2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
15 aydır her fırsatta emdi iki günde unutmasını beklemezdim ben o kdr çabuk mu unutuyolarmoş
Bebekler düzene çok çabuk alışıyor canım. Uyku eğitiminde de o kadar hızlı ilerliyorlar ki insan şaşırıyor. Kızım hiç gelip yakamı falan tutmuyor. Bezen gelip süt dedi. Ben de süt yok, bitmiş dedim. Uyuturken de hatırlamasın diye tablet açtım

Canım alemsin ya. İyi ol inşallah. Yavrularınla mutlu olun. Sizin için hayırlısı ayrılıksa Allah onu da kolaylaştırsın inşallah

İnşallah kendini hemen toparlar iyi olur herşey yolunda gider aminn

Allah yardımcıları olsun canım tez vakitte sağ salim evlerine gitsinler inşllah.

sağlıkla kavuşsunlar inşallah canım. bn 30. haftada ciğer geliştirici vurulmuştm rahim ağzı kısalığından ama 34 ten sonra vurmuyoruz ciğer gelişmiş oluo demişti doktor

Allah yardımcısı olsun annenin de minnoşun da. İnşallah birkaç güne hastaneden gülümseyerek çıkarlar

mercimek_16 hem geçmişolsun hem hayırlı olsun canım bebişin haftası iyi annede kendini toparlarsa hemencik atlatırlar inşallah bu süreci ve doya doya kucaklaşırlar

mercimek_16 çok geçmiş olsun cnm az diil haftası inşallah 2 si de çabucak toparlar bol bol sütünü içer kuzucuk.

Çok teşekkürler kızlar, bebeğin haftası ve kilosu iyi aslında.. İlk doğduğunda da güzel ağlamış ama sonra solunumu bozulmuş önce maske ile desteklenmiş sonra yetmemiş ciğerleri destekleyecek ek girişimlerde bulunmuşlar.. Anne ilk gördüğünde bebek hortumlara bağlı olunca çok kötü oldu tabi çünkü baştan sadece maskeyle destek veriyoruz durumu iyi demişlerdi .. Doktor ciğerleri ufak desteğe ihtiyacı var diye açıklama yaptı ilk kanaması başladığında ciğer geliştiririci vurulmuş ama belli bir saati dolduramadığı için işe yaramamış.. Ama şükürler olsun oksijen maskesine geri dönmüşler, hortumlar çıkmış son durumda.. Annenin de çay kaşığı kadar da olsa sütü gelmeye başlamış , moral düzelince sütte inmeye başladı şükürler olsun.. Solunumu tam düzelince ağızdan beslenmeyi deneyecekler , ağızdan da beslenmeye başlayınca içimiz daha da rahat edecek inşallah

Ay inşallah canım. Anneyi uyutmaya çalışın. Şimdi aklı hep yavrusundadır ama hem psikolojik olarak biraz rahatlar hem de sütü çoğalır.

Nasipten öte köy yok canım. Asla istemiyorum diyorsan ertesi gün hapı içmeyi düşünebilirsin

Kızlar yardımcı konusunda fikirlerinize ihtiyacım var. Özellikle yesoka90 canım senin tam gün yardımcın vardı di mi?
Tam gün yardımcı tutmak istiyorum ama nasıl seçim yapacağım. Gelen adaylara ne soru sorsam? Sen nasıl karar vermiştin?

Yabancı birini tüm günlük eve sokmak çok garip geliyor şu anda. Bir de ben işte ya da yazın denizde olduğumda kadın evde ne yapacak tüm gün. Her zaman tam gününü alacak iş olmaz ki.

İşkurdaki panoya not bırakınca çok arayan oluyormuş ama hırlı mıdır hırsız mıdır nasıl anlayacağım.

Kızlar ben bu yemek işinden bıktım. Benimki eliyle yiyordu genelde şimdi çatal kaşığa taktı. Tahin pekmezi parmaklayarak yiyor. Mama önlüğü takmıyor canımdan bezdim artık. Az önce somon verdim yanlışlıkla doydun mu demiş bulundum tüm göbeği balık oldu. Bir hafta yemiyor diye ağlıyordum şimdi yiyor ama yine batırıyor ortalığı diye ağlıyorum.
Ben farketmedim annemin verdiğini ama annem ben ders çalıştığım dönemde kuruyemişe alıştırmış. Tezgahta görünce istedi. Ben de ağzımda parçalayıp verdim yemedi avuçlamak istiyor. Eşim annen kıt kıt yapalım diyip alıştırdı dedi. Dişleriyle kıt kıt yapıyor istiyorum diye ağlıyor. Korkuyorum da ama beş dişiyle kıt kıt yiyor bir şekilde. Siz kuruyemiş veriyor musunuz?
Kuru erik kayısı ve kuru üzüme başladım severek yiyor. Dişi olanlar daha kolay yer. Ara öğün olarak çok iyi oluyor.

bnm oğlan benleyken emerek uyuyo ama geçen gün eşim bakmak durumunda kaldı tlfndan balık balık diyerek kırmızı balık açtırmış kendi gözlerini kapatmış eee eee demiş uyumuş kendi kendine :) bu çocuklar bi analarına nazlı

Oh iyi hadi cok sukur.cok sevindim durumlarinin iyiye gitmesine..insallah canım annesinin kokusuna kavussun kuzucuk..

Canım öğretmenlerde bu durum sorun oluyor. Öğretmen olmayan arkadaşım resmi tatil günleri ve kendileri yıllık izin kullandığı ve şehir dışına gittiği dönemlerde yardımcıya ücretli izin veriyor. Yaz tatilinde bakıcıyı yanında istemezsen maaşını 100-200lira kadar yüksek tutup yazın maaş vermemek daha mantıklı. Bakıcıyla anlaşırken en başta tatil ve izin günlerini söylemek en önemlisi.

Ancak yazın da seninle olsun ufak tefek işlerde yardım etsin istiyorsan yine maaş verip senin isteğine bağlı günlerde izin verebilirsin.
Çocuğa bakmak esas ancak elektrik süpürgesi tutma, dağınıklığı toplama, bebeğin yiyeceği yiyecekleri hazırlama (artık büyüdüğü ve bizim yiyeceklerimizi yediği için aslında bir bakıma akşam yemeği hazırlamak) mutfağı temiz tutma, bebeğin kirlileri olduğunda yıkama asma ütüleme gibi beklentilerin olmalı.

Ben işteysen gelsin dersen yani yarım gün düşüncen varsa, ev işi yemek gibi şeyleri yapmazlar. Sadece yarım gün senin hazırladığın yiyecekleri yedirirler. Ben bu şekilde biliyorum.

İlk olarak ilanlara bakmaktansa iş yerinden çevreden referanslı biriyle ya da komşuyla görüşmek daha mantıklı olabilir. Bunu yaparken arkadaş/tanıdık ile çalışan ayrımını unutmamak gerekiyor.

Son düzenleme:
Nasipten öte köy yok canım. Asla istemiyorum diyorsan ertesi gün hapı içmeyi düşünebilirsin
Yok canım hiçbir zaman asla istemiyorum kelimesini dilime almadım. Bildiğim kadarıyla sen de kızına uzun süreden sonra tüp bebekle kavuştun benimde kıZımdan önce kayıplarım oldu beni anlarsın. belkide bu yüzden hiçbir zaman asla demedim. Bende nasip olduysa şayet vardır bi hayır diyorum. (Bu arada yukarıda sen de kızına yazmadan önce istemsizce 'sen de ilk kızına' yazdım sonra sildim malum olduda senin ikinci kızmı geliyo acaba:)

Son düzenleme:
Fiyatlar korkunç ebebek indirimini bekleyeceğim. Azıcık çiş bile yapsa değiştirdiğim için bir beze 1,5 lira vermem mümkün değil :)
Evet canım el yakıyo bez fiyatları ama külot bez şimdiye kadar aldıklarım arasında ucuz. Senin bahsettiğin ebebek şubat indirimleri aklımda bekliyorum bende

Canım yesinde nasıl yerse yesin modundayım ben ne kadar doğru bilmiyorumda.. ben faaliyet önlüğü almıştım ona alıştırdım tüm vucudunu kaplıyo dizlerine kadar sen de bi şekilde önlüğe alıştırırsan çok rahat edersin. Ben de önlük kullanmadan önce sinirden patlıyodum her öğünde kıyafet değiştiriyodum şu an rahatım.

Kuruyemiş için uzmanlar 2 yaşından önce önermiyor. Özellikle fındık fıstık leblebi nohut istesede ağlasada bütün şekilde verme bence.Allah korusun ağzıma almak istemiyorum riskli. Ben kuru incir kuru üzüm kuru kayısı veriyorum eline kemire kemire yiyor.

Sevindim iyi habere anne için elbette çok üzücü ama inşaallah bu günleri unutacak çocuğunu kucağına alınca

Evet canım vardı uzunca bir süre. Biz sahibinden e ilan verip bulmuştuk. Seçim yaptığım o hafta kabus gibiydi. İnsanın zaten anlaşacağı kişiye kalbi ısınıyor. Gelen abla kapıdan girdi bi içim kaynadı. İnsan iyi veya kötü birinde kolay kolay yanılmıyor zaten
Biz eşimle ikametgah ve sabıka istemiştik.
Ben evdeki kişiye hiçbir zaman çalışan muamelesi yapmadım. Şimdi de oyın ablası geliyor ona da yapmıyorum sanki kardeşim gibi davranıyorum diğer ablaya da ablam muamelesi yapıyordum. Her daim açık sözlü oldum ve çok güzel gitti ilişkimiz. Tatil konusunda biz mesela yazın iki hafta tatile gittik onu yanımıza almadık ama ben maaşı tam verdim sonuçta bizde gittiğimiz yerde full time çalışmıyoruz. Ona yapacak birşey yok. Öyle hesaplara girince bakıcı tutmamak veya yatılı tutmak gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…