2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265

Hım pekı hafta sonlarını tatıl gunlerınıde mı hesaplıyorlar acaba ? bakalım benım bellı degıl suanda ızın verırse mudurum bırlestırıcem ınsallah vermez ıse mecbur haftada bır kullanmayı planlıyorum.

Selam kızlar. Bizde kontrolden çıktık o doktorumu degistirdim ilk doktoruma gittim cokta dogru karar vermisim. Gayet guzel ayrıntılarıyla sezeryan ve normal doğumun oluşabilecek risklerini anlatti. Oğluşum 53 cm 3606 kg olmuş. Normal istediğimi söyledim. Dedi eger normal yapicaksak onumuzdeki hafta suni sanci verip dogumu baslatmaliyiz dedi. Ama 38 39dan once oldugu icin solunumunda sorunda yasayabilecegimizi söyledi. Eger bh haftaları beklersekte cok kilo alacagi icin normal yapamayiz dedi. Açıkçası bnde normal istedigim icin erken dogurma taraftari degilim. Siz ne dusunuyosunuz?

Canim masallah ogluna
Ya benim anlamadigim bi durum var 4 kilo normal dogum yapan bir suru insan var, topigimizde de var peki o zaman bazi doktorlar neden kilo nedeniyle sezaryene yonlendiriyor

Canim masallah ogluna
Ya benim anlamadigim bi durum var 4 kilo normal dogum yapan bir suru insan var, topigimizde de var peki o zaman bazi doktorlar neden kilo nedeniyle sezaryene yonlendiriyor
Tatlim 4ü geçer diyo. 4 olsa yine denenebilir dedi. Valla yinede bunlari hic bi zaman anlayamicaz bence :) he bide salı günü çağırdı hem kilosuna bakalim hemde çatı muayenesi yapalım dedi. Hayırlısı olsun insallah

Yanı canım yerinde olsam sezeryan normal ayrımı yapmaktansa bebegımi düşünürüm solunum sıkıntısı olabılır demiş doktorun bence riske atma vakti dolsun seZeryan olsun ben olsam öle tercıh ederdim hoş son hafta ölçümleri gördüğümüz kadarıyla pek doğru degıl belki de bebegın 4 kilo bile doğmayacak ama riske atma bence bu arada kaçıncı haftada Doğumdan bahsedıyor doktorun yanı erken olmasının tek sebebı kilo mu

Maşallah canım bebeğine fazla iri ama erken almak güzel bişey değil 38 i doldurmasını bekle benim sezeryn olmasına ragmen 39 u görmek istioo doktor bi skntı yoksa senn normalde olabilir

38+5ten sonra sezeryana alırım diyo. Daha önce aksi yasanmadikca almam dedi. Ya evet ultrason yaniltiyo ama bnim rahme dustugunden beri hep onde gidiyo oyuzden tedirginim biraz.

Maşallah canım bebeğine fazla iri ama erken almak güzel bişey değil 38 i doldurmasını bekle benim sezeryn olmasına ragmen 39 u görmek istioo doktor bi skntı yoksa senn normalde olabilir
Evet bnde erken alinmasi taraftari degilim. Ama 4ü gecerse normale cesaret edemem sanirim. Gerci çatı muayenesinede bagli. Belkide çatım dikis atılmaya gerek duyulmicak kadar iyidir. Ay valla hamile kaliyim dert biter diyodum meger daha buyuk sıkintiymıs. O bu şu hic bitmiyo. Hepimiz icin hayırlısı olsun insallah. Salı günü belli olucak nasipse

Aynen canım 4 kilo normal yapabilirsin ondan çok fazla da almaya bilir tosuncuk biraz meyve falan çok yeme kilo aldırıyor direk bebeğe :)

Ciddi anlamda bu dr.ların sezeryan eğilimini anlamıyorum ben yaaa..Ben ve erkek kardeşim 4,5 kilo doğmuşuz normal doğumla..Eskiden bu kadar kadın nasıl doğuruyordu ki..Avrupa ülkelerinde bebeklerin geneli iri oluyor..Orada hiç bir dr.sezeryana yönlendirmiyor..

38+5ten sonra sezeryana alırım diyo. Daha önce aksi yasanmadikca almam dedi. Ya evet ultrason yaniltiyo ama bnim rahme dustugunden beri hep onde gidiyo oyuzden tedirginim biraz.
Gebelik başından beri haftası ileri olan bebekler de Son haftalar normal gününe gerilemeye başlıyormuş öyle okudum.
Benimki de öyle oldu. Öğrendiğimden geçen aya kadar hep 11günden büyük çıkıyordu sonra 9a düştü. Bugünkü kontrolde de 5gün ileri çıktı sadece. Dr olabilir dedi ama endişelenmiyor değilim. Daha da düşmez inşaAllah. Ultrason cihazları gerçekten çok uyumsuz değer veriyor. Benimkinin kilo alımı da herkesinki kadar oluyordu iki hafta önce gittiğimde bir önceki kontrole göre haftalık 300gr almış görünüyordu, bugünkü kontrolümüzde haftalık 150gr almış olarak çıktı. Geçen kontrolde bebeğin iri demişti bugün ise kilosu normal dedi sadece. Şuan 2660gr bebeğim. Benim dr da kafa çapı büyük olduğu için sezaryen olmak zorunda kalabilirsin diyor (kafası iki hafta ileri)

Aynennbenımkı hep bi hafta ileriydi bu sefer kimi yerleri tam uyumlu, kimi yerleri de -2 gun cıktı. Limit içinde oldugumuz için sorun yok ama son haftalar haftayla hemen hemen tam uyuma gelıyormus bebekler

Evet cnim anlamak zor. Hayirlisi olsun insallah

Evet ama diretip yanlis sonucla karsilasmaktan korktugumuz icin ne diyolarsa yapiyoruz iste.

Canım pardonnama sırtustu yatmanın normal dogum yapmakla ne ılgısı var ben anlayamadım. Benım doktorum bana basından berı sırtustu yatmıyoruz hep yan mumkunse sol odaklı uzanıyoruz dedı ve en de oyle yapıyorum bel agrısını azaltıyorum ve damara baskıyı azaltıyorum. Bununla bırlıkte suan normal dogum ıcın devam edıyoruz salı gunu doktorum catı muayenesınde de bı sorun gormezse normal dogumu beklemeye devam edıcez. Sırtustu yatamazsan normal dogum nasıl yapcaksın dıyen doktorunu anlayamadım. Kaldı kı dogum anına kadar cogu doktor anneye harekrt ozgurlugu tanıyor cıkıp yuruyebılır, comelebılır, klozet pozısyonu alabılır nasıl rahat ettıgını kesfedebılırsın. Bu nların hıcbırınde de dumduz sırtıstu yatmak yok benım bıldıgım dogum pozısyonları ıcınde. Son anda da senı masaya alıyorlar oradada ıkınıyorsun zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…