sizede arada ikinci çocuk fikri esiyo mu? Bana arada esiyo bi silkiniyorum kendine gel daha yeni yeni rahata eriyosun diyorum kendime. Bi yandan yaş geçiyo 33 yaşındayım ve kızım aşılamayla oldu. 3 yılda 4 gebelik kaybı yaşadım ve çok şükür kızım 5.hamileliğimde ilk sağlıklı bebeğimdi. Bi yanım belki yine tedaviyle olucak denemeye başla diyo bi yanım Allah nasip ederde tedavisiz hemen olursa 2 yaş araları olur kızımı aksatırım tv çocuğu olarak büyütmek zorunda kalırım diyo.. Amaaan allak bullak kafam.. özeniyorumda iki çocuğa aslında. Kızım çok sosyal bi bebek kardeşi olsunda istiyorum ama işte kafam net değil. Eşimse istediğini belli ediyo çok yorulduğumdan bişey demiyo ama gel yapalım desem bu akşam yapar:)

doğal gaz faturası 362.5 tl geldi. burada en soğuk mart ayı geçiyor fatura 100 lira fark ediyor.su kış bi geçse hayırlısıyla... yeni geldi ama yazı özledim
en az bize geldi heralde ev küçük 2+1 istdayız 180 gelmiş tabi gündüz evde yokuz kısıyoruz akşamları yanıo ev ısısı 22 23 civarlarında

Bence her cocugun kardesi olmalı Allah nasıp ederse tabi.Bir arkadasımın oglu 7 yasında bebeği oldu su an 1 aylık dun konustuk o da zorlanıyor.Forumda 4 5 yas arası olanlar var onlar da zorlanıyor.yani tabiki zor kolay olan ne var ki zaten:) Acıkcası bu aralar ben de cok zorlanıyorum. Her yerım agrıyor. İkinci hamilelik kolay gecer derler ama alakası yok benım kat be kat daha zor gecıyor. O da annem bizde her işimi yapıyor ben sadece kızımla ilgileniyorum ona ragmen cok yoruluyorum. Yıne de cok guzel bence.Kucuk 3 yasına gelınce rahat ederım inşallah.Bir de su var onceden 4 5 cocuk dıyordum ama bu hamileliğim cok zor gecıyor. İkinci kız da olsa erkek de olsa bir daha dusunmem sanırım :)

Paranox s fitil benim kızlarda işe yarayan tek şey mide kanalıyla aldıkları parasetamol işe yaramıyor
Canım bir de kendim için sorayım sen tecrubelısın.Su an o kadar yorgun ve bıtkınımki her yerım agrıyor. En son 1 ay once tahlıl vermıstım tum degerlerım guzeldı. Ama su an yıkık bir vaziyetteyim. Ne yapsam bılemedım. Vitamin ve kan ilacı kullanıyorum aslında ama asırı derecede yorgunum. Afedersin ishal de olmusum. İyice hayrım kalmadı. Ne tavsiye edersın

en az bize geldi heralde ev küçük 2+1 istdayız 180 gelmiş tabi gündüz evde yokuz kısıyoruz akşamları yanıo ev ısısı 22 23 civarlarında
biz k.kalede yaşıyoruz. burası gündüz -3 -5lerde gece -12lerde. 60ta yakıyorum tüm gün

Evet canm haklısın her çocuğun mutlaka kardeşi olmalı kardeşlik bu dünyadaki en gerçek sevgi bence..

Hamilelik ve doğum kadın bünyesi için hormonal olarak çok yıpratıcı bir dönem senin vücudun dinlenemeden tekrar aynı sürece başladığı için normalden daha zor geçiyor olabilir Allah yardımcın olun inşallah sağ salim doğur yavrunu.

Kardeşler arası yaş için hamileliktem önce görüştüğüm çocuk psikologu ideal yaşın 3-4 yaş olduğunu söylemişti.Birlikte büyüyüp ele gelecek olmaları çok güzel ama yardımcı biri yoksa iki bebeği büyütmek hiç kolay olmaz iki çocuklu hayatın tek çocuklu hayatla hiç alakası yok çünkü :)
Benimkilerin arasinda hemen hemen 5 yaş var iyi ki de var büyük oğlum bana çok yardımcı oluyor laftan anlıyor maşallah ben yemek banyo yapıyorum kardeşiyle ilgileniyor getir götür herşeyi o yapıyor :) o okula gidince çok zorlanıyorum, doktorumuz dişleri bitince uykuları düzene girince ve tuvalet eğitimi bitince düşün kardeş demişti nedenini yaşadıkça anladım :)
Ama her şekilde hamilelik çok özel bir duygu Allahim nasip ettiği için binlerce şükür olsun.

Ates dusurucu pek etki etmıyor fazla artarsa dusmez dıye korkuyorum gece verdım baska bır sey vermedım su ana kadar inşallah artmaz daha da
Canım elma sirkeli su hazırlayıp ılık bez ile koltuk altı boyun alnını silebilirsin, evde kıyafetini az giydirip öyle tutabilirsin. 38.5i geçerse ve artış devam ediyorsa da fitil verebilirsin.

İnşaallah bu günleri hiç yaşamamışa dönersiniz canım..

oğlum iice sapıttı 10 dk da bir meme meme die ağlıo karnı tok olsa bile. acaba dişi fln mı ağrıo emzircek dermanımda kalmadı sanki bnde iileşemedm ztn

Canım yanında uyuyor mu peki?

Her gün düzenli iki tabak ev yoğurdu ve imkanın olduğunca yağmur olmadığı sürece bol bol yürüyüş. Her gün en az 25-30 dk evvin dışında bir turla inan çok iyi gelecek. Bu aralar havalar da insanı böyle hissettiriyor. Ayrıca akşamları bir tatlı kaşığı çörekotu yağı ve haftada en az 3 gün bir kase kabak çekirdeği. Benim ikinci hamileliğim ilk doğumda ıkınırken göbek ve kasık fıtığı oluştuğundan 5. Ay bittikten sonra hayatımın en acı verici ve kötü günleriydi. Ama bu söylediklerim sayesinde acı dışında dediklerini yaşamadım. Kızım henüz yürümüyordu 4 aylık hamileyken bile kanguruya koyup dışarı turluyordum o da bende rahatlıyorduk. Senin bıdık yürüyor o açıdan da yürüyüş daha da iyi gelir. Allah yardımcın olsun canım.

Amin canım tavsıyelerının hepsıne uyacagım su an hastanedeyım bebek iyi sukur serum takıldı tahlıl yapıldı sonucları bekliyorum. İnşallah bir sorun cıkmaz da yatıs vermez

evet ilk 6 yıl içinde kritik dönemler var.dogru atlatilmazsa saplanıp kalma,dönemin olumsuz davranışlarını gösterme ile sonuçlanıyor
Aynen canım gelişim ödevleri zamanında yerine getirilmezse hayat boyu o eksiklere saplanıp kalma olabiliyor. Özellikle sigara bağımlısı, tırnak yiyen insanlar hayatlarının ilk iki yılında oral dönemi sağlıklı atlatamamış insanlar oluyor. Hepimiz özenle yetiştiriyoruz yavrularımızı, inşallah sağlıkla büyürler

İnşallah sağlıkla hayırlısıyla kucağına al bebeğini canım. Evet kardeş düşüncesi bana çok sıcak hamilelik günlerim çok özeldi özlüyorum o günleri bebeğimle tek vucud olduğumuz zamanları.. Rabbim isteyen herkese bana da hayırlı zamanda 2.bebeği nasip eder inşallah.

oğluma annem bakıo kv şehir dışında arada bi gelip 2hafta kalıo malum. 3 haftafr bizde. oğlum ağzına elini ya da başka bişeyi soktuğunda hemen çekio pis eee yapma ağzına sokma ama sürekli böyle. bırak anne soksun dişi kaşınıyor öyle tanıyor fln diyorum ama yok tek doğru onun doğrusu olduğu için. oğluma istemediğim şekilde yapılan yönlendirmeler çoksinirimi bozuyor

Amin canım tavsıyelerının hepsıne uyacagım su an hastanedeyım bebek iyi sukur serum takıldı tahlıl yapıldı sonucları bekliyorum. İnşallah bir sorun cıkmaz da yatıs vermez
Çok geçmiş olsun canım hastaneye gidecek kadar kötü mü oldun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…