- 6 Eylül 2016
- 2.212
- 3.533
- 133
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #27.081
Neden memeden emmiyor da kaşıkla veriyorsun ? Sütü en iyi artıran şey bebeğin emmesiİnsanın kafası karışıyor, biberon emen çocuk anneyi bırakır diyorlar bana da hep. Zaten sütüm az ememebildiği kadarı yanımıza kar kalacak. En büyük korkularımdan biri emmeyi bırakması, henüz çok erken.
Bugün emzirme eğitimine katıldım. Tıkanan süt kanalları için beyaz lahana yı orada da söylediler ama çiğ olarak tüm memenizi kaplayacak şekilde 15-20 dk tutun fazla tutmayın dediler. Lahanadaki bir madde kanalları açıyormuş ama fazla bekletirsek de süt üretimini azaltabilirmiş.Canım cok sagol lahanayı deneyecegım cok merak edıyorum. Benım de canım yanıyor sut sagarken ama mecburıyetten ıste dedım bakalım hıcaya cep telefonundan ulasıyorum yada hastaneyı arayıp asıstanıyla gorusuyorum gerı donus ıcın telefon bekledıgımı soyluyorum
Canım bugün hastaneye gittim oradaki ebe süt sağarken göğüsüme yağ sürüp masaj yapa yapa tıkanıklığımı açmaya çalıştı. Baya baya bastırdı. Ben de mesaj yaptığımı sanıyordum ama meğer çok az bastırıyormuşum. Dayanabileceğin kafa bastıra bastıra masaj yapıp sağ sütünü.canım benimde bebeğim ememeyince taş gibi oldu gögsüm. pompayla sağmak gögsümü açmaya başladı. ben fön makinasını gögsüme tuttum t-shörtumun ustunden ama dırek degıl. sonra kaynar suya havluyu batırdım batırdım ustume koydum. evde sıcak su torbası yoktu olsa onu koyacaktım. zeyt,nyagıyla masajda yapacagım bu arada gögüs ucum hastaneden cıkana kadar yara olmustu bile krem kullanmaya başladıgım halde oldu. kendi sütümü sürdüm o çabuk iyilşrtiriyor
Hangi marka aldın? Anne sütü yetmedi yeterli kilo alamadı, hatta kilo kaybetti. Mecburen mama takviyesi yapıyoruz.Bir aylık oldu brbeğim , bu zamana kadar biberonla verdim, dediğim gibi iki gündür kaşıkla veriyorum, çok zor, o mamayı ağzına verdkten sonra tekrar kaşığı doldurana kadar sabırsızlanıyor. Ama senin dediğin gibi küçük boyuttaysa bebek büyüdükçe yetmeyecek, o zaman ölçüsüne göre olmadı iki üç kere doldurup öyle vericez. Sen niye mama kullanıyorsun peki? Bebeğin kaç günlük?Ben aldım bu akşam bir kere kullandım, normla kaşıkla yedirmeye göre çok daha az dökülüyor süt. Ve parmaklarınla pompaladıkça süt geliyor yani kaşığa göre çok rahat pratik.
canm benmde gundzleri guzl uyuyo gece nöbetteym sabaha kadar hep mizmiz agliyoKızlar oğlum 3 gündür aksam 5 ten gece 12 1 e kadar hic uyumuyo ağlıyo. Memeden bile huysuzlanarak ayriliyo ağlıyo. Kolik demek mi oluyo? Bide gun icinde cok guzel uyuyo acaba aksamlari sutum mu yetmiyo dersiniz?
Aaa ben baktım benimkinin üzerinde 1 numara uç var. 0 olanla değişeyim madem. Hiç dikkat etmemiştim. Aslında 1 yazdığını görmüştüm ama 1 den başlıyor
0 dedegim prematurelere gore olani cnm o sekilde soyle saticilara verirler benide biberonu alirkn baska bi musteri uyarmisti biberon vermk zorundaysan prematrelere gore oln ucu al basta alismasin ondan cekmeyince gelmiyor demisti
Gün içinde yeten sütün akşam da yeter merak etme. kolik mi bilemem ama akşam saati huzursuzluklarının en büyük nedeni gaz. Akşam başta sakinken karnına bol bol masaj yap, bisiklet hareketini uygula Can'ım. Karnına sıcak havlu da çok işe yarıyor. Ben doğumdan önce reflü yatağı almıştım. Yatağın içinde bebeğin karın kısmına gelecek şekilde bir boşluk var. İçine kiraz çekirdeklerini ısıtıp yerleştiriyorsun. Yatır Bebişi ohh gelsin pırtlar. 3-4 saat orda uyuyor oğlum.. Soğuyunca tekrar ısıtıyorum.Kızlar oğlum 3 gündür aksam 5 ten gece 12 1 e kadar hic uyumuyo ağlıyo. Memeden bile huysuzlanarak ayriliyo ağlıyo. Kolik demek mi oluyo? Bide gun icinde cok guzel uyuyo acaba aksamlari sutum mu yetmiyo dersiniz?
canım ben ilk bebeğimde dr browns kullandım ve her dırsattada emzirdim bırakmadı memeyiİnsanın kafası karışıyor, biberon emen çocuk anneyi bırakır diyorlar bana da hep. Zaten sütüm az ememebildiği kadarı yanımıza kar kalacak. En büyük korkularımdan biri emmeyi bırakması, henüz çok erken.
canım ya kolik veya gazdırKızlar oğlum 3 gündür aksam 5 ten gece 12 1 e kadar hic uyumuyo ağlıyo. Memeden bile huysuzlanarak ayriliyo ağlıyo. Kolik demek mi oluyo? Bide gun icinde cok guzel uyuyo acaba aksamlari sutum mu yetmiyo dersiniz?
Tesekkurler cnim denerim bnde masaji denemedim hicGün içinde yeten sütün akşam da yeter merak etme. kolik mi bilemem ama akşam saati huzursuzluklarının en büyük nedeni gaz. Akşam başta sakinken karnına bol bol masaj yap, bisiklet hareketini uygula Can'ım. Karnına sıcak havlu da çok işe yarıyor. Ben doğumdan önce reflü yatağı almıştım. Yatağın içinde bebeğin karın kısmına gelecek şekilde bir boşluk var. İçine kiraz çekirdeklerini ısıtıp yerleştiriyorsun. Yatır Bebişi ohh gelsin pırtlar. 3-4 saat orda uyuyor oğlum.. Soğuyunca tekrar ısıtıyorum.
Valla önce avent aldım, sonra dr broens, en son medela hepsini denedim tek tek. İnşallah bırakmaz.canım ben ilk bebeğimde dr browns kullandım ve her dırsattada emzirdim bırakmadı memeyi
Gece mesaisinde olanlar:)
Kızlar oğlum 3 gündür aksam 5 ten gece 12 1 e kadar hic uyumuyo ağlıyo. Memeden bile huysuzlanarak ayriliyo ağlıyo. Kolik demek mi oluyo? Bide gun icinde cok guzel uyuyo acaba aksamlari sutum mu yetmiyo dersiniz?
Bizim suan boyle devam ediyo. Bizde 10 günluk olduk masaja baslicam artik. Bide bugun ilk kez yikicam o huysuz oldugu saate yakin yikicam masaj yapip emzirip uyutucam. Huy edinmesini engeller belkiöyle mesai ki tlf bakamadım
bizi uyku uyanık saatlerimiz sürekli değişiyo.
Akşam hep kucağımda uyudu mesela beşiğe yatırıyorum uyanıyo. Kvler bende, hep emiyo bu çocuk, aa yinemi emiyomuş doymuyomuymuş cocuk kaka yapıp duruyo nesi doymuyosa. Aaaü uyumamışmı, ver biz bakalım sen uyu. Hiç anlamıyolar.. Sevmek istiyolar ama bebek dsha 22 günlük. Gerildim dünden beri.
Benım meme uclarım komple yara zaten emziremiyorum ıkı gundur canım yanıo sagıp biberonla verıyorum ıkısınde de bolca kan ve morluk var. Cocuk doktorumuz bebege bı zararı olmaz en fazla kusar dedi sen sagmaya devam et dedi sagarken bile acıyorKızlar dün gece sol mememi sağarken kan geldi. Baktım ucunda yara falan yok ama çok korkuyorum. Bebeğim o menemi hiç tutamıyo ucu büyük diye bide. Çok korkuyor ya hiç başına gelen var mı şu an sağmaya korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?