Aşıları doktor takip etmez burda saglık ocağı takip eder. Sağlık bakanlığının talimatı onayı uygulaması dır yani... Ama Türkiye de son zamanlarda aşı sorgulanır oldu. Gelişmiş ülkelerde yok neden bizde var diye .. Bebekleri ne aşı yaptırmayan aileler ve bebek ölümleri gündeme geldi. Ülkelerinn kendi saglık politikası .. Almanyada olmayabilir. Ama Türkiye hastalıklara çık açık bir ülke malum göç alan göç veren turisti eksik olmayan .. Hastanelerin durumu çoğu zaman çok iç açıcı değil ..Kızlar ben asıyı ılk kez sızden duyuyorum. Ogluma hamıleykende oyle bısey denılmedı olmadım sımdıde. Ama orada da dr demıyomus zaten aile merkezindeki ebeler mi soyluyo? Ası olunmadan once dra sordugunuzda ne dıyo pekı?
Ay test gelmedi bi türlü meraktan catlicamAyyy cınsıyetler bellı olunmaya basladı demek zaman nasılda gecıyo
Evet mesela bende tercihe bağlı olan rota virüs aşısını bebeğime yaptırmamıştım. Gerek yok fazla yüklemelere diye... Ama sonra çok riskli ve ölümcül olduğunu öğrendim. Açıkçası çok korktum ama çok şükür birşey olmadı. Eskiden çocuk felci olurmıuş bebekler o aşı zorunlu olana kadar çocukların çoğu maruz kalmış. Bugün nasıl cesaret edeyim yaptırmamaya Allahım esirgesin yavrularımızı... Rabbim verdiğimiz kararlardan ötürü bizi evlatlarımızla sınamasın. Biz neticede doğru inandığımız şeyi yapmaya çalışıyoruz. Sen ona inanırsın ben buna öteki başka şeye ama evladımız için herşey...Mantıklı olabilir. Arastirmaya devam edecegim. Bu tartismalar benim bebekligimde de varmış ailem bana baska bir ulkeden getirdigi aşılari kullanmış.
Ama tetanoz pislikten oluşan bir hastalık. Cok ta mümkün değil almak. Avrupada hicbir arkadasima yapilmadi mesela. Ama Amerikada zorunlu olmamakla birlikte yapilabilir listesinde.
:) hadı hayırlısı ınsallah. Bende 4 haftada bir gıdıyorum. Diger aya dokuluruz cınsıyetlerıAy test gelmedi bi türlü meraktan catlicamsonuca gore dr randevusu alicam. Bebeğimi gorcem 1 aydan sonra :)
1 nisanda kontrolüm var doktoruma soracağım. Sana da bilgi veririm Can'ım.Kızlar ben asıyı ılk kez sızden duyuyorum. Ogluma hamıleykende oyle bısey denılmedı olmadım sımdıde. Ama orada da dr demıyomus zaten aile merkezindeki ebeler mi soyluyo? Ası olunmadan once dra sordugunuzda ne dıyo pekı?
Kullanılan makas vs. Geçer diyor. Aşılarda civa olmayanı tercih ederseniz birşey olmaz diye duydum. Civa otizmde sebeb oluyormuşMantıklı olabilir. Arastirmaya devam edecegim. Bu tartismalar benim bebekligimde de varmış ailem bana baska bir ulkeden getirdigi aşılari kullanmış.
Ama tetanoz pislikten oluşan bir hastalık. Cok ta mümkün değil almak. Avrupada hicbir arkadasima yapilmadi mesela. Ama Amerikada zorunlu olmamakla birlikte yapilabilir listesinde.
Valla dünden beri dahada merk ettim erkek büyük ihtimal dedi bna erken geldi soruyorum , bakıyorum 11.hafta çok erkn yanılır diyorlar. Hayirlisi bakalm böyle dahada merk etms oldum :)Ayyy cınsıyetler bellı olunmaya basladı demek zaman nasılda gecıyo
Insan merak edıyo gercekten. Saglıklı olsunlarda. En gec 1 ay sonra ogrenırızValla dünden beri dahada merk ettim erkek büyük ihtimal dedi bna erken geldi soruyorum , bakıyorum 11.hafta çok erkn yanılır diyorlar. Hayirlisi bakalm böyle dahada merk etms oldum :)
9+5 'te kendi doktoruma gittiğimde bana erkek olarak bir tahöinde bulunucam ama tabiki bu kadar erken belli olması çok güç demişti.Ama bacak arasında gördüğü bir fazlalıktan dolayı bu tahmini yaptı, ama seninde dediğin gibi tabiki çok erken ama işte işin eğlencesi sanırımValla dünden beri dahada merk ettim erkek büyük ihtimal dedi bna erken geldi soruyorum , bakıyorum 11.hafta çok erkn yanılır diyorlar. Hayirlisi bakalm böyle dahada merk etms oldum :)
Sadece çıkıntı değil kemik yapısından da anlıyor tecrübeli Dr.lar benim oğlum 20.haftaya kadar göstermedi ama Dr.um erkek diyordu yinede hep yanlma payı bırakıyorum çünkü bacak arasını görmüyorum dedi. Vel hasılı 11. Hafta da erkek demişti ama 20. Haftaya kadar tescillenemedi bir türlü:)))Valla dünden beri dahada merk ettim erkek büyük ihtimal dedi bna erken geldi soruyorum , bakıyorum 11.hafta çok erkn yanılır diyorlar. Hayirlisi bakalm böyle dahada merk etms oldum :)
Evwt cnm onuda duymjstum.ama dr agir kaldirdin ondan demis bilemiyorum dikjat edelim gerisini rabbime birakalim ins nurtopu gibi doğar hepsi:)Yani belki doğumdan kaynaklıdır normal doğumlarda çok olur kalça ve omuz çıkığı ama tabi dikkat etmekte fayda var. Ben unutuyorum çoğu zaman hamile gibi oldugumu :))
Canım nikah belgeleri hazırlanırken baktırmamışmıydınız. Biz eşimle pozitifiz ama tekrar mı baktırmak gerekir acaba. Kuşkuya düştüm şimdi.Kızlar dr a tahlil sonuçları için gittim, kan gruplarımız eşim rh pozitif ben rh negatifim. indirekt coombs testi yaptırmıştık o da pozitif çıkmış, sanırım benimle bebek arasında da kan uyuşmazlığı varbakalım burda üni hastanesine gidip testi tekrarlatacağız. aranızda indirekt coombs testi pozitif çıkıp tedavi uygulanan var mı? Bu arada 2 dr a birden gitmenin faydasını gördüm, ilk doktorumuz bu testi yaptırmamıştı çünkü
zaten kan pıhtılaşması vardı bir de uyuşmazlık çıktı sanırım başımıza. neyse hayırlısı olsun.
Laf arasında tetanoz aşısını da sordum, sağlık bakanlığının yaptığı uygulamayı ben tabiki destekliyorum dedi.
Canım nikah belgeleri hazırlanırken baktırmamışmıydınız. Biz eşimle pozitifiz ama tekrar mı baktırmak gerekir acaba. Kuşkuya düştüm şimdi.
İnşaAllah üni testinde uyumlu çıkar.
Ignelerden karnim delik desik mosmor zaten canim ve karnim o kadar şişki esim igne vururken gerginlikten iki parmak arasinda sıkamıyo o derece. Ilaclardan bencede diyorum.Teşekkür ederim canım. Bende düğmelerim açık geziyordum. Çok ilaç kullanıyoruz sanırım onlarda ödem yapıyor. Karnım belirgin yada bana öyle geliyor
Amin canım inşallah...Evwt cnm onuda duymjstum.ama dr agir kaldirdin ondan demis bilemiyorum dikjat edelim gerisini rabbime birakalim ins nurtopu gibi doğar hepsi:)
Kızlar dr a tahlil sonuçları için gittim, kan gruplarımız eşim rh pozitif ben rh negatifim. indirekt coombs testi yaptırmıştık o da pozitif çıkmış, sanırım benimle bebek arasında da kan uyuşmazlığı varbakalım burda üni hastanesine gidip testi tekrarlatacağız. aranızda indirekt coombs testi pozitif çıkıp tedavi uygulanan var mı? Bu arada 2 dr a birden gitmenin faydasını gördüm, ilk doktorumuz bu testi yaptırmamıştı çünkü
zaten kan pıhtılaşması vardı bir de uyuşmazlık çıktı sanırım başımıza. neyse hayırlısı olsun.
Laf arasında tetanoz aşısını da sordum, sağlık bakanlığının yaptığı uygulamayı ben tabiki destekliyorum dedi.
Yani senin daha anne karnındaki bebeğin kan grubu mu ölçüldü .. Benim ki doğumda bakıldı..Canım dr umuza demiştik kan gruplarımızın farklı olduğunu, bu test bebekle benim aramdaki uyuşmazlığa bakıyormuş. Anne rh negatif, baba rh pozitif olanlarda yapılıyor test, gönlünü ferah tut sizde olmaz ikiniz de pozitif iseniz. Hayırlısı olsun bizim için de sebebi belliyse tedavisi de vardır elbet, bakalım sonuç ne çıkacak, cuma günü 13:30da gideceğiz
cmt kontrolüm var sağlıklıysak bnde alıcam en azından bi tane sıkış sıkış rahatsız ediyo kotlar çok tayt sevmiyorum hamileyim fikrinede 2 yıl bekledkten sonra alışamadm karnım iice çıkana ya da hareket edene kdr alışamıcam heralde :)
Sağ ol canım. Tedavisi var merak etme. Dayım ve yengemde de olmuştu 2çocuğu var şimdi sapasağlam. İğne yapıp kanını değiştiriyorlar sanırım.Canım dr umuza demiştik kan gruplarımızın farklı olduğunu, bu test bebekle benim aramdaki uyuşmazlığa bakıyormuş. Anne rh negatif, baba rh pozitif olanlarda yapılıyor test, gönlünü ferah tut sizde olmaz ikiniz de pozitif iseniz. Hayırlısı olsun bizim için de sebebi belliyse tedavisi de vardır elbet, bakalım sonuç ne çıkacak, cuma günü 13:30da gideceğiz
Hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli olsun da önemli değil kız erkek ama ben erkek gibi hissediyorum birazKuzum banada çıkıntı var erkek dedi ama bn çok erken olduğu için hc sanmıyorum doğru olduğunu . Ki inslh doğru gormustr erkk olmasını isterim ama sanki kız cikack obürnde gbi geliyor :)
Yani senin daha anne karnındaki bebeğin kan grubu mu ölçüldü .. Benim ki doğumda bakıldı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?