Canım benim kendi annemde sıkıntılı iki çocuğuma da bir gün olsun bana yardıma gelmedi sorsan hasta çok fena falan fişman :))) burada daha evvel Jenny arkadaşım paylaştığında anlatmıştım.Çok ilginç gerçektenbenim kv geleyim bakayım filan demiyor ama cok düşkün oğluma kendini tanımayacak sevmeyecek diye odu kopuyor ama yine ayda 1 kere Hsonu geliyor. Oğluna çok düşkün oğlumun oğlu diye seviyor Kaan i. Ben de öylemi olacağım acaba :) ama dikkat e diyorum da hep babaannelerle ilgili sıkıntı var neden kaynaklanıyor bilemiyorum. Olabildiğince empati kurmaya iyi niyetli olmaya çalışıyorum ama neden bilmem kv ile ilişki farklı oluyor. Mesela 10 kilo verdim hic farketmedi güya sürekli diyetisyene gidiyorum filan diyorum yok en sonunda 10 kilo verdim dedim aaa 10 kilomu verdin diyor belli olmuyor mu diyorum em kum 3. Sorusumda hep pantolonla görüyorum anlamadım diyor. Oğlu 2 kilo verdi oğlumun çok zayıflamışsın diyo. 2 kilo verdim diyo yoook 2 kilo o kadar farketmez Daha çok vermişsin diyor. Ben 1 kilo alayim hemen kili almışsın der. Hep sen Kızımsın seni kızım gibi çok seviyorum öyle der böyle der ama bunlar batıyor bana . Doğumdan sonra ben mi değiştim diyorum anlamadım. Ama bu sizce de tuhaf degilmi? Ohhh yine döktüm içimi :)))) başınızı şişirdiysem kusura bakmayın. Içimde tuttukça şişiyorum ben paylaşmam lazım:))))
Her insan bir değil canım annesi eşine aşırı düşkün anlattığına göre herşeyi kolay kolay konduramaması normal. Benim eşim 12 yaşından sonra ailesinden ayrılmış o sebeple de daha kolay bindiriyor olabilir :)Benim eşimde çoğu konuda pat pat söyler annesine hatta hep ven frenlerim yapma etme diye. Ama bazı şeyleri göremiyor farketmiyor. Mesela iste ihtiyacınız olduğunda arayın gelirim demediğini farkında değil ararsak geleceğini düşünüyor. Yada lohusalık döneminde cümbür cemaat geliyorlardı ben sinirleniyordum bu sefer herkes rahat birde yemek hazırla topla et bebek ufak . Ben sinirlenince o üzülüyordu. Onların düşüncesizligi onu üzüyordu. Gibi gibi gibi :)
Yürü kim tutar seni :)))Top 10 ne ki anlatsam listeleri sallar
Canım benim kendi annemde sıkıntılı iki çocuğuma da bir gün olsun bana yardıma gelmedi sorsan hasta çok fena falan fişman :))) burada daha evvel Jenny arkadaşım paylaştığında anlatmıştım.
Bence bu iş kişide bitiyor kayınvalide anne ilişkisi değil tabi annemizde daha kolay tolere ettiğimiz kabullendiğimiz şeyleri kayınvalide de daha zor kabullenebiliyoruz çünkü o kişiliğimiz oturduktan sonra hayatımıza girdi annemiz ise hep bizimle.
Bol bol şişirelim başları içimiz rahatlasın iyi yaptın :))) anlattığın örnek bence de garip. 10 kiloyu anlamaması çok çok garip :))
aaaaa bilmiyoruz ki valla kusmayınca geçti zannettik. bence geçmemiş olabilir. istemediğinden bi lokma fazla versem gulk gulk yapıo çocuk. yedikleri rahatsız ediyo demek ki diyorum bende bi sorayım doktora. ne verdi gaviscon mu? sizin şikayetiniz sık uyanma mı sadeceMaşallah darısı başımıza:) dün benim oğlumda 2 kere kalkti çok sevindim :)))) bu arada dr a sikayetimizi söylemiştik refluden suphe etti. Zaten oglumda reflu vardi ama gecmistir diye düşünüyorduk. Gece sık uyanmalari refluden olabilir dedi bebrklerde teşhis yöntemi yok surup vereceğim iyileşme varmi ona gore kontrol edeceğiz dedi.zafrina89 senin oğlunun reflusu geçti mi?
aaaaa bilmiyoruz ki valla kusmayınca geçti zannettik. bence geçmemiş olabilir. istemediğinden bi lokma fazla versem gulk gulk yapıo çocuk. yedikleri rahatsız ediyo demek ki diyorum bende bi sorayım doktora. ne verdi gaviscon mu? sizin şikayetiniz sık uyanma mı sadece
aaaaa bilmiyoruz ki valla kusmayınca geçti zannettik. bence geçmemiş olabilir. istemediğinden bi lokma fazla versem gulk gulk yapıo çocuk. yedikleri rahatsız ediyo demek ki diyorum bende bi sorayım doktora. ne verdi gaviscon mu? sizin şikayetiniz sık uyanma mı sadece
Kıskançlık sezdim farketmemesi tuhaf bir kilo bile fark ediyor :)Doğru diyorsun . Evet ya çok garip degil mi :)))) ne düşünüyor anlamadım. Kendisinde kilo takıntısı var 1.50 boy 87 kilo . Habire kilo vermeye çalışıyor veremiyor. Esimde çok kilolusun diyip duruyor. Kıskançlık mi giriyor ne oluyor anlamadım
Kıskançlık sezdim farketmemesi tuhaf bir kilo bile fark ediyor :)
Konu açılmışken aklıma geldililiyaa sen çok kilo verdin ya ondan sana soruyorum kilo verirken adetlerin duzensizlesti mi ?yani azaldı mı Ben diyetisyene gidiyorum 3 aydır baya kilo verdim ama detoks sularından mıdır nedir adatlerim çok saçma sapan oldu.
Bunun adı kesinlikle kıskançlıkDoğru diyorsun . Evet ya çok garip degil mi :)))) ne düşünüyor anlamadım. Kendisinde kilo takıntısı var 1.50 boy 87 kilo . Habire kilo vermeye çalışıyor veremiyor. Esimde çok kilolusun diyip duruyor. Kıskançlık mi giriyor ne oluyor anlamadım
Lafa geldi mi benim kv de kızım der. Dolunaya öztorunum der ama sadece der.Gorumcem bosanma asamasında 3 senedir falan eşiyle ayrı. Dolunayın mevludune geldıgınde biz baya hazırlanmıştık etrafa bakıp işte iyiler hep sanssız oluyor dedi.Ben yalnıs mı anladım sence bana kotu mu demek istediÇok ilginç gerçektenbenim kv geleyim bakayım filan demiyor ama cok düşkün oğluma kendini tanımayacak sevmeyecek diye odu kopuyor ama yine ayda 1 kere Hsonu geliyor. Oğluna çok düşkün oğlumun oğlu diye seviyor Kaan i. Ben de öylemi olacağım acaba :) ama dikkat e diyorum da hep babaannelerle ilgili sıkıntı var neden kaynaklanıyor bilemiyorum. Olabildiğince empati kurmaya iyi niyetli olmaya çalışıyorum ama neden bilmem kv ile ilişki farklı oluyor. Mesela 10 kilo verdim hic farketmedi güya sürekli diyetisyene gidiyorum filan diyorum yok en sonunda 10 kilo verdim dedim aaa 10 kilomu verdin diyor belli olmuyor mu diyorum em kum 3. Sorusumda hep pantolonla görüyorum anlamadım diyor. Oğlu 2 kilo verdi oğlumun çok zayıflamışsın diyo. 2 kilo verdim diyo yoook 2 kilo o kadar farketmez Daha çok vermişsin diyor. Ben 1 kilo alayim hemen kili almışsın der. Hep sen Kızımsın seni kızım gibi çok seviyorum öyle der böyle der ama bunlar batıyor bana . Doğumdan sonra ben mi değiştim diyorum anlamadım. Ama bu sizce de tuhaf degilmi? Ohhh yine döktüm içimi :)))) başınızı şişirdiysem kusura bakmayın. Içimde tuttukça şişiyorum ben paylaşmam lazım:))))
ben de bunu anlamıyorum. torun sevgisi başka diyorlar ama onlar neredeyse ayıp olmasın diye geliyor.esime kalsa sizinkiler gibi gösteremiyorlar diyor o da onun tesellisi ne diyeyim. ama yarın büyüdüklerinde çocuk da ona göre yakınlık hissedecekCanım büyüklerin davranışlarını anlamak mümkün olmuyor bazen :) Benim annem babam gün içinde defalarca ararlar çocuklarla görüntülü konuşurlar, kışlık yiyeceklerle doldurular evimizi, Akçay da yaşıyorlar her geldiklerinde yağlar peynirler çocuklara ne lazımsa elleri kolları dolu gelirler özlerler severler Allah anne babama uzun ömürler versin, ama eşimin tarafı yarım saat mesafede oturuyorlar ne gelirler ne görürler çocukları benim kv yok eşim bebekken vefat etmiş üvey kv eşim ve kardeşlerini pek sevmiyor hep kendi çocuklarıyla kıyasliyor onu anladım da kayinpeder nasıl bu kadar sevgisiz olabiliyor onu kendi oğlu da anlamıyor Allah analara sağlık versin eşimle evlenince herkesten en çok duyduğum söz "ana analık olunca baba da babalık oluyormuş" bu herkeste böyle değildir belki ama eşimin ailesinde böyle maalesef...
ooo baya laf carptirmis ama sana değildir umarımLafa geldi mi benim kv de kızım der. Dolunaya öztorunum der ama sadece der.Gorumcem bosanma asamasında 3 senedir falan eşiyle ayrı. Dolunayın mevludune geldıgınde biz baya hazırlanmıştık etrafa bakıp işte iyiler hep sanssız oluyor dedi.Ben yalnıs mı anladım sence bana kotu mu demek istedi
wayy be maldivler tatili gibi ütopik geliyor. inşallah bi gün ben de yaşarım. maşallah nazar degmesinKızlaaar bu gece o geceydi. Havai fişek patlatmak istiyorumKızım deliksiz uyudu sonunda. Efsane gibi anlatıyorlardı. Bir sabah uyanacaksın ve gece hiç uyanmadığını fark edeceksin diyorlardı. Çok şükür 15 ayda oldu :)
haklısın canım ama bu güne kadar ne boyun fıtığı ameliyatı olduğumda, ne 4ay boyunca yataktan çıkamayacak kadar bulandım olduğunda ne de doğumdan sonra gelmediler yardıma hep annem,halam geldi kaldı aylarca.maddi yönden de kayınbirader işini batırıp borc bıraktı onlari ödediler birikmisleri kalmadı. yapacağız dedikleri hiçbirşeyi yapmadılar.halam yetim aylığı ile parasını biriktirip geldi düşün. imkân isteyince yaratılıyor ben öyle düşünüyorum. bir defa bunları konu etmedim, sustum hep ama içimde çok birikti. bi gün patlayacağım diye korkuyorumBazı insanlarda gözden ırak gönülden ırak olayı oluyor malesef..
Benzer bir mazimiz var benim de eşim taraf bebeğimiz olsun istiyordu(eşim benden 9 yaş büyük o yüzden) büyük kızım oldu sonuç olarak biz gittikçe gördüler sonra ikinci hamilelik ve hamileliğim çok sıkıntılı geçti babam yanımdaydı ardından doğum doğumdan sonra kayınvalidemler toplamda 3 ay durdu ve bu üç ayda iki defa evine gitti (Kütahya) her haftasonu kayınpederimle gezmeye çıktı Eyüp Sultanahmet Eminönü milli saraylar vs. Kayınpederim eşyalı ev tutup burada kalmak istedi ama kayınvalidem durmadı/duramadı ille de köy dedi gitti iki tane büyükbaş aldı onlarla oyalanıyor. Şimdi bu durumda kayınvalidem iki tane büyükbaşı ona ihtiyaç duyan iki toruna tercih etti... Kayınpederim kızları görmeye iki üç ayda bir geliyor o gelemiyor çünkü hayvanlar yalnız bırakmaya katiyen gelmiyor ve kayınpederim gönülsüz döndüğü için hayvanlara asla ben bakmam diyor.
Büyük kızım benim babama aşık kayınpederimi seviyor annemi seviyor ama kayınvalidemi pekte tanıdığını söyleyemem. Bunun için de üzülmek doğru değil bence neden ben üzüleyim ki? O üzülsün :) mis gibi iki torunu ona yabancı muamelesi yapacak.
Demem o ki bu durum senin kendi ailenden olsa kafana tak haklısın ama kayınvaliden yapıyorsa da takılma hatta yüzlerine de vurmaktan çekinme. Beni neden tanımıyor dediğinde "annem ve babam her gün görüntülü aradığı için onları tanıyor, gözden ırak gönülden ırak oluyor" dersin olur biter. Her insan ektiğini biçer canım. Onlar da ektiklerini biçecek.
şaka gibi yaaa inanamıyorum neden böyle yapıyorlar...ne bekliyorlar ki böyle davranirkenBenim kayınvalıdem de aynı bız bursadayız o İstanbul da ama 3 4 kere gormustur torununu.Dolunayın dogum gununde geldi o da ben gelemem dedi dedi en son annemden utandıgından gelmek zorunda kaldı.Sevgiden konu acıldı gorumcemın bir oglu var 6 yasında onu daha cok sevdıgını sevgısının Dolunayla kıyaslanamayacagını soyledı.Yollarda insanların nazar olmasın dıye dua okudugu gül gibi kızıma aslında cok da guzel değil ama seviyoruz işte dediSaka gibi. Annemler her aksam goruntulu konusmadan duramaz kayınvalıdemin daha bir kere bile goruntulu konusmak istediği olmadı.Bir ara tıtturmustu gorumcemın cocukları cok hasta oluyormus Dolunay niye olmuyormus Gecen de telefonda diyor ki aman fotograflarımızı goster de bizi tanısın bize soguk olmasın ben de dedim tabi tabi.Ben tanıtmasam o zamanla adamını tanır zaten
ben saçımı kestirdim,kilo verdim bir defa birşey demedi. ektim 2kilo vermiş esma kilo verdi diyor :)Çok ilginç gerçektenbenim kv geleyim bakayım filan demiyor ama cok düşkün oğluma kendini tanımayacak sevmeyecek diye odu kopuyor ama yine ayda 1 kere Hsonu geliyor. Oğluna çok düşkün oğlumun oğlu diye seviyor Kaan i. Ben de öylemi olacağım acaba :) ama dikkat e diyorum da hep babaannelerle ilgili sıkıntı var neden kaynaklanıyor bilemiyorum. Olabildiğince empati kurmaya iyi niyetli olmaya çalışıyorum ama neden bilmem kv ile ilişki farklı oluyor. Mesela 10 kilo verdim hic farketmedi güya sürekli diyetisyene gidiyorum filan diyorum yok en sonunda 10 kilo verdim dedim aaa 10 kilomu verdin diyor belli olmuyor mu diyorum em kum 3. Sorusumda hep pantolonla görüyorum anlamadım diyor. Oğlu 2 kilo verdi oğlumun çok zayıflamışsın diyo. 2 kilo verdim diyo yoook 2 kilo o kadar farketmez Daha çok vermişsin diyor. Ben 1 kilo alayim hemen kili almışsın der. Hep sen Kızımsın seni kızım gibi çok seviyorum öyle der böyle der ama bunlar batıyor bana . Doğumdan sonra ben mi değiştim diyorum anlamadım. Ama bu sizce de tuhaf degilmi? Ohhh yine döktüm içimi :)))) başınızı şişirdiysem kusura bakmayın. Içimde tuttukça şişiyorum ben paylaşmam lazım:))))
Tabiki banaooo baya laf carptirmis ama sana değildir umarım
Bilmem işime geliyor acıkcası :)şaka gibi yaaa inanamıyorum neden böyle yapıyorlar...ne bekliyorlar ki böyle davranirken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?