- 9 Eylül 2013
- 1.889
- 3.460
- 408
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #24.821
Canım sırt üstü yattığında bebeğe kan akışı yavaşlıyor.bebek için tehlikeli.özellikle sol yanına yat. Arada dinlendirmek için sağ yanına yat.Yan yatamıyorsan yarı oturur gibi sırtını mutlaka yastıkla destekle oturur gibi yat. Bir de bebişin tekmelemesi aslında keyfinin yerinde olduğunu gösterirmiş Benim dr hep öyle söylüyor içerde hareketli olması iyidir diyor.ben geceleri hep sırt üstü yatıyorum başka şekilde yatmak imkansız benim için. saga dönsem olmuyor sola dönsem olmuyor. bebek rahat etmıyor ve tekmelıyor uykuda biile olsa uyanıyor.
nişandır canım başka ne olabilir ki . benı doktorum nişan gelince acele etmene gerek yok anca 1-2 gune dogum gelır dediKızlar lavaboya gittim boyle kahverengimsi yogun kıvamlı bi akıntı geldi camasırımda ve peceteye sildiğimde gördüm. Cok fazla değil miktarı bi avuc ii kadar anca vardır sizce nisan mı bu? Birde evde yardımcı kadın var bugün dogumdan once son bi temizlik yapıyoruz evı kaldırdık her taraf heryerde suan doktoruma mesaj bıraktım beni geri arasın diye o da cok garantici illaki gel bi görün bana diyecek ama evi bu halde de burakıp gidemem kimse yok kadının yanında duracak. Sancım olana kadar beklesem birsey olurmu
39. haftandasın nst ye hiç girmedin mi canım ?Canım kasılma anlattığın gibiyse ben hiç yaşamadım normalmi acaba ya.
Canım çok bilgili değilim ama nişan dan sonra süre oluyomuş baya telaş etme bence. Su bile gelse vaktimiz olurmuş.
doğuma yakın temizlik risk değil mi canım ya ?Yarın 40 bitiyo ama hic belirtim yok bütün evi kaldirdim temizlik yapıyorum aksama kadar oturmuycam bakalım gelcek mi
ıyy her muayene de açıklığa bakılması cok gıcık yaArtık her muayenemde bakıyor canım açıklık var mı diye cumartesi gittikten sonrada olmuştu ama hafifti bu çoktu
ben fazla gec kalmak istemem böyle durumda cunku 4 cm den fazla olunca epidural yapılmıyormusCanım nişan olabilir ama hemencecik gitmeye gerek var mı, dinlediğim kadarıyla yok. Banu çiftçi nişandan 3 gün sonrada olabilir, o günde olabilir, 3 hafta sonrada olabilir demişti. Ben olsam gitmezdim ama için nasıl ferah olacaksa öyle yap. Nişansa ve doğumun başlamışssa bile açıklığın henüz 2 cm lerdedir ve bu bile hastaneye yatmak için erken bence ama tabi sen bilirsin.
yok canım nişan farklı olabiliyormuş . kızlar tutkal gibi oldu falan da diyrlardıcanım nişan kırmızı olur diye biliyorum. kahverengi lekeler genelde eski kanamış bölgeler ve akıntıyla akanlar ama kasılmalarını takip et yine de
ben fazla gec kalmak istemem böyle durumda cunku 4 cm den fazla olunca epidural yapılmıyormus
ben butun hamıleık boyunca neredeyse boyle yattım. tam yatıs degıl hafıf sola vererek kendımı hamıle yastıgıyla yattım. bence sıkıstıgından tekmelıyor uykudan nıye uyansın o zaman . yınede sola yatmaya calısacagım tabıı ki ama çok daha zor oluyr. sırtustu yatmak benım ıcın rahat degıl kı zaten ecburıyetten yatıyormTekmelemesi keyfinin yerinde olduğunu gösterir diyor dr. Banu çiftçi.
Sırt üstü yatmanın çok sakıncaları var canım. Üstelik son anların, bebeğin ağır ve oksijen kan akımı yavaşlar Allah korusun. Soluna yatmaya çalış bir süre sonra bebeğin de senin vücudun da alışıyor o şekilde yatmaya.
Canım sırt üstü yattığında bebeğe kan akışı yavaşlıyor.bebek için tehlikeli.özellikle sol yanına yat. Arada dinlendirmek için sağ yanına yat.Yan yatamıyorsan yarı oturur gibi sırtını mutlaka yastıkla destekle oturur gibi yat. Bir de bebişin tekmelemesi aslında keyfinin yerinde olduğunu gösterirmiş Benim dr hep öyle söylüyor içerde hareketli olması iyidir diyor.
ben de kullanmayacagım ama yulbentle sıkmadan saracagımKızlar Doğum sonrası korse kullanımıyla ilgili kafam çok karıştı.sağlık sitelerinde uzmanlar hep kullanmayın diye yazı yazmış.
TaZe anneler Doğum sonrası korse kullanmaya başladınız mı?dr unuza danışarak mı korse kullanmaya başladınız?
Niye illa epidural almak istiyorsun ki canım?
Ben açıkcası olabilecek en son vakitte hastaneye gitmek istiyorum. Evimde karşılamak istiyorum kasılmalarımı.. inşallahta öyle olur. Benim görebildiğim kadarıyla hastaneye erken gitmek hem süreyi uzatıyor hemde müdaheleyi artırabiliyor . Ama tabi herkes nasıl rahat ediyorsa , nasıl içine siniyorsa öyle yapmalı. Herkesin doğumu kendine ve şartlarına özel çünkü:)
evet haklısın epidural çok iyi yöntem değilmişşş ama yine de benım için bir seçenek diğer şeklini göze alamazsam tabı.... hele başlasın bakalım doğum gözüm kesecek mi ne kadar direneceğim. birde doktoruma soracagım ne kadar acılmadan sonra epidurale gecmezsınızNiye illa epidural almak istiyorsun ki canım?
Ben açıkcası olabilecek en son vakitte hastaneye gitmek istiyorum. Evimde karşılamak istiyorum kasılmalarımı.. inşallahta öyle olur. Benim görebildiğim kadarıyla hastaneye erken gitmek hem süreyi uzatıyor hemde müdaheleyi artırabiliyor . Ama tabi herkes nasıl rahat ediyorsa , nasıl içine siniyorsa öyle yapmalı. Herkesin doğumu kendine ve şartlarına özel çünkü:)
Mecbur yapılor canım nst de sancı çıkmayıp açılman olabiliyor buda anca muayenede belli oluyorıyy her muayene de açıklığa bakılması cok gıcık ya
açılman olunca sancıyla kendini belli etmezmiymiş ! yani hiç sancı olmadan açılma olurmuymuşMecbur yapılor canım nst de sancı çıkmayıp açılman olabiliyor buda anca muayenede belli oluyor
Allah yardımcın olsun canımm sağ salim kavuşursunuz inşallah :) doğumdan sonra haber vermeyi unutma :)Kızlar biz de hastanedeyiz. Gece sancim başladı sabah 8 gibi hastaneye geldik hala doğum olmadı açılmayı bekliyoruz. Allah'tan suni sancı ya gerek yokmuş şimdilik kendi sancilarim yeterliymis. İnşallah sağ salim alırım oğlumu kucağıma sizlerin dualarına ihtiyacım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?