• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Soruyu kaçırmışım.
Urtekram şampuan, Defneli zeytinyağlı el yapımı sabun losyon olarak arada bir aloe vera ile karıştırdığım hindistan cevizi yağı ile masaj yapıyorum. Harici losyon kullanmıyorum.
Aloe vera nın 'O' kan grubu için uygun olmadgını okumştum geçenlerde, ben de bitksi de var bnm dışımda herks O, o yüzden bıraktım

@yesoka90 canına bizim pişik geçmişti tekrar hortladi. Çok fena hem de kıpkırmızı her yeri. Bı yerde de bibyara olmuş deri açılmış düşün.. yazık ya niye böyle oluyor anlamıyorum geçmiyor da
Canım ben mantara benzettim bizim minicikken olmuştu.
Bir gün girmedim neler konuşulmuş :rapci: artık hergün gireceğim:KK51:

Kızlar bizimki günde 4-5 kez kaka yapmaya başladı iki gündür. Kıvamı ek gıda kakası gibi çok sulu değil. Diş mi acaba nolur gelsin artık:KK45:

Bizim menü ağır oluyor galiba ya. Azaltmalı mıyım?
Sabah: tam yumurta, üç süt damlası peynir, iki bebe bisküvisi-üstüne az pekmez-, çeyrek avokado
Öğle: (dışardaydık) termosa pancar koymuştum bir top kadardı onu yedi.
İkindi: küçük boy şeftalili yoğurt. ( yoğurt bir tepeleme çorba kaşığı)
Akşam: (dışardaydık) 1 tane büyükçe ızgara köfte azıcık elimle bulgur pilavından verdim.

Dilini kıvırıp mi çıkarıyor? Birde dilini emer gibimi yapıyor? Benim oğlum böyle yaptıktan sonra hecelemeye başladı. Belki seninki de onun için çalışıyordur.
dilinin ucunu çıkarıyor sivri sivri,alt dudağını emiyor.dil bağı olduğu içün dilini hiç çıkarmıyordu,3.ayda kestirdim şimdiye kadar hiç çıkarmamıştı

Amin canım. Dediğimi sakın yanlış anlama tabi siz olgunlaşmış hayatta birsürü tecrübesi olan insanlarsınız bebek konusunda titizlenmeniz çok normal ama kendinizi biraz gevşetmeye çalışın hep o telkinde bulunun bence. Bebeğe de size de iyi gelir. Bende ilk kızımda inan ki öyle pimpiril biriydim ki kendimdeki değişime inanamıyorum bir de benim gibi olmayanlara şu anki halimde olanlara bir mana buluyordum ki sorma. Ama şimdi bakıyorum gereksiz yere kendimi çok yıpratmışım ister istemez o yıpranmalar bebeğe de yansıyor içgüdüleri öyle kuvvetli ki herşeyi seziyorlar. O yüzden aslında yine evlatlarımız için biraz gevşeklik iyiymiş.
Oğlunun sıralamasına da maşaallah bu arada bir aylık dizanteriden sonra böyle hızlı toparlamasına çok sevindim :)
çok teşekkür ederim. Rabbim evlatlarımızı korusun.ben de farkındayım zaman zaman abartıyorum arasında ama elimde olmuyor.belki de geç sahip olmaktan kaynaklı bu pimpirikligimiz öğrendiğimiz günden beri birşey olacak korkusu...çok şükür büyük sorunlar yaşamadık Allah'ım yaratmasın da... anne olmak zormuş, evlat sevgisi bambaşkaymış...

Canm yüzünde düzleşme, avuç içinde tek çizgi, küçük parmak kıvrıklığı ve ayak baş parmağının diğer parmaklardan bariz ayrık olması, boyun arkasında kamburumsu çıkıklık gibi belirtiler de var mı? Sadece göz çekikliği down için yeterli değil ki...
canım benim oğlanında ayak parmağı diğerinden çok ayrık duruyor. İkisinde de serçe parmak kıvrık kızımda da..eve gidince tekrar bakacam..

Bu arada benimkiler çıldırmış durumda. Ne gece ne gündüz uyumuyorlar. Diştenmi anlamadım. Dün gece 1,5 saat içinde 3 kez birine 3 kez birine olmak üzere 6 kere kalktım. Sonrada kaç kez kalktığımı hatırlamıyorum. Uykusuzluk beni mahvetti. Hiç bir yerim tutmuyor. Haftaya süt iznim de 1.5 saate düşüyor. Bakıcı gelemem derse izine ayrılacağım :( Bazen ayrılmak istiyorum bazende tüm gün kafayı yerim diye düşünüyorum

bu arada ek gıda konusunda ben sabah yumurta sarısı, 2 anne biskuvisi ve 1yemek kaşığı kadar labne veriyorum.bu hafta zeytine başlayacağım. öğlen kabak,havuç, patates püresi ya da bebek tarhanası içine kıyma koyuyorum,akşam üstü yoğurt veriyorum. ama sebze konusunda kisir dongudeyim. taze fasulye,semizotu denedim ezince birşey kalmıyor. kürü bakliyat hiç vermedim korkuyorum gaz yapar diye

bu arada ek gıda konusunda ben sabah yumurta sarısı, 2 anne biskuvisi ve 1yemek kaşığı kadar labne veriyorum.bu hafta zeytine başlayacağım. öğlen kabak,havuç, patates püresi ya da bebek tarhanası içine kıyma koyuyorum,akşam üstü yoğurt veriyorum. ama sebze konusunda kisir dongudeyim. taze fasulye,semizotu denedim ezince birşey kalmıyor. kürü bakliyat hiç vermedim korkuyorum gaz yapar diye
zeytini nasıl vereceksin. ben semiz otunu çok yedirdim. sebze karışımlarına koydum. birde çorbasını yaptım severek yedi. istersen çorbanın tarifini verebilirim.

dilinin ucunu çıkarıyor sivri sivri,alt dudağını emiyor.dil bağı olduğu içün dilini hiç çıkarmıyordu,3.ayda kestirdim şimdiye kadar hiç çıkarmamıştı

Sanırım aynı şeyden bahsediyor olabiliriz benim oğlum öyle yapmaya başladıktan sonra hecelemeye başladı. Belki seninki de onun için çalışıyordur:)

Ben nivea' nin şampuanıni saçı için kullanıyorum. Vücudunu artık el yapımı zeytinyağlı sabunla yıkıyorum. Ben kendime bile duş jeli kullanmazken onu niye öyle yikayayim dedim.
Losyon kullanmıyorum.

Mustela stelatopia şampuan; bioderma atoderm nemlendirici çünkü kızımın cildi aşırı kuru ve hassas malesef

Ohh misss afiyet olsun yarasın canım :))
Bizde kahvaltı yumurta sarısı peynir.oglen bı kase yogurt .akşam üstü patates püre.ajsam da bulgur çorbası :KK66: bugün meyve veremedim.yarin alışverişe :KK66:)

Ben johnsons baby kullanıyorum ikisininde :KK66:

sanırım bebeğe göre değişiyor. mesela benim kızım bayramdan beri erken yatıp sabah kalkıyor.

sebamed şampuan ve losyon kullanıyorum. losyonu bitti bu sever nivea aldım çok çook memnun kaldım. nivea gerçekten güzelmiş. pamuk gibi yapıyor

Soruyu kaçırmışım.
Urtekram şampuan, Defneli zeytinyağlı el yapımı sabun losyon olarak arada bir aloe vera ile karıştırdığım hindistan cevizi yağı ile masaj yapıyorum. Harici losyon kullanmıyorum.

Cevaplar için teşekkürler kızlar ;)

Kızlar Ocean marka D vitamini kullanıyorum ama aldığım iki ürününde fısfısı bozuk çıktı 1 fıslatıyosa 10 fıslatmıyo. Bu aksam eczaneye gidip baska marka alıcam siz hangi marka kullanıyorsunuz hangisinden alayım?

Kızlar Ocean marka D vitamini kullanıyorum ama aldığım iki ürününde fısfısı bozuk çıktı 1 fıslatıyosa 10 fıslatmıyo. Bu aksam eczaneye gidip baska marka alıcam siz hangi marka kullanıyorsunuz hangisinden alayım?

Bende ocean kullanıyorum. Bebeğe fısfıs olarakmi kullanıyorsun?

Kızlar simdi dr.umuza sordum Wellcare 400 alabilirsin dedi bu markayi kullanan dr.u öneren var mi peki?
ben kullanıyorum canım.ilk ay sağlık ocağının verdiğini kullanmıştım sonra doktorum vitasanol acd3 verdi ama wellcare emilimi daha iyiymiş degistirdim.1aydır günde 1fıs veriyorum

zeytini nasıl vereceksin. ben semiz otunu çok yedirdim. sebze karışımlarına koydum. birde çorbasını yaptım severek yedi. istersen çorbanın tarifini verebilirim.
zeytini makarnavitma adresinden aldım tuzsuz.eger kabuğunu kolay alabilirsem her sabah 1-2tane ekleyeceğim kahvaltısız ama soyamazsam bir miktar çekirdeğini ayıklayıp zeytinyağı ile çekip ezme yapacağım

canım çok sevinirim.hatta burada tarif paylaşsak ya
Malzemeler
1 bağ semiz otu
4 yemek kaşığı tel şehriye
4-5 küp kemik suyu
2.5 su bardağı içme suyu

semiz otunu yıkayıp sirkeli suda beklettim. Semiz otunu doğradım. tencereye biraz zeytin yağı koydun semiz otlarını ekledim.biraz karıştırdıktan sonra suyu koyup pişirdim. Semiz otlar yumuşayınca blendırla iyice ezdim. şehriye ve kemik küplerini koyup şehriye pişene kadar pişirdim.
istersen 1 yemek kaşığı kadar kıyma da ekleyebilirsin.

Back
X