2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Kuvvetimiz de kendinden oturma yeri var güzelce cifliyorum banyodan önce, oğlum oturma yerine tutunarak ayakta duruyor oturmak istemiyor öyle çok rahatça banyosunu yaptırıyorum :)

Yarın sabah çocuk doktoruna gideceğim canım. Burada bir devlet hastanesi var ve acil doktoru bakıyor bebeklere

domestic canım çok sevindim :) sağlıkla dünyaya gelsin inşallah oğlunuz.
Amin canım cok tesekkurler

Kızlar hepimize tavsiyeleriniz çok teşekkür ederim. Duş alamadım henüz ama tersten emzirdim ve işe yaradı sağol yesoka90 rahatladım valla . Aklınızda bulunsun sizinde. Başka bir forumda var bu konu .herkes konuyu acana allah razı olsun demiş (tersten emzirme)

Bizimkilerin gelişi anı oldu maalesef . Ist dan geldiler onlarda. Ama bugün akşamüstü annemler bırakmışlar ağlamamış oynamış onlarla. Yarında öyle olur inşallah

Ateş düşürmek için ilk tercih ilaç CALPOL, PARANOX gibi içinde PARASETAMOL olan ilaçlardır.
– İkinci tercih DOLVEN-PEDİFEN gibi içinde İBUPROFEN olan ilaçlardır. Bu ilaçlar 6 ay altında
verilmez, astım-bronşiolit gibi akciğerde allerjik tıkanmalarla giden hastalarda tercih edilmez.
Yan tesiri CALPOL’den daha çoktur, en sık yan etkilerinden biri mide hastalıklarıdır. Siz yetişkinlerin düşünmesini istiyorum; MAJEZİK-ARVALES-CATAFLAM gibi ilaçları içince mi daha çok mideniz ağrıyor yoksa PAROL-MİNOSET içince mi? PARASETAMOL daha az mide yan etkisi yaptığı için ilk tercihtir.
– 2 saatte bir Calpol-bir dolven vermeniz yanlıştır, hiç bir faydası yoktur, ateşi düşürür ancak mideyi bozar, zehirlenme riski yaratır, çocuğun iyileşmesini geciktirirsiniz. Bu ve benzeri durumlardan ötürü TIP KİTAPLARINDA açıkça “dönüşümlü ateş düşürücü vermek yanlıştır” yazar.
– PEDİTUS-AFERİN-KATARİN vb… Gibi “anti gribal kombine ilaçlar” ateş düşürücü içerirler ancak “ateş düşürücü olarak kullanılmazlar”
– Ateş düşürücüler günde en fazla 5 defa verilmelidir. Uygun olanı 6 saatte bir defa verilmesidir.

Ben hala kızıma kendi yemesi için imkan vermiyorum. 1 haftadır hiç bişey yemiyor. Bununla ilgisi olduğunu düşünmeye başladım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Canim kizim uzun süredir katı şeyleri kendi yiyor. Artik catala batırıp yemeye de başladı. Bir haftadir da mama sandalyesine oturmuyor. Kendi sandalyeye çıkıp oturuyor. 2 yaş sendromu 16 aydan itibaren başlayabilirmiş. Hayirli olsun :)

sabit duruo yani bnmkini bağlasam durmaz :)
Seninki biraz daha hareketli benimkinden ondan olabilir :) Benim küçük de koltuklara sandalyelere tırmanıyor ben yoksam büyük oğlum kurtarıyor düşmekten hareketli aslında ama banyoda sorun yok çok şükür :)

2 saatte bir ateş düşürücü vermek gerçekten çok yüklenmek demek.günde 4 defa olmalı,yani 6 saat arayla,genelde doktorlar 4 saattte bir önerirler gerçi.Uzun süreli ve sık kullanımda zehirlenme riski doğabilir bi çok ilaçta oldgu gbi.İşin özünde şu var ateş mikroplarla savaşma açısından iyi bişe,40-41 derecede bile ilaçsız ılık duşlarla düşürülebilir.keşke hiç ilaç vermeden bunu başarablsek ama yapabliyomuyuz çocuk gözümüzün önünde inlerken anne olarak yapamıyoruz.Bu tıp kitabında yazan durumu araştırıcam bunca doktor yanlış tedavi uyguluyo oluyo o halde.saol cnm

Sağlıkla büyüsünler inşallah kısmetse olur belki o ışığı gördüm sende:) bnm teyzem iki oğlunu büyüttü 10 ve 12 yaşlarına gelince çocuklar hop tekrar istediler 3.de erkek oldu ama şimdi oğullarından hep kız torunu var:) gelinlerini de kızı gbi sever sayar:)

Ben hala kızıma kendi yemesi için imkan vermiyorum. 1 haftadır hiç bişey yemiyor. Bununla ilgisi olduğunu düşünmeye başladım. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Benimki hep kendi yiyordu. Biraz batırıyor ustunu başını etrafi batırıyor ama napalim. Her ogün sonrası kıyafet değiştiriyoruz

Sağol canım hepimizinki inşallah..Büyük konuşmak istemedim ama o fikir bana bayaa uzak :) Sen sorduğuna göre kesin sende öyle bir düşününce var :))

Ben de böyle düşünüyorum büyük konşmaktan hep çekinirim ama Allah kuzularımıza sağlık versin bana da uzak 3.fikri:)
Amin canımm.Sen meslekten dolayı benden daha çok örnek görmüşsündür ama okul dönemi çook zor, çocuk çoğaldıkça ne kadar parçalansak da ilgi azalıyor eşimle konuştuk dün gün yetmiyor valla çocuklarla ilgilenmeye iş de bitmiyor.Şükür yavrularımıza Allah olmayanlara versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…