2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Kızlar ası neden vuruluyo ? Almanyadayım ılk gebelıgımde de ası fln hıc bısey dememıstı.
Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Hamilelikte yapılmasının nedeni bebeği yenidoğan tetanozundan korumaktır. Bebeğin doğum sırasında kordonunun (özellikle evde doğumlarda) steril olmayan bir aletle, bıçakla vb. kesilmesi sonucu bebekte tetanoz gelişebilir. Yenidoğan döneminde bebekte gelişebilecek tetanoz yüksek oranda ölümcül olabilmektedir, bunun önlenmesi açısından bu aşı çok önemlidir. Doğumdan sonra bebeğe DTB (difteri, tetanoz, boğmaca) aşısı şeklinde üçlü aşı yapılır ve tetanoza karşı bağışıklık sağlanmış olur. Daha sonra tetanoz aşısının 10 yılda bir rapeli yapılmalıdır aksi taktirde bağışıklanma etkisiz olabilir.

Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Hamilelikte yapılmasının nedeni bebeği yenidoğan tetanozundan korumaktır. Bebeğin doğum sırasında kordonunun (özellikle evde doğumlarda) steril olmayan bir aletle, bıçakla vb. kesilmesi sonucu bebekte tetanoz gelişebilir. Yenidoğan döneminde bebekte gelişebilecek tetanoz yüksek oranda ölümcül olabilmektedir, bunun önlenmesi açısından bu aşı çok önemlidir. Doğumdan sonra bebeğe DTB (difteri, tetanoz, boğmaca) aşısı şeklinde üçlü aşı yapılır ve tetanoza karşı bağışıklık sağlanmış olur. Daha sonra tetanoz aşısının 10 yılda bir rapeli yapılmalıdır aksi taktirde bağışıklanma etkisiz olabilir.

Tetanoz aşısı gebelikte ne zaman ve kaç kere yapılır?
Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.
Eğer daha önce tetanoz aşıları tam olarak yapılmışsa ve son aşılamanın üzerinden 10 yıldan az süre geçmişse gebelik sırasında yapılması gerekmez.
Daha önce aşılamalar tam yapılmamışsa veya son aşının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmişse gebelikte (genellikle 5. ve 6. aylarda) 1 ay arayla toplam iki kere aşı yapılır. İkinci aşıdan 6 ay sonra bir doz daha aşı anneye yapılır. Bazı uygulamalarda bu aşıdan 1 yıl sonra bir doz daha, ve 1 yıl sonra bir doz daha yapılarak toplam 5 doza tamamlanmaktadır.

Hamilelik sırasında kirli bir metal ile kesilme veya batma gibi tetanoz açısından riskli bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda aşı ile beraber tetanoz immunglobulin de yapılabilir.

Hiç aşılanmamış gebelerin en az iki doz Td aşısı almaları sağlanmalıdır. İkinci doz doğumdan en az iki hafta önce tamamlanmalıdır. Yeterli süre sağlanamadıysa tek doz Td almış gebenin ve bebeğinin tetanoz hastalığı açısından risk altında olduğu dikkate alınmalıdır. Temiz doğum şartlarının sağlanması ve bebeğin göbek bakımının doğru yapılması daha da önem kazanmaktadır.

Günaydın canım. Ben Jimer'e gidiyorum Cenk beye. Çok memnunum. Bu çevrede birçok doktora gittim hamile kalmadan önce. Onun gibisini görmedim. Sen hangi doktora gidiyorsun?
Bende medikabil recep doğanlara gidiyorum canim.uc kontroldür gidiyorum simdilik memnunum arkadaş tavsiyesiyle gitmiştim.cenk beyi biliyorum çok iyi bi dr.ben SGK anlaşması olmadığı icin gitmedim ona

Tetanoz aşısını birer ay arayla dört kez vurulduysan gerek yok canim. Dün akşam Instagram'da başka aşılar da vurulmali diyordu. Ne kadar çok ayrıntı varmış

aman tanrım didim sadece 1 kere vurmuşlardı, o da sayılmayabilir o zaman. aile hekimliğine gittiğimde buraya yazarım gelişmeleri. sağolun kızlar

ayy insanlık hali her şey gelebilir başımıza, aşılarımızı tam yaptırıp tedarikli olmakta fayda var. Allah korusun içim daraldı okudukça valla. Bilgi için teşekkürler

ayy insanlık hali her şey gelebilir başımıza, aşılarımızı tam yaptırıp tedarikli olmakta fayda var. Allah korusun içim daraldı okudukça valla. Bilgi için teşekkürler
evet canım bencede yaptıralım. doktorum bahsetmedi. sağlık ocağındaki ebe söylemese benim bilgim yoktu bu aşıdan. hergün birşey öğreniyoruz

Canim.bende ay i senin gibiyim unutuyorum.ama cok yanlis bir sey duydum hamile.bir.kadin iki yasindaki oglunu hep kucaklamis bebek.kalca cikigi dogmus allah korusun bunu duydum dikkat etmeye basladim ben sadece.dusuk olabilir diyordum sende dikkat.et

Kızlar doktor bna erkek olma ihtimali yüksek br çıkıntı görüyorum dedi ama çok erken nasıl gördü ama epeyde baktı pozisyon musaitti bacak arasına iyice baktı da söyledi. Kordon olabilir diyorlar sizce??
Aaa ogluşmu geliyo ne guzel uzun ömürlü olsunlar insallah. Diger muayenende netlesir canim.

Teşekkür ederiz canım bilgi için.

Dün bende hamile pantolonu aldım. Likralı diğer kotlar gibi çok rahat geldi. Normal kotlarım karnımı sıkıştırıyordu. Bebeğe zararı olur diye huzursuz oldum.
Gule gule giy canim bende surekli taytlayim gecen kot giydim dugmesi acik gezdim. Hem ihtiyactan hem de ozeniyorum ben de alicam nasipse. Karnim cok sis ve gergin dr.a sordum normal progestanda yapiyo olabilir dedi.

kızlar bnm göğüsler kocaman okdu zaten büyüklerdi bugün eşim gördü adam şok geçirdi nolmuş bunlara diyo dedim büyüyolar daha erken diil mi kocaman olmuşlar sen bi doktora sor diyo
Ayni sorun bende de var ve doguma kadar olabileceklerden korkuyorum gogsunde aci oluyor mu uclarinda?

Ben aşı olmayacağım. Birçok makalede aşıların otizmle bağlantısı olduğu kanitlandi. Bircok ülkede yapilmiyor bizim gibi 3. Dunya ulkelerinde zorunlu nedense. Ama bu kisisel tercihimdir.

Gule gule giy canim bende surekli taytlayim gecen kot giydim dugmesi acik gezdim. Hem ihtiyactan hem de ozeniyorum ben de alicam nasipse. Karnim cok sis ve gergin dr.a sordum normal progestanda yapiyo olabilir dedi.
Teşekkür ederim canım. Bende düğmelerim açık geziyordum. Çok ilaç kullanıyoruz sanırım onlarda ödem yapıyor. Karnım belirgin yada bana öyle geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…