2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Çok geçmiş olsun canım hastaneye gidecek kadar kötü mü oldun
Evet canım ishal asırı derecede. Kasık agrım da vardı daha dogrusu burun kemiğim dahil tüm kemiklerim agrıyordu.Tansiyonumda düşük. İş ki serum yedim simdi evdeyim. Doktor probiyptik tavsiye etti. Bunun dısında beslenmeye dıkkat tabi. Kalsıyum biraz dusuk ama cok cok az doktor uzerınde bıle durmadı. İnşallah kısa zamanda toparlarım. Kızım da cok iştahsız bu ara bugun hiçbir şey yediremedim.Toplasan bir kase bile yememiştir.Ateşi vardı az once fıtıl vereyım dedım gerı cıktı fıtıl agladı yavrum Calpol verdım uyutmaya calısıyorum. Benden baska kımse uyutamıyor. Bana baglı olmasına cok sevınıyorum ama bu saate kadar uyanık kalmasına uzuldum gozlerı kıpkırmızıydı eşim iki saat denemiş uyutamamıstı geldıgımde. İnşallah Allah guc kuvvet versin de ikisine de yeteyım. Simdiden paçalar tutustu

Çok geçmiş olsun inşaallah tez zamanda geçer canım herhalde viral bir hastalık geçiriyorsunuz.
Benim kızım da aşırı düşkündü doğuma kadar sözde bir miktar azaltmaya çalıştık ancak malesef yeterli gelmedi doğumdan sonra malesef o açıdan kızım çok zorlandı çünkü ufaklığı başkasına bırakma gibi bir şansın asla olmuyor(geceleri) ve büyük kızım bu durumdan kötü etkilendi ne zamanki yatakları birleştirdik çocuk o zaman rahatladı. O yüzden felaket tellalı olmak istemem ama bu geçiş sürecinden sonra yavaştan babaya da alışsa çok faydasını görürsünüz canım.

Eşin baya alıngan takıntılı gibi. Başak burcu tanıdıklarıma benziyor. Bu durum seni yorar böyle. Geldiğimde karşılıklı konuşun sorun neyse konuşarak halledelim diye. Sizinki dağ dağa küsmüş dağın haberi yok misali

friendlyfriendly canım ben ikinci çocuğu kesinlikle tavsiye ederim bence insanın şartları elveriyorsa evladına verebileceği en güzel hediye. Zaman konusu ise sana kalmış diye düşünüyorum açıkçası biraz kendini hazır hissetme ile ilgili. Benim ikinci gebeliğim sürprizdi 16 ay arayla oldular şu anda çok memnunum ancak malesef çok yıpratıcı da oluyor.(Kendimi bildim bileli 3 çocuk isterdim şu anda istemiyorum mesela) ben ilk kızımı 26 yaşında doğurdum o yüzden planlı gebelik yaşayacak olsam herhalde ilk kızımın 4-5 yaşına gelmesini beklerdim ancak senin yaşın aslında bekleyecek kadar genç olmasına rağmen yaşadığın kayıplar olmuş bu sebeple en iyi değerlendirmeyi yine kendin yaparsın bence canım.

Babasıyla cok guzel oynuyorlar babasına cok duskun hatta eşim de cok ıyı bakıyor ama uyku ben olmadan uyumuyor. Ben de senin gibi yapmayı dusunuyorum yanımdan ayıramam kıyamam en iyisi yatakları birleştirmek:)

domestic geçmişolsun canım annen sendeymiş sağolsun işini de yapıyormuş fırsat buldukça istirahat etmeye çalış iyi beslen tekrardan geçmişolsun
Sagol canım. Allah annemden babamdan da eşimden de razı olsun cok yardım ediyorlar.Onlar evin işini yapıyorlar ben hep kızımla ilgileniyorum. Hatta annem babam ben kıyabılsem Dolunaya bile full bakarlar ama işte kıyamıyorum.Bir saniye bile bırakas0ım gelmiyor.Bugun ben hastanedeyken babamla eşim baktı kızıma. Mutfakta dolapları acmıs makarnaları falan dokmus koca adam babam supurmus hep oraları eşim Dolunayı yedırmeye calısmıs babamla biri kofte koymus agzına bırı yogurt vermiş.Annem zaten yanımdaydı. Bu konuda ben hepsinden razıyım Allah da onlardan razı olsun Allah da onları benden razı etsin

Canım ne güzel yazmışsın ben de hep en az iki çocuklu aile olmak istedim. Üst üste sebepsiz kayıplar yaşadıkça tek çocuk sahibi bile olabilmek imkansız geliyodu çok şükür Allah bana 5.gebeliğimde sağlıklı evlat nasip etti. Şu an yeni bir gebelik içimi kıpır kıpır yapıyo ama kızımı aksatma düşüncesi lohusalık vs aklıma gelince frenliyorum kendimi. Ee kızım 4 yaşına gelincede zor olacak aslında diyorum tam rahata ermişken hoop sil baştan bide kızım bilinçli olcak kıskançlık çok olacak diyorum.. ayy baksana yazarken bile kararsızım benim kafa allak bullak ama iç sesime bakılırsa ve tabiki öncelikle Allah nasip ederse bahar gibi ikinciyi düşünmeye başlarım sanırım.

ooo tüm ev Dolunay hanım için seferber olmuş ne güzel:) bu arada kızının ismine bayıldım maaşallah. Hatta aklımdan bile geçirdim ikincide kız olursa Dolunay da olabilir bak diye:) ne güzel canım ailelerimiz hep sağolsunlar iyiki varlar Allah hepsine uzun ömürler versin.

Amin canım iyi ki varlar Allah basımızdan eksik etmesin. Eşim koydu ismini bizim için de anlamı büyük :) kardeşi kız olursa ismini Güneş koyacağım ben de :)

Benim kayınvalideme dediğin gibi . Hsonu geldi 2 gun kaldı bana sınır bastı. O da dediğin gibi sürekli müdahale ediyor ağzına sokma ağzına sokma birak diyorum soksun bisey olmaz ama anlamıyor. Aman kafanı vurursun aman elin sıkışır sürekli peşinde çocuğun rahat vermiyor. Iyiku aynı şehirde değiliz valla

Ama suda var bak senin kv gelip arada bakıyor oğluna benim ki ihtiyacınız olursa arayın gelirim bile demiyor. Annem hasta su anda bir de cocuk bakmaya çalışıyor

Geçmiş olsun canim

aynı bnm ki de öyle. herşeye üff cısss hayır diip duruo. bide bize hiç bişeye hayır demiyosunuz die söylenio. dolabı açma oraya gitme onu elleme sürekli böyle kadn. biz öyle yetiştirdik ellemezlerdi diyo. ellemez ama keşfedemez merak duygusu bastırılır. bunları hiç düşünmüyo tabi. çocukla eşyalara zarar grlmesn yeter

Ama suda var bak senin kv gelip arada bakıyor oğluna benim ki ihtiyacınız olursa arayın gelirim bile demiyor. Annem hasta su anda bir de cocuk bakmaya çalışıyor
Allah razı olsun evini barkını yeri gelio eşini bırakıp geliyo. elinden geldiğince de ii bakmaya çalışıo. asla kötülüğüne bişi yapmaz. ama çok karışır. hep ben bilirim diyen tiplerden.

ben de nasipse bir dahaki haftasonu memleketime gideceğim.kiz kardeşim gelecek ancak senede 2 defa görebiliyorum. şimdiden günleri sayıyorum. kayinvalidem ankara'da ama eltimin kızına bakıyor bize hiç gelip kalmadı, 2ayda bir pazar günü gelip dönüyorlar. sonra da çocuk babannesini tanımıyor diyorlar. offf offf... Allah annem,babam,halamdan razı olsun onlar olmasa ne yapardım bilmiyorum

Babasıyla cok guzel oynuyorlar babasına cok duskun hatta eşim de cok ıyı bakıyor ama uyku ben olmadan uyumuyor. Ben de senin gibi yapmayı dusunuyorum yanımdan ayıramam kıyamam en iyisi yatakları birleştirmek:)
Bebek yenidoğanken bir arada uyumak mümkün olmadı bizde canım benim büyük kızımın uykuları aşırı düzensizdi gece sürekli uyanıyordu ikisi birbirini uyandırdı sabaha kadar ağladılar o yüzden odaları ayırmak durumunda kaldık ve büyük kızım ilk bir hafta çok zorlandı sonra kabullendi ardından geceleri yine uyanıp sabaha kadar uyumama ağlamalar başladı konuşamıyordu da o dönemde bir aydan uzun sürdü bu olay meğer birlikte yatmak istiyormuş kardeşi uyurken ben gidiyordum sadece ben değil kardeşini de istiyormuş yatakları birleştirdim rahatladı sonra şükür. Benim kızm aynı dediğin gibiydi babayla oynar ederdi ama mesela babası altını almakta küçğk tuvalette alırken büyük tuvalette antrenmanı yoktu/olmalıymış, yemeği hep ben yediriyordum/baba evdeyken babası yedirmeliymiş geceleri bensiz uyumuyordu/babayla uyumaya da alışmalıymış. Bunlar benim sonradan keşke alıştırsaydım da kızım rahat etseydi dediğim kısımlar oldu. Senin kuzu kardeşi doğduğunda daha büyük olacak süreç daha kolay olur Allahın izniyle.

Canım ilk çocuk 4 yaşından büyük olunca kıskançlık düşüyor özellikle 2,5-4 yaş kıskançlık daha çok oluyor gibi geliyor bana. O yüzden şayet düşünüyorsan çalışmalara başla derim :)) bana sen kendinde o gücü buluyorsun gibi geldi. Bence en önemlisi de o. Zaten geri kalan kısımda Allah kolaylığını bir şekilde veriyor. İnşaallah gönlüne göre olur.

Çok sevindim adına inşaallah kardeşinle çok güzel vakit geçirirsin canım :)
Üzme kendini benim kendi ailem ablamın çocuğuna bakıyor(yine de acil ihtiyaç olursa onlar gelip bakıyor) kayınvalidem ufaklığın doğumunda geldi üç ay durdu köye alışmış evin içinde yapamadı bir gün olsun yüzü gülmedi döndü. Baktığı başka torunu yokken de gelip bakmayan/bakamayanlar var yani :)

Dikkat amipli dizanteri kakası resmi içerir!
9 aylik oğluma da amipli dizanteri teşhisi konuldu. Fakat doktorumuz muayene bulguları tahlille uyuşmuyor bebeginizin genel durumu iyi bu sebepten dolayı ilaç yazmayacağım dedi. Fakat bebeğimde henüz olumlu yönde herhangi bir gelişme yok. Nasıl bir yol izlediniz nasıl atlattınız bu hastalığı. Bir kac yerde vücudun bu bakteriyi kolay kolay atamadığını okudum. Bugün başka bir doktora randevu aldim. Lütfen deneyimlerinizi benimle paylaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…