ne bileyim k.validem çocuk çocuk diye başımızın etini yerdi.millete doktor sorup kartını getirirdi.eltimin kızı oglumdan 6ay büyük ama toruna doydular sanırım.babam her gün görüntülü arar,annem de...yatmadan görmek isterler.ama k.validemi biz aramasak özledim diyip aramıyor. zoruma gidiyor.yarin büyüyünce oğlum da fark edecek diye üzülüyorum. mevzu mesafe değilmiş. annemler 6saat uzakta k.validem 1 saat...Çok sevindim adına inşaallah kardeşinle çok güzel vakit geçirirsin canım :)
Üzme kendini benim kendi ailem ablamın çocuğuna bakıyor(yine de acil ihtiyaç olursa onlar gelip bakıyor) kayınvalidem ufaklığın doğumunda geldi üç ay durdu köye alışmış evin içinde yapamadı bir gün olsun yüzü gülmedi döndü. Baktığı başka torunu yokken de gelip bakmayan/bakamayanlar var yani :)
canım ben 1 ay uğraştım dizanteri ile.ilk 15 gün sadece enterogermina verdik olmadı. başka bir doktor flagly şurup verdi,yarım enterogermina ile verdik 1 hafta boyunca geçti çok şükür. günde 6-7defa kaka yapıyordu, mukusu ama keyfi yerindeydi,huzursuzluğu yoktu.bence başka bir doktora götür. rota virüsü de baktır. tahlili 3gun ard arda yaptır emin olmak için. inşallah çabucak geçer9 aylik oğluma da amipli dizanteri teşhisi konuldu. Fakat doktorumuz muayene bulguları tahlille uyuşmuyor bebeginizin genel durumu iyi bu sebepten dolayı ilaç yazmayacağım dedi. Fakat bebeğimde henüz olumlu yönde herhangi bir gelişme yok. Nasıl bir yol izlediniz nasıl atlattınız bu hastalığı. Bir kac yerde vücudun bu bakteriyi kolay kolay atamadığını okudum. Bugün başka bir doktora randevu aldim. Lütfen deneyimlerinizi benimle paylaşın.
Canım büyüklerin davranışlarını anlamak mümkün olmuyor bazen :) Benim annem babam gün içinde defalarca ararlar çocuklarla görüntülü konuşurlar, kışlık yiyeceklerle doldurular evimizi, Akçay da yaşıyorlar her geldiklerinde yağlar peynirler çocuklara ne lazımsa elleri kolları dolu gelirler özlerler severler Allah anne babama uzun ömürler versin, ama eşimin tarafı yarım saat mesafede oturuyorlar ne gelirler ne görürler çocukları benim kv yok eşim bebekken vefat etmiş üvey kv eşim ve kardeşlerini pek sevmiyor hep kendi çocuklarıyla kıyasliyor onu anladım da kayinpeder nasıl bu kadar sevgisiz olabiliyor onu kendi oğlu da anlamıyor Allah analara sağlık versin eşimle evlenince herkesten en çok duyduğum söz "ana analık olunca baba da babalık oluyormuş" bu herkeste böyle değildir belki ama eşimin ailesinde böyle maalesef...ne bileyim k.validem çocuk çocuk diye başımızın etini yerdi.millete doktor sorup kartını getirirdi.eltimin kızı oglumdan 6ay büyük ama toruna doydular sanırım.babam her gün görüntülü arar,annem de...yatmadan görmek isterler.ama k.validemi biz aramasak özledim diyip aramıyor. zoruma gidiyor.yarin büyüyünce oğlum da fark edecek diye üzülüyorum. mevzu mesafe değilmiş. annemler 6saat uzakta k.validem 1 saat...
Ogleden sonra götüreceğim.Rotavirusune bakildi. Cok sukur temiz cikti. Sanirim ilaçsız geçebilecek bir hastalık değil bu çünkü yaklaşık 10 gündür her kakada mukus var. Az once mukusla birlikte hafif kan da gördüm.canım ben 1 ay uğraştım dizanteri ile.ilk 15 gün sadece enterogermina verdik olmadı. başka bir doktor flagly şurup verdi,yarım enterogermina ile verdik 1 hafta boyunca geçti çok şükür. günde 6-7defa kaka yapıyordu, mukusu ama keyfi yerindeydi,huzursuzluğu yoktu.bence başka bir doktora götür. rota virüsü de baktır. tahlili 3gun ard arda yaptır emin olmak için. inşallah çabucak geçer
İnşallah canım benim kızımın da uykusu cok hafıf ama inşallah duzeltır o zamana kadar. Bir sekilde bir duzen olusacak insallah :)Bebek yenidoğanken bir arada uyumak mümkün olmadı bizde canım benim büyük kızımın uykuları aşırı düzensizdi gece sürekli uyanıyordu ikisi birbirini uyandırdı sabaha kadar ağladılar o yüzden odaları ayırmak durumunda kaldık ve büyük kızım ilk bir hafta çok zorlandı sonra kabullendi ardından geceleri yine uyanıp sabaha kadar uyumama ağlamalar başladı konuşamıyordu da o dönemde bir aydan uzun sürdü bu olay meğer birlikte yatmak istiyormuş kardeşi uyurken ben gidiyordum sadece ben değil kardeşini de istiyormuş yatakları birleştirdim rahatladı sonra şükür. Benim kızm aynı dediğin gibiydi babayla oynar ederdi ama mesela babası altını almakta küçğk tuvalette alırken büyük tuvalette antrenmanı yoktu/olmalıymış, yemeği hep ben yediriyordum/baba evdeyken babası yedirmeliymiş geceleri bensiz uyumuyordu/babayla uyumaya da alışmalıymış. Bunlar benim sonradan keşke alıştırsaydım da kızım rahat etseydi dediğim kısımlar oldu. Senin kuzu kardeşi doğduğunda daha büyük olacak süreç daha kolay olur Allahın izniyle.
amipli dizanteriden kurtulmak çok zor kakada amip bulundu mu?9 aylik oğluma da amipli dizanteri teşhisi konuldu. Fakat doktorumuz muayene bulguları tahlille uyuşmuyor bebeginizin genel durumu iyi bu sebepten dolayı ilaç yazmayacağım dedi. Fakat bebeğimde henüz olumlu yönde herhangi bir gelişme yok. Nasıl bir yol izlediniz nasıl atlattınız bu hastalığı. Bir kac yerde vücudun bu bakteriyi kolay kolay atamadığını okudum. Bugün başka bir doktora randevu aldim. Lütfen deneyimlerinizi benimle paylaşın.
Bazı insanlarda gözden ırak gönülden ırak olayı oluyor malesef..ne bileyim k.validem çocuk çocuk diye başımızın etini yerdi.millete doktor sorup kartını getirirdi.eltimin kızı oglumdan 6ay büyük ama toruna doydular sanırım.babam her gün görüntülü arar,annem de...yatmadan görmek isterler.ama k.validemi biz aramasak özledim diyip aramıyor. zoruma gidiyor.yarin büyüyünce oğlum da fark edecek diye üzülüyorum. mevzu mesafe değilmiş. annemler 6saat uzakta k.validem 1 saat...
Ay ne uzun yazmışım bir dokun bin ah işit gibi olmuş :))) hakkınızı helal edin.
Kızlaaar bu gece o geceydi. Havai fişek patlatmak istiyorumKızım deliksiz uyudu sonunda. Efsane gibi anlatıyorlardı. Bir sabah uyanacaksın ve gece hiç uyanmadığını fark edeceksin diyorlardı. Çok şükür 15 ayda oldu :)
Bir gun biz eşimle konustuk eşim de kabullenmiş artık. Aslında onlar bızden iyi biliyorlar annelerini de işte ne de olsa evlat gene de yureklerı dayanmıyorBurada içini dökmek iyi oluyor. Eşine bile söyleyemediklerini burda söyleyip rahatliyorsun :) ona desem annen böyle yapıyor söyle yapıyor o üzülür. Burası deşarj yeri
Darısı diğer akşamların başına maşallah :)Kızlaaar bu gece o geceydi. Havai fişek patlatmak istiyorumKızım deliksiz uyudu sonunda. Efsane gibi anlatıyorlardı. Bir sabah uyanacaksın ve gece hiç uyanmadığını fark edeceksin diyorlardı. Çok şükür 15 ayda oldu :)
Sağol canım. Ben aslında bu durumu taktım desem yalan olur eşim benden çok taktı.Burada içini dökmek iyi oluyor. Eşine bile söyleyemediklerini burda söyleyip rahatliyorsun :) ona desem annen böyle yapıyor söyle yapıyor o üzülür. Burası deşarj yeri
Son cümlene bittim :) valla senin kayınvalide şu anda top onda 1 numaraya çıktı :)Benim kayınvalıdem de aynı bız bursadayız o İstanbul da ama 3 4 kere gormustur torununu.Dolunayın dogum gununde geldi o da ben gelemem dedi dedi en son annemden utandıgından gelmek zorunda kaldı.Sevgiden konu acıldı gorumcemın bir oglu var 6 yasında onu daha cok sevdıgını sevgısının Dolunayla kıyaslanamayacagını soyledı.Yollarda insanların nazar olmasın dıye dua okudugu gül gibi kızıma aslında cok da guzel değil ama seviyoruz işte dediSaka gibi. Annemler her aksam goruntulu konusmadan duramaz kayınvalıdemin daha bir kere bile goruntulu konusmak istediği olmadı.Bir ara tıtturmustu gorumcemın cocukları cok hasta oluyormus Dolunay niye olmuyormus Gecen de telefonda diyor ki aman fotograflarımızı goster de bizi tanısın bize soguk olmasın ben de dedim tabi tabi.Ben tanıtmasam o zamanla adamını tanır zaten
Top 10 ne ki anlatsam listeleri sallarSon cümlene bittim :) valla senin kayınvalide şu anda top onda 1 numaraya çıktı :)
Benim kayınvalıdem de aynı bız bursadayız o İstanbul da ama 3 4 kere gormustur torununu.Dolunayın dogum gununde geldi o da ben gelemem dedi dedi en son annemden utandıgından gelmek zorunda kaldı.Sevgiden konu acıldı gorumcemın bir oglu var 6 yasında onu daha cok sevdıgını sevgısının Dolunayla kıyaslanamayacagını soyledı.Yollarda insanların nazar olmasın dıye dua okudugu gül gibi kızıma aslında cok da guzel değil ama seviyoruz işte dediSaka gibi. Annemler her aksam goruntulu konusmadan duramaz kayınvalıdemin daha bir kere bile goruntulu konusmak istediği olmadı.Bir ara tıtturmustu gorumcemın cocukları cok hasta oluyormus Dolunay niye olmuyormus Gecen de telefonda diyor ki aman fotograflarımızı goster de bizi tanısın bize soguk olmasın ben de dedim tabi tabi.Ben tanıtmasam o zamanla adamını tanır zaten
Sağol canım. Ben aslında bu durumu taktım desem yalan olur eşim benden çok taktı.
Eşim gerçekten çok iyidir, gerçeklerin üstünü örtmeye çalışmaz(bende yapmam belki de başak burcu olduğumuzdan:))
benim birşey dememe gerek kalmıyor her fırsatta annesinin yüzüne de çarpıyor lafı :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?