2017 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    265
Canım öyle düşünme tedirgin ve stresli olma güneşin onu hissediyordur ve bazen ciddi manada yorulup birinin kucağında uyuyup kalıyorlar

Canım maşallah kilosuda harika:)
Zorla morlada olsa emzir canuım. Ben ilk iki gün uyuyor bebeği ne güzel diye düşünüyordum sütümde gelmemişti. Kimsede sütün emzirince geleceğini söylemedi. Sarılık oldu kuzum. Ama sonra zorla emzirerek hallettik. Emdikçe iyi oldu

Bende ğögüs ucu konusunda bende işe yarayanları yazayım.
İlk günler çok aşırı acıyordu hatta sağ gögüs ucumda parça parça kan vardı yara olmuştu. Emerken ayağımı bir yere sıkıştırıyordum acıdan. Şuan hiç bir şey kalmadı. 10 günlük olduk.
1)önce pozisyonu düzelttim. Yanlış alıyormuş kuzum ağzına.
Bebeği gögüs ucuma yanaştırıyorum. Tüm bedenini bana doğru çeviriyorum.ağzını açtığı an sokabildiğim kadar memeyi ağzına iyice sokup bir elimle boynundan ittiriyorum. Başta elim pozisyonu korumak için hep boynunda kalıyordu ama şuan arada bırakabiliyorum.
2)zeytinyağıyla masaj yaptım gögüs uölarıma 3-4 gün
3)her emmeden sonra kendi sütümü etrafına sürüyorum.
4)ekstra ped med kalkan hiç bir şey koymuyorum kendi sütümü sürünce direk sütyeni kapatıyorum.

Uykusuzluk bizi de gergin yapıyor ve Bebiş sesimden bile anlıyor bende uyutmaya çalışıyorum pış pış sesi bile bi dakkadan sonra değişiyor çünkü çok yorgunuz bizim bebekler de pek uyumayı sevmiyor herhalde üç yaşında abisi bunu verelim anne çok ses yapıyor diyor hep ağlamaklı benim kız da ama süpürge sesine uyuyo bende telden o sesi açıyorum öyle yanında uyuyorum kalktığımda kafam şişmiş oluyor ama olsun birazda olsa o susuyor bende dinlenmiş oluyorum dene bence ama açınca hemen uyumasını bekleme

Canım kundak yapmayı denedin mi ? Benim bebeğim de yerine yatırdıktan sonra hemen uyanıyordu annem kundak yaptı şimdi güzel uyuyor. El kol hareketleriyle kendini uyandırıyordu minik.

Canım yattıgın yatağın üstünde emzir düşse bile yatağına düşer. ben öyle yapıyorum ayaklarımı uzatıp, önümede yastık koyuyorum
Canım aslında senin yaptığın da çok güvenli değil. Bebekle aynı yatakta uyumak çok tehlikeli. Allah korusun yorgunluk ve uykusuzluktan bebeği ezebiliriz uyurken. Çok kişinin başına gelmiş bir durum bu. Ezilmese de elimiz kolumuz ağzını burnunu kapatabilir boğulabilir Allah korusun. Ben bebekle aynı yatakta yattığım zaman etrafına yastık koyuyorum.

Bir de bizim bir tanıdığımız bebeğini emzirirken uyumuş kadının memesi çocuğu boğmuş, 16 günlük bebek vefat etti çok dikkatli olmak lazım

Ya kizlar goguslerim kanio avent uc almistim onu taktim simdi biraz ucu buyuk geldi bakalim.kizim tutacak mi
Baska onerisi olan var mi cok aci cekiyorum ilk emme safhasinda

Canım uçla emzirmek daha fazla can acıtıyor bence. Uçsuz emince Bebek memenin kahverengi kısmını komple ağzına alıyor ama uçla emzirdiğinde sadece memenin ucunu emiyor ve çok acıyor yara oluyor.

Ya kizlar goguslerim kanio avent uc almistim onu taktim simdi biraz ucu buyuk geldi bakalim.kizim tutacak mi
Baska onerisi olan var mi cok aci cekiyorum ilk emme safhasinda
Bir de avent in göğüs kalkanını kullan, göğüs uçların kıyafetine değdikçe tahriş olur.
Ben emzirdikten sonra lansinoh göğüs kremini ve kantaron yağını sırayla kullanıyorum kalkanı takıyorum.

Canım uçla emzirmek daha fazla can acıtıyor bence. Uçsuz emince Bebek memenin kahverengi kısmını komple ağzına alıyor ama uçla emzirdiğinde sadece memenin ucunu emiyor ve çok acıyor yara oluyor.
Tutmadi zaten cok buyuk bu sadece kiyafete degmesin diye taktim ici sut oldu
Ya boyle olunca bakteri uremez mi

Canım benım de ucu kabuk gıbı yeryer kanamalar da oluyor sut sagarken farkettım bırkac nokta. Parmagımı verdım meraktan delı gbı ısırıyor ıı da ak arasına sıkıstırıyor memeyı bu gıdısle emzıremıcem deyıp hemen gumus kapak sıparısı verdım bugun bakalım ınsallah ıyı gelır. Krem ıcın lansınoh kullanıyorum ama yıkamadan emzırebılırmısız onu rahat oluyır

Alacam kalkan en kısa zamanda. Sari kantaron yagini da problem.artmadan cozmeli kanayani gogsumu pompa ile bosaltiom digerini veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…