2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Aşıları doktor takip etmez burda saglık ocağı takip eder. Sağlık bakanlığının talimatı onayı uygulaması dır yani... Ama Türkiye de son zamanlarda aşı sorgulanır oldu. Gelişmiş ülkelerde yok neden bizde var diye .. Bebekleri ne aşı yaptırmayan aileler ve bebek ölümleri gündeme geldi. Ülkelerinn kendi saglık politikası .. Almanyada olmayabilir. Ama Türkiye hastalıklara çık açık bir ülke malum göç alan göç veren turisti eksik olmayan .. Hastanelerin durumu çoğu zaman çok iç açıcı değil ..

Evet mesela bende tercihe bağlı olan rota virüs aşısını bebeğime yaptırmamıştım. Gerek yok fazla yüklemelere diye... Ama sonra çok riskli ve ölümcül olduğunu öğrendim. Açıkçası çok korktum ama çok şükür birşey olmadı. Eskiden çocuk felci olurmıuş bebekler o aşı zorunlu olana kadar çocukların çoğu maruz kalmış. Bugün nasıl cesaret edeyim yaptırmamaya Allahım esirgesin yavrularımızı... Rabbim verdiğimiz kararlardan ötürü bizi evlatlarımızla sınamasın. Biz neticede doğru inandığımız şeyi yapmaya çalışıyoruz. Sen ona inanırsın ben buna öteki başka şeye ama evladımız için herşey...

1 nisanda kontrolüm var doktoruma soracağım. Sana da bilgi veririm Can'ım.

Kullanılan makas vs. Geçer diyor. Aşılarda civa olmayanı tercih ederseniz birşey olmaz diye duydum. Civa otizmde sebeb oluyormuş

Ayyy cınsıyetler bellı olunmaya basladı demek zaman nasılda gecıyo
Valla dünden beri dahada merk ettim erkek büyük ihtimal dedi bna erken geldi soruyorum , bakıyorum 11.hafta çok erkn yanılır diyorlar. Hayirlisi bakalm böyle dahada merk etms oldum :)

Valla dünden beri dahada merk ettim erkek büyük ihtimal dedi bna erken geldi soruyorum , bakıyorum 11.hafta çok erkn yanılır diyorlar. Hayirlisi bakalm böyle dahada merk etms oldum :)
9+5 'te kendi doktoruma gittiğimde bana erkek olarak bir tahöinde bulunucam ama tabiki bu kadar erken belli olması çok güç demişti.Ama bacak arasında gördüğü bir fazlalıktan dolayı bu tahmini yaptı, ama seninde dediğin gibi tabiki çok erken ama işte işin eğlencesi sanırım .Önce sağlıkla gelsin sonra da ne hayırlısıysa o gelsin hepsine kucaklarımız kocaman açık zaten.İnşallah hamilelik dönemimiz, sonrada doğumumuz sağlıkla ve kolaylıkla geçer hepimizin. Zaten o kadar çabuk geçiyorki zman haftaya benimde 3 ayım bitmiş olucak yani o en zorlu dönem dedikleri 1. trimester.....
Hepinizi öpüyorum annişlerr

Sadece çıkıntı değil kemik yapısından da anlıyor tecrübeli Dr.lar benim oğlum 20.haftaya kadar göstermedi ama Dr.um erkek diyordu yinede hep yanlma payı bırakıyorum çünkü bacak arasını görmüyorum dedi. Vel hasılı 11. Hafta da erkek demişti ama 20. Haftaya kadar tescillenemedi bir türlü:)))

Yani belki doğumdan kaynaklıdır normal doğumlarda çok olur kalça ve omuz çıkığı ama tabi dikkat etmekte fayda var. Ben unutuyorum çoğu zaman hamile gibi oldugumu :))
Evwt cnm onuda duymjstum.ama dr agir kaldirdin ondan demis bilemiyorum dikjat edelim gerisini rabbime birakalim ins nurtopu gibi doğar hepsi:)

Kızlar dr a tahlil sonuçları için gittim, kan gruplarımız eşim rh pozitif ben rh negatifim. indirekt coombs testi yaptırmıştık o da pozitif çıkmış, sanırım benimle bebek arasında da kan uyuşmazlığı var bakalım burda üni hastanesine gidip testi tekrarlatacağız. aranızda indirekt coombs testi pozitif çıkıp tedavi uygulanan var mı? Bu arada 2 dr a birden gitmenin faydasını gördüm, ilk doktorumuz bu testi yaptırmamıştı çünkü
zaten kan pıhtılaşması vardı bir de uyuşmazlık çıktı sanırım başımıza. neyse hayırlısı olsun.
Laf arasında tetanoz aşısını da sordum, sağlık bakanlığının yaptığı uygulamayı ben tabiki destekliyorum dedi.

Canım nikah belgeleri hazırlanırken baktırmamışmıydınız. Biz eşimle pozitifiz ama tekrar mı baktırmak gerekir acaba. Kuşkuya düştüm şimdi.

İnşaAllah üni testinde uyumlu çıkar.

Canım nikah belgeleri hazırlanırken baktırmamışmıydınız. Biz eşimle pozitifiz ama tekrar mı baktırmak gerekir acaba. Kuşkuya düştüm şimdi.

İnşaAllah üni testinde uyumlu çıkar.

Canım dr umuza demiştik kan gruplarımızın farklı olduğunu, bu test bebekle benim aramdaki uyuşmazlığa bakıyormuş. Anne rh negatif, baba rh pozitif olanlarda yapılıyor test, gönlünü ferah tut sizde olmaz ikiniz de pozitif iseniz. Hayırlısı olsun bizim için de sebebi belliyse tedavisi de vardır elbet, bakalım sonuç ne çıkacak, cuma günü 13:30da gideceğiz

Teşekkür ederim canım. Bende düğmelerim açık geziyordum. Çok ilaç kullanıyoruz sanırım onlarda ödem yapıyor. Karnım belirgin yada bana öyle geliyor
Ignelerden karnim delik desik mosmor zaten canim ve karnim o kadar şişki esim igne vururken gerginlikten iki parmak arasinda sıkamıyo o derece. Ilaclardan bencede diyorum.

Evwt cnm onuda duymjstum.ama dr agir kaldirdin ondan demis bilemiyorum dikjat edelim gerisini rabbime birakalim ins nurtopu gibi doğar hepsi:)
Amin canım inşallah...

Canım bana o testler yapılmadı. Kan uyuşmazlıgımı Dr.a söyledim. 28. Haftada iğne yapıldı...bebek doğunca bakıldıki onun kanı farklı hemen 2. İğnem yapıldı. Bu kadar.. Test tedavi gerektiren bir.durum değil basit bişey. İkincide napıcamı bilmiyorum açıkçası yine iğne yapılacak mı Dr.um birşey demedi...

Yani senin daha anne karnındaki bebeğin kan grubu mu ölçüldü .. Benim ki doğumda bakıldı..

ben hamile gibi gibi hissedemiyorum bile sanırım biraz daha zaman lazım bunun için :)

Sağ ol canım. Tedavisi var merak etme. Dayım ve yengemde de olmuştu 2çocuğu var şimdi sapasağlam. İğne yapıp kanını değiştiriyorlar sanırım.

Yani senin daha anne karnındaki bebeğin kan grubu mu ölçüldü .. Benim ki doğumda bakıldı..

benden sadece kan alındı, bebeğin kanına baktıklarını zannetmiyorum açıkçası zihnimde ben de çok oturtamadım durumu gebelik öncesi yapılan aynı testin sonucu negatifmiş. şimdi yaptırdığım testin sonucu pozitif çıktı. benim tahminimce size yapılan gibi ilerleyen haftalarda bir müdahalede bulunulacak. cuma günü uzmana görünüp netleştireceğim inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…