- 12 Ağustos 2013
- 3.544
- 3.634
- 333
- 33
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #26.781
Ne güzelmiş canım ya bi özelden yazarsan sevinirim bütçemizi zorlamıcak bi doktor ise götürürüz yoksa medipol mega da bi doktor var aklımda doçent ona bi götürürüm. Doktor tanıdık sanki göbek fıtığı var gibi dedi aklıma takıldıKuzum evıme yakın ve srkettekı cogu arkadasımın da cok memnun oldukları bı cocuk doktoru var bak sana da yakındır orası calıslar caddesının hemen basında. Ilk sorumu whatsapp dan yazdım daha tanısmadan hemen yanıt verdı muayenede de cok sıcak davrandı saten cok tavsıye edılen bı doktor olunca gıttık artık hep ona gıdıcez. Hatta bugun cok yakın bı arkadasımında gordum mıayene gıttıgımde onda bebısını getırmıs boyle de bı tesaduf oldu :) kurtulus bey doktorun adını ıstersen bıldılerını verırım sana ozelden bı konusursun. Gobek bızım ıp gıbı olmustu doktor olmus bu dedı hemen gobegı aldı kalan yerı de yaktı hemen. Ikı gun pansumandı banyoydu ellemeyın dedı zaten ev yakınmıs ıkı gun sonra bı ugrayın dedı aldık gobecıgı geldık :)
Bu kadar beklemişken beklesem daha iyi gibi kv hamilelik döneminde zatin sinir olmuştum şimdi beni daha da sınıyor bildiği tek şey sütün yetmiyorBekle canım gobek dussun hatta ben olabıldıgınce kendı kokusu kalsın ıstıyorum olabıldıgınce gec yıkamak ıstıyorum canım. Yanınızda kv olmasa da bırı olrsa en azından panık halıne ıyı gelebılır bı arkadasın bı aıle dostum bı komsun olabılır
Sari kantaronla zeytinyagini karistirdim. Ozonyagida surdum. İlk dogumdada olmustu epey zaman aldi. Gumus kapak kullaniyorum. Gayet iyi simdiCanım zeytinyağı denedin mi? Hem yıkamaya gerek yok hem meme başına çok iyi geliyor. Hemde bebek emerken azıcık onada gitmiş oluyr. Kaka yapmasına yardım ediyor
Biz göbeği düşene kadar başını yıkadık. Vücudunu da tülbenti suya batırıp sildik. Göbeği hiç ıslanmamış oldu. Islanırsa da güzelce kurularsın olur biter. Bize doktor yıkayabilirsiniz göbeği düşmeden demişti.Anneler bana bi fikir verin hastenede bize göbeği düşmeden yıkamayın dediler ve bizde her ne kadar yıkayalım diye başımın Eti'ni yeseler de yıkatmadım buğün 10. Gün artık yıkasam mı diye bende düşünmeye başladım ama kayınvalideme haber vermeden kendim yıkamak istiyorum cesaretim var yıkarım ama eşimde büyük olsun başımızde diyor ama kv asla yıkamak istemiyorum yıkasak başlıcak ben size daha önce yıkayalım dedimde şöylede böylede dicek. Ne yapmalıyım sizce göbeğinin düşmesini bekliyim mi
Evet canım orda doğum yaptımOh be yalnız değilmişimcanım sen tınaztepe hastanesinde doğum yapmıştın değil mi
Yaptı sonunda kakasını kendim yapmış gibi rahatladım resmen :)) büyükler bazen çok moral bozuyor canım ya en iyisi hiç takmamak duymamazlıktan gelmekTakip et canım ama streste yapma bak dür sabah yapmıştı daha bu saat oldu yapmadı. Bendi göbeğini kafama taktım ne kadar normal olduğunu okusamde kv bu çoçuğun göbeği niye düşmedu baskısından kafayı yiyorum
Gece kaldırmayın mı dedi doktor ben 2-3 saatte bir kaldırmaya çalışıyorum sütüm de çok yok çocuğa işkence ediyorum resmen çok üzülüyorum çocuk doktoru böyle dediyse kaldırmayalım çok iyi olurKızlar bız bugun bı haftalık olduk. Ctesı gunu standart besıncı gun kontrolunde sarılkk degerımız 14 cıkmıstı, lımıt 17 oldugu ıcın doktor bızı buhun yenıden gormek ıstemıstı. Gerekırse bı gece fototerapı alıcak yatırırız demıstı ama bız de hastane para kazanmak ıcın mı devamlı cagırıyor dıye dusunduk. Kendı cocuk doktorumuzdan randevu aldık dırekt oraya gıttık. Yuzunde sarılık var dıye endıselıyım ama anne sutu alıyor dıye de sevınıyorum bı yandan. Doktorumuz baktı bebegın heryerıne be sey dedı bızım korktugumuz sarılık yuzden baslar vucuda yayılır dedı. Suratına elını bastırdıgında yuzunde odem varmıs gıbı parmak ıcının olan yetı sarı renktı sonra topukta aynı seyı haltı topuk daha pembe beyaz cıktı. Bunun ıcın topuk yuzunden daha beyaza yakkn bı renk oldugu ıcın suan endıselenme topuk kanı da ıstemıcem dedı ıkı gun sonra Yenıden bi bakalımndedi. Geceleri de cocugu emzirmek için uyandırmayın yazıktır dedi. Bolbol annensutu ver baska bişi istemiyorum dedi. Göbek bagı da ip gibi kalmıstı onu hemen hoca aldı kokununde yaktı ıkı gun ellemek yok dedi ilk banyosu için öyle beklıyoruz
Benim doktorum da gündüz 2 saatte bir gece uyursa 3-4 saatte bir kaldır mutlaka demişti bana canım gece uyursa bende 3 ya da 4 saatten önce çok ellemiyorum zaten acikinca kendisi de o saat aralıklarında uyanıyorGece kaldırmayın mı dedi doktor ben 2-3 saatte bir kaldırmaya çalışıyorum sütüm de çok yok çocuğa işkence ediyorum resmen çok üzülüyorum çocuk doktoru böyle dediyse kaldırmayalım çok iyi olur
Cnm sarilik varsa uykuya meyilli oluyorlar . İlk haftalar her yerdede yaziyor . İstedigi kadar emer sma iki saati gecince uyandirin taziyor. Bizdede sarilik vardi uyandiriyordum. Simdi 20 ginluk olduk sariligi atlattik. Uyandirmiyorum kendi ne zsman isterse. Gunduz sık dmiyor mama uc kez veriyorum. Bazen ara veriyor 3-4 saat gece bazen az emip uykuya daliyo yarim saat bir saat sonra tekrar meme istiyor. Memede uyumayi seviyor uyuyup emiyor . Gaz ciksriyim yerine yatiriyim deeken uyaniyor. Tekrar uyutmak icin meme ver. Emzige alistircam . Boyle ne kendi uyuyor ne ben dinlenebiliyorum. Emerken kendimde masajla yardim ediyorum sut daha cok akiyor doysun iyice diye.Gece kaldırmayın mı dedi doktor ben 2-3 saatte bir kaldırmaya çalışıyorum sütüm de çok yok çocuğa işkence ediyorum resmen çok üzülüyorum çocuk doktoru böyle dediyse kaldırmayalım çok iyi olur
Ayse onerin videosuda var onuda izleyebilirsinizhttps://kadin.mynet.com/kadintv/Kabiz-olan-bebegi-rahatlatmak-icin-nasil-masaj-yapilir
Eccoomm canım ben bu videodaki gibi masaj yapıyorum çok işe yarıyor cidden. Bir de bebek yağıyla yapıyorum masajı baya faydasını gördük bir dene istersen
Onu izlememistim ona da bir bakayım canımAyse onerin videosuda var onuda izleyebilirsiniz
Tek başını yıkıyım en azından canım sağolBiz göbeği düşene kadar başını yıkadık. Vücudunu da tülbenti suya batırıp sildik. Göbeği hiç ıslanmamış oldu. Islanırsa da güzelce kurularsın olur biter. Bize doktor yıkayabilirsiniz göbeği düşmeden demişti.
Bazı doktorlar yıkayın sonrasında göbeği iyice kurulayın diyor, istersen yıkayadabilirsin. İstersen vücudunu su ve pamukla sil, sadece kafasına yani alından arkasına su tut canım, bir doktor röportajda öyle anlatmıştı.Anneler bana bi fikir verin hastenede bize göbeği düşmeden yıkamayın dediler ve bizde her ne kadar yıkayalım diye başımın Eti'ni yeseler de yıkatmadım buğün 10. Gün artık yıkasam mı diye bende düşünmeye başladım ama kayınvalideme haber vermeden kendim yıkamak istiyorum cesaretim var yıkarım ama eşimde büyük olsun başımızde diyor ama kv asla yıkamak istemiyorum yıkasak başlıcak ben size daha önce yıkayalım dedimde şöylede böylede dicek. Ne yapmalıyım sizce göbeğinin düşmesini bekliyim mi
Nasıl memnun kaldın mı? Çocuk doktorunuz kim bide? O da tınaztepede mi?Evet canım orda doğum yaptım
Canım ben aksine kuruladıkça helede gögüs pedi ya da peçeteyle sildikçe daha kötü olur diye bilitorum. Ben özelşikle emdikten somra elimle süt akıtıp masaj yaparak sürüyorum meme başıma. Yara mara kalmadı acımıyorda süt bir nevi nemlemdirici gibi oluyorCanım göğüs ucunu kuru tutmak lazım diye biliyorum ben. Silikon uç yerine göğüs Kalkan'ı kullanabilirsin. Kalkan'da akan süt memene değmiyor büyük olduğu için. Hem de bekleyen süt bozulur bir süre sonra bakteri üreyebilir.
Çok memnun kaldım canım çocuk doktorumuz Dilek hanım o da Tınaztepede. Ondan da çok memnun kaldık çok ilgili bir doktor canım. Tavsiye ederim yaniNasıl memnun kaldın mı? Çocuk doktorunuz kim bide? O da tınaztepede mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?