2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
ne bileyim k.validem çocuk çocuk diye başımızın etini yerdi.millete doktor sorup kartını getirirdi.eltimin kızı oglumdan 6ay büyük ama toruna doydular sanırım.babam her gün görüntülü arar,annem de...yatmadan görmek isterler.ama k.validemi biz aramasak özledim diyip aramıyor. zoruma gidiyor.yarin büyüyünce oğlum da fark edecek diye üzülüyorum. mevzu mesafe değilmiş. annemler 6saat uzakta k.validem 1 saat...

canım ben 1 ay uğraştım dizanteri ile.ilk 15 gün sadece enterogermina verdik olmadı. başka bir doktor flagly şurup verdi,yarım enterogermina ile verdik 1 hafta boyunca geçti çok şükür. günde 6-7defa kaka yapıyordu, mukusu ama keyfi yerindeydi,huzursuzluğu yoktu.bence başka bir doktora götür. rota virüsü de baktır. tahlili 3gun ard arda yaptır emin olmak için. inşallah çabucak geçer

Canım büyüklerin davranışlarını anlamak mümkün olmuyor bazen :) Benim annem babam gün içinde defalarca ararlar çocuklarla görüntülü konuşurlar, kışlık yiyeceklerle doldurular evimizi, Akçay da yaşıyorlar her geldiklerinde yağlar peynirler çocuklara ne lazımsa elleri kolları dolu gelirler özlerler severler Allah anne babama uzun ömürler versin, ama eşimin tarafı yarım saat mesafede oturuyorlar ne gelirler ne görürler çocukları benim kv yok eşim bebekken vefat etmiş üvey kv eşim ve kardeşlerini pek sevmiyor hep kendi çocuklarıyla kıyasliyor onu anladım da kayinpeder nasıl bu kadar sevgisiz olabiliyor onu kendi oğlu da anlamıyor Allah analara sağlık versin eşimle evlenince herkesten en çok duyduğum söz "ana analık olunca baba da babalık oluyormuş" bu herkeste böyle değildir belki ama eşimin ailesinde böyle maalesef...

Ogleden sonra götüreceğim.Rotavirusune bakildi. Cok sukur temiz cikti. Sanirim ilaçsız geçebilecek bir hastalık değil bu çünkü yaklaşık 10 gündür her kakada mukus var. Az once mukusla birlikte hafif kan da gördüm.

İnşallah canım benim kızımın da uykusu cok hafıf ama inşallah duzeltır o zamana kadar. Bir sekilde bir duzen olusacak insallah :)

amipli dizanteriden kurtulmak çok zor kakada amip bulundu mu?
Şayet bulunduysa o zaman tek çare flagyl şurup kullanacaksın. 10 gün kullanıp 20 gün ara verip tekrar 10 gün flagyl şurup kullanacaksın. Flagyl şurup içindeki antibiyotik bağırsaktan canlı amipi atacak ancak yumurtalar kalıyor o yumurtaları da yumurtadan çıkma anında atabilmek için böyle ara verip tekrar kullanıyorsun. Ayrıca kekik çayı bu illete birebir geliyor. Taze kekik bulabilirsen tazesi daha makbul bulamazsan kurusundan yapabilir bebeğine verebilirsin. Kekik çayına 15 gün süreyle devam ediyorsun flagyl şurup kullanmak istemezsen bu da alternatif olabilir. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin.

Bazı insanlarda gözden ırak gönülden ırak olayı oluyor malesef..
Benzer bir mazimiz var benim de eşim taraf bebeğimiz olsun istiyordu(eşim benden 9 yaş büyük o yüzden) büyük kızım oldu sonuç olarak biz gittikçe gördüler sonra ikinci hamilelik ve hamileliğim çok sıkıntılı geçti babam yanımdaydı ardından doğum doğumdan sonra kayınvalidemler toplamda 3 ay durdu ve bu üç ayda iki defa evine gitti (Kütahya) her haftasonu kayınpederimle gezmeye çıktı Eyüp Sultanahmet Eminönü milli saraylar vs. Kayınpederim eşyalı ev tutup burada kalmak istedi ama kayınvalidem durmadı/duramadı ille de köy dedi gitti iki tane büyükbaş aldı onlarla oyalanıyor. Şimdi bu durumda kayınvalidem iki tane büyükbaşı ona ihtiyaç duyan iki toruna tercih etti... Kayınpederim kızları görmeye iki üç ayda bir geliyor o gelemiyor çünkü hayvanlar yalnız bırakmaya katiyen gelmiyor ve kayınpederim gönülsüz döndüğü için hayvanlara asla ben bakmam diyor.
Büyük kızım benim babama aşık kayınpederimi seviyor annemi seviyor ama kayınvalidemi pekte tanıdığını söyleyemem. Bunun için de üzülmek doğru değil bence neden ben üzüleyim ki? O üzülsün :) mis gibi iki torunu ona yabancı muamelesi yapacak.
Demem o ki bu durum senin kendi ailenden olsa kafana tak haklısın ama kayınvaliden yapıyorsa da takılma hatta yüzlerine de vurmaktan çekinme. Beni neden tanımıyor dediğinde "annem ve babam her gün görüntülü aradığı için onları tanıyor, gözden ırak gönülden ırak oluyor" dersin olur biter. Her insan ektiğini biçer canım. Onlar da ektiklerini biçecek.

Maşallah darısı başımıza:) dün benim oğlumda 2 kere kalkti çok sevindim :)))) bu arada dr a sikayetimizi söylemiştik refluden suphe etti. Zaten oglumda reflu vardi ama gecmistir diye düşünüyorduk. Gece sık uyanmalari refluden olabilir dedi bebrklerde teşhis yöntemi yok surup vereceğim iyileşme varmi ona gore kontrol edeceğiz dedi. zafrina89 senin oğlunun reflusu geçti mi?

Benim kayınvalıdem de aynı bız bursadayız o İstanbul da ama 3 4 kere gormustur torununu.Dolunayın dogum gununde geldi o da ben gelemem dedi dedi en son annemden utandıgından gelmek zorunda kaldı.Sevgiden konu acıldı gorumcemın bir oglu var 6 yasında onu daha cok sevdıgını sevgısının Dolunayla kıyaslanamayacagını soyledı.Yollarda insanların nazar olmasın dıye dua okudugu gül gibi kızıma aslında cok da guzel değil ama seviyoruz işte dedi Saka gibi. Annemler her aksam goruntulu konusmadan duramaz kayınvalıdemin daha bir kere bile goruntulu konusmak istediği olmadı.Bir ara tıtturmustu gorumcemın cocukları cok hasta oluyormus Dolunay niye olmuyormus Gecen de telefonda diyor ki aman fotograflarımızı goster de bizi tanısın bize soguk olmasın ben de dedim tabi tabi.Ben tanıtmasam o zamanla adamını tanır zaten

Burada içini dökmek iyi oluyor. Eşine bile söyleyemediklerini burda söyleyip rahatliyorsun :) ona desem annen böyle yapıyor söyle yapıyor o üzülür. Burası deşarj yeri
Bir gun biz eşimle konustuk eşim de kabullenmiş artık. Aslında onlar bızden iyi biliyorlar annelerini de işte ne de olsa evlat gene de yureklerı dayanmıyor

Darısı diğer akşamların başına maşallah :)

Burada içini dökmek iyi oluyor. Eşine bile söyleyemediklerini burda söyleyip rahatliyorsun :) ona desem annen böyle yapıyor söyle yapıyor o üzülür. Burası deşarj yeri
Sağol canım. Ben aslında bu durumu taktım desem yalan olur eşim benden çok taktı.
Eşim gerçekten çok iyidir, gerçeklerin üstünü örtmeye çalışmaz(bende yapmam belki de başak burcu olduğumuzdan:))
benim birşey dememe gerek kalmıyor her fırsatta annesinin yüzüne de çarpıyor lafı :))

Son cümlene bittim :) valla senin kayınvalide şu anda top onda 1 numaraya çıktı :)

Çok ilginç gerçekten benim kv geleyim bakayım filan demiyor ama cok düşkün oğluma kendini tanımayacak sevmeyecek diye odu kopuyor ama yine ayda 1 kere Hsonu geliyor. Oğluna çok düşkün oğlumun oğlu diye seviyor Kaan i. Ben de öylemi olacağım acaba :) ama dikkat e diyorum da hep babaannelerle ilgili sıkıntı var neden kaynaklanıyor bilemiyorum. Olabildiğince empati kurmaya iyi niyetli olmaya çalışıyorum ama neden bilmem kv ile ilişki farklı oluyor. Mesela 10 kilo verdim hic farketmedi güya sürekli diyetisyene gidiyorum filan diyorum yok en sonunda 10 kilo verdim dedim aaa 10 kilomu verdin diyor belli olmuyor mu diyorum em kum 3. Sorusumda hep pantolonla görüyorum anlamadım diyor. Oğlu 2 kilo verdi oğlumun çok zayıflamışsın diyo. 2 kilo verdim diyo yoook 2 kilo o kadar farketmez Daha çok vermişsin diyor. Ben 1 kilo alayim hemen kili almışsın der. Hep sen Kızımsın seni kızım gibi çok seviyorum öyle der böyle der ama bunlar batıyor bana . Doğumdan sonra ben mi değiştim diyorum anlamadım. Ama bu sizce de tuhaf degilmi? Ohhh yine döktüm içimi :)))) başınızı şişirdiysem kusura bakmayın. Içimde tuttukça şişiyorum ben paylaşmam lazım:))))

Benim eşimde çoğu konuda pat pat söyler annesine hatta hep ven frenlerim yapma etme diye. Ama bazı şeyleri göremiyor farketmiyor. Mesela iste ihtiyacınız olduğunda arayın gelirim demediğini farkında değil ararsak geleceğini düşünüyor. Yada lohusalık döneminde cümbür cemaat geliyorlardı ben sinirleniyordum bu sefer herkes rahat birde yemek hazırla topla et bebek ufak . Ben sinirlenince o üzülüyordu. Onların düşüncesizligi onu üzüyordu. Gibi gibi gibi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…