- 11 Şubat 2015
- 2.334
- 2.394
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #26.821
ben 2 sindede bekledimAnneler bana bi fikir verin hastenede bize göbeği düşmeden yıkamayın dediler ve bizde her ne kadar yıkayalım diye başımın Eti'ni yeseler de yıkatmadım buğün 10. Gün artık yıkasam mı diye bende düşünmeye başladım ama kayınvalideme haber vermeden kendim yıkamak istiyorum cesaretim var yıkarım ama eşimde büyük olsun başımızde diyor ama kv asla yıkamak istemiyorum yıkasak başlıcak ben size daha önce yıkayalım dedimde şöylede böylede dicek. Ne yapmalıyım sizce göbeğinin düşmesini bekliyim mi
Cnm oylr olunca hemen sicak kompres yap emzir yada sag goguslerini. Gecmezse dra git. Benim ilkinde birkac kez oldu gecti. Direk gidince dra antibiyotik basliyorlarKızlaaarr mastıt oldum galıba! Bı uyandım memelerımde bı yangın var tas gıbı ama ates ıcınde bırınde daha fazlaemzırdım ama cok acıdı kalan sutlerı de sagdım hıc boyle acı yasamamıstım. Ne yapmak lazım kızlar kadın dogumcumla mı gorusmem lazım acaba? Tedavısı nedırkı
Benimkide ayni elleri iki yanda uyumayi seviyor arada oyle birakiyorum . Gece kundak yapiyirum. Nasil zorluyor kivriliyor kollari cikarmak icin. Bende uyuyunca kundakliyorum. Kundak woombie var onlar guzel tam . Pahali geldi . Abisinin tulumu var. Onun icine koyup woombie gibi kullanicam bakalim nasil olacakBebeğimi bu gece ilk kez kundak yaptım. Mışıl mışıl uyudu. Ama uykuya daldıktan sonra yaptım yoksa ortalığı kaldırıyodu. Ama ben hiç rabat yatmamışım. Koltukta otururken başımı arkaya vermişim bütün gece, tüm uzuvlarım tutulmuş. Lohusa psikolojisi mi yoksa bebekliyken hep mi böyle olacak bilmiyorum bazen herşeyden soğuyorum
Buca çocuk hastanesi kadın doğumdan mı bahsediyorsun canım oraya hiç götürme taraftarı değilim gerçekten berbat bir yer. Tinaztepede 18-23 saatleri arasında nöbetçi doktor var dediler bize. Bir de bir kaç muayeneden sonra dilek hanım numarasını falan veriyormus acil birşey olunca ulaşmak için. Sanırım Buca'da oturuyorsun biz de Buca'da oturuyoruz canım :)Aaa biz de dilek hanım A gidiyoruz. Doğumda o kontrol etmiş kızımı sonra da ona devam ettik. Onun sayesinde sarılık için hastanede kalmaktan kurtulduk. Tek sıkıntı mesai saatleri dışında muayene olamamak. Acil bir durumda. Biz de Buca çocuk hastanesine gidiyoruz.
gözün aydın canımMerhaba güzel anneler,ben prensesimi bu sabah kucağıma aldım,şimdi biraz dinleniyorum.sezeryan sonrası gazımı çıkartmadım hala.inşallah hemen çıkartırım.
Kızım yaklaşık 3300 gr doğdu.ultrasondan 200-300 gr daha az doğdu. Kordon boynuna dolanmıştı,iyiki sezeryan olmuş.
Rabbim geride kalan arkadaşları sağlıcakla yavrularına kavuştursun. Şimdi biraz dinlenmeye çalışıyorum.
Bu arada kettle gerçekten çok işe yarıyor,tavsiye ederim.hem gelen gidene çay kahve için hem de refakatçi için.
Herkese iyi geceler
Geceden berı ıkıdır emzırıp sagıyorum atesını aldı bıraz ama yıne hassasıyey hat safhasa kanım cekılıo gıbı ılk emsırmeye ve sagmaya baslarken. Bıraz takıp edeyım gecmezse doktora gıdeyım dımı bemen ılac vermesınlerCnm oylr olunca hemen sicak kompres yap emzir yada sag goguslerini. Gecmezse dra git. Benim ilkinde birkac kez oldu gecti. Direk gidince dra antibiyotik basliyorlar
Sonrs normal tuvalet kagıdıyla kuruladın mı? Intrrnette fon makınasının soguk yerıyle kurutun fln dıye yorumlar varcanım ben her tuvalet sonrası gazlı beze batikon damlatıp dokunfurarak sürdüm oraya sürterek değil ama
normal tuvalet kağıdıyla yine sürtmeden dokunarak kuruttum cnmSonrs normal tuvalet kagıdıyla kuruladın mı? Intrrnette fon makınasının soguk yerıyle kurutun fln dıye yorumlar var
Reflu yatagi aldim rahat uyudu biraz da olsa. Evet geceden beri emdikten sonra emzigini verip emxirir pozisyonda saciyla ensesiyle oynayip uyutuyorumDenizatidenizyildizi cnm benimkkde meme istiyor hep. Mamadan sonda bile meme icerek uykuya daliyor emzik istemiyor. Doyduguna eminsem yanima aliyorum koynuma yuzukoyun yatiriyorum o pozisyonu seviyor yada yanima yatirip alnini oksuyorum. Alna masajdan hoslaniyorlar. Arada gerekliyse pıs pış diyorum. Emzirdikten sonra gazini cikar ve basini yukselt. Ben baskismini yukselttim carsafinin tada yataginin altina koyuyorum battaniyeyle yukselttim. Bide yan yatma yastigi kullaniyorum. Reflu olsada olmasada cok doyunca duz yatinca agzina geliyor yada oksurtuyo.
Sagol canim bnim gidicem birazdan. Kakasida yesile döndü. Havada yagmurlu ne giydircegimi sasirdimCanım hergun bes dk gunese tutuyorum bebegı bırde bolbol emzırmeye calısıyorum. Sarılıgı topuktan kan alıp laboratuvara gonderıp belırlıyorlar aletler yanlıs olcum yapabılıyor cunku. Ikı gun sonra gıttıgımızde doktor yıne gozle muayene haoacak gerek duyarsa topuk kanı ısteyecekmıs oyle dedı. Bol emzır baska bısı ıstemıyorum dedı canım gecmıs olsun ıkımıze de
canm o gaz damlasini biz dr sordk o metsil 3.aydan sonra veriliyo dedi gercektn cok guzl bi gaz damlasiyms hem bebekler uzerinde saatlerce uyuyoms ama 3 aydn once verilmiyo dediKızlar mestil diye bir damla varmış gaz için eczacimiz önerdi. Biz kullandık çok iyi geldi bir kaç saat içinde rahatlattı hemen bizi. Belki gazlı bebislere faydası olur diye söylemek istedim
İçindeki kağıdı okudum canım yenidogana verilir yazıyordu ama zaten dün kakamizi yaptık artık gerek kalmaz diye düşünüyorum kullanmaya. Sağol söylediğin icin canım aklımda olsun o zaman nolur nolmaz bende vermeyeyim bir dahacanm o gaz damlasini biz dr sordk o metsil 3.aydan sonra veriliyo dedi gercektn cok guzl bi gaz damlasiyms hem bebekler uzerinde saatlerce uyuyoms ama 3 aydn once verilmiyo dedi
Kızlar mestil diye bir damla varmış gaz için eczacimiz önerdi. Biz kullandık çok iyi geldi bir kaç saat içinde rahatlattı hemen bizi. Belki gazlı bebislere faydası olur diye söylemek istedim
Canm gündüz hep gogsumde gece takmıyorum hava alsin diye. Bikac gune faydasını görürsün cok yara olduysa ama o hassaslığı hemen aldi bende.Gumus kapakları nezaman kullanıyorsun canım hemen iyilestirir mi? Cok canım yanıyo emzrirkrn
canm o damlayi annem en kücük kardesmde kullanms gecen kontrole gittigmzde annem dedi nedn mestil vermiynz ben onu kendi cocuklrmda kullandm cok memnunm dr da yok teyze olmaz 3.ayindn once verilmez dedi 3 aylik olsn vericm ben dedi baska bi gaz damlasi verdi bizeBnde onu kullaniyorum digerleriyle fiyT farkindn umudum yoktu ama ise yariyor gercekten arkafaslarimin coguda onu kullnmis hic oylebirsey dymadm neden 3 ay once verilmiyormus ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?