2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
ozsen8279 cnm çok geçmiş olsun inşllah bian önce normale döner kesilir kanama.senin de ufaklık var onlarla da kalkmadan dinlenmk pek mümkün olmuyo ama babasına iş düşüyo artık brz.
Göğüs ucu emzirmeyle direk alakalı diil,kahverengi alanı alması lazım ağzına.ztn emdikçe ucu da çıkıyo.bnm de küçüktü çünkü.

Bir de deneyimli annelere bir sorum var. Göğüs ucu olmaması ne demek ? Yani normalde belirgin bir göğüs ucu olmayıp üşüyünce falan ortaya çıkması bu anlama mı geliyor?
bnmde yok doğuma yakın bebek rahat emsin diye bi yöntemş vardı parmakla sıkıyomusun ne öyle bişey bide aparatı vardı şırınga gibi bişey bnm göğüslerim şişince baya bi belirginleşti uçlarıda hatta şaşırdım baya bekarlıktan beri hiç yok bnm ucu hep annem derdi bebek olsa nasıl emcek diye

Evet internette göğüs ucu çıkarıcı satılıyor. Ondan alacağım mecbur. Ama doğumdan önce yaparsam ve süt gelmeye başlarsa sorun olur. Çünkü ilk süt çok önemli. Bebeğin bağışıklık sistemi için.
Bir de üşüyünce çıkıyor. O yüzden emzirmeden önce buz sürmeyi düşündüm.

ozsen8279 kullanman gereken ilaçları. Kullanıosun bu aşamadan sonra tevekkül etmekden başka üzerine düşen görev kalmıyor haftaiçi için rahatlasın diye druna gidersin Rabbim sana bağışlasın

Bir de deneyimli annelere bir sorum var. Göğüs ucu olmaması ne demek ? Yani normalde belirgin bir göğüs ucu olmayıp üşüyünce falan ortaya çıkması bu anlama mı geliyor?
Anne değilim ama aldığım eğitimden yardımcı olabilirim. Göğüs ucu olmaması çok farklı ve sıkıntılı bir durum. Üşümeyle de çıkan bişey değil. Piyasada aventin niplette ve lansinohun göğüs ucu çıkartıcıları var. Niplette şırıngalı çekicidir ve tedavi edici, lansinoh ise burun aspiratörü mantığında bir şey. Vakum gibi çekip ucun belirginleşmesi sağlanır. Doğumdan önce asla kullanılmaması gerekir, doğumu tetikler. Sen şimdiden düşünme bunları. 7.aydan sonra doktorunla görüşürsün.

daha oralara gelemedim açıkcası hamile pant almak istiyorum kotlar sıkmaya başladı onu bile almadm cmt kontrolü sağlıkla atlatrsak hamileyim demeye alışıcam sanırım :) çatlak kremleride 3. aydan sonra sürülüomuş herkes lierac kullanjyo ya eczanede pahalıymış çok netten kovalamaya başlamak lazım :) bide bu göğüs ucu çatlamasın diye ne zaman sürmeye başlamak lazım hemde ne sürmek lazjm bnm kuzenin göğüs uçları çatlamıştı emzirmekte çok zorlandı çok canı yanıyodu

heh işte öyle bişiler görmüştüm çekip vakumluo ama doğumdan önce sonra onu bilemiyorum şimdiden onu dert edemicem :) bi sıkıntılı dönemleri aşalım da bakarız gerisine

Ben ilk hamileliğimde dokrorum önermişti babe çatlak kremi kullandım ikincide hiçbişey kullanmadım ikisindede çok az çatlağım oldu ama ikincide 7 kilo aldım belki az kilo almamda etkili olmuştur bilemiyorum
Göğüs ucu için ilkinde lansinoh tu galiba mor ambalajlı olan doğumdan önce başladım kullanmaya ama hiç faydası olmadı bana çok çektim o yaralardan ikincide krem kullanmadım ayva çekirdeğini suda beklettim jel kuvamında oldu onu krem gibi kullandım çok faydasını gördüm

Lierac çok pahalı ya, zaten cildim kuru. 1haftada biter bir tüp. Ben bepanthol almayı düşünüyorum, arada zeytinyağı sütü. Bir de Doğumdan sonrada devamı olarak kantaron yağı kırmızı çizgileri yok ediyormuş. Güvenilir bir yerden almalı tabi. Ne sürersen sür genlerde varsa çatlar diyorlar.
Gebelikte göğüse uyarmadan öyle masaj yapmadan nemlendirebilirsiniz. Ama kahverengi uç kısım için 40ml 1 kutu lansinoh lanolin en en iyisidir. Kime önerdiysem iyiki kullandım dedi. 32. haftadan itibaren kullanılıyor, öncesi göğsü uyarma tehlikesinden dolayı önerilmez, emzirme döneminde devam ediliyor. Bebeğin yutmasında hiçbir sakıncası yok. Düzenli kullanımda hiç yara sıkıntısı yaşamazsınız.

Lierac bende karnım çıktıktan sonra başlamıştım sürmeye aman aman birşey olmadı eğer genetik ve kuru ten faktörü varsa kesinlikle catlaniyor . Benim alt karnımda Doğumdan sonra bir kaç tane çıktı . Meme çatlağıda ilk 1 hafta bi zorlandım tabi ilk zamanlar kuru kuru cekiyor gelmiyor gibi oluyor sanki ama emdikçe çoğalıyor sut ve duZene giriyor . Onun içinde lansinoh du sanırım bi krem sürüyordum emzirdikten sonra emzireceğim Zaman siliyordum . Sukur uzun sürmedi

Mavikelebek0134 arkadasım karin icin vazalinide öneririm aklında bulunsun ...

Ben hindistancevizi yağı aldım. Bir de cok su icmenin cilt elastikiyetini arttırdığını biliyorum.

Merhaba kızlar yarın doktor kontrolüm var en son 1 ay önce gitmiştim. Çok zor geçti zaman. Sizin yaşadığınız endişeleri bende yaşadım yaşıyorum umarım bi sıkıntı olmaz geçen ay doktorum birşey demedi ama 12+1 oluyoruz sanırım ikili test yapacak. Bu arada ben yaz için güneş kremi aldım botanik ecza diye bir siteden markası solante pregna 89 tl ye almıştım hamilelere özel. Çatlak kremi de lierac aldım n11 den ama bu ürünü alacaksanız dikkat edin sahteleri çok fazla var. N11 den recete diye bi mağaza var ordan sipariş ettim. 2x200 ml 135 tl. Tabi doktoruma hiç sormadan araştırarak ve arkadaşlarımın önerisi ile aldım. Yarın dr a göstericem bakalım ne diyecek :)

canım isntagram kullanıosan instababynurse diye bi ebe var oraya bi baksana enjektörden göğüs ucu çıkartıcı yapmış

Öyle rabbime emanett.çok şükür kahve rengi lekelenmeye döndü ağrim filanda yok.zamanla azalır inşallah.böyle olursa gitmem eger coğalırsa giderim artık.ufaklığı bırakıp gitmekte zor oluyor.zaten sıkıntı varsa sağlıksız bi gebelikse düşer ne kadar dikkat etsemde.
Herşeyın hayırlısı beklemekten başka yapıcak bişeyim yok.
İnşallah en kısa zamanda atlatırımm

İnsallah canım kendıne iyi bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…