• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
zeytini makarnavitma adresinden aldım tuzsuz.eger kabuğunu kolay alabilirsem her sabah 1-2tane ekleyeceğim kahvaltısız ama soyamazsam bir miktar çekirdeğini ayıklayıp zeytinyağı ile çekip ezme yapacağım
ben zeytini evde kendim yaptım. Onu yedireceğim 1 kez denedim sert geldi o zaman bende ezeyim

Malzemeler
1 bağ semiz otu
4 yemek kaşığı tel şehriye
4-5 küp kemik suyu
2.5 su bardağı içme suyu

semiz otunu yıkayıp sirkeli suda beklettim. Semiz otunu doğradım. tencereye biraz zeytin yağı koydun semiz otlarını ekledim.biraz karıştırdıktan sonra suyu koyup pişirdim. Semiz otlar yumuşayınca blendırla iyice ezdim. şehriye ve kemik küplerini koyup şehriye pişene kadar pişirdim.
istersen 1 yemek kaşığı kadar kıyma da ekleyebilirsin.
eline sağlık canım en kısa zamanda deneyeceğim.

Bir de kızım hiç su içmiyor. Bezinde hep turuncu lekeler oluyor. Suluğu görünce ağzını kenetliyor. Ne yapabilirim kızlar :(

çok sağol canım. Okuyacam mutlaka. En çok istediğim şey çocuğumun ozguvenli olması. Bunun yolu da ebeveyn ilişkisinden geçiyor. İnşallah düzeltebilirim...
Düzeltirsin tabi ki.. Hangimiz dört dörtlüğüz ki? Bunun varış noktası sonu yok bu bir yolculuk insan kendine baktıkça, hep bir eksiklik buluyor , bulması da iyi birşey.. Ot gelip saman gitmiyorsak durup düşünüyorsak bu Harika birşey.. Bende güvenli bağlandığımı hissetmediğim için arayıştayım mesela, en azından farkedip çabalıyorum en önemlisi de bu.. Zamanla daha iyi olacak herşey yeter ki bu farkındalığı kaybetmeyelim..

canım çok sevinirim.hatta burada tarif paylaşsak ya

Bugünkü akşam menümüzde çok az sarımsak ve haşlanmış kıymayı kavursum üstüne yumurta çeyrek kibrit kutusu kaşar koyup omlet yaptım oğlum beğendi;) tadına baktım kuzu kıyması olmasına rağmen benim bile hoşuma gitti :) bu arada dr umuz yavaş yavaş yumurta beyazı vermeye başlayın dedi

Düzeltirsin tabi ki.. Hangimiz dört dörtlüğüz ki? Bunun varış noktası sonu yok bu bir yolculuk insan kendine baktıkça, hep bir eksiklik buluyor , bulması da iyi birşey.. Ot gelip saman gitmiyorsak durup düşünüyorsak bu Harika birşey.. Bende güvenli bağlandığımı hissetmediğim için arayıştayım mesela, en azından farkedip çabalıyorum en önemlisi de bu.. Zamanla daha iyi olacak herşey yeter ki bu farkındalığı kaybetmeyelim..

Güvenli bağlanmadığını nasıl hissediyorsun ? Bende sabahtan akşama tüm gün beraber olsamda sanki kaliteli zaman geçirmiyorum gibi geliyor üzülüyorum. Sabah kalktığımızda evi derle topla sonra ona yemek yedir etrafı topla ara öğün akşam yemeği hazırla topla derken sanki çok vakit geçiremiyoruz gibi geliyor. Birlikte oturduğumuzda da oğlum hep yeni keşifler peşinde. Kucağına geldiğinde bile tepeme tırmanıp nereye atlasam karıştırsam diye bakıyor. Kitap okumak filan mümkün değil zaten alıyor hemen elimden :)

canım benim oğlanında ayak parmağı diğerinden çok ayrık duruyor. İkisinde de serçe parmak kıvrık kızımda da..eve gidince tekrar bakacam..

Bu arada benimkiler çıldırmış durumda. Ne gece ne gündüz uyumuyorlar. Diştenmi anlamadım. Dün gece 1,5 saat içinde 3 kez birine 3 kez birine olmak üzere 6 kere kalktım. Sonrada kaç kez kalktığımı hatırlamıyorum. Uykusuzluk beni mahvetti. Hiç bir yerim tutmuyor. Haftaya süt iznim de 1.5 saate düşüyor. Bakıcı gelemem derse izine ayrılacağım :KK43: Bazen ayrılmak istiyorum bazende tüm gün kafayı yerim diye düşünüyorum
Canım bu belirtiler tek başına yeterli değil down olsa bence doğar doğmaz anlarlardı bizim tanıdığımızın kızı down sendromlu oradan biliyorum. Anne karnında testlerde, ayrıntılu ultrasonda anlaşılmamıştı ama doğar doğmaz anladılar yani bence hiç endişe etme.
Bu arada benim kızım da çıldırmış gibi bütün güm mız mız sürekli kucağımda olmak istiyor babasında bile durmuyor. Dün gece kaç kez uyandı hatırlamıyorum bile gece bir süre sonra uykusuzluktan bilincimi kaybediyorum ben de en son yanıma alıyorum o sırada bile sürekli dönüyor bana dokunuyor, emiyor, eli ayağı sürekli hareket halinde oluyor uyuyamıyorum haliyle. Sabahı sabah ediyoruz. İşimiz çok zor Allah yardımcımız olsun.

Aynen. Zaten bizim millet şöyle etli etli olmadıkça bebekte beğenmiyor. O yüzden açlığın ön plana çıkması çok normal : D
Geçen gün doktora da sordum bazen hiç bir şey yemiyor sadece emmek istiyor diye (bugün de öyleydi mesela kahvaltı harici bişey yemedi 1 er kaşık tadına baktı ağzını kitledi hep) doktor ısrar etmeyin demek ki aç değil sorun olmaz dedi. Günümüzde obezite ve obez bebek-çocuk problemi daha fazla zaten bu daha önemli bir sorun dedi. Gel de bunu eskilere anlat :-)

Bugünkü akşam menümüzde çok az sarımsak ve haşlanmış kıymayı kavursum üstüne yumurta çeyrek kibrit kutusu kaşar koyup omlet yaptım oğlum beğendi:KK66: tadına baktım kuzu kıyması olmasına rağmen benim bile hoşuma gitti :) bu arada dr umuz yavaş yavaş yumurta beyazı vermeye başlayın dedi
beyazı için 1 yaş diyorlardı

Güvenli bağlanmadığını nasıl hissediyorsun ? Bende sabahtan akşama tüm gün beraber olsamda sanki kaliteli zaman geçirmiyorum gibi geliyor üzülüyorum. Sabah kalktığımızda evi derle topla sonra ona yemek yedir etrafı topla ara öğün akşam yemeği hazırla topla derken sanki çok vakit geçiremiyoruz gibi geliyor. Birlikte oturduğumuzda da oğlum hep yeni keşifler peşinde. Kucağına geldiğinde bile tepeme tırmanıp nereye atlasam karıştırsam diye bakıyor. Kitap okumak filan mümkün değil zaten alıyor hemen elimden :)
benim de günüm oğlumu zaptetmek ve ev işleriyle geçiyor

Haklısın canım. Güvenli baglanmadigini nasıl anladin? Çok sağol telkinin için.

Back
X