Çok geçmiş olsun canım faydası olmasına çok sevindimKızlar hepimize tavsiyeleriniz çok teşekkür ederim. Duş alamadım henüz ama tersten emzirdim ve işe yaradı sağolyesoka90 rahatladım valla . Aklınızda bulunsun sizinde. Başka bir forumda var bu konu .herkes konuyu acana allah razı olsun demiş (tersten emzirme)
Bence dişten yemiyor ama böyle dönemlerde en iyisi imkan tanımak canım.Ben hala kızıma kendi yemesi için imkan vermiyorum. 1 haftadır hiç bişey yemiyor. Bununla ilgisi olduğunu düşünmeye başladım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
maşallah bizimki hiç oralı değil, kaşığı veriyorum ağzına koyup dişini kasıyor ama yemek alıp ağzına goturtemedimCanim kizim uzun süredir katı şeyleri kendi yiyor. Artik catala batırıp yemeye de başladı. Bir haftadir da mama sandalyesine oturmuyor. Kendi sandalyeye çıkıp oturuyor. 2 yaş sendromu 16 aydan itibaren başlayabilirmiş. Hayirli olsun :)
Ya sorma,şimdi çocugu ilkokula baslayanların dediği hep okul döneminin daha zor oldgu.çnkü gözünün önünde diil güvenliği,arkadaş ilişkileri dersleri.sağlığın yanında hersey kaygı.şimdki çocuklara üzülüyorum eğitimin içi boş,çocuklar dışarda oynamayı bilmiyo o kurs bu kurs koşturan aileler ama yine de mutlu olmayan çocuklar.bu konuda apayrı bi başlık.önümzdeki ay velilere eğitime başlıcam seminerlerim var hftasonu.çocuktan önce veliler problem.onlara dokunmak lazım.ilgi konusunda da her gece yatarken az mı zmn geçrdim şöyle mi olsaydı vicdan muhasbesi yapıyorum.sen daha iyi bilirsin erkek çocugu boğuşma delisi oğlum hiç durmadan koşalım boğuşalım derdinde savaş kahramanı oluyo polis oluyo yetişmek zor walla bu çılgınlara:)Amin canımm.Sen meslekten dolayı benden daha çok örnek görmüşsündür ama okul dönemi çook zor, çocuk çoğaldıkça ne kadar parçalansak da ilgi azalıyor eşimle konuştuk dün gün yetmiyor valla çocuklarla ilgilenmeye iş de bitmiyor.Şükür yavrularımıza Allah olmayanlara versin..
canım bunu daha önce Instagramda sağlıkçıbiranne paylaştı, orada okudum,kadir tuğcu da önermiyor. o yüzden paylaşmak istedim.eger kanda enfeksiyon çıkmazsa antibiyotik kullanmayın diyor.ates için 39u geçmedikçe ılık dusla düşürmeye çalışın diyor. Allah şifa versin yavrularımıza, keşke hiç hasta olmasalar ama olmuyor işte2 saatte bir ateş düşürücü vermek gerçekten çok yüklenmek demek.günde 4 defa olmalı,yani 6 saat arayla,genelde doktorlar 4 saattte bir önerirler gerçi.Uzun süreli ve sık kullanımda zehirlenme riski doğabilir bi çok ilaçta oldgu gbi.İşin özünde şu var ateş mikroplarla savaşma açısından iyi bişe,40-41 derecede bile ilaçsız ılık duşlarla düşürülebilir.keşke hiç ilaç vermeden bunu başarablsek ama yapabliyomuyuz çocuk gözümüzün önünde inlerken anne olarak yapamıyoruz.Bu tıp kitabında yazan durumu araştırıcam bunca doktor yanlış tedavi uyguluyo oluyo o halde.saol cnm
Buna katılıyorum hep bunu savunurum ztn,mümkün oldgu kdr az ilaçla gitmek gerek.kadir tugcu dönüşümlü der,günde 2 doza kdr ibuprofen içerikli,2 doz da parasetamol maximum.yani şöyle ateş inatçıysa düşmüyosa 4 saatte bir calpol şeklinde gtmek karacğeri çok yorar o yüzden ibuprofen girilir araya( dolven,pedifen..) ateş düşürücü ' hadi ben pes ettim savaşmıcam buyrun meydan sizin' demek gbi.dönüşümlüden kasıt sürekli sürekli bi onu bi onu dayamak gbi diil mesela günde 1er doz bile idare edeblr bu da çocugun iyilik hali içindir bikaç lokmadır sıvı alsın dyedir gözünü açsın da bi gülücük atsındır.çok yüksek ateşte 40-41 lerde bu ilaçlarla düşmüyosa metamizol e geçilir novalgin gbi.çok yüksek uzun süreli ateşin dokulara da zararı olablr mesela özellkle erkek çocuklrda kısırlık araştrılırken bi veridir çocukluk çağında çok yüksek ateşli hastalk geçirp geçirmedği.ay uzun yazdım yazdkça yazasım geldi durduruyorum kendimi:) amin cnmcanım bunu daha önce Instagramda sağlıkçıbiranne paylaştı, orada okudum,kadir tuğcu da önermiyor. o yüzden paylaşmak istedim.eger kanda enfeksiyon çıkmazsa antibiyotik kullanmayın diyor.ates için 39u geçmedikçe ılık dusla düşürmeye çalışın diyor. Allah şifa versin yavrularımıza, keşke hiç hasta olmasalar ama olmuyor işte
Ne güzel ya maşallah muhteşemCanim kizim uzun süredir katı şeyleri kendi yiyor. Artik catala batırıp yemeye de başladı. Bir haftadir da mama sandalyesine oturmuyor. Kendi sandalyeye çıkıp oturuyor. 2 yaş sendromu 16 aydan itibaren başlayabilirmiş. Hayirli olsun :)
Sulu yemekleri nasıl yiyor peki? Yavaştan başlasam iyi olacak artık..Benimki hep kendi yiyordu. Biraz batırıyor ustunu başını etrafi batırıyor ama napalim. Her ogün sonrası kıyafet değiştiriyoruz
Tesadüf gördüm sabah, üstten de azı dişi çıkıyormuş meğerse. Peki bu dişlerin tamamlanmasına daha çok var, her defasında böyle olacaksa napacaz?Bence dişten yemiyor ama böyle dönemlerde en iyisi imkan tanımak canım.
Çok doğru tamamen katılıyorum söylediklerine.Doğurmak değil yetiştirmek mesele artık çocuk büyütmek çok zor aileler değişik hepimizin çocukları biricik çok özel ama bazıları dünyada bitek kendi çocuğu varmış sadece kendisi doğurmuş gibi görmemiş davranıyor çocuklar desen doyumsuz laftan sözden anlamıyor öğretmenlik çok özel ve sabır isteyen bir meslek Allah yardımcın olsun.Ayrıca ben evde 3 erkekle, boğuşma koşma pelerinle uçma yağlı güreş yakında kadın olduğumu unutucam vücut desen gece yatağa pert giriyor :))Ya sorma,şimdi çocugu ilkokula baslayanların dediği hep okul döneminin daha zor oldgu.çnkü gözünün önünde diil güvenliği,arkadaş ilişkileri dersleri.sağlığın yanında hersey kaygı.şimdki çocuklara üzülüyorum eğitimin içi boş,çocuklar dışarda oynamayı bilmiyo o kurs bu kurs koşturan aileler ama yine de mutlu olmayan çocuklar.bu konuda apayrı bi başlık.önümzdeki ay velilere eğitime başlıcam seminerlerim var hftasonu.çocuktan önce veliler problem.onlara dokunmak lazım.ilgi konusunda da her gece yatarken az mı zmn geçrdim şöyle mi olsaydı vicdan muhasbesi yapıyorum.sen daha iyi bilirsin erkek çocugu boğuşma delisi oğlum hiç durmadan koşalım boğuşalım derdinde savaş kahramanı oluyo polis oluyo yetişmek zor walla bu çılgınlara:)
Çok geçmiş olsun canım faydası olmasına çok sevindim
Canim kizim uzun süredir katı şeyleri kendi yiyor. Artik catala batırıp yemeye de başladı. Bir haftadir da mama sandalyesine oturmuyor. Kendi sandalyeye çıkıp oturuyor. 2 yaş sendromu 16 aydan itibaren başlayabilirmiş. Hayirli olsun :)
Çok doğru tamamen katılıyorum söylediklerine.Doğurmak değil yetiştirmek mesele artık çocuk büyütmek çok zor aileler değişik hepimizin çocukları biricik çok özel ama bazıları dünyada bitek kendi çocuğu varmış sadece kendisi doğurmuş gibi görmemiş davranıyor çocuklar desen doyumsuz laftan sözden anlamıyor öğretmenlik çok özel ve sabır isteyen bir meslek Allah yardımcın olsun.Ayrıca ben evde 3 erkekle, boğuşma koşma pelerinle uçma yağlı güreş yakında kadın olduğumu unutucam vücut desen gece yatağa pert giriyor :))
ben ilaç kullanırken çok korkuyorum, suçlu hissediyorum kendimi.ama vermezsem daha kötü olur diye de içim içimi yiyor. ishal yüzünden gece uykusundan uyandırıp iciriyordumBuna katılıyorum hep bunu savunurum ztn,mümkün oldgu kdr az ilaçla gitmek gerek.kadir tugcu dönüşümlü der,günde 2 doza kdr ibuprofen içerikli,2 doz da parasetamol maximum.yani şöyle ateş inatçıysa düşmüyosa 4 saatte bir calpol şeklinde gtmek karacğeri çok yorar o yüzden ibuprofen girilir araya( dolven,pedifen..) ateş düşürücü ' hadi ben pes ettim savaşmıcam buyrun meydan sizin' demek gbi.dönüşümlüden kasıt sürekli sürekli bi onu bi onu dayamak gbi diil mesela günde 1er doz bile idare edeblr bu da çocugun iyilik hali içindir bikaç lokmadır sıvı alsın dyedir gözünü açsın da bi gülücük atsındır.çok yüksek ateşte 40-41 lerde bu ilaçlarla düşmüyosa metamizol e geçilir novalgin gbi.çok yüksek uzun süreli ateşin dokulara da zararı olablr mesela özellkle erkek çocuklrda kısırlık araştrılırken bi veridir çocukluk çağında çok yüksek ateşli hastalk geçirp geçirmedği.ay uzun yazdım yazdkça yazasım geldi durduruyorum kendimi:) amin cnm
Haklısın ben de ilaç taraftarı diilim daha önce de seninle buna benzer ilaçla ilgli konşmamız olmştu paylaşımlarımda da hep antbyotikten önce wbc baktırın,3 gün bekleyin soğan sarımsakla gidin tarzı yaklaşırım ateş çok yükselrse ateş düşürücü veriyoruz hepimiz ben onu bile 39 lardan sonra verirm ilaca bu kdr imtina ederken ilacı savunuyo gbi bi izlenim mi oldu acaba sende.kendmi açıklarken bulunca bile tuhaf geldi şimdi:)ben ilaç kullanırken çok korkuyorum, suçlu hissediyorum kendimi.ama vermezsem daha kötü olur diye de içim içimi yiyor. ishal yüzünden gece uykusundan uyandırıp iciriyordumRabbim onları da bizi de ilaçlara mahkum etmesin
Özellikle dişlerin ilk turu çıkarken böyle yaparlar sonraki turlar bir tık daha azaltarak giderler canım, hayırlı olsun azı dişi diğerleri de tez zamanda gelir pek muhtemel bir başladı mı fazla ara vermeden tamamlanıyor.Tesadüf gördüm sabah, üstten de azı dişi çıkıyormuş meğerse. Peki bu dişlerin tamamlanmasına daha çok var, her defasında böyle olacaksa napacaz?
Çok güldürdün beni :))) teşekkür ederim canım :)Valla eskilerin deyimi ile ansiklopedi gibi yenilerin deyimiyle google gibi kadınsın:)))) sağolasın valla.
Canım iyi olmasına sevindim böyle geçer gider inşaallah. Doktor belki şu sebeple dişten diyordur. Diş dönemi bağışıklık düştüğü için basit bir virüsü çok daha ağır geçirebiliyor bebekler, diş dönemi hastalığa çok daha açık olur vücudu belki doktorun da evet virüs var ama bu denli etki dişten demek istemiştir. İnşaallah tez zamanda çıkar canım.Granger yesoka90 @ceross saolun kızlar bugün çok şükür daha iyi kızım. Dün dr götürdüm hala ısrarla dişlerden diyo tekrar göğsünü dinledi boğazlarına baktı dişler geliyo annesi dedi yine. Bende bu denlimi yapar dişler diye sordum tekrardan o dişler olduğu süre burnuda akacak geceleride uyumayacak dedi tamam peki dedim. Kültür verdim yarın sonuçlanacak ama idrarındaki koku azaldı enf bitti muhtemelen.
:) yok canım ya ben konuşulunca söylemek istedim okuduğumu. hangimiz ilaç vermek isteriz ki minicik bünyelerine... doktor diyince, çaresiz kalınca onlar hastalandığında el kol bağlanıyor. böyle onlar büyürken biz de anne olmayı öğreniyoruzHaklısın ben de ilaç taraftarı diilim daha önce de seninle buna benzer ilaçla ilgli konşmamız olmştu paylaşımlarımda da hep antbyotikten önce wbc baktırın,3 gün bekleyin soğan sarımsakla gidin tarzı yaklaşırım ateş çok yükselrse ateş düşürücü veriyoruz hepimiz ben onu bile 39 lardan sonra verirm ilaca bu kdr imtina ederken ilacı savunuyo gbi bi izlenim mi oldu acaba sende.kendmi açıklarken bulunca bile tuhaf geldi şimdi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?