- 20 Ocak 2017
- 1.858
- 3.265
- 133
- 32
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #26.981
Canim bizim durumu biliyorsun emziremiyorum. 2 saatte bir 20ser dakika 2 gogsumu sagiyorum. Hastaneye geldigim zamam 4 saat sagamiyorum sadece. O zaman cok kotu oluyorum taş gibi ve dokunamiyorum. Gecen annem mastit olmussun dedi. Lahana aldi ve onu haslar gibi yapip dayanabilecegim sicaklikta gogsumun altını ustunu kapatacak sekilde sardi. Ondan sonra sutum artti ve goguslerim duzeldi. Dun yine kimlik falan cikarirken baya oyalandim yine ayni oldu. Dolaptaki soguk lahanayi sardim. O da col iyi geldi. Ilk anneme itiraz etmistim. Sicak soguk kompres yapiyorum bu nasil fayda edicek diye ama onlar hic etki etmezken lahana cok iyi geldi bana. Kesinlikle tavsiye ederim.Kızlar sutunuzu nekadar sureyle sagıyorsunuz? Ben gozle bıttıgını gorunce bırskıyorduk ama bugun bı -0dak daha dazladan sagdım. Gordum kı o surede az Az 5 damla kasae daha sut cıktı. Acaba ben artık sjt gelmıyor dedıgımde bıraktıgım ıcın mı mastıt oldum kanım cekılıo resmen sabahtan berı aglıyorım nezaman gecıcek, gecıcekmı, nezaan hersey yoluna gıdcdk dıye dusunuyorum sma cok uzak gelıo eylulun basında dogum yapan arkadaslar benım gıbı meme ucu memede yaralar ve mastıt konusunda sodjn yasadıgınızda sondadan gectı mı?
Gozunaydin olsun cnm saglikla buyut bebgini insallahMiniğimi kucağıma aldım teyzeleri pembe beyaz bi kızımız oldu şükür
Arkadasa sordum dort defa kullanmis. Ben ortasini uc kez kullaniyim. Bugun basladim yazarim bende arttimi artmadimi diye
Ben doktora sormamıştm açıkçası bir hafta kadar kullandığım daha sonra kırkı çıktıktan sonra devam edeceğimKızlar benım doktorum ilk 40 gun korse kullanmıyoruz dedi siz nezaman korseye baslıyorsunuz
onu bende deniyim bari benim de 3 saat beklemeyle 40cc falan anca çıkıyo. gerçi doktor dün kilo alımı iyi dedi.1 ayda 850 gr almış. acaba yetiyo mu süt yetmiyo mu sıkıntısı acayip kötü. sağmayada cok fırsatım olmuyo açıkcası büyük oğlan hep tepemde:)Insallah faydasini gorursun cnm iki saatte sagdigimda 30 cc anca geliyordu simdi uyuyor bi sagayim drdim iki saat once emmisti ve bosaltmisti ikisinide simdi 60 cc geldi gene cok cok deil ama bunada sukurr
Deneyeyim onu da canım inşallah alırCanım lansinohun ayarlı biberonlari varmış. Sen ne kadar istersen o kadar süt akiyomus. En düşük ayarı anne memesi gibiymis onu da dene istersen. Bir arkadaşım söyledi bana da memeyi bırakmamış onun çocuğu bu biberon sayesinde çok rahat ettim demişti
Tabi tabi ilaç niyetine diyorum memelerim dışarda saat başı nerdeyse sağıyorum. Geceleri birikiyo sabah 30 cc çıkıyo gene iki memeden.Akişkani az biberonla besle. Almazsa sag yine pes etme. Kaldiki 10 cc bile onun icin ilac
Bravo. Yaparsın tabii.Bugün tek başima bebegimi yikadmcok tedirgn ve korkuyodm yapamam die demekki yapabilirmişim
Dişlerimi sıkıyorum2 çocuklu anneler nasıl gidiyor ben cıldırmak üzereyim siz nasıl başacıkıyorsunuz kızım sureklı bebegı tacız ediyor bebek sureklı ağlıyor kızım yakamdan ayrılmıyor zor emzırıyorum siz napıyorsunuz Öner’i lütfen
Senın büyük kaç yasında benımki daha anlamıyor 21 aylık dur vur yapma etme güya seviyor ama dover gıbı bebegı zar zor emzırıyorum ona da kızıyor sureklı dibimde kızım küçüğe hiç fırsat kalmıyor Nezaman alışırlar acaba yada kabullenmeleri icin nasıl bir yol izlemeliyiz ben yetusemıyorum yorgunluktan sütümde çok az mama veriyorum ıkısıne de üzülüyorum bu sefer caresızım resmenDişlerimi sıkıyorum
Bazen dr ları anlamak mümkün değil canım.., ben salı kontrole gittim bebek çok yukarda rahim ağzıda sert dedi hatta suni randevusu yazdı bana aynen senin gibi çok moralim bozuldu ... ama normal sancılarım çrşb gece başladı ve ben doğurdum üstelik dr un bana bunu söylediği zaman 39+5 tim !!!! Bence hiç acele etme Doğum anında bile çocuk kanala girermiş hiç canını sıkma...
Yaaa ben anlamıypruö gerçekten bu bazı doktprları
Ne kadar sinir bozucular yaaaaa
38+3 nedşr ya.. 42 ye kadar hadş o kadar olmasın 41 e kadar yolu var... bu kilo boy olaylarıda son zamanarda çok yanıştıcı .burada 32 den somra ultraaon yok..kiloya göre doğum şekline karar vermek ne demrk ya.
Doktorun hşç güven vermedi canım.
Ben gündüz hastanedeydim bebek kanalada girmemişti açılmamda yoktu akşam doğumum başladı gecede doğurdum. Hepsi bir ana bakatç.bebeğin istediği ana.
Rahim hazır değilse daha vakti var bebeğin demek ki:) görende 41+5 haftalık hamilesşn zannedecek. Moralini hiç bozma canıö. Daha bir sürü zamanın var
gözün aydın canım sen de cok kaygılydın gule gule buyutMiniğimi kucağıma aldım teyzeleri pembe beyaz bi kızımız oldu şükür
Kızlar sağdığınız sütün miktarına aldanmayın. Bebeğin çektiğiyle sağılan farklı oluyor. Bi kere sağdım sonuna kadar artık süt gelmiyordu. Sonra bebeğim emmek istedi. Süt yok ama emsin dedim. Bi baktım ağzı süt dolu. Kilo alımı iyiyse sıkıntı yapmayın. Zaten 1 ayın sonunda en fazla miktarda süt üretiliyormuş. Bebeğin ihtiyacı arttıkça daha çok emecek bebek emdikçe de süt artacak
onu bende deniyim bari benim de 3 saat beklemeyle 40cc falan anca çıkıyo. gerçi doktor dün kilo alımı iyi dedi.1 ayda 850 gr almış. acaba yetiyo mu süt yetmiyo mu sıkıntısı acayip kötü. sağmayada cok fırsatım olmuyo açıkcası büyük oğlan hep tepemde:)
Dr bize en az ayda 500 gr almasi gerekiyor dedi. Sadece Anne sutu ile beslenenler 500 gr alsa bile cok iyi. Varsin bir kilo almasin. Kiminin yagli olmuyor. Bebekte ginde cok kaka yapinca kilo alimini etkiliyor. Sadece sut miktarina bagli degilMasallah cnm kilo alimi gercekten iyi alt sinir 600 diye biliyorum dene sende 20 cc artitsa bile kar kardir yavrularimiz icin ben simdi sagmayi biraz erteledm daha cok emziriyorum ki uyarilsin gogusler merak ettigim icin sabah bi sagayim dedim oyle cikti
Of hiç sorma canım ben de üzülüyorum çocuğa eziyet ediyorum resmen kendimden geçtim günde kaç kere mama veriyorsun ? Ben 3 kere veriyorum 1 öğünde 30-40 cc ortalama mama veriyorum sen nasıl veriyorsun ?Canım bende de süt yok mama veriyorum dr üç satte bir besle dedi. Resmen bi saate zor uyanıyo oğlum. Çok üzülüyorum. Çıkan bi lokma sütümü de biberonla veriyorum. Bebeğim çekince istediği gibi süt olmayınca almıyo mememi. Bu zorla uyandıramalar ne zaman bitecek bilen var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?