2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Evet ben de öyle düşündüm. Tüm gün evde ne yapacak bu kadın :)
Doğumdan sonrası için konuşuyorum iki çocukla evde tek başına kaldığın her saniye(özellikle ilk 6 ay) kafayı yemek istemiyorsan-ki gece uykusu genelde düzenli olan tek çocukla bile fazlasıyla bunalıp isyan ettiğin dönemler oldu- yanında full olarak bulunacak birini ayarlamanı tavsiye ederim. Bu ister annen olur ister eşin ister bakıcı/yardımcı vs. Tabi imkanın varsa. Sen hep olsun da yatılı bakıcı tutarım dediğin için imkanın olduğunu düşünüyorum. Ufaklık doğunca söylediklerimi daha iyi anlayacaksın :) mutlu olunca çok pozitif birisin bu sayede bu enerjini kaybetmezsin.

Sitede han ile biten isimleri ben seviyorum heralde :))) serhan metehan batuhan favori isimlerimdi ama dediğin gibi öyle kolay olmuyormuş kaan oldu :)

Aynen canım tam güne gerek kalmayacak bence de. Annem de yanımda zaten

bilmiyorum bir evliligi bitirmenin gerekcesi ne olabilir yada ne olmali??
Merak ediyordum seni iyi ki yazmışsın..Erkekler ve kadınlar için beklentiler farklı.Biz çocuktan sonra herşeyin önüne geçiriyoruz evlatlarımızı herşeye katlanmaya çalışıyoruz onlar için ancak erkekler için çok basit vazgeçmek.. Sevgileri daha kolay bitiyor ve cinsel olarak arzulamadiklari zaman beyinde bitiriyorlar.Bu tabiki herkeste böyle değil ama çoğunluk böyle erkekler kadınlar gibi fedakâr değil.

Evet canım ya ilki çok zor geldi bana. Tüm özgürlüğümü bu kadar uzun süre bırakmaya alışamadım. İkincide emzik de vereceğim, biberon da vereceğim, gerekirse ayağımda da sallayacağım. Senin kızın da kardeşi olduğunda küçüktü. Bebek emerken büyüğü de emmek istedi mi ?

Canım sakın bunu kötü telkinde bulunuyor olarak algılama ancak ilk bebek küçükken ikinci olunca inşaallah Allah yardımcın olsun ilki sıfır malesef.. Ufaklık doğunca ilk kızınla parka çıkmanın da ne büyük özgürlük olduğunu düşünüyor insan.. Ama biraz büyüdüğünde de süper diyeceksin :) kendini psikoloji olarak kötüsüne hazırlarsan süreç çok daha kolay geçer.
benim iki kızımda emzik tutmadı, büyük kızım biberon kullandı ama su içmek için ufaklık biberondan anne sütü dışında birşey içmeyi reddetti. Büyüğü sallanarak büyüdü(hala sallanıyor) ufaklık sallanmadı. Yani süreci biraz da bebek yönetiyor biliyorsun.
Büyük kızım biberondan su içerek onu emzik niyetine kullanıyordu hiç emmek istemedi sonra biberonu bırakırdım bir süre yine istemedi şimdi son 1 aydır filan 2-3 günde bir bende emcem diyor bende açıyorum göğsümü ağzına alıyor hiç emmeden ağzında tutup bırakıyor en fazla bir dk göğsümde kalıyor. ufaklıkla benim aramdaki o emmekten kaynaklı bağa özendiği için yaptığını düşünüyorum bu sebeple hayır olmaz demedim içgüdülerim böyle yönlendirdi ve pişman olmadım. Bahar da kardeşi doğduğuna emmeyi unutmuş olur inşaallah çünkü arada emmeyi bıraktıktan sonra çok zaman geçmiş olacak.

Bir kac kere dediğin gibi Ağzımda ezerek Kajuve antep fıstığı verdim çok seviyor

Benimkide babasının ayaklarında sallanarak uyuyor ama bende emesen asla :)

Doğru diyorsun babalar anne gibi fedakar olmuyor. Bizim gözümüz başka şey görmüyor

Hoşgeldin :) nasılsın iyisin inşaallah?
Çok şükür elhamdulillah her halimize ama iyiyim desem ne kadar inandırıcı olur bilmem :)bAzen iyi bazen kötü geçiyor işte.uğraşıp duruyorum cadilarla. Ipek çok hareketli ortancama laf edip dururdum bu daha beter oldu.arada 2 yaş fark olunca artık oyuncak kavgaları kiskancliklar başladı .büyük kızın sınavları dersler ..miniklerin yemekleri oyunları derken eşim gelse de birini alsa diye saate bakıyorum.tek başıma imkanı yok biryere gidemiyorum artık çünkü minikler çok hareketli zaptedemiyorum. Anca eşimle. .pazartesi tatil e gidicez bakalım bizi ne bekliyor..:)

Yok canım ne kötü telkini. Tavsiyelerine çok ihtiyacım var. Kızım iki yaşında olacak kardeşi olduğunda ve çok zor olacağını tahmin ediyorum.

Allah’a şükür annem genç ve kız kardeşim artık haftada iki gün çalışmaya başladı. Onlar en büyük destekçim ama onlara iş söyleyemem, yardımcı şart.
Bu sefer ilkinden daha rahat olmaya çalışacağım. Sütümü sağıp dışarı da çıkacağım. Kızım biberondan içmişti. İnşallah ikinci de içer. Süt yoksa da devam sütü var.

Dediğin gibi her şeyi kitaplara göre yapmayacağım. İçimden geldiği gibi isterse emmeyi emzireceğim. İlkinde temel güven dönemine, uyku eğitimine çok önem verdim ama bu sefer kendimi unuttum.
Yıllarca bekledikten sonra Allah iki evlat nasip etti, inşallah anneleri hep yanlarında olacak.
Şimdiki düşüncelerim bunlar :) Kucağımıza sağlıkla alsak :)

Ayyy aynı ben :))) ama ben az daha artistik yapıyorum bugün ikisini yalnız parka götürdüm mesela yarım saat takıldık(ne artistik ama:))
Bizde artık aldığımız şeyleri hep çifter çifter almaya gayret ediyoruz dediğin gibi hep bir kavga hali bizde de oluyor yoksa. Ufaklıklar ablalardan ket yiyerek büyüdükleri için daha çirkef oluyorlar :)))
Tatil çok iyi geçer de biraz deşarj olursun inşaallah. Yolculuk nereye?

Ohhh süpermiş ben tamamen yalnızım canım ve yalnızlık en çok yoran şeylerden biri. Sen annen ve kardeşinle takılırsın çok iyi geçer süreç.
Şayet annen ve kardeşin yanındaysa ve eve yardıma gelen abladan memnunsan bence eleman aramana gerek yok. Onun gününü ve saatini şayet o da müsaitse artırırsın yeterli olur diye düşünüyorum. Bebek bakım işiyle zaten annen ilgilenir o evi toplasa yemek yapsa yeterli olur.
Doğunca esnekliğine sen bile inanamayacaksın ilk kızımda bende senin gibiydim ufaklıkta daha rahattım şimdi o eski günlere pek üzülüyorum ne gerek varmış yani o kadar takıntılı olmaya diye :))
Çok güzel düşünüyorsun, inşaallah sağlıkla gelir kuzucuk.

Çok şükür canım. Annem ve kız kardeşim baharla çok iyi anlaşıyorlar. Annem çok sosyal biri. Emekli oldu olalı gezmede Geçen yıl yedi tane günü vardı Artık ikinci torunu olunca bırak günleri diyeceğim :)

bazen baharı anneme gönderip evde küçükle ilgilenirim diyorum. Öğleden sonra küçüğe süt bırakıp baharı parka götürürüm diyorum. Bu yıl aralık ortasına kadar hemen her gün parka götürdüm. İnşallah seneye de götürürüm.

Arabanın arkasında iki tane oto koltuğu olacak. Bunu düşününce bile mutlu oluyorum :)

Kızlar oğlumda 2 gündür gıcık şeklinde öksürük vardı bazen öğürüyordu. Ama uyurken bisey yoktu. Bugün sabaha karşı ateşi 38.5 oldu yine oksururken ardı ardına 2 ağız dolusu küstü. 2 gündür gazi var reflüsü var diyorum bugün ateş ve kusma oldu. Ne olmuş olabilir sizce? 1 haftadar evden dışarı çıkmadı. Geçen hafta gripti

geçmiş olsun canım. balgam olabilir, birikip midesini bulandirmis olabilr. ıhlamur balgam söktürür, az az içir istersen.Allah şifa versin

geçmiş olsun canım. balgam olabilir, birikip midesini bulandirmis olabilr. ıhlamur balgam söktürür, az az içir istersen.Allah şifa versin

Çok sağol canım. Ihlamur içeremiyorum bir türlü dr a geldik şimdi. Ateşi düşmedi hala calpol e rağmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…